i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:52, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: remix készítés reason!!!!
PostPosted: 21:33, 11-12-2006 
droid

arra lennék kiváncsi hogy tudok egy számot átdolgozni a reasonben mert lenne ötletem de nem vagyok annyira jártasbenne ezen a téren ha valaki segíten nekem akár msn vagy itt leírná jó lenne .
pl egész számot bele lehet rakni?
köszi előre is

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:46, 11-12-2006 
souljah

ha megvan az eredeti zene rns-e akkor jol lehet remixelni, egyéb esetkben van erre a célra jobb program is sztem :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:48, 11-12-2006 
droid

engem érdekelne ötlet is ha van rá jobb progi várom a segítséget mivel s ti mit használtok erre a célra

Profile  

Post subject: Re: remix készítés reason!!!!
PostPosted: 22:07, 11-12-2006 
dmsv wrote:
arra lennék kiváncsi hogy tudok egy számot átdolgozni a reasonben mert lenne ötletem de nem vagyok annyira jártasbenne ezen a téren ha valaki segíten nekem akár msn vagy itt leírná jó lenne .
pl egész számot bele lehet rakni?
köszi előre is

Inkább használj FL-t :wink:

Post subject:
PostPosted: 22:48, 11-12-2006 
metalhead

remixelni mindennel tudsz (reason, fruity, cubase, akármi) ha megvannak a sávok/minták

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:10, 11-12-2006 
souljah

implant wrote:
remixelni mindennel tudsz (reason, fruity, cubase, akármi) ha megvannak a sávok/minták

szvsz reasonben problémásabb a sample kezelés, fruity jobb (a többit meg nem ismerem :lol: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:57, 11-12-2006 
metalhead

ekaros wrote:
implant wrote:

szvsz reasonben problémásabb a sample kezelés, fruity jobb (a többit meg nem ismerem :lol: )

en az nnxt-t sosem kultivaltam benne pedig jo ha az nn19-et kicsit finomitottak volna az eleg lett volna.

de pl a filter lfo-zgatás jo benne

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 12-12-2006 
Egy nagy kérdésem lenne:a 32 bit-es wav convert clippingjét hogy tudom /illetve mien módszerrel utólag kiszedni,hogyhívják?
Úgytudom ugyanis,hogy lehet...tudomásomszerint 8) :oops:

Post subject:
PostPosted: 00:29, 12-12-2006 
original nuttah

Felesleges tovább vitázni....remixben az ableton a király...... :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

Egyébként mindenben lehet remixelni csak valamelyikben nehezebben valamelyikben könnyebben. Nyílván az a könnyebb ahol konkrétan erre a célra szolgáló segétletek vannak könnyen elérhető helyen.
Én erre a célra tényleg nemtudok jobbat mint az ableton viszont mindegyikkel megoldható.

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 02:40, 12-12-2006 
original nuttah

Igyvan! erre a celra szerintem kezenfekvobb az Ableton mint a Reason. (de akar a tobbi program is)

De ha ki szeretned probalni, en leirom,hogy fogtam neki egy zenenek, amiknek az osszes hangja megvolt.

Kevero, effektek, samplerek, ezek kellenek hozza Reasonben.
En erdekesseg keppen megneztem az eredeti zenenek (a wav verzionak) acid pro-ban a bpm-et. Ebben kiderult,hogy 179,999 a zene "gyorsasaga", igyhat a kisebb meloroket leszamitva 180bpm nek konyveltem el. Igy elgondolkodtam rajta,hogy ilyen vagy lasabb tracket akarok majd belole.
Ez vegulis csak ilyen felvetes, nem mindig vagyok kivancsi az eredetire, foleg Reasonel, nincs sok ertelme.

NN19-et, es NN xt-t hasznaltam erre a celra, azt hiszem valamelyikben lehetett allitani a speedet is, es a pitchel is lehet ezen korrigalni.
Effektek, es a megfelelo hangszintre helyezes, es a tobbi...

Bar sok mulik a kreativitason, nekem nem sikerult elkeszitenem a remixet ebben a programban, ugyanis egy remixnek szerintem nagyban a lenyege,hogy az eredetinel jobb/minosegibb , vagy masabb legyen, "rosszabb" semmifelekeppen!

Ha mar ennyit gyotorted magad,hogy ezt megkerdezd es atgondold, probalkozz meg a tobbi programmal (is).

sikert!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:22, 12-12-2006 
corebreak

Logic...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:15, 12-12-2006 
original nuttah

Snaper wrote:
Logic...

