i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:52, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20:30, 10-01-2007 
corebreak

Én nem fikézok le senkit...mindenki a saját dolgaiból tanul...sztem el fogod hagyni ezt. Én is telepakoltam a master channelt anno, mondjuk nem 20 dolgot dobtam rá, de volt kompresszor meg eq meg flanger meg maximizer meg mittomén...mostmár szinte semi...menet közben kapásból van egy limiter (nem nagyon jött be a master compression), pre-masternél meg eq, amivel leszedem a 30 hz alatti fosokat (mostmár NWMAxx) illetve aztán limiter (hogy ne legyen 0 felett semmi) és a végére egy L2/3 vagy NWDynamix...(attól függ éppen milyen kedvem van...(Bár tuti csak NW cuccokat használnék ha lenne hozzá jó kis magyar nyelvű tutorial;)

A master sáv baszkurálása sztem nem kifizetődő...nem akarok senkire ráerőszakolni semmit, de az tuti hogy a zene "építőelemeit" kell piszkálni...egyben az egészen csak finómítani, ahhoz meg teljesen felesleges 20 plugin...ráadásul felesleges teljesítményfecsérlés is...

De mondom, te tudod. az a lényeg hogy elsősorban neked megfeleljen...csak nehogy valami label pont a sound miatt hajtson el:(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 10-01-2007 
original nuttah

fless wrote:
Vannak groupok is :wink: (drum,pad,effect lead,stb)
örülök hogy csekkoltad,de az már 1 igen régi darab,akkor még nemisigazán így csináltam,szval inkább nézd meg ezt:

http://www.sendspace.com/file/n3ti5i

ez a legújabb trackemből 1 részlet,az eleje clippel,azt most nagyon ne nézd :D
viszontamikor megjön a dob érdemes figyelni hogy elég rendesen minden a helyén van(ahhoz képest hogy telített a hangzás)

Zavaros és doboz hangzás szintén...
Lehet, hogy kellőképp hangos és a freki analízis során is jónak tűnik, de fülre szerintem bukta.......hallatszik, hogy ezzel a módszerrel nem elég részlet gazdag a zene. Eltünnek a hangok aztán visszajönnek, de valahogy aránytalanul. Szerintem is próbáldki a sávonkénti process-t és vessd ösze a két technika közti minőségbeli különbségeket......
Ahogy scum daddy is mondta nem tudod masterről megoldani a sávonkénti eq-zást illetve kompizást ami mondhatni elengedhetetlen.(főleg mély és groove szekciónál)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:39, 10-01-2007 
original nuttah

Egyébként most remélem tényleg nem úgy jón ki, hogy fikázunk...egyszerűen nem így kell.....elöbb útóbb ráfogsz jönni te is mikor akadályokba fogsz ütközni és nem érzed a fejlődésed....aztán gyökeresen megváltoztatod a master szekciót(mondjuk 20 plugin helyett csak 1-2 használsz a többit sávonként ossztod fel) és megis van a nagy fejlődés... :D Én is átéltem már....régenb én is szerettem állítgatni csavargatni és kisérletezgetni, de ezt sokkal inkább a soundban fejtem mostmár ki sem mint master részben....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:53, 10-01-2007 
corebreak

snaper wrote:
(Bár tuti csak NW cuccokat használnék ha lenne hozzá jó kis magyar nyelvű tutorial;)

9b0 nem vicc volt;) Télleg jól jönne egy leírás:) Mondjuk ... ilyen ... "How to compress the fuckin' amen with our NWDynamics" című...

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:24, 10-01-2007 
hjajj dehogy veszem ezt fikázásnak ember! :D
örülök hogy foglalkoztok a témával,és értő fülek beszélnek a dolgaimról :wink:

amúgy sztem a részletgazdaság a keményebb zenéknél annyira nem fontos...van példa erre azért

Post subject:
PostPosted: 21:45, 10-01-2007 
piper

fless wrote:
amúgy sztem a részletgazdaság a keményebb zenéknél annyira nem fontos...van példa erre azért

ez szerintem nem jó hozzáállás, ha keményebb zenét csinálok csak zúzni kell mint atom.
pont hogy egy egy keményebb groove-ot csinálsz ami magában sodor, de izgalmasnak igazán nem mondható 100 baron keresztül, akkor jön hogy csak egy két apró részlettel bolondítod meg és máris más megvilágításba kerül a dolog, persze ha az az egy két részlet jól van elhelyezve térben időben...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:02, 10-01-2007 
nihilist wrote:
ez szerintem nem jó hozzáállás, ha keményebb zenét csinálok csak zúzni kell mint atom.

