i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:54, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:28, 24-11-2006 
piper

implant wrote:
PM3 wrote:
Snaper wrote:
Na igen...az biztos nem tűnik el egy darabik...bár sztem a dnb karrierje is ilyen hullámos, eccer fenn eccer lenn. Én várom már a lentet...azt hogy ujra 98-2000 legyen...amikor egymást követték a polcon a piszkos groovekok, agyonfilterezett basslineok...szal nekem az a "wörmhúlos" idószak az ami a dnb csúcsa volt...legalábbis nekem...a top10emből szinte mind azokból az időkből van...

ebben egyetértek

nem olyan rossz ez a mostani neurofanatikláz sem, de egy idő uután halálunalmas egy noisia szám, míg edrushékat akárhányszor meghallgatnám...

hát srácok.
erre nem tudok mást mondani mint hogy nem hallgattok elég break-et, survivalt, stb.

nézzetek csak szét

no demonstralom itt most pont osszekomaztak:
http://www.chemical-records.co.uk/sc/se ... NUK001&S=a

szívemből szóltál :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:40, 24-11-2006 
ujonc

Rottweiler wrote:
Akkor rossz bulikba jársz :D .

Nekem 1etlen problémám a DnBvel , hogy magas technikai követelményeket támaszt.

Tűrhető felszerelésekkel szoktunk rendelkezni, de míg trancere perfect, a basslineokat már jobban zokon veszik az erőlködők meg a hangfalak.

Nem is szeretek elmenni olyan partykra, ahol nincs meg a megfelelő háttér, mert abból úgyis csak az van hogy "óó, basszusmenet, mégmégmég" ahelyett h "óóYEEEAAAAAHHH"...

A pop közönség - mivel nem zenebuzi - lehet, igénytelenebb sok szempontból, mint egy átlag dnb buli közönsége, hiszen anyám leszarja, milyen hangokat raknak egy számba, ha a dallamát tudja dúdolászni mosogatás közben... de... Hülyeség stílusokban gondolkodni. Lehet, adott stíluson belül tudtok említeni 100 kiemelkedő számot, amíg a stíluson belül van 30000-300000 baromi szar. Pláne produceri oldalról... (pl. sok istenített drumandbass track egyszerűen szarul szól). Az pedig, hogy egy dnb party közönsége mire érzékeny, és mire nem... lehet, megintcsak nem a jó nézőpont... nem übermenschek ők sem, hogy felettébb álljanak ízlésben, tudásban bárkinek (értsd: suliba járnak, dolgoznak, szakmunkást végeznek / érettségiznek / diplomáznak, sütnek-főznek, szerelmesek, bánatosak, részegek, józanok, okosak, buták, szépek, rondák... éppúgy, mint bármely más buliban, vagy akár az utcán), semmivel sem többek, vagy kevesebbek, mint anyám. Anyám pedig Zámbó Jimmyt is szerette. Lehet, zenei ízlése nem volt kifinomult, de többek között pl. kurvajól süt/főz, és ezért (is) baromira tisztelem. Tehát miből gondolja bárki, hogy az a feltétlen jó produceri munka, amire a partyközönség megőrül? Ez a felfogás egyenlő azzal, hogy az a jobb, amit sokan szeretnek. Az pedig mégsem jó, mert kommersz. Akkor az a jó, amit senki sem szeret? Arra nincs party. Talán ha a producerek nem drumandbass/house/breakz/fos producerek lennének, a dj-k nem drumandbass/house/breakz/fos dj-k, hanem esetleg igyekeznének nevelni a közönséget, igyekeznének vmi értéket vinni a zenébe, akkor TALÁN lehetne beszélni fejlődésről, kultúráról, ilyesmiről. Mivel vannak dolgok, amiktől egy zene objektíven nézve is értékessé válik, aminél hallgatás közben ilyeneket érzel: "ebben vaze bazisok meló van, tiszteletem!", vagy "ez baziegyszerű, de bakker... zseniális!". De azoktól már nem lesz értékesebb, amikre ezt mondod: "ennek olyan a hangulata, mint annak a bazisok melós respect cuccnak, de az azé jobb... mindegy, ez újabb, belefér a szetbe, lejátszom", vagy "ez is eccerű, mint a genyó, partytracknek jó, de életben nem hallgatnám magam". A partyközönségnek pedig tökmindegy, hogy az előbbiek közül melyikre ugrál. A producernek/DJ-nek kéne tudni felmérni, hogy melyikkel ad többet az embereknek... ma már viszont a producer/DJ totál a partyközönség szintjén áll kultúrában/hozzáállásban, így a közönség megkapja, amit akar, addig, amíg meg nem unja. A fejlődésnek vége, maximum a stílus egyszerűsödése van kilátásban. Mint stíluson, ezt a breaken és a progresszív houseon lehet a legszebben illusztrálni, ez a folyamat ment végbe mindkettőn (azzal a különbséggel, hogy azok a producerek, akik higították a breaket, azok elkezdtek visszaszállingózni oda, ahonnan jöttek...). A DnB pedig nem a művésziessége miatt nem lesz mainstream, hanem ugyanamiatt, amiért a tech-house/deep-house/electro (amik most ugyan kicsit divatosak, de korban kb. a dnb-vel egykorú stílusok) sem lesz az soha. Anyám soha nem fogja dúdolászni.

