i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 23:36, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:46, 02-10-2006 
ujonc

Nem...az a baj, hogy másról beszélünk. Az egyértelmű, hogy a szinusz egy jelegtelen, harmonikusok nélküli hullámforma. Én nem is erről beszéltem hanem a zenei hangokról. Ezen mit nehéz megérteni. Én tudom ti miről beszéltek, de elbeszélünk egymás mellett. A zenei hangoknak mindenesetben vannak felharmonikusai mivel mint mondtam ez adja meg a szinezetségét és a hang magasságát. E nélkül nincs zeneisége. Tehát most vitatkozhatunk feleslegesen...tudom, hogy a ti oldalatokról igazatok van ha az alap szinuszt nézzük. Azt meg nem kell ecsetelned, hogy minden hang szinuszra bonthatók....ez egyértelmű, de nem tudom ennek mi köze a felharmonikusokhoz jelen esetben(azon kívűl, hogy ezek is szinuszok és ezeknek az összesítet karakterisztikáját rakta fel vitatársam...:)).

Ezeknek az ismeretsége meg jó ha megvan mivel ezeket kompizza az ember egy szinti esetében, hogy minnél színesebb és teltebb legyen a hang. Egyébként jellegtelenebb és keskenyebb hatású lesz és ez az ami már psychoakusztikával magyarázható.

De tényleg nem érdemes erről tovább vitázni.....elnézést az offért..... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 02-10-2006 
droid

Jólvan, én tudásra éhezem, ne értsetek félre, csak próbáltam kcisit a kedélyeket csillapítani.

Xal a teltebb hangzás meg stb érdekelne, kompresszáláshoz meg nem értek :SSSSSSSSS annyira.

Majd egyszer....
(Azért ha kifejted bővebben ezt a témát, nem fogok haradgudni rád :lol: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:07, 02-10-2006 
metalhead

a legegyszerűbb és legnagyszerűbb tutort az a.i.-s srác nyújtotta egy doa-s arcnak aki a klubok körül kajtatott utána, hogy hogy tud ekkora basszust csinálni? kompresszor vagy mi és hogy?
amaz meg ennyit mondott neki:
- turn it up
:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 02-10-2006 
droid

Ebben van némi igazság 1ébként :lol: .

(Sőt... néha elgondolkodok rajta, hogy az elektronikus stílusok bulijai nem magát a musical genret ünneplik, hanem a baszott nagy, hangos, darabólós, öldöklős, zúzda hangrendszereket...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:22, 02-10-2006 
ujonc

field822 wrote:
Tehát egy 440hz-es szinusz hullám első felharmonikusa 880 hz a következő 1320 hz stb....

Ezt te írtad. Ne ködösítsél már. Én csak erre reagáltam, te meg ezután jöttél "zenei" hangokkal. Egy nappal később meg már ezzel:
field822 wrote:
Az egyértelmű, hogy a szinusz egy jelegtelen, harmonikusok nélküli hullámforma.

:roll:

Összhangzattanban is ismert a felharmonikus fogalma, konkrétan oktáv (vagy több oktáv) különbséget jelent két hang között... de sztem te sem az összhangzattaniról (mert ha tényleg tudnád, mi az, akkor valszeg nem zeneit írnál), sem a fizikai értelemben vett felharmonikusokról nem beszélsz, szóval én ezután a post után nem pazarlom az időmet rád, így is elég jól szórakoztam, köszi, ennyi bőven sok volt.

A szinusz jellegtelen? Wow. :lol: Ezt magyarázd el azoknak, akiknek ez a kedvenc basszus hullámformájuk (engem nem sértesz meg vele, nekem a négyszögjel az isten). Mindemellett sírnak a Thereminek, a TR808-asok, a 70-es évek és én is.

