i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:39, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: dnb label top5
PostPosted: 15:59, 29-03-2006 
impulsecreator.hu

bár rengeteg kiadó érdemelne csak tiszteletből is említést (moving shadow, no u-turn, reinforced, creative wax stb stb), a legközelebb hozzám most talán ezek állnak:

metalheadz (+razors edge, mh platinum) - ez teljesen egyértelmű, számomra az igazi drumandbass hangulat az, amit a metalheadz képviselt és képvisel, és nem hinném hogy ez csak a súlyos hangulatú grafikdizájn miatt van. 001től 036-ig a back catalogue-ról csak szuperlatívuszban és hőskölteményben lehet beszélni, doc scott, peshay, j majik, photek, source direct, dillinja, adam f, ed rush, optical, illetve akik zenéjét kifejezetten imádom, alex reece, wax doctor, hidden agenda és sci-clone lemezei gyakorlatilag mind sötét, hidegrázást okozó alapklasszikusok. a 2001es újraindulás óta kiadott megjelenésekben a bejáratott és modernizált hangzások keverednek bátor kísérletezéssel (szinte ismeretlen szerzők gyors leszerződtetése, néha elég "bevállalós" lemezek pl jonny l synchronize), ami megmenti az unalomtól - ez példátlan a nagyobb régi dnb labelek között, a többi szinte mind unalomba / szemétbe fulladt. nagyon kevés olyan headz kiadvány van, amit nem szeretek legalább egy kicsit [ezek a platina breaks 3 (ami ráadásul igazából ffrr), és a danny c dolgokat sem érzem annyira, az up all nightot pedig elég gyorsan megutáltam (persze elsőre tetszett azért)], de ilyen sok release között ezek elvesznek.

creative source + soulr család - amikor elkezdtem lemezeket gyűjtögetni, az összes korábbi creative source-ot be akartam szerezni. ezen kiadón jött létre a liquid funk, fabio felügyelete mellett, ami zeneiségével a maga idejében forradalmi és páratlan volt. az első calibre-release-ig hihetetlenül konzisztens volt a kiadó, minden megjelenést imádtam. kár hogy azután egyedül calibre maradt, akivel eléggé furcsán bántak ott (dub-féltés vagy lustaság, egyikre sincs mentség), azután pedig már ő sem, egy ideje csak gyenge megjelenés van ott, kivétel ezalól a dbridge 12". de a kvaliti liquid vezérkiadó szerepét már régen átvette marcus intalex és a soulr, s sublabeljei (signature, revolver), körülbelül pont akkor, amikor a creative source hanyatlásnak indult. a soulr is egy hatalmas kiadó most már, szinte kizárólag minőségi megjelenésekkel; a mostani technós fordulatnak sem vagyok ellene. szóval ha a creative source régi zenéit és a soulr-t összerakjuk, akkor egy metalheadzhez hasonló minőségi finomzenés kiadót kapunk.

commercial suicide - klute legalább akkora szelektor, mint producer, a kiadóján nem igazán nyúlt még mellé: perverz módon érdekes és izgalmas zenék jelentek itt meg; felfedezte baront, AI-t és amitot; felkarolta tactile-t és break-éket; és az enmagától kiadott zenéi is fantaszikusak (főleg a két album, egy-két 12"-je nem tetszett túlzottan). az artwork pedig a legjobb dnb kiadószerte, valószínűleg ez is rásegített arra, hogy a sok különböző stílusú zene mellett mégis ilyen egységes és karakteres hangulatot árasszon a kiadó. igaz, sajnos az új ep-t nem tudom hova tenni :D

bassbin (+ breakin) - a nagyon erős kvaliti kontroll felelőse rohan, példás módon válogatja a zenéket, a vibe természetességét szem előtt tartva, ezért a viszonylag kevés eddigi megjelenés ellenére is egyértelmű a helye az én top ötösömben. mind a 12"eken, mind a rare grooves albumon kirajzolódik: egységes, nekem nagyon tetsző hangzás, kellő változatossággal.

