i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:06, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:00, 05-01-2007 
bladerunnaz

nihilist wrote:
nah valdi akkor most egy őszinte véleményt nyomhatnál a zene füleidnek topic állandó résztvevőviről! őszintét!

siras lenne a vege..

ovet pont tegnap este hallgattam meg azert irtam csak

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Last edited by valdi on 20:03, 05-01-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:01, 05-01-2007 
piper

valdi wrote:
nihilist wrote:
nah valdi akkor most egy őszinte véleményt nyomhatnál a zene füleidnek topic állandó résztvevőviről! őszintét!

siras lenne a vege..

tudom ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:05, 05-01-2007 
corebreak

nihilist wrote:
áh te már átléptél egy szintet ipc profiles te már nem lehetsz fika tárgya, bezzeg én

Lófasz*t...ez még nem ok a vidámságra...nagyon lent van az a szint még...

valdi wrote:
siras lenne a vege..

Elhiszem...engem megtudnál lehet....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:08, 05-01-2007 
bladerunnaz

Snaper wrote:

valdi wrote:
siras lenne a vege..

akkor nem mondok tobbet semmit :>

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:09, 05-01-2007 
corebreak

Témához visszatérve tök sok studiós képen látom hogy odabassz*ák a monitorokat a monitor két oldalára...hm...mindegy szal ott vannak a hangszórók a moncsi két oldalán...de az szar mint állat ment nincs semmi sztereo...én azt szeretem ha az ajó felől cicereg a ride...középről hasbarúg a sub meg a kick és néha csattanós pofont ad a snare....balról meg valami szanaszét granulizerelt sample....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:10, 05-01-2007 
piper

valdi wrote:
Snaper wrote:

valdi wrote:
siras lenne a vege..

diplomatikus véget ért ez a beszélgetés is :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:10, 05-01-2007 
corebreak

Mondhatod...lehet hülyeség de jobb hatással van rám a negatív kritika mint a dícséret....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:13, 05-01-2007 
corebreak

Juj...ha már ilyen kurvasokan fókuszálnak erre a fórumra...nincs valakinek meg az a STAB Synth sample ami a Trace+Optical-Mercury (például) eején volt...meg tán a Creepsben is volt...meg az uj Chamelonon is sok helyen...Mercury Synth....ilyen stab sample...nincs meg valakinek????

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 05-01-2007 
piper

nihilist wrote:
valdi wrote:
Snaper wrote:

valdi wrote:
siras lenne a vege..

diplomatikus véget ért ez a beszélgetés is :lol:

japp...amúgy ha kritika akkor az a zene füleidnek rovatban a zenékre!!;)
amúgy szerintem senkinek nem fáj, hogy sok lelkes amatőr mutogatja a zenéit egymásnak...

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:26, 06-01-2007 
droid

szerintem nyiltabban kellene beszélnünk a soundról hogyha ezzel van a gond. A hangok olyanok amilyenek. Gagyi hangokat is lehet jol mixelni. Sok konkrét példa kéne hogy ki hogy érte el a soundjat vagy talán a nagyoktól egy egyszerű tutorial. Sokan pl szerintem alig használnak kompresszort ott kezdődik. De nem akarok megint összevissza magyarázni elmondok egy kombót:

8 sávon dolgozom, 8 kompresszorral, 8 EQ-val. (Voxengo Gliss EQ, Voxengo Marquis Comp)

a dinamika felülről lefelé így néz ki (lefelé minden kompresszor előbb kompresszálja le a hangot mint a fölötte lévő)

kick
snare
ghostsnare
16-otoló vagy 32-edelő hat
cinek
basszusok, sub
minden más hang, fxek padek arpok
loopok

akkora különbségek nincsenek már a basszusok meg a fxek és egyéb hangok között mint a doboknál de az attack és a release viszont más a kompresszoroknál.

és a sávokon igy jön:
kompersszor->reverb->EQ

minden hangot, sávot megEQzok szerepe szerint és ezután rakok egy tracks limitert a maszterre és belehangosítom egészen addig amig nem szaródik el a dinamika vagy az EQzás. A kick még eléggé belemegy a limiterbe mert annak van a leghangosabb peak je de már odáig nem tolom hogy a snare-t elkezdené komolyabban nyomni.

