i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:57, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:18, 22-11-2005 
mindscape

lol

MC bad luck

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:57, 22-11-2005 
metalhead

scm wrote:
ott a pont
a történet mesélős style-nak nem sok értelme van egy dnb bulin,
mivel a zene úgyis elnyomja, és semmit sem lehet érteni belőle

és a jiikama meg a sékjoressz vezényszavak akkor a stílushoz tartoznak ezért az angol nyelven való megszólalás elidegeníthetetlen hozzátartozója a "kultúrának"?
én nem vagyok mc párti (sztem amelyik zenébe kell szöveg és van is benne az jó, amibe kéne, de nincs az meg szar :D ), ezt tegyük hozzá, de sztem mindent lehet jól csinálni..akár magyarul is..és az meg, hogy hülyen hangzik, sztem nagyrészt azért van, mert az emberekben egy idegen nyelven sokkal kevésbe tudatosul az adott szoveg konkrét jelentése, mint az anyanyelven (hiába beszéli adott esetben rendkívül jól), tehát amíg egy cristal szövegen elhányja magát valaki, addig egy hasonló kaliberu angolt gond nélkül dúdolgat sztem..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 22-11-2005 
metalhead

ezt én inkább úgy fogalmaznám meg (ha egyáltalán egyre gondolunk), hogy a magyar nyelv éppen jellege miatt - azaz gyakran csak nagyon 'redundánsan', terjengősen tudsz kifejezni egy-egy gondolatot - teszi nehézzé az ezzel próbálkozó mc-k dolgát. kivételek persze vannak, mint pl busa, de az meg sokaknak úgy jön már le, hogy egy koherencia nélküli szóvirágok halmaza - még ha jó is. nemhiába használunk angol szavakat e fórumokon is, hiszen némelyik sokkal tömörebben szövegezi meg az amúgy hosszabb gondolatokat.

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:16, 22-11-2005 
metalhead

akkor te most szakszavakrol beszélsz? szerintem a magyar nyelv rendkívül változatos és éppen a nyelv (mondatok) szabad struktúrája miatt jó költészetre ami végülis valahol az mczésbe vezethető..furcsán meg szerintem egyszerűen azért hangzik, mert nem megszokott ill. mert érthető a szöveg (ami sok esetben gáz, ugyanugy, mint angolul, franciául, spanyolul vagy németül)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 22-11-2005 
phreeknek igaza van! Neha sokkal 1xerubben ki tudunk fejezni 1-1 dolgot angolul, mert van ra 1 'propa' szo (:D), es mondjuk magyarul nincs.
En meg amugy elfogult vagyok, mert nem vagyok MC parti. Gondolom ez azert is van, mert foleg a 'zuzda' vonalat szeretem, oda meg inkabb nem valo!
Persze vannak kedvencek! (Columbo, Pablo :wink: )

Post subject:
PostPosted: 16:27, 22-11-2005 
metalhead

Mr.Spock wrote:
phreeknek igaza van! Neha sokkal 1xerubben ki tudunk fejezni 1-1 dolgot angolul, mert van ra 1 'propa' szo (:D), es mondjuk magyarul nincs.
Persze vannak kedvencek! (Columbo, Pablo :wink: )

..és csomó olyan magyar szó van, amire nincs angol megfelelő..olvasni kell és bővíteni a szókincset..
azért egy shake yer asses' bitches helyett a rázzátok a seggetek ribancok szerintem kisebb közfelháborodást váltana ki, csak hogy a fenti gondolatmenetemet egy példával igazoljam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:28, 22-11-2005 
Ebben meg neked van igazad, h vice-versa muxik a dolog!
DE en meg akkoris ugy vagyok ezzel, mint az informatikaval!
:toredezettsegmentesites: :D

Post subject:
PostPosted: 16:29, 22-11-2005 
metalhead

mert a defregmantation sokkal egyszerűbb

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 22-11-2005 
partiarc

Sok olyan ember van aki tehetséges a szövegelésben és kifejezetten jó hallgatni őket az anyanyelvünkön! Jó lenne ha a magyar mc-k nem tűnnének el...Mindenki djzni kezd miközben már nagyon rég óta nem hallottam feltörekvő mc tehetségeket.
tudnék is említeni valakit, mégpedig a kultiplexben néha fellelhető mc caspert aka Balázs nevű gyereket, akinek egyszerűen áldott tehetsége van a szövegeléshez...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:33, 22-11-2005 
original nuttah

magyar mc-k kellenek...nélkülük honnan lenne

ÁJJÁLLÁBRAVÉGREMÁRA 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:43, 22-11-2005 
metalhead

ehehe, csinálhatna már valaki egy mc contestet

illetve ha nem is azt, hiszen betölözni a hiphap szokásjoga, legalább lehetne egy mcket felvonultató parti, mindenki villanthatna aki villantásra érdemes (kivéve az önjelölt színpadrokkolókat). :)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:20, 22-11-2005 
droid

Psure wrote:
mert a defregmantation sokkal egyszerűbb

a fragment, defragment, deframentation, szvsz rossz a példa :) ez egy tökjó szó angolul
pontosan a nyelvi sokszinüsége miatt nehéz eltalálni a jó szavakat a magyarban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:26, 22-11-2005 
metalhead

és akkor ami nehéz azt nem csináljuk?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:42, 22-11-2005 
partiarc