Szerintem sokan örülnének, ha megmutatnád egy általad kedvelt zenében is a zenei szinuszt, már csak azért is, hogy ne hülyén haljanak meg... én már debil leszek életem végéig, nekem nem számít. Szinuszjelet (zenében) eddig szintetizátorból hallottam csak, aminek a működésével szerencsére elég szépen tisztában vagyok mind analóg, mind digitális területen. Mindkettőnél a szinusz az szinusz. Akusztikus hangok között a szinuszhoz a legközelebb az üvegorgona áll (viszont a spektruma neki sem olyan terjedelmű, hogy egy alapharmonikustól egy felharmonikusnyi távolságig bármilyen hallható frekvencia jelen lenne... ezért szól úgy, mintha egy kis flanger lenne egy szinuszjelen), lehet, én vagyok 2 bites, de elektronikus zenében én még nem hallottam.

(megj.: fura, hogy minden fórumon beleszaladsz ilyen kellemes beszélgetésekbe... lehet, az egész világ csak téged idegesítő gépekből áll?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:57, 02-10-2006 
ujonc

Az idézetet még az nap raktam be mikor elkezdődött a vita. Tehát nem ködösítek. Már az idézetbe benne van, hogy zenei hangokra céloztam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:48, 02-10-2006 
metalhead

field822 wrote:
Psure wrote:
:DDDDD

field sztem vegyel kicsit vissza a stilusodbol 9b0 kicsit talan jobban vagja a temat mint hinned :) egyebkent meg tokeletesen igaza van.

Psure: Hadd döntsem már el kivel, hogy akrok beszélni. Ahogy hozzám szólnak olyan stílusba fogok válaszolni. Erről ennyit.

moderator vagyok ebben a forumszekcioban igy ismetelten megkernelek, hogy vegyel egy kicsit vissza! eldontheted, hogy kivel milyen stilusban beszelsz, de ez egyreszt teged minosit, masreszt az erveidet gyengiti, foleg, hogy fatalis tevedesben elsz a temaban kapcsolatban es megis rendkivul magas lorol osztasz.

ismetelnem solariant. zenei szinusz nincs. meroszinusz meg ilyen marhasagok sincsenek. egy periodikus vagy kvaziperiodikus jel spektralis felbontasa a kulonbozo frekvenciaju szinuszhullamok amplitudokarakterisztikaja. a periodikus szinusz ( sin(omega*t) ) jel spektralis felbontasaban csak az omega korfrekvencianal lesz erteke a fuggvenynek. minden mas helyen nulla.
ez szimplan matematika illetve fizika, a vilagot megvaltoztatni nem tudod (ezen a teruleten legalabbis). kerlek gyakorolj egy kis onkritikat es tanusits tobb alazatot a tudas irant!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:19, 02-10-2006 
droid

Na tényleg, most jött el az idő, amikor fieldnek leáldozott. Field, ezek után csak ütni lehet, szavakkal itt már nem győzhetsz. A hülyeséget tudod soxor csak erőszakkal lehet igazán nyomós (ütős? :lol: ) érvekkel alátámasztani.

Field, pusztítsd el a fórumot

MOST

!!!FFFIIIRRRSSSTTT FFFIIIGGGHHHTTT!!!

És field előkapja előkapja a tomzont :shock: , de Psurenak van egy Lightning Gunja, ó, meeen, ez itt nem a Medal of Honor, hanem az Unreal Tournament, élből buktad a szitut, sorry, azért majd kapsz egy cukorkát búcsúajándékként.

Xal beszólunk Psurenak?

Viccelődünk halál előtt? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:29, 02-10-2006 
ujonc

Oké Psure...maradjunk ennyiben.... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:31, 02-10-2006 
ujonc

Hogy egyszermég ontopic is legyek... (és magamat reklámozzam)...

