szerintem nyiltabban kellene beszélnünk a soundról hogyha ezzel van a gond. A hangok olyanok amilyenek. Gagyi hangokat is lehet jol mixelni. Sok konkrét példa kéne hogy ki hogy érte el a soundjat vagy talán a nagyoktól egy egyszerű tutorial. Sokan pl szerintem alig használnak kompresszort ott kezdődik. De nem akarok megint összevissza magyarázni elmondok egy kombót:
8 sávon dolgozom, 8 kompresszorral, 8 EQ-val. (Voxengo Gliss EQ, Voxengo Marquis Comp)
a dinamika felülről lefelé így néz ki (lefelé minden kompresszor előbb kompresszálja le a hangot mint a fölötte lévő)
kick
snare
ghostsnare
16-otoló vagy 32-edelő hat
cinek
basszusok, sub
minden más hang, fxek padek arpok
loopok
akkora különbségek nincsenek már a basszusok meg a fxek és egyéb hangok között mint a doboknál de az attack és a release viszont más a kompresszoroknál.
és a sávokon igy jön:
kompersszor->reverb->EQ
minden hangot, sávot megEQzok szerepe szerint és ezután rakok egy tracks limitert a maszterre és belehangosítom egészen addig amig nem szaródik el a dinamika vagy az EQzás. A kick még eléggé belemegy a limiterbe mert annak van a leghangosabb peak je de már odáig nem tolom hogy a snare-t elkezdené komolyabban nyomni.
Sokat kísérleteztem és ez a jelenlegi legjobb kombóm. remélem más is postol kombót, persze olyat lécci ami jobb
szerk: amugy a myspaceemen lévő Battle Orders-nek nagyon rossz a dinamikaja. Az EQzás viszonylag tűrhető azért szól elfogadhatóan. Igazából még nem posztoltam zenét amit ezzel a kombóval szépen megcsinaltam volna de remélem mielőbb fogok.