-black ops- wrote:
scum daddy wrote:
csak azt tudom mondani amit az előbb
így sztem nem jó, hallom a zenén is.
olyan mintha az egészen lenne egy filter végig, ezért nincs rendes alja se a dobnak se a bassnek, ettől lesz ilyen doboz sound sztem
sztem hallgass ránk jót akarunk

Megértem flesst ha ilyenekkel próbálkozik eleinte. Én is ilyeneket csinaltam régen. Mielőtt még felvilágosítottak volna hogy ez azért nem ilyen rendszertelen dolog. Ilyeneket mondtak nekem hogy "sok a zenédbe a magas és a mély". Erre én mit csinaltam, fogtam a kiexportált wavot és soundforgeban egy EQval levágtam a magasokból és a mélyekből. Ugyanolyan szar maradt. De egy idő után rájöttem hogy nem mind1 hogy egy hangban mennyi a magas és a mély vagy egy sávban.
Nos,amit mondasz azt én is csináltam kb két éve
de a mostaniakban ez már1átalán nem jellemző
3 éve zenélek és megannyi configot próbáltam ki már,most ez tűnik a legjobbnak,nem kis idő volt ennek a "kikísérletezése"
vannak groupok,bass,dobok,cinek,vocal,pad,lead,fx
ezeket két helyre tudom kötni:
stereo vagy mono
ez a két főgroup tovább megy a cleanerre amin van 1 compi,több eq és filterek
ez megint átmegy a következőbe ahol 1 erős limiter található
ez megint megy a kövire ahol 2 eq és még 1 kompi található(a finomítás kedvéért)
és ha még ez nem lenne elég

ez csatlakozik a főfő masterre amin 1 soft clipper,1 dc remover,1 nagyon lájtos limiter és 1 spectrum található
hát ölég kacifántos az biztos,de nem kis idő volt idáig eljutni és télleg ezzel akármilyen hangot ha berakok tisztán szól,ami pedig nekem elég fontos:mindegyik zenémnek ugyanolyan a hangzása,ami nem 1 elhanyagolható dolog sztem
az biztos hogy van vmifajta 'dobozhang',de ennél többet most nem tudok kihozni magamból
lehet hogy 1 mix közben észre sem vennétek:)
a másik pedig hogy ennél rosszabb hangzású zenék is kerültek már kiadásra