-evian- wrote:
Hogy manapsag mi a muveszet? Szerintem nem az, amit bekeretezve kitennel a nappalid falara. Mar tulhaladtuk a szentinemtalizmust es a romantika korat. A muveszet mindig a vilagra reagal, es sajnos most egy ilyen szar vilagban elunk. Es az, hogy idovel a kifejezesmodok tarhaza bovult a technika fejlodesevel, nem azt jelenti, hogy csak az a muveszet, amit amit szepmuveszetiben megnezel.
Igazabol az az erzesem, hogy te csak latod, hogy tele van a varos, de valaha egyet is megneztel? Mert lehet talalni nagyon jokat is a sok szar kozott.
Nem gndolom úgy, hogy csak azért mert -mint írod- "szar a világ", ezért nekünk is szart kell adnunk a világnak. Nem hiszem, hogyha valaki lelök a buszról, akkor sokkolóval kell nekiesnem. Nem hiszem, hogyha valakinek nem jelent semmit az amit a Szépműv., vagy a Halászbástya vagy a Rudas vagy az Erzsébet híd "képvisel", akkor az volna a megoldás, hogy a maga módján "reatívan lerombolja". Azért veszélyes ez a hozzáállás, mert a végén nem marad érték, amit le lehetne szarniuk, és akkor esetleg rákényszerülnének az "alkotók", hogy beismerjék, képtelenek olyat csinálni, mint amit tönkretettek. Ha akarnék, én is kivághatnék a Maus képregényből egy egérfigurát, és kirakhatnám mindenhova, ahogy tette is valami matricás gyerek. De hol vagyok belőle én, ha _változtatás nélkül_ veszek át dolgokat?
A barlangrajzokat szeretem. A saját lakásom is ki van dekorálva, több szempontból is

. 2000 telén egyébként körbefotóztam jó pár akkori graffitit (Fővám tér, Roosevelt téri villamosaluljáró, Filatori). Szóval nem vagyok egy szemellenzős náci. Van pár graffiti, amit szívesen látnék pld. a szobám falán, mert az közelebb áll hozzám, mint egy Munkácsy-kép.
De azért nem árt ha tudod, hogy ha az ősember a barlangrajzait festékszóróval csinálta volna, az akkor kiszabadult freon még ma is itt volna a levegőben. És ezt nem én mondom, hanem komoly szakemberek...
Ja, van egy rövid történetem. Pár éve utaztam valami villamoson, oszt látom hogy a mögénk kapcsolt kocsiban ilyen ált. isk. forma gyerek nagyban tagelni kezd. Gyerek észrevette hogy nézem, grimaszokat meg mutogatásokat levágott, na, szóval úgy fogta a filcet, mintha a középsú ujját mutatta volna be nekem. Erre szépen benyúltam a táskámba és előhúztam neki vagy négy-öt különböző színű filctollat (fekete, piros, kék, ezüst, arany, mittudomén). Gyerek döbbenten néz, következő megállónál leszáll. Lehet azt hitte mekkora tagger vagyok. Nem tudhatta, hogy csak az otthoni grafokat mentem "restaurálni".