Sokat kísérleteztem és ez a jelenlegi legjobb kombóm. remélem más is postol kombót, persze olyat lécci ami jobb :wink:

szerk: amugy a myspaceemen lévő Battle Orders-nek nagyon rossz a dinamikaja. Az EQzás viszonylag tűrhető azért szól elfogadhatóan. Igazából még nem posztoltam zenét amit ezzel a kombóval szépen megcsinaltam volna de remélem mielőbb fogok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:08, 07-01-2007 
corebreak

Figyu...Black Ops...az a te bajod hogy olyan sokat kombó...izé...kombinálsz:) Van egy két tippem, vagy tanácsom, vagy észrevételem vagy mittomén mim ... :

1. kevés az a nyolc sáv...nem 2x16 van alapból és néha ez sem elég...oda kell tenni azt a kurva sample foszlányt egy kurva külön sávra had menjen...

2. "kompersszor->reverb->EQ"mondjuk én a kettő közé tenném az EQ-t...kompresszor jó hogy elől van, így a többi efxből jövő zajt nem kompresszálja...meg nem is biztos hogy kell az az EQ...pl ha sampler-ből, pl mint én, EXS-ből tolok REX fileokat, abból építem a grooveokat, akkor nem is mindig kell EQ...csak meg kell várni míg lejönnek a normális sample CD-k...

3. a mesterrel vannak nekem is gondjaim...az van...hogy belövöm én is fül alapján, aztán odatolok egy Inspectort a végére...szé egyenletes a freki a végén ott a "dudorja" a szubnak...valahogy mégis erőtlen az egész...WintageWarmer lesz a vége...nem tok rájönni a technikára...üssön a kick és simuljon a sub de azért rúgjon is, meg a cinek is ciceregjenek...de hangos is legyen..szal ne legyen feleojan hangerejeű mint "másoké"...engem ez omlaszt szé teljesen...ez a talány...

Profile  

Post subject: plum
PostPosted: 03:18, 07-01-2007 
ujonc

Deeeeeamikor én beteszem az impulz trekkerbe azta azt a részt tudod,amikor ígyszól hogy:tátátátá bombombom aztán ráteszem a recsegős rcát azt akkor olyanszépen zúg,ááá

Profile  

Post subject: Re: plum
PostPosted: 12:26, 07-01-2007 
piper

hulladék wrote:
Deeeeeamikor én beteszem az impulz trekkerbe azta azt a részt tudod,amikor ígyszól hogy:tátátátá bombombom aztán ráteszem a recsegős rcát azt akkor olyanszépen zúg,ááá

ez igazán minőségi hozzászólás volt. gratulálok

Snaper wrote:
üssön a kick és simuljon a sub de azért rúgjon is, meg a cinek is ciceregjenek...de hangos is legyen..szal ne legyen feleojan hangerejeű mint "másoké"...engem ez omlaszt szé teljesen...ez a talány...

szívemből szóltál :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:37, 07-01-2007 
corebreak

hulladék wrote:

Nincs ezzel semmi baj...IT mondjuk idejétmúlt...

Profile  

Post subject: .
PostPosted: 14:21, 07-01-2007 
ujonc

Idejétmúlt,viszont Epsilon a homemade bomb című albumát FastTracker2 vel készítette el,és szerintem kurvajó lett

Last edited by zoonoida on 14:27, 07-01-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: cd belső
PostPosted: 14:24, 07-01-2007 
ujonc

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:14, 07-01-2007 
droid

Snaper wrote:
Figyu...Black Ops...az a te bajod hogy olyan sokat kombó...izé...kombinálsz:) Van egy két tippem, vagy tanácsom, vagy észrevételem vagy mittomén mim ... :

1. kevés az a nyolc sáv...nem 2x16 van alapból és néha ez sem elég...oda kell tenni azt a kurva sample foszlányt egy kurva külön sávra had menjen...

