plastik wrote:
a4s wrote:
Nem lehet, hogy a kulcsszó az eredetiség? Magyarul minden működhet, de csak akkor lesz eredeti, ha van olyan laza, gördülékeny és frappáns, mint az angolban meghonosodott formulák. Ehhez komolyabb munka kell, főleg azért, mert nemcsak a nyelvünk más, hanem az attitűdünk is, szóval tényleg furcsa lenne tükrözni a szöveget, főleg tartalmilag: néhányra, bármilyen jó is a zene, egyszerűen bűn bólogatni. Ha azt kapnánk magyarban, sírva is fakadnánk.
:egyetért:
plusz a magyar nyelv sokkal színesebb, egyes fogalmakra sokkal több kifejezés áll rendelkezésre, a megfelelőt kiválasztani nehezebb mint mondjuk angolban, ahol mondjuk arra fogalomra nem 10 változat van, hanem csk 3. félre ne értsen senki, nem az angol nyelvet akarom ledegradálni!
meg mondjuk az is elég lényeges momentum, hogy valójában mi is az mczés célja...
én is pontosan ezt hangsúlyozom..a francia rap is népszerű lett, pedig az még nekem is furán hangzik

) de nehogymár az legyen az indok, hogy azért nem csinájuk mert nehezebb..a jó munkához idő, energia és hit kell..én egyszerűen nem értem ezt..
viszont most egy picit különböző dologról beszélünk a4s-el, azért az mczés mondanivalója sztem nem oly mély, hogy azt ne lehessen magyar szavakkal kifejezni

DD a szavak jelentése legtöbbször a szokás által ivódik be a köztudatba!
a magyar rap, pedig szerintem lehet jó, sőt én pl nagyon bírom a bobakrome es társai által elkövetett trekkeket..ők szerintem hitelesek és aránylag profik is a lelkesedés mellett..számomra aktuálisabb és fontosabb társadalmi kérdéseket feszegetnek mint mondjuk angol kollegáik, nem beszélve arról, hogy egykét számuk majdnemhogy költeményként is elmegy

)