Nem lehet, hogy a kulcsszó az eredetiség? Magyarul minden működhet, de csak akkor lesz eredeti, ha van olyan laza, gördülékeny és frappáns, mint az angolban meghonosodott formulák. Ehhez komolyabb munka kell, főleg azért, mert nemcsak a nyelvünk más, hanem az attitűdünk is, szóval tényleg furcsa lenne tükrözni a szöveget, főleg tartalmilag: néhányra, bármilyen jó is a zene, egyszerűen bűn bólogatni. Ha azt kapnánk magyarban, sírva is fakadnánk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:51, 22-11-2005 
poszthumusz

a4s wrote:
Nem lehet, hogy a kulcsszó az eredetiség? Magyarul minden működhet, de csak akkor lesz eredeti, ha van olyan laza, gördülékeny és frappáns, mint az angolban meghonosodott formulák. Ehhez komolyabb munka kell, főleg azért, mert nemcsak a nyelvünk más, hanem az attitűdünk is, szóval tényleg furcsa lenne tükrözni a szöveget, főleg tartalmilag: néhányra, bármilyen jó is a zene, egyszerűen bűn bólogatni. Ha azt kapnánk magyarban, sírva is fakadnánk.

:egyetért:
plusz a magyar nyelv sokkal színesebb, egyes fogalmakra sokkal több kifejezés áll rendelkezésre, a megfelelőt kiválasztani nehezebb mint mondjuk angolban, ahol mondjuk arra fogalomra nem 10 változat van, hanem csk 3. félre ne értsen senki, nem az angol nyelvet akarom ledegradálni!
meg mondjuk az is elég lényeges momentum, hogy valójában mi is az mczés célja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:05, 22-11-2005 
metalhead

plastik wrote:
a4s wrote:

:egyetért:
plusz a magyar nyelv sokkal színesebb, egyes fogalmakra sokkal több kifejezés áll rendelkezésre, a megfelelőt kiválasztani nehezebb mint mondjuk angolban, ahol mondjuk arra fogalomra nem 10 változat van, hanem csk 3. félre ne értsen senki, nem az angol nyelvet akarom ledegradálni!
meg mondjuk az is elég lényeges momentum, hogy valójában mi is az mczés célja...

én is pontosan ezt hangsúlyozom..a francia rap is népszerű lett, pedig az még nekem is furán hangzik :)) de nehogymár az legyen az indok, hogy azért nem csinájuk mert nehezebb..a jó munkához idő, energia és hit kell..én egyszerűen nem értem ezt..

viszont most egy picit különböző dologról beszélünk a4s-el, azért az mczés mondanivalója sztem nem oly mély, hogy azt ne lehessen magyar szavakkal kifejezni :DDD a szavak jelentése legtöbbször a szokás által ivódik be a köztudatba!
a magyar rap, pedig szerintem lehet jó, sőt én pl nagyon bírom a bobakrome es társai által elkövetett trekkeket..ők szerintem hitelesek és aránylag profik is a lelkesedés mellett..számomra aktuálisabb és fontosabb társadalmi kérdéseket feszegetnek mint mondjuk angol kollegáik, nem beszélve arról, hogy egykét számuk majdnemhogy költeményként is elmegy :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:09, 22-11-2005 
elmondom

eccerü ez, nyilván jobban hangzik angolul, hiszen azon a nyelven alakult ki, a nyelv sajátosságaival és lehetöségeivel a puttonyban

azok a formulák élték túl amik müködnek

ha magyarországon alakul ki a d'n'b mc-zés biztos másként hangzana - lásd példaként tánccszók (amikor a táncházban a csajok így ritmusra kiabálnak kis versikéket)

tehát egy ha komolyan vesszük a témát akkor egy igencsak egyéni magyar stílust kéne kidolgozni, ami ebböl a nyelvböl és annak lehetöségeiböl indul ki - plusz a helyi igényekböl

mittomén, lehet hogy a gyorsangondolkodó, széleslátókörü, éleseszü magyar felsöközép fiatal (?) inkább igényli a sztorimondós intellektüell stílust mint a fütöl bezsongott londoni külvárosi csibész (de mondjuk mindkettö bulizni akar...)

ehez meg kinek van energiája, tehetsége, kreativitása. ha 18 lennék megprobálnám, most már késö asszem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:11, 22-11-2005 
metalhead

de akkor te azt mondod, hogy az emszí feladata drámendbézesen celebrálni a bulit?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:38, 22-11-2005 
souljah

én azt mondom dídzséj, te azt mondod trész!
dídzséj!
...
dídzséééj!
...
:shizzle:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:40, 22-11-2005 
elmondom

Psure wrote:
de akkor te azt mondod, hogy az emszí feladata drámendbézesen celebrálni a bulit?

hm. néha igen, azt hiszem bulitól, zenei stílustól függ. de hagyományosan igen, azért lett annak idején mc - szerencsére (?) változott kissé a szerep azóta, de valahol az alap az hogy vezessük a balhét.

ilyen szempontból azért jobb amagyar nyelv használata mert akkor értik a népek és lehet rendesen kommunikálni. az angol viszont úgymond kulturálisan erösen kötödik az egész stílushoz, a tipikus kifejezések, formulák mind úgy vannak. hámostakkó válasszon az ember fia...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]