i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:56, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:35, 08-10-2006 
piper

tiszta sor

csakhogy egy pc hangszórónál mindenképp jobb.

amúgy meg azért is szeretek jobban fülessel "dolgozni" mert a párom nem készül ki annyira mikor már negyvenötödszörre hallgatom ugyanazt a loopot és szerinte semmi változás :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:52, 08-10-2006 
droid

Ááá, fülesben kell kezdeni a zenét, nihilist meg is mondta a frankót: ha a család meg bnő nem dnbfüggő, akkor zokon fogják venni a munkád...

Aztán ha képben van a cucc, jöhet a hangerő, de mocskosul. Aztán amikor azt hiszed minden frankó a stufával, menj ki a szobádból, úgy jobban meghallatszik mi lóg ki a mixből.

Ha még mindig okés, ülj kocsiba, rakj fel egy blantot, és hallgasd meg újra. Aztán fogj egy 500 Ftos fülest & mp3lejátszóddal a zsebedben, utcán sétálva, cigizgetés közben hesszeld meg megint...

1szóval: a lehető legtöbb rendszeren meg kell hallgatni a témát, úgy hamarabb kiütköznek a hibák.

Hiába szól jól egy B&W hangfalon, csöves erősítőkön, meg 20ezerHUF/méteres cableön a track, a többség úgyis rosszabb rendszerrel rendelkezik, nem beszéléve a clubok felszereléseiről, amikből másképp jön a sound....

Ezért előny, ha vmi normálisabb helyen le tudsz akasztani egy rezidens DJi állást, jól tud jönni tesztelésre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:37, 08-10-2006 

Rottweiler wrote:
Ááá, fülesben kell kezdeni a zenét, nihilist meg is mondta a frankót: ha a család meg bnő nem dnbfüggő, akkor zokon fogják venni a munkád...

Aztán ha képben van a cucc, jöhet a hangerő, de mocskosul. Aztán amikor azt hiszed minden frankó a stufával, menj ki a szobádból, úgy jobban meghallatszik mi lóg ki a mixből.

Ha még mindig okés, ülj kocsiba, rakj fel egy blantot, és hallgasd meg újra. Aztán fogj egy 500 Ftos fülest & mp3lejátszóddal a zsebedben, utcán sétálva, cigizgetés közben hesszeld meg megint...

1szóval: a lehető legtöbb rendszeren meg kell hallgatni a témát, úgy hamarabb kiütköznek a hibák.

Hiába szól jól egy B&W hangfalon, csöves erősítőkön, meg 20ezerHUF/méteres cableön a track, a többség úgyis rosszabb rendszerrel rendelkezik, nem beszéléve a clubok felszereléseiről, amikből másképp jön a sound....

Ezért előny, ha vmi normálisabb helyen le tudsz akasztani egy rezidens DJi állást, jól tud jönni tesztelésre.

Ez azért hülyeség, mert ha valaki jól kikever egy zenét egy normális cuccon, és teszem azt ugyan úgy szól mint mondjuk egy high contrast, akkor felesleges szar rendszeren is meghallgatni, mert ott a high contrast is ugyan olyan szarul fog szólni, és ez igaz minden rendszerre...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:28, 09-10-2006 
piper

de a "jó cuccon" nagyon sok minden úgy tűnik jól szól! a lényeg, hogy ismerd a cuccod előnyeit és hátrányait! ha tudod hogy mondjuk az otthoni motyódon hogy szól egy olyan szub ami máshol szakít akkor tudod jól megcsinálni, de alapvetően egyet értek a többcuccon hallgatással. főleg hogy mondjuk amíg viszed át egy haverhoz mondjuk addig pihen a füled.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:05, 09-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:
de a "jó cuccon" nagyon sok minden úgy tűnik jól szól! a lényeg, hogy ismerd a cuccod előnyeit és hátrányait! ha tudod hogy mondjuk az otthoni motyódon hogy szól egy olyan szub ami máshol szakít akkor tudod jól megcsinálni, de alapvetően egyet értek a többcuccon hallgatással. főleg hogy mondjuk amíg viszed át egy haverhoz mondjuk addig pihen a füled.

