i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:55, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 442 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23:17, 30-11-2000 
ujonc

metalhead
a bride az tenyleg jo es nem is all messze mondjuk a portishead hangulatatol

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:39, 01-12-2000 
ujonc

nem tudjatok mi van a portishead-del? 2 eve semmi lemez :-(
bocs az offert...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:54, 01-12-2000 

s.y.l = s.i.l :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:16, 01-12-2000 
impulsecreator.hu

rookie: azt nemtom hogy hol, de volt, az tuti :) ehh

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:21, 01-12-2000 

Naszóval én: (LEPŐDJETEK!):
-egész kis koromban minden olyat szerettem, amit a mutterom...ez kb.10-11 éves koromig tartott:-) És gitároztam meg zongoráztam
-aztán rapes dolgok a gagyi fajtából:BlackBox, Snap...
-90-91-ben, amikor 12 lettem magyar punk: Aurora, Kretens, ETA... Aurorát ma is komálom(főleg a szövegek miatt,mert sok újabb darab hasonlít az én verseimre gondolati síkon talán)
-aztán megmaradt a punk, de mellé bejött G'N'R és Metallica. ezek után egyre több metál, egyre durvábbak
-93-ban,mikor gimibe kerültem, még metál és punk,egyre inkább csak metál,főleg Megadeth és a trash-vonal
-aztán skinhead lettem...:-( Akkor jött be a Böhse Onkelz, akik úgy mint én ma már egyáltalán nem azok, akik voltak és ma is az egyik kedvencem, mert a skinhead-korszak utáni szövegeik verhetetlenül jók
-ahogy értelmesebb lettem,abbahagytam ezt a faszságot,és maradt a trash és speed-metál
-94-95-ben modernebb metálok,mint Pantera,Machine Head,Fear Factory,Biohazard,Sepultura,stb. és belekóstoltam a HC-be,a Clawfinger,RATM-féle crossoverbe és a death metalba (ezeket ma is szeretem)
-ezek mellett mindig megvolt a jazz és a blues is,úgy mint ma is,de főleg a blues,mint John Lee Hooker,Lightnin Hopkins,Gatemouth Brown,John Mayall,Janis Joplin és szép lassan bejött mindezek mellé a g-style rap is a Cypress Hill, Ice-T és az Onyx formájában
-96-97-ben már előtérben a HC és a "gangsta rap", a hiphop minden formájában azóta is a top környékén van nálam
-közben hiphop-ismeretek mélyítése és 97-ben az egyetemen megalakul a SLAMBAZ..., a zenekarunk,amiben én rapelek és van benne még 2gitár,dob,bassz,szintetizátor. Nagyrészt Cypress Hill szövegek alá írtunk teljesen saját zenéket,de volt köztük InsaneClownPosse és Onyx feldolgozás is.Sajna felszerelés és helyparák miatt már majdnem két éve nem zenéltünk, pedig kurvajó volt.Egyébként nem adtuk fel.
-mindemellett 97-ben bekúszott az elektronikus zene és nagyon bejött
-eleinte a dnb volt a hiphop mellett a legpreferáltabb,de a spektrum egyre szélesedett
-azóta nagyon sok mindent szeretek párhuzamosan,de a teret maximálisan átvette az elektromos zene mindenféle fajtája
-momentán leginkább a goára kattantam rá a többi mellett, pedig eleinte semmiféle 4/4-et nem szerettem
Lényeg, hogy a felsorolt dolgok közül a legtöbbet még mindig szeretem, csak pár dolog hullott el.
Tulajdonképpen asszem a legjobb a lehető legtöbb dolgot szeretni,de mindenképp szelektíven.Azt sosem mondtam pl.annak idején,h "metálos" vagyok, mert valószínűleg minden műfajon belül van olyan előadó,ami nem teccene. Pl.sose szerettem a Helloweent,pedig más azonos műfajba tartozókat meg igen... Asszem ez ma is így van,bár az elektronikus zenék általam kedvelt"kategóriáin" belül még olyat nem találtam,ami egyáltatlán nem teccett.Remélem értitek.
Páááááá!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:52, 01-12-2000 

Egyébként érdekes az ilyen zenei-stílusbeli-öntudatbeli alakulásokat kívülről élőben figyelni.Pl. az én két unokaöcsémen.A kisebbik 15éves és épp a Slipknot és a Korn az isten neki.Nyáron mutattam neki mixeket Nagától és a Bladerunnaztól.Vártam a hatást:-)))Fogadtam volna,hogy a zúzda dnb jön be neki inkább,de nem így lett;a Naga kazi jobban bejött neki.Persze a "bejött" az túlzás.Ő még abban az állapotban van,h szerinte az elektronikus zene az "tuc-tuc" és olyan,mint pl.a Kozmix... Ezért nevelem. A felvilágosításon már túl vagyunk,a megkedvelést rá bízom,minek erőltessem.A nagyobbik most érettségizett és ő a punk&alternatív vonalon utazik,meg szereti a modern zúzda metálokat és a crossover-dolgokat.Bejött neki a Korai Öröm valamelyik Szigeten,úgyhogy várom a fejleményeket.Mindenesetre ő már tágabb látókörű, nem határolódik el annyira.
És kurvajó volt minden ilyesmit itt a hozzászólóktól is olvasni! Eddig az egyik legizgalmasabb topik! Lelepleződések,kitárulkozások,meghökkenések,meg miegymás...BIGUPPPP!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 01-12-2000 
crate soul brothers

