i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 16:30, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Next

Mi a véleményed a graffitikről,matricákról,tagekről?
Poll ended at 02:55, 01-08-2005
Ha igényes akkor semmi bajom velük. 88%  88%  [ 105 ]
Nem szeretem őket, szerintem csúnyák. 6%  6%  [ 7 ]
Semmi értelme nincs,ezért nem érdekelnek. 6%  6%  [ 7 ]
Total votes : 119
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:09, 26-07-2005 
droid

Luki wrote:
azert az hogy valaki beszol (ami persze ertem hogy kellemetlen) nem ugyanaz mint vkinek a tulajdonat rongalni

hozzateszem nekem a ruhafestovel rohangaszo elsos gimnazistakkal van a bajom

de, ugyanaz, sot meg rosszabb. Mert ha a lelkemet szorjak tele szemettel, azt meg csak nem is buntetik, ellenben a mas tulajdonat rongalassal. Es a lelkem miert erne kevesebbet mit egy hazfal?
Hogy kellemetlen? ez enyhe kifejezes. Nekem az szokott eszembe jutni, hogy ezek az emberek megis mit kepzelnek magukrol, es miert kell nekem ezt elturni, vagy elviselni? Vagy mit tehetek az ellen, hogy egy paraszt ne lihegjen a nyakamba a villamoson? Es ez meg a jobbik eset.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:12, 26-07-2005 
kisfröccs

-evian- wrote:
Luki wrote:
azert az hogy valaki beszol (ami persze ertem hogy kellemetlen) nem ugyanaz mint vkinek a tulajdonat rongalni

de, ugyanaz, sot meg rosszabb. Mert ha a lelkemet szorjak tele szemettel, azt meg csak nem is buntetik, ellenben a mas tulajdonat rongalassal. Es a lelkem miert erne kevesebbet mit egy hazfal?
Hogy kellemetlen? ez enyhe kifejezes. Nekem az szokott eszembe jutni, hogy ezek az emberek megis mit kepzelnek magukrol, es miert kell nekem ezt elturni, vagy elviselni? Vagy mit tehetek az ellen, hogy egy paraszt ne lihegjen a nyakamba a villamoson? Es ez meg a jobbik eset.

nemugyertettem, hogy egy hazfal tobbet erne

sott

az meg, hogy mit tehetsz ellene az meg egy nehez kerdes...

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:15, 26-07-2005 
souljah

-evian- wrote:
Luki wrote:

igen, engem is mindig duhit, ha ilyet latok/hallok es megertelek, pedig (szerencsere...) himnemu vagyok

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:26, 26-07-2005 
souljah

matricákhoz akarnám hozzáfűzni, hogy nem kéne elfelejteni a tanulj vezetni, kungfuzni, angolul beszélni, dolgozz itt, költsél ott, vegyél házat itt, áruld ott tipusú utcai cellukszos performanszokat, melyek jóval a street art elött bemocskolták már utcáinkat és azóta is kirobbanthatatlan tartozékai a városnak.

miattuk miért nem morgolódtok? pedig azok aztán tényleg undorítóak, rengeteg van belőlük és róluk még az sem mondható el, hogy kis színt, kis humort próbálnának csempészni a szürke hétköznapokba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:28, 26-07-2005 
droid

fairman wrote:
kerdes, hogy hol er veget a muveszet, es hol kezdodik a rongalas. engem a tagek kabe egymilliardszor jobban zavarnak, mint a matricak, ugyanakkor lassuk be, ott is sok olyan megnyilvanulas van, ami pusztan mashol ervenyesulni keptelen emberek 'muvessze' valasanak eszkoze. raadasul sokszor tenyleg rossz helyen vannak... egyszeruen kellene egy egeszseges merteku onkontroll, mert szerintem boven van olyan hely a varosban ami jol lathato, es nem okoz tul nagy problemat, ha felkerul ra par matrica. ugyanakkor a szabalyok mindenkire ugyanugy vonatkoznak (vagy legalabb is szeretnem ezt hinni) es szerintem senkinek sincs joga a muveszet moge bujva kivonnia magat aloluk.

