i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:57, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:33, 18-02-2006 
partiarc

ennyi erővel ne kezdjen el senki sem dj-zni, mert nem tud annyi pénzt, energiét, időt stb. ráfordítani eleinte, amennyit kívánna. lévén kevesen vannak a tűz közelében, keveseknek adatik meg, hogy a leújabb és legjobb zenéket játszák. de ez így is van rendjén, sztem ezen nem kell fennakadni. az mp3-t meg hagyjuk, h mennyire etikátlan vagy nem, mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, h mennyire támaszkodik azokra a zenékre, amik nincsenek meg neki lemezen.
én mint laikus, így látom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:36, 18-02-2006 
metalhead

Satellit wrote:
Mi ferde?
Ennek az a lényege, hogy amíg nincs egy Virus C-d meg egy fasza dobgéped,és nem írsz jó zenét addig veheted pénzért azokat a lemezeket amiket a jobb producerek ingyé kapnak dub formájába kb két hónappal előtted. Magyarul senki ne a te unalmas szettedet fogja hallgatni, hanem az övéket mer az frissebb. Így biztosítva van a helyük az élvonalban. Persze majd hülyék lesznek nem lejátszani a dubokat, de akkor meg ne sírjanak hogy kikerül egy jó pár új zenéjük. Hiszen az ő barátaik azok akik elosztják.
Nehéz úgy csinálni, hogy a kecske is jól lakjon meg a káposzta is megmaradjon. Ez van fiúk!

skc es chris.su is akkor tort be, amikor megvette a virus c-t es a "fasza" markaju dobgepet

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:37, 18-02-2006 
ujonc

Nem...én nem ezt mondtam!!
Én azt mondtam, hogy ha én ennyi pénzt kiadnék teknikára akkor már szeretnék élvonalig menni vele..Akinek van rá pénze hogy csak úgy hobbi szinten űzze otthon vagy baráti körben, hajrá.
Nem mondtam,hogy baj.
Kinek mi a célja vele....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 18-02-2006 
ujonc

nem kedves Psure, de akkor még hol volt a konkurencia?
Hol volt ennyi dnb fan kisgyerek,akik mind a szoftwert nyüstölték?
Ma már mindenki ír zenét! Nem 100ból kell kitűnni, hanem sokkal több közül. Ma már leszólnak ha ,,nem úgy szólsz,,.
Igény van az igényesre.
Én ezt figyeltem meg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:42, 18-02-2006 
partiarc

Satellit wrote:
Igény van az igényesre.

volt amikor nem így volt?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:45, 18-02-2006 
ujonc

Most miért kell úgy csinálni mint aki nem érti? :mad:
Most 10x annyi tehetséges ember van.
Egyértelmű,hogy jobban kiéleződött a verseny,mert egyre többen csinálnak egyre jobb zenét. Viszont a kiadók száma nem emelkedett meg olyan mértékben mint a zenészeké. Mi ebből a tanulság? Az, hogy sokan megérdemelnék,de nem mindenkinek jut hely egy labelen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 18-02-2006 
partiarc

Satellit wrote:
Most miért kell úgy csinálni mint aki nem érti? :mad:
Most 10x annyi tehetséges ember van.
Egyértelmű,hogy jobban kiéleződött a verseny,mert egyre többen csinálnak egyre jobb zenét. Viszont a kiadók száma nem emelkedett meg olyan mértékben mint a zenészeké. Mi ebből a tanulság? Az, hogy sokan megérdemelnék,de nem mindenkinek jut hely egy labelen.

nem is kell mindenkinek hely, csak a legjobbaknak. erről szól az egész. jók között is vannak kiemelkedők és nekik van helyük egy labelen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:00, 18-02-2006 
ujonc

Jól van akkor...Olyan veled vitatkozni, mint egy disznóval iszapbirkózni. Pedig egyszerű dolgokat próbáltam felvázolni, de ha valaki nem akarja megérteni akkor úgyse fogja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 18-02-2006 
ujonc

mi a problema? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 18-02-2006 
microforms

Satellit wrote:
Pedig egyszerű dolgokat próbáltam felvázolni, de ha valaki nem akarja megérteni akkor úgyse fogja.

szerintem megérti mindenki,hogy mit mondasz,csak ez a producer dj <kontra> mezei dj para elég nonszensz,hisz ez a dolgok természetes velejárója,így működik a rendszer.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:21, 18-02-2006 
chi recordings

elég szánalmas ha valaki attol jo dj hogy hamarabb tolja az uj zeneket. es az is szanalmas ha attol unalmas, mert csak olyan zeneket talal amit masok mar toltak :) az ilyen embereknek nincs a djpultban a helyuk ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:35, 18-02-2006 
impulsecreator.hu