Fucking Hostile... Istenem azok a régi szép idők. Múltkor is erre csilleltünk, amikor már untuk a sok jazzt... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:13, 01-12-2000 

Legelső tánclépéseimet 3 évesen tettem, Smokie-ra (anyám szerint). Ugrás: suli-dizsi, lemezvásárlás (főleg funky), egy kis komolyabb lemezlovasmunka Abádszalókon (akkor még nem tudták, hol is van az), közben az elmaradhatatlan hip-hop-korszak, utána egy kis metálzene.... Közben folyamatosan vettem a lemezeket, és idővel már csak gépzenét vettem. Viszont én sok mindenre vevő vagyok, figyelem a nemzetközi és magyar hip-hop színteret is, még mindíg kedvelem az igényes black metált (pl Bathory), megvan az etno/világzene szeretete is (dcd rulla), meg persze az első és máig legnagyobb kedvenc, a KLF minden mennyiségben... Ami jó, az nekem jöhet, de mostanában főleg gépzene. (E beírást egy kb féléves csesznov-topikból ollóztam, azóta nem nagyon van mit hozzátennem...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:19, 01-12-2000 
pokemon

Jaja, oszinte kitarulkozasok. En is voltam szkinhed. A Depeche Mode meg a Ska vitt bele a rossz tarsasagba. De ez olyan 8 -9 eve volt. Akkor annyi idos voltam, mint a dnb partik mai sokat emlegett kozonsege es akkor ez volt a divat. Aztan benott a fejem lagya.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:07, 01-12-2000 
ujonc

köszi Rátkai Petinek, hogy megmutatta '85 körül, hogy mi az a Grandmaster Flash meg a 2liveCrew.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:20, 01-12-2000 
ujonc

amikor kimásztam a szénából és lejöttem a padlásról, már ilyen (tu ci tutu ci, tu ci tutu ci) zene szólt :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:28, 01-12-2000 
ujonc

Hááát eleinte a Süsünek, meg a Bambinak a zenéi igencsak ott voltak a top 10-ben.
?
?ekkor nem tudom hol voltam! se kép se HANG
?
! aha itt újra vannak emlékek:
Beastie Boys rajongóóóóó voltaaaam!(még mindig ugyanolyan istenek mint akkoriban)
a Some Old Bullshit-től a Hello Nasty-ig minden meg volt(van????).

the next level: WU-TANG Clan (így utólag visszagondolva nem is volt olyan rossz)

98 körül egy haverom lehozott nekem (így visszagondolva)valami iszonyat gáz dzsungel válogatás kazit, de ez volt a mákom. Akkor 1-2 hallgatás után marhára bejött, és elhatároztam, hogy nekem ilyen zene kell. Hamarosan eljutott hozzám egy pár a Tilos-ból fölvett kazi, (Palotai-jövőzene, Cadik-Dzsungel könyve...) mivel vidéken lakom nálam sajna soha nem jött be. De ezektől aztán teljesen bepörögtem...

És igen!!, megtaláltam az igazit: Roni Size- New Forms. ........majd LTJ BUKEM!!!

Ma pedig: Matrix, Kemal, Total Science, !TeeBee!, Klute, Yonderboy, Dj Krush, Breakbeat Era, Ltj Bukem,.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:43, 02-12-2000 