Emberek....ezért kell a stúdio monitor... :)
Ugye ezek azok a motyik amik a legkevesebbet csalnak minden tartományban. (elvileg) Ezért ha egy tisztességes stúdiómonitoron kevered meg a zenéd(mondjuk egy emu pm5-ösön) akkor az tuti jól fog szólni máshol is, mert nem csal középbe mélybe meg magasba. Ezért nem fogod túlvezérelni a frekitartományokat.(persze valamennyit azok is csalnak, de mindegyikről lehet tudni melyik hol mennyit, de álltalában a stúdió monitorok módosítanak a legkevesebbet....ez a dolguk).
Persze azért érdemes meghallgatni több helyen is, de ha emu-d van és azon kevered meg szinte biztos, hogy nem fogsz utánna piszkálni..... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:21, 09-10-2006 
original nuttah

field. nagyon tudod mitkell csinálni meg hogyan. akkor miért nem ugy csinalod?
hameg nincs cuccod amin zenet tudsz írni - jelen esetben nemtudsz subot irni, akkor minek teszed közzé a zened? ha én nemhallanek egy tartomanyt, kinem tennem - ezzel csak magadat egeted...
sztem gondolkozz el, olvasd el a topikot még1x és döntsd el ki fikáz, meg ki probal segiteni
ha megfigyeled eleinte mindenki partner, de termeszetedből fakadoan mindenkit magad ellen forditasz.

dnbéke 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 09-10-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
figyi ha nem tudsz annyi pénzt összeszedni, amennyi a minimum ahhoz, h normálisan tudj zenélni, akkor nem kell zenélni, vagy ugyanilyen fosul fog szólni a többi zenéd is mint ez meg a múltkori kettő

ez a füles dolog meg... haha :lol:

nem igazán vagy képben ember

Én képben érzem magam... :)
A füles tekintetében semmi képp nem érzem az igazad. Abban igen, hogy az 5 wattos pc speakereimnél nyílván jobb, de ennyi.
Azt meg ne várd el, hogy csak mert nálad nem szól jól a zene hagyam abba a zenélést. Bocs, hogy nem szarom a pénzt, de ezért nem hagyom abba. Majd lesz egy emum addig ebből próbálom kihozni a maximumot. Lehet, hogy te ennyiből már feladnád, de én nem fogom. Ezt adta a sors... :) Majd lesz jobbis.
De tényleg....hogy lehet ilyet mondani?..... :lol:

'ha nem tudsz annyi pénzt összeszedni, amennyi a minimum ahhoz, h normálisan tudj zenélni, akkor nem kell zenélni'

:D Ez olyan mint a munkahelyeken. Ha nem tetszik a 30 ezer egy hónapra akkor ellehet menni máshova. Ez szerintem rossz hozzáállást tanusít fika nélkül.
Képzeld nincs rá pénzem de akkor is zenélek. A szekvencia attól még ugyan az.
Én nem hiszem, hogy a technikának kell meghatározni azt, hogy zenél e valaki. Sokkal inkább az elszántság. Ha te tényleg zenész vagy ugyan úgy fogsz zenét csinálni egy őserdőben három bottal és nem fogod abbahagyni csak azért mert nincs egy modular meg egy hdrecorder melleted.
Ez szubjektív tehát ne támadásnak jöjjön le.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:30, 09-10-2006 
original nuttah

field822 wrote:

'ha nem tudsz annyi pénzt összeszedni, amennyi a minimum ahhoz, h normálisan tudj zenélni, akkor nem kell zenélni'

:D Ez olyan mint a munkahelyeken. Ha nem tetszik a 30 ezer egy hónapra akkor ellehet menni máshova. Ez szerintem rossz hozzáállást tanusít fika nélkül.

ha nem teljesitesz a munkahelyeden onnan is kirugnak :fog:
nem pénz kérdése a zenélés. én egy 5.1es házimozirendszeren irom a zeneim. nem azt mondom tökéletesen szolnak, de jobban mint a tieid :fog:
nemkell 200ezres cucc, hogy jol szoljon a zened.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 09-10-2006 
original nuttah

kissé érdekes, hogy pont te osztol ki mindenkit. gondolkozz már el egy kicsit.
nemigaz, hogy te jobban értesz mindenhez, mint az akinek mar több megjelenése is van. valoszinűleg nem azért jelennek meg a zenei, mert nemért hozzá (gondolok it sas baratunkra)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:36, 09-10-2006 
piper

nekem az a véleményem, hogy ez nem a legmegfelelőbb hozzáállás!

van két pc speakered és amíg nem kaparsz össze egy emu-ra addig nem is veszel semmit!

akkor én is eladom mindenem és elkezdek kapargatni egy pro-tools-ra addig meg majd kis sony "fülbedughatóson fogok zenét csinálni és akinek valami építő jellegű kritikája van annak majd azt mondom dehát nincs meg a háttér.
azért van köztes megoldás, árban és hangzásban is. ezért mertem javallani a fülest! egyenlőre előrelépés lenne ( a pc speaker-hez képest) és mégse emésztené fel a családi kasszát, sőt esetleg később is hasznát veszed ;) akár csak zenehallgatáshoz éjjel kettőkor ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:00, 09-10-2006 
ujonc

zero method wrote:
kissé érdekes, hogy pont te osztol ki mindenkit. gondolkozz már el egy kicsit.
nemigaz, hogy te jobban értesz mindenhez, mint az akinek mar több megjelenése is van. valoszinűleg nem azért jelennek meg a zenei, mert nemért hozzá (gondolok it sas baratunkra)

