field822 wrote:
Tehát egy 440hz-es szinusz hullám első felharmonikusa 880 hz a következő 1320 hz stb....
Ezt te írtad. Ne ködösítsél már. Én csak erre reagáltam, te meg ezután jöttél "zenei" hangokkal. Egy nappal később meg már ezzel:
field822 wrote:
Az egyértelmű, hogy a szinusz egy jelegtelen, harmonikusok nélküli hullámforma.
Összhangzattanban is ismert a felharmonikus fogalma, konkrétan oktáv (vagy több oktáv) különbséget jelent két hang között... de sztem te sem az összhangzattaniról (mert ha tényleg tudnád, mi az, akkor valszeg nem zeneit írnál), sem a fizikai értelemben vett felharmonikusokról nem beszélsz, szóval én ezután a post után nem pazarlom az időmet rád, így is elég jól szórakoztam, köszi, ennyi bőven sok volt.
A szinusz jellegtelen? Wow.

Ezt magyarázd el azoknak, akiknek ez a kedvenc basszus hullámformájuk (engem nem sértesz meg vele, nekem a négyszögjel az isten). Mindemellett sírnak a Thereminek, a TR808-asok, a 70-es évek és én is.
Szerintem sokan örülnének, ha megmutatnád egy általad kedvelt zenében is a zenei szinuszt, már csak azért is, hogy ne hülyén haljanak meg... én már debil leszek életem végéig, nekem nem számít. Szinuszjelet (zenében) eddig szintetizátorból hallottam csak, aminek a működésével szerencsére elég szépen tisztában vagyok mind analóg, mind digitális területen. Mindkettőnél a szinusz az szinusz. Akusztikus hangok között a szinuszhoz a legközelebb az üvegorgona áll (viszont a spektruma neki sem olyan terjedelmű, hogy egy alapharmonikustól egy felharmonikusnyi távolságig bármilyen hallható frekvencia jelen lenne... ezért szól úgy, mintha egy kis flanger lenne egy szinuszjelen), lehet, én vagyok 2 bites, de elektronikus zenében én még nem hallottam.
(megj.: fura, hogy minden fórumon beleszaladsz ilyen kellemes beszélgetésekbe... lehet, az egész világ csak téged idegesítő gépekből áll?)