azert ossze ne vesszunk ezen :wink:

osszeveszesrol szo sincs, tudod milyen nyugodt lelek vagyok:)
Es szerintem fontos elfogadni hogy mas mashogyan gondolja, ami semmivel sem jobb vagy rosszabb mint az eppen masik.
De valoban igaz, hogy sok a semmitmondo onfenyezes az utcan. En itt viszont vegig arrol a 10% kivetelrol beszeltem, amiert viszont erdemesnek erzem, hogy kialljak mellette.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:30, 26-07-2005 
kisfröccs

ellenben van celja

azt most nem firtatnam hogy nemigykene

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 26-07-2005 
souljah

Luki wrote:
ellenben van celja

azt most nem firtatnam hogy nemigykene

hát ne is :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:47, 26-07-2005 
ujonc

-evian- wrote:
miert van benned ilyen harag? Esetleg ne fizess adot, en is jartam mas adojabol egyetemre, es majd a te gyerekeid is az akkor penztkeresok adojabol fognak jarni... Az en adomat is olyanokra koltik ami nekem nem tetszik, es boldog lennek, ha csak arra koltenek, hogy legyen mire nyomtatni az en adombol fenntartott iskolakban masoknak...
A tv-t annyira nem kavarnam bele ebbe, egyreszt mert nekem nincs, es nem nezek tv-t, masreszt szerintem nem jo osszehasonlitasi alap.
A muveszet kotelessege vagy inkabb felelossege egy nagyobb hangvetelu tema lenne reszemrol, ezert itt nem is mennek bele.
Csupancsak azt erzem, hogy most be kell vedenem egy olyan dolgot, amit en szeretek, es azt gondolom mint kifejezesmod van letjogosultsaga, te vagy masok meg nem, es szerintetek nincs helye. De ez mindenkinek szive joga. Meg ugyis, hogy 90%-ban azt hiszem, kar a papirert, mert nincs benne eleg spiritusz. Vagy eppen azt, hogy tul kiabrandult vagy nihilista, de ez mar megint csak masik tema hogy budapest utcain milyen eleterzeseket lehet felfedezni.

En meg peldaul azt utalom az utcan, mikor prosztoparasztok beszolnak. De csak annyit tudok tenni ellene, hogy nem veszek rola tudomast. Probald ki te is. A matricakkal azert konnyebben fogsz boldogulni. peace

Nem haragszom. De ha elolvastad, akkor megértetted, hogy NEM az zavar, hogy egyetemre járnak "az én pénzemből". Az idegesít mindösze, hogy hozzájutnak papírhoz-nyomdához, egyáltalán MINDENHEZ, és ezt hozzák ki belőle. És még művészetként is próbálják eladni. Esetleg tanulniuk kellene az iskolában az iskola által adott eszközökkel, és nem szemetelni...mert így nem élnek, hanem csak visszaélnek ezekkel a lehetőségekkel. Nem érdekel, hogy iskola után mit gyártanak. De NE a sulik cuccán, NE a suli keretéből csinálják ezt az akármit...mert ugye senki nem olyan naiv, hogy azt hiszi, ezek bemennek a Kossuth nyomdába vagy az Athenaeumba vagy akárhová, és leadják a rendelést, hogy "ezer matrica rendel"...nyilván van valami hozzáférés nyomdagépekhez. Tudom, not my business. De zavar, hogy lassan minden művészet lesz ami nem az...és még valami, a magyar mentalitás: múltkor kiszállt egy nőci egy kocsiból (jó kocsi, rajta hátul nagymagyarországos matrica, ahogy kell), és csak úgy eldobálta a műanyag szirszart, ami utazás közben felgyülemlett. Az igazi hazaszeretet szerintem ott kezdődik (kezdődNE), hogy nem piszkítok a saját fészkembe. Nem szemetelek, nem k*om össze a Gellérthegyet meg a Rudas fürdőt festékkel. Amíg ezt meg nem érti akár csak egy generáció, addig teljesen felesleges legális falat meg kereteket biztosítani bármi ilyesminek. A hiba és a sötétség a fejekben van. És ezen mit se változtat a kölcsönös süvegelés, respektelés meg ilyenek...:(

Peace.