Satellit wrote:
Én pl nem zenélek addig amig nincs saját zeném,amit hasonlóképp be tudnék mutatni. Minek költsek el havi 30-at lemezekre, ha a producer dj szettje úgyis frissebb és érdekesebb lesz 3-4 dubbal.

szerintem aki szívvel-lélekkel csinálja ezt az egészet, sok energiát fektet bele, és jó ízléssel szelektál (mondjuk nem csak az aheti megjelenéseket - hanem valami konzekvensebb vonal mentén), az előbb utóbb simán kiharcolhat magának valami respektet, sőt neadjisten még élvezheti is, amit csinál (ez utóbbihoz ráadásul nem is kell sokat beleadni).

más kérdés ha te nem szeretnél sokat áldozni rá, viszont rögtön keménycsávó akarsz lenni a legmenőbb zenékkel :D

pollack wrote:
az mp3-t meg hagyjuk, h mennyire etikátlan vagy nem, mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, h mennyire támaszkodik azokra a zenékre, amik nincsenek meg neki lemezen.

te most a soulseekes mp3akról beszélsz, vagy a producer haver által odaadott zenéről? mert ezek közül egyik sem lelkiismereti kérdés, előbbi tilos, utóbbi nem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 18-02-2006 
partiarc

manapság igen halovány határvonal húzodik a kettő között. s aközött is, hogy mi tilos, s mi nem. gyanítom nem nagyon tudja senki sem, h a másiknak honnan vannak a zenéi.
még összemosódottabbá válnak a dolgok, ha azt nézzük, hogy ezeket senki sem ellenőrzi, és senki sem megy oda a dj lecsekkolni, honnan vannak meg neki az új zenék.
hozzátenném elég ocsmány dolognak tartom ilyen módon más tollaival ékeskedni, annak tudta nélkül.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:43, 18-02-2006 
partiarc

Satellit wrote:
Jól van akkor...Olyan veled vitatkozni, mint egy disznóval iszapbirkózni. Pedig egyszerű dolgokat próbáltam felvázolni, de ha valaki nem akarja megérteni akkor úgyse fogja.

Íróasztal

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:52, 18-02-2006 
souljah

satellit:
talán azért vesszük meg a solarist mert tetszik..
plusz ez h azért jo egy didzsé mert sok dubot játszik abszolút hülyeség. én pl sokkal jobban élvezek egy olyan szettet amiből s számok nagy részét ismerem, vagy hallottam már persze azért kell néhány új zene is, de nem ezért lesz jó egy szett

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:02, 19-02-2006 
ujonc

connectin' people...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:29, 19-02-2006 
pokemon

PME wrote:
911 wrote:
itt is megkerdezem :: sztetek lesz '20eves a magyar dnb' ?

erre amugy őszintén milyen választ vártál :?:

igen/nem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:29, 19-02-2006 
tactile

nem igazan ertem miert lenne a hatarvonal vekony a
(1) producerektol direktben kapott zenek illetve a
(2) soulseekrol / dc++-rol letoltottek kozott.

mindkettore van jogi kifejezes:
(1) nagyjogos felhasznalas -> TELJESEN LEGALIS
(2) buncselekmeny -> ILLEGALIS -> 2 evig terjedo szabadsagvesztessel lehet buntetni.

vilagos? ha gondoljatok, a BTK paragrafusszamat is kikereshetem.

egyebkent, ha nagyon bele akarunk menni a dolgokba, akkor kiternek arra is, hogy attol, hogy Gipsz Jakab megvesz egy lemezt a lemezboltban, attol o meg nem jogosult arra, hogy nagykozonseg elott is bemutassa, illetve csak ugy, hogy fizetni kell minden egyes lejatszas utan az artisjusnak illetve a MAHASZnak is (kettos fizetesi kotelezettseg. MAHASZNAK egyedul a megjelent zenek utan fizetsz, az osszes tobbi utan pedig mind2nek). van az artisjus altal adott kiadott formanyomtatvany, amit ki kell toltenie vagy a DJ-nek, vagy a partyszervezonek, tracklisttel egyutt.

mas.
attol, hogy mi 1999-ben kezdtuk ezt az egeszet skc-val, nyilvan szarmazik nemi helyzeti elonyunk, de eleg nagy baromsag azt gondolni, hogy az uj tehetsegeknek nincs helye. hol volt mondjuk a sub focus vagy pendulum amikor a mi elso lemezeink megjelentek? es mara mar nem is lehet minket egy kategoriaban emliteni veluk, akkor szupersztarokka valtak. vagy hogy magyar peldat is mondjak, jade & matt-u, mindscape, icr, soulproof, stb...

higyjetek el, a drum'n'bassben sokkal jobban ervenyesul az, hogy ha valaki tehetseges, megkapja a megfelelo platformot a kiugrashoz. itt szinte nincsenek mas tenyezok, csak hogy maga a zene milyen.

ehhez az egeszhez kello kitartas es lelkesedes - vagy akar fanatizmusnak is nevezhetjuk - kell, anelkul nem megy, de ezzel asszem nem mondok ujdonsagot.

a producer-dj kerdesrol tudom, hogy megoszlanak a velemenyek, meg mar rengetegszer at lett beszelve a dolog rengeteg forumon is, miert kell megint elohozni?

ha barki ugy gondolja, hogy van olyan zeneje, ami megjelenesre melto, nyugodtan dobjon meg egy e-maillel a chris.su@freemail.hu -ra

de arrogans hangnemmel illetve turelmetlenkedessel nem jutsz elorebb, az fix...

Soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:30, 19-02-2006 
háttezt a dolgot Satellit tényleg elnézted. amit mondasz ott omlik össze, hogy szerinted (legalább is ezt írtad) az a jó/elismert/kedvelt DJ aki a legújabb témákat játsza, és csomo soha meg nem jelenő zenével kényezteti a rajongókat..
ez nem kicsit sántít, és erre lejjebb is rávilágítottak. de sztem ezt te sem igy értetted.. legalább is remélem.
abban igazad van, hogy élesedik a verseny, a hallgatóságnak ha lassan is, de hegyeződik a füle, ugyanakkor nehéz kitűnni, kicsi a terep az új emberkéknek-.
itt jön be az mp3tőtögetés, ami tökönrúgja a zeneipart, hogy az még veszteségesebb legyen, hogy még kevesebb teret biztosítson a frissülésnek és-és-és.... ez mindnekinek a könyökén jön ki.
viszont az nyilvánvaló hogy a tehetség nehezen titkolható--> a jó zene jó zene. hacsak nem emberünk magának gyártja a zenei mérföldköveket otthon a PII-sén/laptopján/stúdiójában/neadjisten fejben.
amugy nem tudom miért koptatom az ujjam, nagyjából ez olvasható lejjebb is..
de azért remélem sikerült meggyőződj: feleslegesen morgolódsz.

a korai kezdés meg tényleg jól hangzik. a baj az hogy a legtöbb partizó, akik felelősek a bevételek nagyobb részéért, hiába... a névre kíváncsiak, és valószínű úgy számolnak, h majd nemsokkal a NÉV előtt betoppannak, megnézik mi a pálya, ha jó maradnak, ha nem akko ez van, egy picit még maradnak, majd szevasz, elszivárognak. másra nem voltak kíváncsiak, nem ismerik a hazai DJ-ket arcokat művészeket, csak mindíg ők hozzák el a UK-t. (ez a uk szabadon becserélhető tetszőleges, hiresebb kétbetűs országnév-rövidítésekre..)
tehát a korán kezdő vendégDJ, korai partikezdéssel, vékonyabb 'warmup'-al valóban jól hangzik. elméletben. de hogy megvalósítva mennyire működne :roll: . el kéne kezdeni, és folytatni, kimeneteltől független.

Post subject:
PostPosted: 14:27, 19-02-2006 
impulsecreator.hu

chris.su wrote:
nem igazan ertem miert lenne a hatarvonal vekony a
(1) producerektol direktben kapott zenek illetve a
(2) soulseekrol / dc++-rol letoltottek kozott.

mindkettore van jogi kifejezes:
(1) nagyjogos felhasznalas -> TELJESEN LEGALIS
(2) buncselekmeny -> ILLEGALIS -> 2 evig terjedo szabadsagvesztessel lehet buntetni.

vilagos? ha gondoljatok, a BTK paragrafusszamat is kikereshetem.

egyebkent, ha nagyon bele akarunk menni a dolgokba, akkor kiternek arra is, hogy attol, hogy Gipsz Jakab megvesz egy lemezt a lemezboltban, attol o meg nem jogosult arra, hogy nagykozonseg elott is bemutassa, illetve csak ugy, hogy fizetni kell minden egyes lejatszas utan az artisjusnak illetve a MAHASZnak is (kettos fizetesi kotelezettseg. MAHASZNAK egyedul a megjelent zenek utan fizetsz, az osszes tobbi utan pedig mind2nek). van az artisjus altal adott kiadott formanyomtatvany, amit ki kell toltenie vagy a DJ-nek, vagy a partyszervezonek, tracklisttel egyutt.

nyilván senki nem ad be tracklistet egy formanyomtatványon a mahasznak, hogy aztán fizessen (vagy igen?!?), szóval nem is a jogi része a baj a soulseekmp3/producerdirektmp3 témában...

szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy szimplán béna, amatőr dolog és ráadásul köcsögség is djként mp3at lopni, szóval aki ilyet meglát, az tegye azt valahogy közhírré, a dj pedig aki ilyet lejátszik bulikon, legyen gáz arcként megbélyegezve és kész, hiszen alapvetően így működik a rendszer, és ez jó is benne. szóval nem jogi, hanem közösségi szabályozás :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]