scientific wax - itt ismét egy jó ízlésű kiadófőnökről van szó (equinox), akinek megelőlegezek annyi bizalmat, hogy egy hosszútávon is nagyformátumú kiadót fog összehozni; a következő néhány megjelenés mindenesetre hibátlan. a gyenge pénzügyi háttér miatt különös lemezvásárlási támogatást érdemel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:59, 29-03-2006 
pokemon

soul:r+revolve:r: a soul:r finomságai meg a revolve:r kicsit keményebb darabjai mind ötletesek, érdekesek, változatosak.
commercial suicide: a sokszínüsége az erőssége a kiadónak (stílusokban és előadókban is), és a mennyiség sem megy a minőség rovására, pedig nem mondható félévente egy lemez kiadónak.
critical: mert itt jött ki a legtöbb alias szám eddig 8) . csak minőségi zenék, sokféle előadótól, de mégis van egy saját hangzása a kiadónak, anélkül hogy egyhangú lenne.
innerground itt is a hangzás, néha olyan mintha megkapnák az innerground refillt az előadók.
hospital: időnként becsúszik egy-két gyengébb zene, de alapvetően jó zenéket adnak ki, a nagylemezekben sosincs hiba, akárhogy nézzük a legmeghatározóbb likvid kiadó
+bingo: érdekes kiadó lett az utóbbi években (chase&statusok, illogic&raf 12, dkay lemeze, jennák), ahhoz képest hogy 2004ig zincen és haverjain kívül senki nem jelent meg.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:30, 29-03-2006 
black hoe rec.

Marczi, jó topikok, máris gondolkodom! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 29-03-2006 
partiprofesszor

most csak 4 + x, nem pedig 5,de majd a későbbiekben kiegészítem >
Hospital szerintem a mai drum and bass liquid szekciójában a legjobb kiadványokkal rendelkező kiadó, sorra itt jelennek meg pl. Logistics, High Contrast, London Elektrcity, Cyantific, Nu:tone.... kiadványai...
Moving Shadow az idén már 16 éves kiadó ('90 előtt is volt 1 kiadványuk, de nem tudni pontosan mikor) a drum and bass egész palettájáról válogatva jelentetett meg számos albumot, melyek előadói pl. Calyx, Dom & Roland, EZ Rollers, Noisia, Tech Itch...s ők magukért beszélnek
Subtitles csak pár név: Chris.su, Future Prophecies, Noisia, Phace, TeeBee, Break, State of Mind
Timeless Nigh Cry, Super System LP, Sound killa, Morning light, Plan B....

Innerground, Digital Soundboy, Violence, Commercial Suicide... pár "saját" kiadó,akiket még feltétlen meg kell említeni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:32, 29-03-2006 
black hoe rec.

Én a régebb óta, több megjelenést maguk mögött tudó kedvenceket sorolnám fel, emellett van még pár upcoming kiadó, akik majd jók lesznek, kedvencnek növik ki magukat.

Moving Shadow - itt kezdett Tech Itch, Dom & Roland, Calyx és még jó páran. Van nekik egy MSXEP sorozatuk, ami ugyan mára kicsit felhígult, de régen exkluzív darabok születtek arrafelé.

Renegade Hardware - a legtermékenyebb őslabelek egyike, a mai napig az egyik vezető. Jópár középszerű zene mellett rengeteg remek is napvilágot látott itt.

Penetration - a kezdetektől fogva nyomonkövetem, illetve megveszem e kiadványokat. A csak Tech Itch művek megjelentetésére szakosodott sublabel olyan trackeknek ad otthont, mint a The Ruckus, Pressure Drop, Soldiers, Life Of Sin, The Hand vagy a Hex. A korábbi kiadványok - egészen az Alphamagic becsődöléséig - egységes, nagyon megnyerő (manga, hentai) artworkkel jelentek meg. Sajnos ez azóta minimailzálódott.