Szvsz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:47, 24-11-2006 
ujonc

9b0 wrote:
"akkor TALÁN lehetne beszélni fejlődésről, kultúráról, ilyesmiről."

Hehe, erről most a "partykultúra" kifejezés ugrott be. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:50, 24-11-2006 
son of nitrous

nem ez a topic cime!! hagyjuk is
ez lehet egy véget nem érő okoskodás mindenkinek a véleményével meglátásaival,de szetm mindegy. meghallasz valamit tetszik és kész, ezen nem kell gondolkodni,hogy miért tetszik.
meg nem kell gondolkodni hol ki miért.....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:23, 24-11-2006 
metalhead

spec a gyomrom és a szivem kozt elkezd bizseregni valami ha jo zenét hallok és ennyivel letudtam jo vagy nem. utána elgondolkozom rajta hogy miert tetszik. pl - h visszaterjunk az alanyhoz picit - a pendulumtol a sounds of life egy jo zene

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:47, 25-11-2006 
corebreak

Ok...én abbahagyom:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:16, 25-11-2006 
metalhead

Snaper wrote:
Ok...én abbahagyom:)

:fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:14, 26-11-2006 
droid

egy picit azért még folytatnám ha lehet. Pendulumék jo producerek engineerek. A sidechaines rohadt nagy kick, a 200hz-en boostolt rohadt ütős mély snare nagyon massive-á varázsolta a tusztepp ritmust és ez forradalmi volt tőlük, a jol pitchelhető reeceek is szépek, szal a hangok jok ott kezdődik az egész, ugyanugy mint Noisiaban. Innentől kezdve már sokkal jobb az élmény, mintha meghallom a trament 475-ödszörre egy szamban és a sima nord leadet. De fontos különbség hogy pendulum befutása után a hold your colour album tényleg "pop"-os lett (valszeg direkt azért hogy bővítsék/megtartsák a rajongókat). Majdnem mindegyik tingli tangli könnyen befogadható, fülbemászóra írt dallamokkal van tele. De olyan szamot mint a voyager nem csinalnak mar. Kiváncsi vagyok az uj munkaikra majd. Noisia viszont sztem nem változtatott a lényegen ilyesmiért.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:39, 26-11-2006 
metalhead

-black ops- wrote:
egy picit azért még folytatnám ha lehet. Pendulumék jo producerek engineerek. A sidechaines rohadt nagy kick, a 200hz-en boostolt rohadt ütős mély snare nagyon massive-á varázsolta a tusztepp ritmust és ez forradalmi volt tőlük, a jol pitchelhető reeceek is szépek, szal a hangok jok ott kezdődik az egész, ugyanugy mint Noisiaban. Innentől kezdve már sokkal jobb az élmény, mintha meghallom a trament 475-ödszörre egy szamban és a sima nord leadet. De fontos különbség hogy pendulum befutása után a hold your colour album tényleg "pop"-os lett (valszeg direkt azért hogy bővítsék/megtartsák a rajongókat). Majdnem mindegyik tingli tangli könnyen befogadható, fülbemászóra írt dallamokkal van tele. De olyan szamot mint a voyager nem csinalnak mar. Kiváncsi vagyok az uj munkaikra majd. Noisia viszont sztem nem változtatott a lényegen ilyesmiért.