Én nem osztottam senit. Odaírtam, hogy szubjektív és nem támadás. Az én véleményem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 09-10-2006 
ujonc

nihilist wrote:
nekem az a véleményem, hogy ez nem a legmegfelelőbb hozzáállás!

van két pc speakered és amíg nem kaparsz össze egy emu-ra addig nem is veszel semmit!

akkor én is eladom mindenem és elkezdek kapargatni egy pro-tools-ra addig meg majd kis sony "fülbedughatóson fogok zenét csinálni és akinek valami építő jellegű kritikája van annak majd azt mondom dehát nincs meg a háttér.
azért van köztes megoldás, árban és hangzásban is. ezért mertem javallani a fülest! egyenlőre előrelépés lenne ( a pc speaker-hez képest) és mégse emésztené fel a családi kasszát, sőt esetleg később is hasznát veszed ;) akár csak zenehallgatáshoz éjjel kettőkor ;)

Én értelek. Nem ezzel van a gond. Ha már vennek valamit akkor sem fülest hanem valami olcsóbb hangot. Ahogy Zero is mondta valami házimozi szerű dolgot. Fülest max kiegészítőnek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:21, 09-10-2006 
ujonc

És miért kell minden hozzászólásom támadásnak venni????????????????????????????????

Zero a zenéid meg nem érzem jobbnak mint az enyéim erről ennyit. Fejezzük már be a fikát mert csak ez megy. Nem is ismertek. Akkor meg mi alapján? Miért emberek?

Mindig van valami amibe bele akartok kötni. Ezt élvezitek. Hát sok sikert. Ehez értetek, de egy éppkézláb kritikát nem tudtatok írni.(egykét embert kivéve akiknek köszönöm is)

A füles meg monitor dolgokat miért nem a zenetechbe irogatjátok?

Mindegy. Ez van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:37, 09-10-2006 

field822 wrote:
És miért kell minden hozzászólásom támadásnak venni????????????????????????????????

Zero a zenéid meg nem érzem jobbnak mint az enyéim erről ennyit. Fejezzük már be a fikát mert csak ez megy. Nem is ismertek. Akkor meg mi alapján? Miért emberek?

Mindig van valami amibe bele akartok kötni. Ezt élvezitek. Hát sok sikert. Ehez értetek, de egy éppkézláb kritikát nem tudtatok írni.(egykét embert kivéve akiknek köszönöm is)

A füles meg monitor dolgokat miért nem a zenetechbe irogatjátok?

Mindegy. Ez van.

Az a para, hogy nem mi támadjuk a te hsz-eidet, hanem pont fordíva. Bárki ír bármit, az jön le, hogy 'nem, mert te vagy a hülye'. Itt mindenki segíteni próbál-próbált, hogy mit érdemes csinálni, de ne csodálkozz ha az embereknek elfogy a türelme. Nem lehet olyat írni, hogy 'csak a szekvenciát véleményezzétek', mert abból max az lesz, hogy 'oké, jól kijönnek a negyedek, már csak a hangra kéne rágyúrnod, mert az nagyon tré' :)
Valamint zero zenéi lényegesen jobban szólnak mint a tieid, így azokat legalább lehet normálisan véleményezni. Szal nem kell a sav...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:56, 09-10-2006 
mindscape

tényleg field úgy érzem én is h megy itt a szövegelés, h te mennyire képben vagy, de valahogy mégsem ez jön le nekem sem a zenéidből sem a hozzáállásodból

meg mi az h rossz ez a hozzáállás?
ha a minimum konfigot nem bírod összehozni a zenéléshez (normális gép/hangfal) akkor mit vársz? nyilván ilyen szarok fognak születni, pl. drum and bass, bass nélkül

azért lássuk be hogy az az emu hangfal például nem egy olyan egetrengető nagy több százezres kiadás... (egyik legolcsóbb stúdió monitor)
ha ennyit nem vagy képes rááldozni a hobbidra, akkor tényleg tök felesleges ezzel foglalkoznod
menjél el dolgozni, vegyél fel hitelt, kérjél kölcsön, bazzeg én mondjam el hogy kell 120000 forintot összeszedni?