http://www.myspace.com/hellonsteelewheelz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:19, 26-07-2005 
partiarc

teknikolor wrote:
matricákhoz akarnám hozzáfűzni, hogy nem kéne elfelejteni a tanulj vezetni, kungfuzni, angolul beszélni, dolgozz itt, költsél ott, vegyél házat itt, áruld ott tipusú utcai cellukszos performanszokat, melyek jóval a street art elött bemocskolták már utcáinkat és azóta is kirobbanthatatlan tartozékai a városnak.

miattuk miért nem morgolódtok? pedig azok aztán tényleg undorítóak, rengeteg van belőlük és róluk még az sem mondható el, hogy kis színt, kis humort próbálnának csempészni a szürke hétköznapokba.

ezekre többnyire rákényszerülnek az emberek, mert nincs pénzük máshol reklámozni... megadják elérhetőségeiket, ezzel fel is vállalják , h majd a 'csúnya' közterületesek küldjék a bünticsekket.. gondolom itt azért sem morgolódnak ezek miatt a skacok, mert ez a greff+matri topik :wink: amúgymeg sokan járják az utcákat és vakarják az efféle hírdetéseket.
a matricatulajok miért nem írják oda nevüket, címüket, telefonszámukat? korrektebb lenne a dolog, nem? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:27, 27-07-2005 
ujonc

blikk, nikon a tuti? lopják a stílust, de azért nem rossz

sok gyerek nem elkényezetett kis köcsi, hanem ágról szakadt ombre, és filcet, festéket lopniuk nem kerül semmibe, a tegelés meg már meg se kottyan

a vadplakátozás még undor0tóbb a matricáknál, meg a tegeknél

matricázásban a leggagyibbak azok, amelyikre csak rátegelnek, és azt ragasztják ki. az full béna

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:01, 27-07-2005 
souljah

blikk nikon témához.. a kinti cuccok közül a millenárisban nekem az ő munkájuk tetszett csak. lehet, hogy lopják, de érzik is. a többiek meg lehet, hogy nem lopnak (á nem), de még a rajzaik is csúnyák.

a sok nem elkényeztetett köcsi gyerek miért gondolja úgy, hogy pénztelensége és világfájdalma feljogosítja őt arra, hogy ápiszokat raboljon és összefirkálja a várost?

a vadplakátozásban egyetértünk :D

a matricázásban is :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:14, 27-07-2005 
partiarc

teknikolor wrote:
a sok nem elkényeztetett köcsi gyerek miért gondolja úgy, hogy pénztelensége és világfájdalma feljogosítja őt arra, hogy ápiszokat raboljon és összefirkálja a várost?

mert laza.. :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 27-07-2005 
droid

Hell On Steele Wheelz wrote:
Nem haragszom. De ha elolvastad, akkor megértetted, hogy NEM az zavar, hogy egyetemre járnak "az én pénzemből". Az idegesít mindösze, hogy hozzájutnak papírhoz-nyomdához, egyáltalán MINDENHEZ, és ezt hozzák ki belőle. És még művészetként is próbálják eladni. Esetleg tanulniuk kellene az iskolában az iskola által adott eszközökkel, és nem szemetelni...mert így nem élnek, hanem csak visszaélnek ezekkel a lehetőségekkel. Nem érdekel, hogy iskola után mit gyártanak. De NE a sulik cuccán, NE a suli keretéből csinálják ezt az akármit...mert ugye senki nem olyan naiv, hogy azt hiszi, ezek bemennek a Kossuth nyomdába vagy az Athenaeumba vagy akárhová, és leadják a rendelést, hogy "ezer matrica rendel"...nyilván van valami hozzáférés nyomdagépekhez. Tudom, not my business. De zavar, hogy lassan minden művészet lesz ami nem az...és még valami, a magyar mentalitás: múltkor kiszállt egy nőci egy kocsiból (jó kocsi, rajta hátul nagymagyarországos matrica, ahogy kell), és csak úgy eldobálta a műanyag szirszart, ami utazás közben felgyülemlett. Az igazi hazaszeretet szerintem ott kezdődik (kezdődNE), hogy nem piszkítok a saját fészkembe. Nem szemetelek, nem k*om össze a Gellérthegyet meg a Rudas fürdőt festékkel. Amíg ezt meg nem érti akár csak egy generáció, addig teljesen felesleges legális falat meg kereteket biztosítani bármi ilyesminek. A hiba és a sötétség a fejekben van. És ezen mit se változtat a kölcsönös süvegelés, respektelés meg ilyenek...:(

Peace.