Tikky:nem rapperből lettem skinhead.Életemben először a rapet 11 évesen szerettem,de mondom, az a gagyi szar volt és én is egy gagyi szar voltam.Skinhead pedig 15 évesen lettem és abba is hagytam kb.16évesen.A rapet utána kb.18 évesen szerettem meg újra a normálisabb formájában és gondolom már látod,hogy több évnyi időintervallumokról van itt szó.És persze azért kurva változékony voltam és biztos könnyen befolyásolható is.Nem tehetek róla,h gyerekagyam volt 15 évesen.(Akkor persze ez nem tűnt fel,dehát ez mindig így van)
Amúgy igen,tényleg az egyik leggázabb dolog ez és szégyellem is magam így utólag rendesen.És ma már aztán nekem is teljesen más nézeteim vannak és én sem értem már,h hogy lehettem ilyen segg...Dehát istenem,ez volt.Azóta persze kurva sok problémám volt skinheadekkel,nem egyszer akartak hülyére verni.Ha tudnák,h milyen kis szégyenfoltok lakoznak a múltamban...Szóval csak azért,mert 7éve ilyen fasz voltam,lécci ne ítéljetek már el.Volt már elég problémám a saját és mások előítéletei miatt.És én örülök a legjobban azt elhihetitek,h megjött az eszem.
És igen,She:én sem tudok és sztem nem is szabad az ilyesmik felett elsiklani.Viszont ami megtörtént,az megtörtént,nem tehetek mást,mint hogy szégyellem magam miatta és így talán én tudom a legjobban,milyen veszélyes dolog ez.És ráadásul ma talán én utálom őket a legjobban. Szeretném,ha nem tartanál primitívnek,mert nem esne jól.(és nem is lenne megalapozott)Rohadtul nem vagyok az,aki 7éve voltam és rohadtul örülök ennek.Bocs!
Amúgy mieza "tru arcz" dolog,Tikky?Te mindig ugyanolyan tudattal rendelkeztél egész életedben?Sajna én egész 18-19 éves koromig egyáltalán nem konzekvensen fejlődtem gondolat-és ízlésvilág tekintetében.Örülj annak,ha te igen(ami sztem ritka).És ez az "összerúgnámazösszesskinheadet" dolog sajna kb.ugyanolyan érzés,mint amit a skinheadek tudnak magukénak,csak a mondat tárgya más.(Az persze más kérdés,h ők tényleg megérdemelnék...)
Összegezve:igen,nagy faszság a rasszizmus és primitív dolog is és én ezt már 7éve tudom,talán túl jól is.Ne basztassatok a múltam legköcsögebb korszaka miatt,pláne,h személyesen nem ismertek.Elég,h nekem is megvan a véleményem arról az állapotomról és a skinheadekről szintén...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:17, 02-12-2000 
pokemon

Eule leirta elottem nagyjabol amit akartam, en sem vagyok buszke arra a korszakomra, gyerekes eltevelyedes volt, ma mar elkepzelni sem tudom, hogy ki voltam akkoriban.
Ska pedig nagy kedvenc azota is, meg is erdemli. Szegyellem, hogy akkoriban be lett szennyezve. peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:44, 02-12-2000 

Mi a rákért baj az, ha valaki skinhead volt, de már nem az?Ha még az lenne, akkor lenne gond.Egyébként is szerintem komoly döntés lehet feladni valamit amiben addig hittél.Ha én olyan társaságba kerülök, szerintem én is lettem volha head egy darabig fiatalon, mert le kell vezetni valakin az emberben felgyülemlett haragot.Én se szeretem a headeket, de nem az ember hanem a környezet hibája, ha valaki head lesz, mert telebeszélik az agyát.És fiatalon jó azt érezni, hogy tartozol valahova.De az egyik legundorítóbb dolog a világon ezzel én is egyet értek.
Írtsd a kopaszt :)
Azt Písz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:57, 02-12-2000 
ujonc

off to tripmaster: apa kocsit hajt? :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:57, 03-12-2000 

Éngem a Mikulás hozott háromnegyedes szánnal....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:27, 04-12-2000 

MaX respect Eulenak es Keszegnek!!
Bocs az offert!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:47, 04-12-2000 

85-Sandra (Hi Hi Hi)
86-Kraftwerk(Electric Cafe) Run DMC/Aerosmith, Guns N Roses
87-Bon Jovi, Poison, Alice Cooper
88-Salt N Pepa, Bros!, Tone Loc
89-Bonanza Banzai, Depeche Mode
90-PUNK(Sex Pistols, Clash) AC/DC, GNR, Helloween, Def Lepard
91-GRUNGE (1. flash - alterock!) Nirvana, Alice In Chains, Stone Temple Pilots, Pearl Jam, !Beastie Boys!
92-TECHNO (2. flash - elektronikus zenék) Prodigy, Marusha, Westbam, Sven Vath
93-tól eza két vonal erôsödött bennem, BUT NO MAINSTREAM!!!
Kedvenc m?sorom MTV-Paul King m?sorai
95-ELSÔ TECHNOKLUB: Club Acid a gyömrôi úton, máig a legjobb volt
aztán Dark Side, Speed, Cirkusz - ilyen helyek
96-BIGBEAT! (3. flash) az eddig kedvelt zenék keveredése:
Chemical Bros, Apollo Four Forty, Fatboy Slim
97-minden underground elektronikus zene
98-Nu Skool - máig a legnagyobb kedvenc
99-Aphex Twin - szerintem az elektromos musik legmeghatározóbb száma a Windowlicker-összefoglaló alkotás!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:46, 04-12-2000 

Király ez a topic, meg a filmes is jó! Na mi van kezd megint helyrebillenni ez a fórum? Várom a továbbiakat! (No more anyázás! :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 442 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]