szadista wrote:
jatszott mar vki a fifa 2006-tal?
ha igen milyen ?
Szerintem elég jó lett. Végre sikerül ismét egy olyan intro-t készíteniük a játékhoz ami után az ember már alig várja, h elkezdhesse nyüstölni a játékot. A legnagyobb meglepetés a profil készítése után ért. Miután kiválasztottam kedvenc csapatomat, egyből megnyílt egy ablak amelyben a "classic XI" nevű csapat kihívott egy meccsre. A classic XI nem kisebb nevekből állt mint: Boniek, Cantona, Völler, Beckenbauer, Ravelli stb. Miután legyöztem őket megnyílt egy újabb menü az EA Retro. Ezen a menün belül van kettő darab video. Egy ami bemutatja a fifa sorozat fejlődését 1994-től egészen napjainkig, a másik pedig egy gól top10 az utóbbi idők legszebb góljaival. Plusz a menün belül van egy harmadik opció, egy futballkártya (mint régen kosárlabdakártya) gyüjtemény, ahol régi nagy játékosok kártyái állnak a rendelkezésünkre mindenféle statisztikai adatokkal, persze nem az összeset kapjuk meg a játék elején hanem - úgy ahogy ez már a 2005-ben is volt - bajnokságok ill. kupák megnyeréséért pontokat kapunk és abból tudjuk megvásárolni a lezárt kártyákat. Persze a pontokból nem csak kártyákat hanem új labdákat, mezeket, stadionokat, gólörömöket, és végül de nem utolsó sorban a tavalyi angol, olasz, francia és német bajnokságok rövid összefoglalóit nyithatjuk meg.
A játékban nagyon sok zene kapott helyet, vegyesen minden stílusból. A nem tetsző zenéket természetesen ki is kapcsolhatjuk. Ami újítás ezen a téren, h nem csak zenék hanem tv-s közvetítések góljait is végighallgathatjuk. Így például Wayne Rooney első premier ligás gólját is hallhatjuk. A hideg végigfutotta hátamon néhány ilyen gólnál, annyira hangulatos.
Visszatérve a pontgyüjtögetős, vásárlós témára. Nem csak bajnokságok meg kupák megnyerésével lehet pontokat szerezni, hanem van egy külön menü ahol régiókra osztva megtalálhatjuk a küldetéseket. Így pl a brit régiónál - skót ill angol bajnokságok és kupák megnyrése mellet - vannak még küldetések pl: gyözz le egy négy v több csillagos csapatot egy egy csillagossal semi-pro szinten v. rúgj mesterhármast professional szinten stb.
A bajnokságok listája is bővült. Így most hirtelen nem tudom az összes új bajnokságot, de pl van már benne lengyel (hamarosan talán még a magyar is bekerül, nem mintha hiányozna, de muhito biztosan szivesen győzelemre vezetné a fradit

)
A játék grafikája nem sokat változott a tavalyihoz képest, de azért valamivel szebb lett és hosszú idő után végre élethűen mozog a háló ha a csatárunkal a kapuba bombázzuk a labdát. Apropó kapuba bombázás. Ismét lehet hatalmas gólokat akasztani messziről, persze nem könnyű. A szabadrugás is változott. Már nincs kis karika a kapunál hanem csak nagyjából lehet beállítani, h hova is lője a lasztit a játékosunk. Így a szabdrugás kicsit nehezebb lett, de valamivel reálisabb is és természetesen nem lehetetlen szabadrugásból gólt löni, nekem legalábbis már sikerült

A játékosok irányítása is javult szerintem és valósághűbb lett. Játékmenetbeli újítás, h meccs közben ha taktikát akarunk váltani, akkor nem kell kilépni a menübe - sőt ott már nem is lehet - hanem játékon belül tudjuk állítani a numerikus billentyűzetről (gamepadnál az analóg karral) Négy féle támadó és négy féle védekező taktika van. Így pl: támadásnál, wing play, kontra stb védekezésnél letámadás, lestaktika stb.
Egy nagyon jó kis játékot sikerült összehozniuk az EA sportos srácoknak így tovább élesedik a harc a pes és a fifa között. Sőt a decemberben megjelenő Fifa 06 Road to world cup - ami azért nekem egy újabb rókabőrnek tünik, mert ugye simán beletehették volna már ebbe is mint ahogy régebben csinálták - már grafikailag is fel fogja venni a versenyt a PES sorozattal (legalábbis az új generációs konzolokon)