igen-sosem értettem a noisia fikkantásokat azert nagyon sokat meloznak vele h olyan legyen amilyen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:11, 26-11-2006 
partiarc

implant wrote:
igen-sosem értettem a noisia fikkantásokat azert nagyon sokat meloznak vele h olyan legyen amilyen.

http://youtube.com/watch?v=c_QRv0wMSIE
:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:00, 27-11-2006 
corebreak

Ezek tök hülyék:):):)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 30-12-2006 
droid

a túlvezérlésről szeretnék érdeklődni. mennyire szabad túlvezérelni a masztert? 2dB a max valami ilyesmit hallottam, de kevésbé fér el így a sub, elkezd torzulni a zene tőle még ugy is hogy viszonylag halk. tegyük fel hogy jol be van állítva a dinamika és az EQzás is pontos és szeretnénk felhangosítani a zenét. Hallottam olyasmit is hogy ezt addig szabad amig nem szaródik el az eqzás. De sokszor igy halknak tűnik a zene nekem. Jo lenne ha valaki ezt elmagyarázná mert ugyérzem már csak ezzel van problémám.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:13, 30-12-2006 
ujonc

Mostanában vannak, akik túlküldik digitális rendszereken is a hangot, de ez leginkább tudatlanságnak tudható be. Analóg rendszereken bevett gyakorlat ilyet csinálni, mert az áramkörök nem olyan direktben vágják le a hangot, mint digitális clipnél, hanem inkább olyanok, mint egy durván belőtt kompresszor, pláne, hogy a spektrumon sem egyenletesen oszlik el a torzítás, ezért azok a rendszerek színeznek is... Persze, sok ember ezt is félreérti és túlzásba viszi, pedig ott sem lehet ezt határtalanul tolni, mert pont ugyanúgy destruktív, csak kis mértékben még jót is tehet a hangnak. Digitális torzítás más tészta.

Ha túlküldöd, akkor Clip-el, ami azt jelenti, hogy nem tudod ábrázolni azt az értéket, amit a jel le szeretne írni, ezért a maximum értékkel helyettesítődik majd be. Ezt semmilyen szempontból nem lehet jónak nevezni. Aki így éri el a szükséges hangerőt, arról az emberről azt biztosan el lehet mondani, hogy ízlése nem nagyon akad, ha pedig mégis, akkor tök süket, ha mindezek ellenére hangmérnöknek nevezi magát, akkor tuti kókler.

Ha halknak érzed a zenédet, használj limitereket, maximizereket. Ingyenesből sokan szeretik a TL's pocket limitert, fizetősből a Waves L2-t, de én ajánlom szívesen a sajátunkat is, az NWMaxxot, vagy a Dynamixet (a saját zenéimhez én mást nem használok), amik eléggé máshogy működnek, de szerintem sokkal kevésbé destruktívak.

Mindenesetre ezt ide most belinkelem:
Loudness war

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:49, 30-12-2006 
droid

9b0 wrote:
Mostanában vannak, akik túlküldik digitális rendszereken is a hangot, de ez leginkább tudatlanságnak tudható be. Analóg rendszereken bevett gyakorlat ilyet csinálni, mert az áramkörök nem olyan direktben vágják le a hangot, mint digitális clipnél, hanem inkább olyanok, mint egy durván belőtt kompresszor, pláne, hogy a spektrumon sem egyenletesen oszlik el a torzítás, ezért azok a rendszerek színeznek is... Persze, sok ember ezt is félreérti és túlzásba viszi, pedig ott sem lehet ezt határtalanul tolni, mert pont ugyanúgy destruktív, csak kis mértékben még jót is tehet a hangnak. Digitális torzítás más tészta.

Ha túlküldöd, akkor Clip-el, ami azt jelenti, hogy nem tudod ábrázolni azt az értéket, amit a jel le szeretne írni, ezért a maximum értékkel helyettesítődik majd be. Ezt semmilyen szempontból nem lehet jónak nevezni. Aki így éri el a szükséges hangerőt, arról az emberről azt biztosan el lehet mondani, hogy ízlése nem nagyon akad, ha pedig mégis, akkor tök süket, ha mindezek ellenére hangmérnöknek nevezi magát, akkor tuti kókler.

