marczi wrote:
MidLow wrote:
amugy a civil szervezetek nagyreszt mar elvesztették a hitelessegüket ugyanis minden ellen tiltakoznak es minden ellen a teljes elutasitás az egyetlen válaszuk.
Ezért nincs ebben a kibaszott országban még mindig M0-ás de azt persze leszarja mindenki h az egész északi agglomerrácio minden nap az én orrom alatt pöfög a szentendrei uton. Mi a halálnak kell annak aki mondjuk ujpestre jar egyaltalan idefustolnie. De az h békastol 800 méterre menne az autopálya az katasztrofa...
szoval a civil szervezetek tevekenysege sokkal hathatosabb lenne ha szakmai alapon környezetvédelmi változtatásokat tetetnének bele azokba a tervekbe amik ugyis megépulnek, csak esetleg sokkal dragabban az ido veszteseg es a perek miatt.
es akkor talán partnerkent is kezelnek oket.
ez azért fasság, mert eltéveszted a civilek szerepét. végiggondolt szakmai tanácsadás az a policymakerek dolga - akik viszont könnyen kerülhetnek olyan befolyás alá, ami a civileknek nem tetszik. ezért a civileknek az a dolguk, hogy ellenálljanak, ha valami olyan változást tapasztalnak, ami nem tetszik neki. pl akinek a háza mellett egy kibaszott elkerülő körgyűrű épülne, az teljesen jogosan tiltakozik.
másrészt meg olyan is van, hogy valaki úgy tiltakozik, hogy igazából nem is lenne érdeke - ilyenkor viszont az, hogy a kormány, a főváros és a helyi önkormányzatok olyan bénák (gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek), hogy nem bírják keresztülnyomni az elképzeléseiket, nem a civilek a hibája. ők csak teszik a dolgukat és ellenállnak, már ha (konkrétan magyarországon messze nem eléggé)
YIKES!
a civilnek nem az a
dolga h tiltakozzon!
a civileknek joguk es kotelesseguk hallatni a hangjukat es kiallni az erdekeikert. ez a demokracia errol szol az alkotmany szolasszabadsag es hasonlok.
tehát a közösségfejlesztés szerves resze a markans veleménnyilvánítás es a sajat erdekek vedelme de mivel nem szemelyek harcolnak egymas ellen idealis esetben hanem ezek a szemelyek egyutt elnek a cel a kompromisszumra valo torekves.
a magyar mentalitas az ien kérdésekben sajnos az hogy legyen minden de ne ott ahol en lakom, de azert lehetoleg ne is legyen tul messze, hogyha azert kell akkor ottlegyen.
na igy soha nem fog megepulni semmi.
az elkerulo gyurunek a kert alatti elhelyezkedese pedig te is tudod h abszurdum. minden autopálya kore hangfogokat kell épiteni
erdőtsávot kell telepíteni, minimum tavolsagra kell lennie stb. ezek nelkul nem is kapna EUtamogatast, ami viszont kb 60 70% minimum az ien fejleszteseknek.
hidd el hogy én SOKKAL több smogot kapok a szentendrei utrol mint a bekasiak kapnanak az M0astol.
masreszt miért kellene
nekem végigpofognom a varoson mindenki orra alá ha mondjuk a reptérre akarok menni.
és akkor meg nem is beszeltem a kamionokrol a hungarian az utak javitasarol, a forgalom enyhulése miatti legszennyezodes csokkenesrol arrol h neked mint autos kevesebb benzint kell felelslegesen kifizetned etc etc etc