:D Remixre a logic se jobb mint az ableton. Lehet timestrechelni stb, de még mindig a warp ami a legkisebb minőségromlással járó tempoállítás. Csak bejelölöd a pontokat és onnantól növelheted csökentheted a sound sebességét ahogy akarod a bejelölt pontok mindig a helyükön lesznek. Így lesz halál pontos a remixelés. Logicba ez sokkal körülményesebb és koránt sem ennyire rugalmas és kézenfekfő. Ráadásul a legtöbbünk innen nem rendelkezik macel tehát ez elég kizáró tényező.... :D Az 5.5 meg még nem túl felhasználó barát.... :wink:

Profile  

PostPosted: 13:52, 12-12-2006 
partiarc

dmsv wrote:
arra lennék kiváncsi hogy tudok egy számot átdolgozni a reasonben

Ez volt a kérdés. Ehhez képest az épületesen örökzöld melyik gumicsizma a faszább témakörnél tartunk. Ötödszörre már nem izgalmas. :D

ft2

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:56, 12-12-2006 
mindscape

nekem beugratós kérdésnek tűnik
nem a propellerheadztől vagy? :D

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

PostPosted: 14:44, 12-12-2006 
original nuttah

a4s wrote:
dmsv wrote:

Ez volt a kérdés. Ehhez képest az épületesen örökzöld melyik gumicsizma a faszább témakörnél tartunk. Ötödszörre már nem izgalmas. :D

ft2

Asszem a kérdés meglett válszolva ilyenszinten. Lehet csak nem kifejezetten megfelelő. És csak, hogy hozzá tegyem az is kérdésvolt, hogy ha nem a legmegfelelőbb akkor mi az? Erre jöttek alternatívák.
Miért gond ez? ...... :wink:

Profile  

PostPosted: 15:37, 12-12-2006 
partiarc

Conclusion wrote:
a4s wrote:
dmsv wrote:

ft2

Asszem a kérdés meglett válszolva ilyenszinten. Lehet csak nem kifejezetten megfelelő. És csak, hogy hozzá tegyem az is kérdésvolt, hogy ha nem a legmegfelelőbb akkor mi az? Erre jöttek alternatívák.

Nem gond, unalmas. Ugyanez a beszélgetés öt copy-ban fellelhető öt centiméteres sugarú körben. Csak megemlítettem... (ha te szívesen beszélsz lejárt szavatosságú okosságokról, a világért se' zavarnálak meg e tevékenységedben, hajrá. :wink: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 12-12-2006 
partiarc

scum daddy wrote:
nekem beugratós kérdésnek tűnik
nem a propellerheadztől vagy? :D

De alfateszter hím vagyok. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:11, 12-12-2006 
droid

köszönöm mindenkinek a a segítséget reason s ableton együtt úgy menni fog már kipróbáltam s köszi mindent mindenkinek

Profile  

PostPosted: 17:26, 12-12-2006 
original nuttah

a4s wrote:
Conclusion wrote:
a4s wrote:
dmsv wrote:

ft2

Nem gond, unalmas. Ugyanez a beszélgetés öt copy-ban fellelhető öt centiméteres sugarú körben. Csak megemlítettem... (ha te szívesen beszélsz lejárt szavatosságú okosságokról, a világért se' zavarnálak meg e tevékenységedben, hajrá. :wink: )

Félre ne érts a4s... :D Nem volt szándékomban roszzízűsködni.
Csak elhangzott egy kérdés amire páran válaszoltak.Miért para ez?
Ha szerinted meg uncsi és nem érdekel akkor miért nem lépsz másik helyre?... :D
Mindamellet teljesen igazad van. Sok helyen felmerült már ez a vita és felis fog még egy párszor. Sajnos ez van. Ilyenkor inkább építőt kéne írni ahelyett, hogy belemennénk a szoftverek közti csatába asszem....:)

NA mindegy.A lényeg a lényeg, hogy türelem..... :wink:

(mondjuk hozzáteszem, hogy ez simán mehetett volna a Reasontechbe...felesleges volt még egy topic...... :twisted:

Profile  

PostPosted: 17:29, 12-12-2006 
partiarc

Conclusion wrote:
a4s wrote:
Conclusion wrote:
a4s wrote:
dmsv wrote:

ft2

Félre ne érts a4s... :D Nem volt szándékomban roszzízűsködni.
Csak elhangzott egy kérdés amire páran válaszoltak.Miért para ez?
Ha szerinted meg uncsi és nem érdekel akkor miért nem lépsz másik helyre?... :D
Mindamellet teljesen igazad van. Sok helyen felmerült már ez a vita és felis fog még egy párszor. Sajnos ez van. Ilyenkor inkább építőt kéne írni ahelyett, hogy belemennénk a szoftverek közti csatába asszem....:)

NA mindegy.A lényeg a lényeg, hogy türelem..... :wink:

Nincs para. Word.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]