Hat, az oskorban te biztos lenyomtad volna a kis homo sapiensunket, hogy miert bassza ossze a barlangod falat. Kar lett volna:)
A Kossuth nyomdat illetoen szerintem tevedsz. Magambol kiindulva, ha utaznek ebben a mufajban, az egyszeruseg hivekent, barmelyik boltban lehet kapni A4-es ragados papirt, nyomtatoba beletesz, kinyomtat, kivag. azt hiszem ez a legkoltseghatekonyabb. persze van meg egy csomo masfele alternativa anyagiak kerdese.
Hogy manapsag mi a muveszet? Szerintem nem az, amit bekeretezve kitennel a nappalid falara. Mar tulhaladtuk a szentinemtalizmust es a romantika korat. A muveszet mindig a vilagra reagal, es sajnos most egy ilyen szar vilagban elunk. Es az, hogy idovel a kifejezesmodok tarhaza bovult a technika fejlodesevel, nem azt jelenti, hogy csak az a muveszet, amit amit szepmuveszetiben megnezel.
Igazabol az az erzesem, hogy te csak latod, hogy tele van a varos, de valaha egyet is megneztel? Mert lehet talalni nagyon jokat is a sok szar kozott.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:48, 27-07-2005 
droid

ders wrote:
a matricatulajok miért nem írják oda nevüket, címüket, telefonszámukat? korrektebb lenne a dolog, nem? :lol:

vannak akik megadjak a mail cimuket, irjal nekik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:00, 27-07-2005 
souljah

ders wrote:
teknikolor wrote:

mert laza.. :roll:

ha van stílus akkor tényleg laza :D

de általában nincs :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:08, 27-07-2005 
pokemon

-evian- wrote:
Hat, az oskorban te biztos lenyomtad volna a kis homo sapiensunket, hogy miert bassza ossze a barlangod falat. Kar lett volna:)

Na neeeee ... homo sapiens a barlangba szart ;) szóval aki még most is itt tart az szarjon otthon a padlóra! ;)

öltözzön sok pénzből parasztnak!

A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a
másikéra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:17, 27-07-2005 
ujonc

-evian- wrote:
Hogy manapsag mi a muveszet? Szerintem nem az, amit bekeretezve kitennel a nappalid falara. Mar tulhaladtuk a szentinemtalizmust es a romantika korat. A muveszet mindig a vilagra reagal, es sajnos most egy ilyen szar vilagban elunk. Es az, hogy idovel a kifejezesmodok tarhaza bovult a technika fejlodesevel, nem azt jelenti, hogy csak az a muveszet, amit amit szepmuveszetiben megnezel.
Igazabol az az erzesem, hogy te csak latod, hogy tele van a varos, de valaha egyet is megneztel? Mert lehet talalni nagyon jokat is a sok szar kozott.

Nem gndolom úgy, hogy csak azért mert -mint írod- "szar a világ", ezért nekünk is szart kell adnunk a világnak. Nem hiszem, hogyha valaki lelök a buszról, akkor sokkolóval kell nekiesnem. Nem hiszem, hogyha valakinek nem jelent semmit az amit a Szépműv., vagy a Halászbástya vagy a Rudas vagy az Erzsébet híd "képvisel", akkor az volna a megoldás, hogy a maga módján "reatívan lerombolja". Azért veszélyes ez a hozzáállás, mert a végén nem marad érték, amit le lehetne szarniuk, és akkor esetleg rákényszerülnének az "alkotók", hogy beismerjék, képtelenek olyat csinálni, mint amit tönkretettek. Ha akarnék, én is kivághatnék a Maus képregényből egy egérfigurát, és kirakhatnám mindenhova, ahogy tette is valami matricás gyerek. De hol vagyok belőle én, ha _változtatás nélkül_ veszek át dolgokat?