erről szó sincs :D

Post subject:
PostPosted: 22:13, 10-01-2007 
original nuttah

fless wrote:
hjajj dehogy veszem ezt fikázásnak ember! :D
örülök hogy foglalkoztok a témával,és értő fülek beszélnek a dolgaimról :wink:

Bocs, de muszáj vagyok ilyen kikötéseket beletenni a mondandomba mivel sokan nem szeretik az éles kritikákat...így talán diplomatikusabb vagy mi...:D (meg így is gondolom)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:19, 10-01-2007 
original nuttah

A részlet gazsdagságra kitérve....vannak olyan zenék amik a részletekre építenek és vannak amik inkább a groovera és a mélyre, de ez koránt sem azt jelenti, hogy a részletek nem számítanak...
Kellenek a kis apró hangok amik izgalmassá teszik...különben azt mondják majd, hogy jó jó csak valami hiányzik belőle. Hát az a valami az amit mi részleteknek nevezünk azonban legalább akkora a szerepe összeségében mint a többi előtérben lévő hangnak(dob, mély, snare).
Tehát fontosak.....a részleteken egyébként apró cineket fx-eket értek amiket belekell szurkálni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:03, 11-01-2007 
droid

scum daddy wrote:
csak azt tudom mondani amit az előbb
így sztem nem jó, hallom a zenén is.
olyan mintha az egészen lenne egy filter végig, ezért nincs rendes alja se a dobnak se a bassnek, ettől lesz ilyen doboz sound sztem

sztem hallgass ránk jót akarunk :fog:

Megértem flesst ha ilyenekkel próbálkozik eleinte. Én is ilyeneket csinaltam régen. Mielőtt még felvilágosítottak volna hogy ez azért nem ilyen rendszertelen dolog. Ilyeneket mondtak nekem hogy "sok a zenédbe a magas és a mély". Erre én mit csinaltam, fogtam a kiexportált wavot és soundforgeban egy EQval levágtam a magasokból és a mélyekből. Ugyanolyan szar maradt. De egy idő után rájöttem hogy nem mind1 hogy egy hangban mennyi a magas és a mély vagy egy sávban.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:56, 11-01-2007 
corebreak

Hm...részletességről...

Bad Company - the Nine...eléggé 7 percig ugyanaz zene és mégis jó, csak uncsi ha nem mixben hallgatod...

Vagy régi Photek zenék...ott meg szinte semmi sincs csak dob...mégsem unod meg:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:49, 11-01-2007 
-black ops- wrote:
scum daddy wrote:
olyan mintha az egészen lenne egy filter végig, ezért nincs rendes alja se a dobnak se a bassnek, ettől lesz ilyen doboz sound sztem

Megértem flesst ha ilyenekkel próbálkozik eleinte. Én is ilyeneket csinaltam régen. Mielőtt még felvilágosítottak volna hogy ez azért nem ilyen rendszertelen dolog. Ilyeneket mondtak nekem hogy "sok a zenédbe a magas és a mély". Erre én mit csinaltam, fogtam a kiexportált wavot és soundforgeban egy EQval levágtam a magasokból és a mélyekből. Ugyanolyan szar maradt. De egy idő után rájöttem hogy nem mind1 hogy egy hangban mennyi a magas és a mély vagy egy sávban.

Nos,amit mondasz azt én is csináltam kb két éve
de a mostaniakban ez már1átalán nem jellemző
3 éve zenélek és megannyi configot próbáltam ki már,most ez tűnik a legjobbnak,nem kis idő volt ennek a "kikísérletezése" :)
vannak groupok,bass,dobok,cinek,vocal,pad,lead,fx
ezeket két helyre tudom kötni:
stereo vagy mono
ez a két főgroup tovább megy a cleanerre amin van 1 compi,több eq és filterek
ez megint átmegy a következőbe ahol 1 erős limiter található
ez megint megy a kövire ahol 2 eq és még 1 kompi található(a finomítás kedvéért)
és ha még ez nem lenne elég :D ez csatlakozik a főfő masterre amin 1 soft clipper,1 dc remover,1 nagyon lájtos limiter és 1 spectrum található :fog:

hát ölég kacifántos az biztos,de nem kis idő volt idáig eljutni és télleg ezzel akármilyen hangot ha berakok tisztán szól,ami pedig nekem elég fontos:mindegyik zenémnek ugyanolyan a hangzása,ami nem 1 elhanyagolható dolog sztem
az biztos hogy van vmifajta 'dobozhang',de ennél többet most nem tudok kihozni magamból
lehet hogy 1 mix közben észre sem vennétek:)
a másik pedig hogy ennél rosszabb hangzású zenék is kerültek már kiadásra :roll:

Post subject:
PostPosted: 17:00, 11-01-2007 
original nuttah

fless wrote:
-black ops- wrote:
scum daddy wrote:

3 éve zenélek és megannyi configot próbáltam ki már,most ez tűnik a legjobbnak,nem kis idő volt ennek a "kikísérletezése" :)
stereo vagy mono
ez megint megy a kövire ahol 2 eq és még 1 kompi található(a finomítás kedvéért)
és ha még ez nem lenne elég :D ez csatlakozik a főfő masterre amin 1 soft clipper,1 dc remover,1 nagyon lájtos limiter és 1 spectrum található :fog:

hát ölég kacifántos az biztos,de nem kis idő volt idáig eljutni és télleg ezzel akármilyen hangot ha berakok tisztán szól,ami pedig nekem elég fontos:mindegyik zenémnek ugyanolyan a hangzása,ami nem 1 elhanyagolható dolog sztem
az biztos hogy van vmifajta 'dobozhang',de ennél többet most nem tudok kihozni magamból
a másik pedig hogy ennél rosszabb hangzású zenék is kerültek már kiadásra :roll:

Ahoz azért már kell egy komolyabb ismeretség... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:44, 11-01-2007 
mindscape

fless wrote:

haha na azért ne túlozzunk :lol:

nem hallgatsz másokra, aztán csodálkozol, h nem szól jól

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:07, 11-01-2007 
corebreak

Hát...én meg lassan 8 éve zenélek és sztem ez nem járható út...de innentől kezdve én abbahagyom a győzködést;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:10, 11-01-2007 
figy scum én nem mondtam hogy rosszul szól az enyém
sztem épphogy üti azt a határt ami még elfogatható,akinek mutattam annak tetszett,nektek annyira nem,amiben részben igazatok is van,de ez végülis csak egykét szám volt amiből azért nemlehet olyan nagy konzekvenciát levonni
meghát mégha igazatok is van,a váltás nem megy egyik napról a másikra
most azzal fogok próbálkozni,hogy grouponként kimentem aztán külön editorban rakom össze őket
ja és felvettem a contaktot a t-freevel maj meglássuk ők mit szólnak hozzá :roll:

Post subject:
PostPosted: 19:43, 11-01-2007 
Snaper wrote:
Hát...én meg lassan 8 éve zenélek és sztem ez nem járható út...de innentől kezdve én abbahagyom a győzködést;)

azért kösz :D

:wink:

Post subject:
PostPosted: 19:57, 11-01-2007 
partiarc

fless wrote:
-black ops- wrote:
scum daddy wrote:

stereo vagy mono

Kicsit úgy kezeled, mint az autótuningolást. Jobb végeredményre jutnál, ha elhinnéd a tapasztaltabbaknak, hogy ennek a dolognak más a logikája. Úgy még a spam label is elkerülhető. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:15, 11-01-2007 
ujonc

Snaper wrote:
snaper wrote:
(Bár tuti csak NW cuccokat használnék ha lenne hozzá jó kis magyar nyelvű tutorial;)

9b0 nem vicc volt;) Télleg jól jönne egy leírás:) Mondjuk ... ilyen ... "How to compress the fuckin' amen with our NWDynamics" című...

:)

Úgyis újra akartam írni a manualt. Szal valszeg akkor mán csinálok egy magyart is (mind a 0 magyar vásárlónak, és az összesen 4 főt számláló magyar felhasználóbázisnak... :D:D:D:D )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:23, 11-01-2007 
corebreak

Én örülnék neki NAGYON NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 358 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]