Violence - a Hive által vezetett Vortex-utód felnőtt, és remekül megállja helyét az európai szcénában. Nem hiába! Hive mögött olyan nevek gyűltek össze, mint Echo, Keaton, Gridlok, Klute és Juju. Mind-mind izgalmas, komoly, zsíros zenét produkál (Surreal Killer Remix, Neo és annak remixe, Bring It On, stb, stb...)

Freak/Obscene - Dylan vezette vágóhíd, a darkstep fellegvára. Ennyi.

és megengedek plusz egyet. A saját gyermek:

Black Hoe - ígéretes tehetségek, ígéretes zenék, izgalommal tekintek a jövőbe 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:48, 29-03-2006 
piper

ez azért egy kicsit könnyebb mint a producer legalábbis nekem :)

audio blueprint - ezeket a számokat a mai napig tudom hallgatni és gyönyörűek.

dnaudio - jelenlegi abszolút favorit. kb olyan hatással van rám mint annak idején az ed rush zenék

commercial suicide - változatos mégis egységes, és klute :lol:

covert operations - gyönyörű zenék, olyan lelket simogatóak

nerve - jó kis "skót" sötét hangulat paul resetet nagyon szimpatikusnak találom mert kiadott annak idején nagyon sok "newcomer" zenét, és nagyon jó hangulata van a kiadványainak :)[/b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:51, 29-03-2006 
souljah

basszus már a végén tartottam amikor elszállt minden, engedjétek meg hogy csak felsorolás legyen.

Moving Shadow (sok aranyos kisgyermek daddyje)
Outbreak (:twisted:)
Penetration/Obscene/Tech Itch
Metalheadz 8)
Renegade Hardware (bár mostanság erõsen kételkedem a minõségben...)

és engedjetek meg két sajátot

az új és sokal jobb Soothsayer nomeg a Clash (ha másért nem akkor a csodajó pólókért ;) de persze nem ezért

Last edited by thacount on 00:40, 30-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:29, 29-03-2006 
impulsecreator.hu

thacount wrote:
Metalheadz (számomra a kissé jumpuposabb lágyabb dallamokat erőltetik, de van itt is azért néha egyegy bwweeegBOH!)

:shock: :shock: :D

példákat lécci :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:03, 29-03-2006 
weekandbass

marczi wrote:
thacount wrote:
Metalheadz (számomra a kissé jumpuposabb lágyabb dallamokat erőltetik, de van itt is azért néha egyegy bwweeegBOH!)

Lehet lesz Zinc rílíz :D

http://www.myspace.com/isickboy

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:09, 29-03-2006 
souljah

marczi wrote:
thacount wrote:
Metalheadz (számomra a kissé jumpuposabb lágyabb dallamokat erõltetik, de van itt is azért néha egyegy bwweeegBOH!)

mondom NEKEM

én zajhoz szoktam, meg desorder szarjaihoz:D

azért nem írtam mondjuk a hospitalt... bár azokat is meghallgatom

írok példát mert nem bírom ki :D
régebbi Hidden Agenda, J majik, peshay, adam f, klute.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:25, 29-03-2006 
souljah

amúgymeg miafaszt mentegetõzök :smashed:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:34, 29-03-2006 
elmondom

van egy öszinte meg egy korrekt

öszinte:
mix&blend
mix&blend
mix&blend
mix&blend
mix&blend

korrekt:
suad
boogie beat
reinforced
moving shadow
mix&blend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:44, 29-03-2006 
black hoe rec.