NWBass... nem Reece-re, de sokmindenre (elektronikusra)... SE1x oscija volt az alap, a végeredmény pedig alig tér el a kapott mintáktól (Pinknoise-éktól kaptuk őket, Andris volt olyan kedves, és nekünk is szedett róla, aminek alapján tudtam modellezni). Akinek kell egy kis fűrész, vagy négyszög, ezzel nem jár rosszul (a szűrő is elég kemény... bár a rezonancia maximuma szvsz túl magas maradt, de egyszerűen nem kell addig tekerni... a cutoff pedig seholsem okoz semmilyen zajt, atomstabil, nyugodtan lehet rángatni).

Ingyé van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:43, 02-10-2006 
droid

Ja, én vágom a termékeiteket, és ha Te vagy az 1ik tag,aki programozza őket, akkor max respect.

NwBasst kipróbálom hamarosan, már letöltöttem egy ideje.
De basszusból már mindenfélét elő tudtam állítani, de Reeceből a legkeményebb világverőt keverni, xal kódolhatnátok vmi olyat is.

(vagy ha nem, akkor majd én... elvileg úgy is programozó lennék v mi... ) :lol:

C++?
Vmi audio tool programozáshoz helpelő tutorialt tudnál nekem mondani? :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:01, 02-10-2006 
ujonc

www.musicdsp.org

Ha érdekel a téma, itt van sok forráskód és anyámkínja. És google. Alapoknak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:10, 02-10-2006 
droid

Thx. Majd holnap ráhesszelek ,de most megyek és lebvezetem a mindennapos akármilyen valamit :lol: .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:12, 02-10-2006 
son of nitrous

9b0 wrote:

NWBass... nem Reece-re, de sokmindenre (elektronikusra)... SE1x oscija volt az alap, a végeredmény pedig alig tér el a kapott mintáktól (Pinknoise-éktól kaptuk őket, Andris volt olyan kedves, és nekünk is szedett róla, aminek alapján tudtam modellezni). Akinek kell egy kis fűrész, vagy négyszög, ezzel nem jár rosszul (a szűrő is elég kemény... bár a rezonancia maximuma szvsz túl magas maradt, de egyszerűen nem kell addig tekerni... a cutoff pedig seholsem okoz semmilyen zajt, atomstabil, nyugodtan lehet rángatni).

Ingyé van.

kicsit csalódtam ebben :(
hitem ha máér magyar cucc lesz magyar manual is hozzá..... :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 03-10-2006 
metalhead

N. wrote:
9b0 wrote:

Ingyé van.

miért kell? flott egyszerű.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:29, 03-10-2006 
son of nitrous

implant wrote:
N. wrote:
9b0 wrote:

Ingyé van.

miért kell? flott egyszerű.

jól esett volna....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:09, 03-10-2006 
ujonc

Ha lenne bármi értelme magyaroknak bármit melózni (értsd: lenne PIAC magyarországon), akkor valszeg vigyorogva írnám... :? (persze, nem azt mondjuk, hogy egyértelműen a felhasználók hibája, hogy itthon az eladásokat egy 0-val le lehet írni, hiszen ilyen alacsony költségvetésből, 0 marketinggel nehezen jut el bárkihez a hírünk... de az is tény, hogy itthon a szoftver vásárlási kedv nem a legnagyobb)

Nem mennék mélyebben bele indoklásba, OT lenne. Ha bármi kérdés van, a supportra tudsz írni magyarul, mindig mindenre (ASAP) totál készségesen válaszolok (sokan dícsérnek minket ezért...), és minden kritikának/véleménynek komolyan örülünk, és igyekszünk a fejlesztésekbe is bevenni ezeket.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:46, 03-10-2006 
ujonc

De ha gondotok van vele, gyorsan átírtam: Magyar NWBass használati útmutató

Remélem, vmennyit segít, ha gondotok van vele. :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:50, 03-10-2006 
metalhead

9b0 wrote:

bár nekem személy szerint nem volt rá szükségem de :thumbsup:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:31, 03-10-2006 
son of nitrous

implant wrote:
9b0 wrote:

bár nekem személy szerint nem volt rá szükségem de :thumbsup:

big up!
tényleg nagyon segitő kész vagy!!!!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]