A barlangrajzokat szeretem. A saját lakásom is ki van dekorálva, több szempontból is :twisted: . 2000 telén egyébként körbefotóztam jó pár akkori graffitit (Fővám tér, Roosevelt téri villamosaluljáró, Filatori). Szóval nem vagyok egy szemellenzős náci. Van pár graffiti, amit szívesen látnék pld. a szobám falán, mert az közelebb áll hozzám, mint egy Munkácsy-kép.

De azért nem árt ha tudod, hogy ha az ősember a barlangrajzait festékszóróval csinálta volna, az akkor kiszabadult freon még ma is itt volna a levegőben. És ezt nem én mondom, hanem komoly szakemberek...

Ja, van egy rövid történetem. Pár éve utaztam valami villamoson, oszt látom hogy a mögénk kapcsolt kocsiban ilyen ált. isk. forma gyerek nagyban tagelni kezd. Gyerek észrevette hogy nézem, grimaszokat meg mutogatásokat levágott, na, szóval úgy fogta a filcet, mintha a középsú ujját mutatta volna be nekem. Erre szépen benyúltam a táskámba és előhúztam neki vagy négy-öt különböző színű filctollat (fekete, piros, kék, ezüst, arany, mittudomén). Gyerek döbbenten néz, következő megállónál leszáll. Lehet azt hitte mekkora tagger vagyok. Nem tudhatta, hogy csak az otthoni grafokat mentem "restaurálni". :twisted:

http://www.myspace.com/hellonsteelewheelz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:44, 27-07-2005 
souljah

Hell On Steele Wheelz wrote:
Nem gndolom úgy, hogy csak azért mert -mint írod- "szar a világ", ezért nekünk is szart kell adnunk a világnak.

pedig a graffitinek van egy ilyesfajta üzenete.. én még 95 körül olvastam valahol, hogy a tagek, graffitik egész társadalmat átfogó üzenete, hogy: hé haver! nem kéne itt kitakarítani? és erre az üzenetre mit reagál a magyar? most már a faszom takarítson ha még ti is összebasztátok. kb..

pedig kosz és mocsok a graffiti elött is volt. senki ne próbálja meg beadni, hogy nem.

én örülnék a legjobban ha a belváros a régi fényében ragyogna. csodálatos város budapest, szégyen, hogy évente csak elenyésző mennyiségű házat újítanak fel, festenek ki. az mégnagyobb, ha arra fogják, hogy úgyis újra össze firkálják majd a fiatalok.

tudom hogy rengeteg pénzbe kerül, de ha felújítanák a belvárosi épületeket sztem nem kerülne azonnal vissza a rengeteg firka a falakra. a millfav is hogy nézett ki 8-10 évvel ezelött és hogy néz ki most? kedves önkormányzatok, takarítani kell, nem pedig sírni, hogy csúnya!

és még valami. elvárjuk a kis köcsi srácoktól, hogy etikusan viselkedjenek, hogy tudják, hogy hol a helye a rajzaiknak, de mire föl? informálja őket valaki? vannak kifejezetten nekik szóló újságok? akármi, amiből rendszeresen tájékozódhatnak? senki, csak a haver. aki szerint mindenhol laza... :roll: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:57, 27-07-2005 
souljah

teknikolor wrote:
tudom hogy rengeteg pénzbe kerül, de ha felújítanák a belvárosi épületeket sztem nem kerülne azonnal vissza a rengeteg firka a falakra.

ezt ugye nem mondtad komolyan? ha valahol kifestenek egy hazat, vagy felujitjak, 3-4 napon belol ott van rajta vagy 10 tag. gyere el a Podmaniczkyre, nezd meg magad. nekem peldaul neha az az erzesem, hogy a sracok kifejezetten utaznak a felujitott epuletekre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:06, 27-07-2005 
souljah

pedig komolyan gondolom. a millfav is szép.

voltam a podmaniczky utcában nemrég. tudom, hogy aki keres talál ellenpéldát arra mit írok. zuglóban is betámadják a pöcsök az új házakat elég gyakran.

átfogó felújításokkal és ezek érthető, világos kommunikációjával csak meg lehet értettni, hogy nem kéne mindig mindent mindenhol.

talán kicsit álomvilág, de meg kéne próbálni. budapestért, a fiatalokért, a jövőért, a graffiti tisztességéért..

lőjetek le nyugodtan :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 298 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]