Ha halknak érzed a zenédet, használj limitereket, maximizereket. Ingyenesből sokan szeretik a TL's pocket limitert, fizetősből a Waves L2-t, de én ajánlom szívesen a sajátunkat is, az NWMaxxot, vagy a Dynamixet (a saját zenéimhez én mást nem használok), amik eléggé máshogy működnek, de szerintem sokkal kevésbé destruktívak.

Mindenesetre ezt ide most belinkelem:
Loudness war

Köszike! Eddig a Tracks multiband limiterjét használtam, de kipróbálom ezeket. De kiváncsi lennék még arra hogy bevett szokás e a limiterbe/maximizerbe hangosítás után pontosítani az EQ-t? Vagy akkor már rég rossz ha erre van szükség?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:08, 30-12-2006 
ujonc

Multiband limiter nem erre való dolog. Az lényegében egy EQ, amivel a bandok hangerejét egy picit tovább lehet pumpálni...

EQ-záshoz én nem tok hozzászólni, mivel nem szokásom használni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:45, 30-12-2006 
droid

a tracks-es limiter három bandos. úgy használtam hogy a crossovereket 20kHzre és 30Hzre raktam magyarul egy bandot használtam gyakorlatilag. Nemtudom miért de nekem nagyon szépen limitál. A waves L3-mat már ki is próbáltam. Mondjuk ott nem egy bandot használtam, jol elszaródtak a hangok. De a limiterek amiket eddig próbáltam nagyon hamar elkezdtek limitálni. A Tracks valahogy jobb. Nemtudom valamit tuti elrontok. Nem hinném mondjuk hogy a kompresszorokkal van a gond mert azok jo helyen jo attackal release-el nyomják a hangokat. Nekem oké ha továbbra is a trackset használom, csak nemtudom hogy miért nem tudom ugyanezt elérni más limiterekkel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:13, 31-12-2006 
ujonc

-black ops- wrote:
Nekem oké ha továbbra is a trackset használom, csak nemtudom hogy miért nem tudom ugyanezt elérni más limiterekkel.

Ha tudsz küldeni egy kis részletet a zenédből (lehetőleg wavot), amire ránézhetek, talán tudnék írni vmi okosat, de így elég nehéz hallatlanban. Mailcímet találsz a siteunkon, én olvasom mindet.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:01, 31-12-2006 
mindscape

9b0 wrote:

csak megjegyzem, h szinte kivétel nélkül az összes megjelent magyar dnb zene clippel valamilyen szinten, de a külföldi számok is mondjuk 80%-ban clippelnek valahol.
tehát minden magyar releasing dnb producer süket és/vagy tök hülye, illetve a külföldi producerek 80 százaléka? :lol:

a füled bizonyos milliszekundumnyi clippinget nem érzékel. persze konkrét számot nemtok mert nem vagyok ekkora nerd.
na ezt kell belőni fülre az amúgy is torzulós zenéknél.
(mert nyilván a zongorát nem clippelteti az ember)

van benne némi igazság az átlag, "normális" zenei stílusokra vonatkozóan, de pont egy dnb fórumon elég nagy marhaság ezt és így kijelenteni.

mindenesetre azért lol
kókler, süket, nincs ízlése... hát köszi a többiek nevében is :lol:

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:58, 31-12-2006 
droid

egy jó példa a BSE driving insane c albuma, ahol a cd verziót megpillantva soundforgeban, rögtön látod h fel van küldve rendesen, olyan szintre h sok helyen a max értéket tudja csak bejárni a hullám, és ennek ellenére (mondjuk ez ízlés kérdése is lehet) elég jól szólnak!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:04, 31-12-2006 
ujonc

Hangosságérzet, kb ennyiről szól, a loudnessrace tökéletesen erről szól, már be akartam linkelni, de deb előbb megtette.

Azért csinálják, mert a legtöbb ember a clippelés miatt asszociál a hangosság fogalmára.

Az előző kérdésre: limiter a _végén_ van. Minden előtte történik, az EQ-zást is beleértve. Ha kitolsz egy frekit, akkor mi a fasznak limitáltad az egész spektrumot előtte. Nem lenne értelme.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]