|
Naszóval én: (LEPŐDJETEK!):
-egész kis koromban minden olyat szerettem, amit a mutterom...ez kb.10-11 éves koromig tartott:-) És gitároztam meg zongoráztam
-aztán rapes dolgok a gagyi fajtából:BlackBox, Snap...
-90-91-ben, amikor 12 lettem magyar punk: Aurora, Kretens, ETA... Aurorát ma is komálom(főleg a szövegek miatt,mert sok újabb darab hasonlít az én verseimre gondolati síkon talán)
-aztán megmaradt a punk, de mellé bejött G'N'R és Metallica. ezek után egyre több metál, egyre durvábbak
-93-ban,mikor gimibe kerültem, még metál és punk,egyre inkább csak metál,főleg Megadeth és a trash-vonal
-aztán skinhead lettem...:-( Akkor jött be a Böhse Onkelz, akik úgy mint én ma már egyáltalán nem azok, akik voltak és ma is az egyik kedvencem, mert a skinhead-korszak utáni szövegeik verhetetlenül jók
-ahogy értelmesebb lettem,abbahagytam ezt a faszságot,és maradt a trash és speed-metál
-94-95-ben modernebb metálok,mint Pantera,Machine Head,Fear Factory,Biohazard,Sepultura,stb. és belekóstoltam a HC-be,a Clawfinger,RATM-féle crossoverbe és a death metalba (ezeket ma is szeretem)
-ezek mellett mindig megvolt a jazz és a blues is,úgy mint ma is,de főleg a blues,mint John Lee Hooker,Lightnin Hopkins,Gatemouth Brown,John Mayall,Janis Joplin és szép lassan bejött mindezek mellé a g-style rap is a Cypress Hill, Ice-T és az Onyx formájában
-96-97-ben már előtérben a HC és a "gangsta rap", a hiphop minden formájában azóta is a top környékén van nálam
-közben hiphop-ismeretek mélyítése és 97-ben az egyetemen megalakul a SLAMBAZ..., a zenekarunk,amiben én rapelek és van benne még 2gitár,dob,bassz,szintetizátor. Nagyrészt Cypress Hill szövegek alá írtunk teljesen saját zenéket,de volt köztük InsaneClownPosse és Onyx feldolgozás is.Sajna felszerelés és helyparák miatt már majdnem két éve nem zenéltünk, pedig kurvajó volt.Egyébként nem adtuk fel.
-mindemellett 97-ben bekúszott az elektronikus zene és nagyon bejött
-eleinte a dnb volt a hiphop mellett a legpreferáltabb,de a spektrum egyre szélesedett
-azóta nagyon sok mindent szeretek párhuzamosan,de a teret maximálisan átvette az elektromos zene mindenféle fajtája
-momentán leginkább a goára kattantam rá a többi mellett, pedig eleinte semmiféle 4/4-et nem szerettem
Lényeg, hogy a felsorolt dolgok közül a legtöbbet még mindig szeretem, csak pár dolog hullott el.
Tulajdonképpen asszem a legjobb a lehető legtöbb dolgot szeretni,de mindenképp szelektíven.Azt sosem mondtam pl.annak idején,h "metálos" vagyok, mert valószínűleg minden műfajon belül van olyan előadó,ami nem teccene. Pl.sose szerettem a Helloweent,pedig más azonos műfajba tartozókat meg igen... Asszem ez ma is így van,bár az elektronikus zenék általam kedvelt"kategóriáin" belül még olyat nem találtam,ami egyáltatlán nem teccett.Remélem értitek.
Páááááá!
|