nem igazan ertem miert lenne a hatarvonal vekony a
(1) producerektol direktben kapott zenek illetve a
(2) soulseekrol / dc++-rol letoltottek kozott.
mindkettore van jogi kifejezes:
(1) nagyjogos felhasznalas -> TELJESEN LEGALIS
(2) buncselekmeny -> ILLEGALIS -> 2 evig terjedo szabadsagvesztessel lehet buntetni.
vilagos? ha gondoljatok, a BTK paragrafusszamat is kikereshetem.
egyebkent, ha nagyon bele akarunk menni a dolgokba, akkor kiternek arra is, hogy attol, hogy Gipsz Jakab megvesz egy lemezt a lemezboltban, attol o meg nem jogosult arra, hogy nagykozonseg elott is bemutassa, illetve csak ugy, hogy fizetni kell minden egyes lejatszas utan az artisjusnak illetve a MAHASZnak is (kettos fizetesi kotelezettseg. MAHASZNAK egyedul a megjelent zenek utan fizetsz, az osszes tobbi utan pedig mind2nek). van az artisjus altal adott kiadott formanyomtatvany, amit ki kell toltenie vagy a DJ-nek, vagy a partyszervezonek, tracklisttel egyutt.
mas.
attol, hogy mi 1999-ben kezdtuk ezt az egeszet skc-val, nyilvan szarmazik nemi helyzeti elonyunk, de eleg nagy baromsag azt gondolni, hogy az uj tehetsegeknek nincs helye. hol volt mondjuk a sub focus vagy pendulum amikor a mi elso lemezeink megjelentek? es mara mar nem is lehet minket egy kategoriaban emliteni veluk, akkor szupersztarokka valtak. vagy hogy magyar peldat is mondjak, jade & matt-u, mindscape, icr, soulproof, stb...
higyjetek el, a drum'n'bassben sokkal jobban ervenyesul az, hogy ha valaki tehetseges, megkapja a megfelelo platformot a kiugrashoz. itt szinte nincsenek mas tenyezok, csak hogy maga a zene milyen.
ehhez az egeszhez kello kitartas es lelkesedes - vagy akar fanatizmusnak is nevezhetjuk - kell, anelkul nem megy, de ezzel asszem nem mondok ujdonsagot.
a producer-dj kerdesrol tudom, hogy megoszlanak a velemenyek, meg mar rengetegszer at lett beszelve a dolog rengeteg forumon is, miert kell megint elohozni?
ha barki ugy gondolja, hogy van olyan zeneje, ami megjelenesre melto, nyugodtan dobjon meg egy e-maillel a
chris.su@freemail.hu -ra
de arrogans hangnemmel illetve turelmetlenkedessel nem jutsz elorebb, az fix...