2. "kompersszor->reverb->EQ"mondjuk én a kettő közé tenném az EQ-t...kompresszor jó hogy elől van, így a többi efxből jövő zajt nem kompresszálja...meg nem is biztos hogy kell az az EQ...pl ha sampler-ből, pl mint én, EXS-ből tolok REX fileokat, abból építem a grooveokat, akkor nem is mindig kell EQ...csak meg kell várni míg lejönnek a normális sample CD-k...

3. a mesterrel vannak nekem is gondjaim...az van...hogy belövöm én is fül alapján, aztán odatolok egy Inspectort a végére...szé egyenletes a freki a végén ott a "dudorja" a szubnak...valahogy mégis erőtlen az egész...WintageWarmer lesz a vége...nem tok rájönni a technikára...üssön a kick és simuljon a sub de azért rúgjon is, meg a cinek is ciceregjenek...de hangos is legyen..szal ne legyen feleojan hangerejeű mint "másoké"...engem ez omlaszt szé teljesen...ez a talány...

szerintem nem kevés az a nyolc sáv pont elég, ha nagyon sok sáv van szerintem túl összevissza lesz a dinamika, mármint kevésbe lesz összegyúrt a zene. Én nem használok szimplán grooveokat, nem azért mert "jaj nem eredeti" hanem mert már lekompresszáltak szal olyan szép dinamikus kitet csak úgy tudok belőle összerakni ha szétszedem sávokra. De persze grooveokból szoktak hangokat használni, meg háttérbe rakni egyet kettőt. Amugy is én ilyen ütős snareeket kickeket szeretek csinalni, jól kiemelem snaret 200Hzen ami megy egy limiterbe így eluralkodik rajta az ütős freki. Szal nagyon sokat szeretek szarakodni dobokkal több hangból rakom össze amiket esetleg különböző módon EQzok. A masterre csak annyit tudok mondani hogy próbáld ki a tracks limitert, alig nyom rajta de mégse klippel annyira szal pont jó nekem pl.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:01, 07-01-2007 
corebreak

Te tudod...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 07-01-2007 
droid

Snaper wrote:
Te tudod...
Nem azt akarom mondani hogy ez az etalon sound csak azt hogy nekem ez az eddigi legjobb amit ki tudtam hozni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:35, 08-01-2007 
son of nitrous

-black ops- wrote:
szerintem nyiltabban kellene beszélnünk a soundról hogyha ezzel van a gond. A hangok olyanok amilyenek. Gagyi hangokat is lehet jol mixelni. Sok konkrét példa kéne hogy ki hogy érte el a soundjat vagy talán a nagyoktól egy egyszerű tutorial. Sokan pl szerintem alig használnak kompresszort ott kezdődik. De nem akarok megint összevissza magyarázni elmondok egy kombót:

8 sávon dolgozom, 8 kompresszorral, 8 EQ-val. (Voxengo Gliss EQ, Voxengo Marquis Comp)

a dinamika felülről lefelé így néz ki (lefelé minden kompresszor előbb kompresszálja le a hangot mint a fölötte lévő)

kick
snare
ghostsnare
16-otoló vagy 32-edelő hat
cinek
basszusok, sub
minden más hang, fxek padek arpok
loopok

akkora különbségek nincsenek már a basszusok meg a fxek és egyéb hangok között mint a doboknál de az attack és a release viszont más a kompresszoroknál.

és a sávokon igy jön:
kompersszor->reverb->EQ

minden hangot, sávot megEQzok szerepe szerint és ezután rakok egy tracks limitert a maszterre és belehangosítom egészen addig amig nem szaródik el a dinamika vagy az EQzás. A kick még eléggé belemegy a limiterbe mert annak van a leghangosabb peak je de már odáig nem tolom hogy a snare-t elkezdené komolyabban nyomni.

Sokat kísérleteztem és ez a jelenlegi legjobb kombóm. remélem más is postol kombót, persze olyat lécci ami jobb :wink:

szerk: amugy a myspaceemen lévő Battle Orders-nek nagyon rossz a dinamikaja. Az EQzás viszonylag tűrhető azért szól elfogadhatóan. Igazából még nem posztoltam zenét amit ezzel a kombóval szépen megcsinaltam volna de remélem mielőbb fogok.

ez a kezdeményezés igazá jó húzás volt,pár téveszmémet eloszlatta már most.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]