Indoklást is :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:12, 30-03-2006 
impulsecreator.hu

thacount wrote:

jó de ezek ugye nem a lágy jumpupra példák? :D

nem mentegetőzést akarok kierőszakolni ám, csak nem értem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:18, 30-03-2006 
son of nitrous

marczi wrote:
thacount wrote:

nem mentegetőzést akarok kierőszakolni ám, csak nem értem :)

hát nem ugyanazt értitek a lágy jumpupos témák alatt az biztos :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:22, 30-03-2006 
souljah

marczi wrote:
thacount wrote:

nem mentegetõzést akarok kierõszakolni ám, csak nem értem :)

ok akkor törlöm a jumpupot a szótáramból, viszont a jump-upot nem 8)

amúgy télleg van a [jump-up]nak egy jelentése de én nem azt írtam.
tehát a jumpup jó ide. jó ugrálást.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:27, 30-03-2006 
impulsecreator.hu

jó enduserhoz képest tutira minden jump---up, de egy másik irányból nézve nekem a headz pont jumpup-free zónának tűnik. nem is nagyon lehet ugrálni semelyikre :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:39, 30-03-2006 
souljah

marczi wrote:
jó enduserhoz képest tutira minden jump---up, de egy másik irányból nézve nekem a headz pont jumpup-free zónának tûnik. nem is nagyon lehet ugrálni semelyikre :?

oks visszafogom magam. a lényeg, hogy jó a metalheads. egyébként a jump-up tényleg nem igaz rá :) csak próbálok küzdeni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:47, 30-03-2006 
elmondom

ja, bocsi, hanyag vagyok...
hát nem valami nagy analízis, jobbat kellene ennyi év után, de ez van:

suad - mert megváltoztatták a világot... sok producer probálta annak idején a breakbeat-stílust köszörülgetni, de suad tallált rá valahol a sötétség-mélység-szépség-keménység nekem leginkább tetszö egyensúlyára. ök kovácsolták össze az elszállt rave-es és a külvárosi gengszter stílusokat, szinte intuitívan. és a label ezt a vonalat konzekvensen végig is vitte, anélkül hogy a gettó attitüd elveszett volna.

boogie beat - mert meg mertek örülni. a feje tetejére fordítottak egy csomó zenei koncepciót. és mert részint náluk vált a hardcore jungle-á (elegánsan egyensúlyoztak a stílusok között)

reinforced - mert végig, csontig, minöség. mert amikor mindenki más fehér kesztyüben hadonászott a lézerekben ök már rég a sötétségben tapogatóztak. és mert komoly, kiforrott *zenét* vittek a stílusba.

moving shadow - lényegében lásd reinforced... konzekvens minöség, bátorság a határokat nem csak próbálgatni, de túllépni is. technikásabban, sötétebben.

mix&blend - mert annyi nyers, izzadt, meleg energia szorult lényegében az összes zenébe innen. szerintem valójában kenny vitte a jungle-lobogót tovább, pontosan azért mert nem hátrafelé tekintgetett hanem megtartotta a jungle attitüdjeit, de újabb formában. nagy mosollyal, nagy kacsintással, nagy távolságtartással dédelgette a lakótelepi stílust, konzekvensen keményen. ott vagyok, bármikor.

még lehet? mert ezek nélkül olyan béna lenne...

suburban base - mert ha egyetlenegy kiadó volt aki a hardcore/darkside/jungle vonalbol valami egységeset kezdett el kovácsolni, akkor ök. ja, és remarc miatt!

metalheadz - mert nekik sikerült amit suburban bass elkezdett. és megint, a minöség. de a sokoldalúság is, és a mersz még egyet lépni.

science - mert két ég eggyé válik

és végül

labello blanco - kicist ugyanazért mint suad, összekovácsoltak nagyon pozitív dolgokat. de föleg mert annyira tiszta, kenderszívós, stukkerlengetös, kanos jungle volt :]

Last edited by Father Sun on 02:46, 30-03-2006, edited 3 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:52, 30-03-2006 
souljah

FatherSun wrote:
ja, bocsi, hanyag vagyok...

suburban bass

tényleg az vagy :wink:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]