ib wrote:
szoval a subscope anorganik kiadoja? (ahogy a cikkben leirt mondat - szerintem - sugallja: altala birtokolt label) tisztazzuk mar akkor ezt is kerlek, hatha en tudok rosszul valamit.
Hát ok. Ahogy én tudom: a Subscope most 2005ben teljesen halott, és már évek óta nem működik.
Igen, Anorganik is az alapítók tagja, de nem tulajdonos. Ha jól emlékszem, akkor az egykori I&I-t is finanszírozó Lajos adta a pénzt, El Marci volt aki összefogta az egészet, és még pár producer jelölt ügyködött ott. Az eredeti koncepció valami olyasmi volt, hogy a honi undegroundot összefogva egyes stílusokra kis címkéket hoznak létre, és mindegyiket egy abban jártas producer szaki fogná össze.
Ebből végül csak a Subscope működött. (Anorganik oly annyira benne volt, hogy anno amikor a Contrast c. Mole/UCMG/UGAR lemeze kijött, épp azért jelent meg Deutsch Gábor néven, hogy az Anorganik szabadon használható legyen itt).
Ergo a Subscope nem Anorganik tulajdona, de ott volt az alapítok közt. A tényleges boss ahogy én láttam az Marci volt.
Hogy miért nem ért el annyit az egész dolog, mint amennyire hivatott volna, az már más kérdés, szerintem azt végképp ne itt tárgyaljuk ki.
Mindenesetre én nem érzem olyan óriási baklövésnek, hogy Anorganik nevéhez kötik a Subscope-ot.
Mint ahogyan a GLO Bukemhez van kötve, mégsem az övé. A Tru Thoughts meg Quantichoz, mégsem az övé. És még sorolhatnám.
És hogy ne csak off legyen: ez a kis PE szösszenet ott van a PestiEstben, est.hu-n így valamilyen formában nyilvánosságot csinál a bulinak. Legalábbis biztos többet használ semmint árt.