és nem kifogások kellenek, mert a zene beszél a többi süket duma

ja és ez a duma, h az én zeném jobb mint a tiéd hahha
hát akkor: öcsém az én zeném jobban szól mint a tiéd! mégis te tudsz jobban mindent, legalábbis te azt hiszed :lol:

szóval ha azt szeretnéd, h itt respektáljanak meg szívesen kritizálják a zenéidet vagy ilyesmi, akkor az arcból vissza kéne venni egy kicsit és a teljesítményt meg növelni

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:15, 09-10-2006 
ujonc

scum daddy wrote:
tényleg field úgy érzem én is h megy itt a szövegelés, h te mennyire képben vagy, de valahogy mégsem ez jön le nekem sem a zenéidből sem a hozzáállásodból

meg mi az h rossz ez a hozzáállás?
ha a minimum konfigot nem bírod összehozni a zenéléshez (normális gép/hangfal) akkor mit vársz? nyilván ilyen szarok fognak születni, pl. drum and bass, bass nélkül

azért lássuk be hogy az az emu hangfal például nem egy olyan egetrengető nagy több százezres kiadás... (egyik legolcsóbb stúdió monitor)
ha ennyit nem vagy képes rááldozni a hobbidra, akkor tényleg tök felesleges ezzel foglalkoznod
menjél el dolgozni, vegyél fel hitelt, kérjél kölcsön, bazzeg én mondjam el hogy kell 120000 forintot összeszedni?

és nem kifogások kellenek, mert a zene beszél a többi süket duma

ja és ez a duma, h az én zeném jobb mint a tiéd hahha
hát akkor: öcsém az én zeném jobban szól mint a tiéd! mégis te tudsz jobban mindent, legalábbis te azt hiszed :lol:

szóval ha azt szeretnéd, h itt respektáljanak meg szívesen kritizálják a zenéidet vagy ilyesmi, akkor az arcból vissza kéne venni egy kicsit és a teljesítményt meg növelni

Scum daddy én egy szóval nem mondtam, hogy jobb az én zeném mint Zeroé csak azt mondtam, hogy az enyém se rosszabb az övénél. (főleg úgy, hogy a körülményeim szerintem sokkal rosszabak mint neki)

'meg mi az h rossz ez a hozzáállás?
ha a minimum konfigot nem bírod összehozni a zenéléshez (normális gép/hangfal) akkor mit vársz? nyilván ilyen szarok fognak születni, pl. drum and bass, bass nélkül'

Mit nevezünk minimális konfignak? Nekem így is itt van egy gép amin tudok zenélni és képzeld gyüjtök a normális cuccokra, de ez nem egyiknapról a másikra megy főleg úgy, hogy 6000 másik dolgot kell fizetni. Gondolom ez tiszta. Én dolgozok és teszek érte de lassan gyűlik az a szar.
És nekem egy emu hangfal egetrengetően drága ha hiszed ha nem. Nekem 129 ezer forint nem olyan mintha vennék egy csomag cukrot a sarki közértbe még ha felétek így is megy főleg úgy, hogy az még csak egy dolog. Vegyek még egy macet vegyek még midibillentyűt persze egy normálisabb hangkártyát és még szoftot is. Ez minimum fél milka. Csoda ha a havi betevőből 10-20 ezeret félretudok tenni(sőt ez nagyon ritka).

Az alesis meg 60-70 körül kijön erősítővel és megfogom hallgatni, mert kiváncsivá tettél.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:24, 09-10-2006 
mindscape

hát figyi ha neked mindenképp macet kell venni elsőre, akkor ne csodálkozz h nem marad pénzed hangfalra

a 129e huf meg nem hiszem h olyan sok pénz a mai világban, egy havi közepes fizetés...

simán lehet nyomulni egy erősebb pcvel, egy fos hangkártyával is, de szar hangfallal viszont nem

később még vehetsz hangkártyát is, de ha veszel egy szar hangfalat, az jóval nagyobb szívás eladni, másikat venni stb

a mac meg miért jó jóval több pénzért, amikor anyagi problámáid vannak?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:32, 09-10-2006 
ujonc

Mert láttam macet használtan jó árban.(100 körül) Ennyiért nem kapok tiszteséges pct.
De ott a mac mini 143-ért. Ennyiért egy tesco-s sulinetes gépet kapok asrock alaplappal... :D

Ráadásul a platform is nagyon teszik és sok elönyét látom a késöbbiekben.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:35, 09-10-2006 
mindscape

field822 wrote:
Mert láttam macet használtan jó árban.(100 körül) Ennyiért nem kapok tiszteséges pct.
De ott a mac mini 143-ért. Ennyiért egy tesco-s sulinetes gépet kapok asrock alaplappal... :D

Ráadásul a platform is nagyon teszik és sok elönyét látom a késöbbiekben.

g4?
nem vágom a maceket annyira, de a g4 tutira kevés lesz
a szomszéd szobában van itt egy burából monitor g4 (hogyishijják)

de élvezet visszaülni a saját gépemhez, mert ez repül ahhoz képest

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:39, 09-10-2006 
ujonc

Nem. Ez az intel core-s új cucc. Próbáltam és sokkal gyorsabb mint egy dell gép.(azzal hasonlítottuk össze)
És a logic....:D Nagyon szépen szól. Arra szeretnék majd késöbb tendálni.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]