i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:02, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09:54, 28-03-2007 
corebreak

Hajjaj...nem jó ez így...szeressük egymást gyerekek...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:01, 28-03-2007 
original nuttah

valdi wrote:
nem sokkal

...

Last edited by Conclusion on 13:12, 28-03-2007, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:03, 28-03-2007 
én inkább boxolnék

leírtad a frankót! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:42, 28-03-2007 
bladerunnaz

de kar hogy nem lattam

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:46, 28-03-2007 
original nuttah

valdi wrote:
de kar hogy nem lattam

Nem volt sértés vagy személyeskedés csak egy kérdés, de úgy gondoltam végelehetne már inkább az offnak ezért kiszedtem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:48, 28-03-2007 
corebreak

:evil:

CHILL!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:08, 28-03-2007 
son of nitrous

na mostmár ezt a kur.a topikot hazsnáljuk normálisan ez nagyon érdekel engem,ujabb témát feldobva ki miylen torzitot és hogyan hazsnál miylen sávokra,milyen beállitásokkal,és mit miért tesz ugy ahogy.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:30, 28-03-2007 
droid

hát én a sony distortiont használom cinekre, sound forgeba van benne. nagyon sűrű torzítást tudok vele elérni és van rajta ilyen crossover dolog, ami azt teszi lehetőve hogy csak bizonyos frekiktől torzítsa a sávot. basszusoknál szerintem a sok torzító egymásra rakva a nyerő, és utána resampling és onnantól már nem rakok rá, de esetleg megduplázom a hangot és elhangolom az egyiket. de egyébként ez a crossover dolog mindenre vonatkozik, tehát mondjuk egy effektet bizonyos frekiktől teszel rá a hangra stb...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 28-03-2007 
son of nitrous

na mindjart jon snaper es ir egy regenyt a ds-1-rol :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:11, 28-03-2007 
corebreak

:twisted:

N.(TBP/Styleforce) wrote:
ki miylen torzitot és hogyan hazsnál miylen sávokra,milyen beállitásokkal,és mit miért tesz ugy ahogy

Nyami:D

duplabe wrote:
na mindjart jon snaper es ir egy regenyt a ds-1-rol

Lehetne!!!

De azért megosztom veletek:D

Régen :

Adva van a szinti/sampler. Arra a sávra először toltam gyenge chorust (beépített Emagic) majd egy szintén gyenge phasert (szintén Emagic) majd egy Amplitube-ot...ebben kb 1 órán keresztül válogattam a sample-hoz, vagy szintihez "passzoló" fejeket, meg mikiket...(közben persze ha szintiről volt szó azt is csavartam...mert én midnent nulláról csinálok bass-nél, szal nincs ilyen hogy egy presetet kezdek el variálni...), szal ha megvan minden akkor esetleg Bus-ról még egy egy finom gyenge Ampeq...de nem mindig...végére egy EQ biztos ami biztos (sima Emagic Channel EQ)...aztán kiküldtem wavba, jó hosszan...aztán Spark XL, ott le monoba, fade in/out, mittomén, normalize...végén bele EXS-be...aztán melody:D

Most :

Jel kimegy. Szintiből vagy samplerből...bele DS-1-be...már full mono, full analóg:). A Drive gombot picit felcsavarom, a Tone-t kicsit le...ezen a Tone button ugy működik mint a régi magnókon is...felcsavarod nincs mély, de sok a magas, ha le akkor meg nincs magas de sok a mély...jáccani kell vele...aztán...ebből a mono dsited jel belemegy a kb velem egyidős (ha nem öregebb) orosz keverőmbe, aminek a nevét nem írnám le, mert a billemen nincsenek ciril betűk :) ... ezen van analog gain/clip, meg 4x sávonkénti EQ...persze az is full analog..ezzel sokat lehet finomítani rajta...innen már baromi eccerű, jel felvesz, Spark XL, fade in/out, majd bele EXS-be...

Két különbség van a két eljárás között... :

1. IDŐ (az elsővel marha sokáig tartott a dolog és gumin szólt a 2eshez képest...)

2. HANGZÁS (a pedáltől kellemesen csilingleős lesz a hangzás és mély, telt, brutális...Conclusion már hallotta...elég meggyőző...)

A levont következtetések :

Marhára megéri, 11 papír, házhoz hozták, nagyot szól...valszeg ha vastagabb leszek beszerzek még egy Chorus meg Phaser pedált is...mert jó...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:22, 28-03-2007 
son of nitrous

engem oylanok is érdekelnek hogy egy basszre miylen tippek buktatok vannak,dob és miegymásra....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:33, 28-03-2007 
son of nitrous

en basszusra mindig rakok scream 4-et, azon belul is a tape-en van a tekero. szerintem nem art neki. :) (gondolom leesett, de ha nem, ez reason :))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:46, 28-03-2007 
droid

Snaper wrote:

ki miylen torzitot és hogyan hazsnál miylen sávokra,milyen beállitásokkal,és mit miért tesz ugy ahogy

Nyami:D

duplabe wrote:
na mindjart jon snaper es ir egy regenyt a ds-1-rol

Lehetne!!!

De azért megosztom veletek:D

Régen :

Adva van a szinti/sampler. Arra a sávra először toltam gyenge chorust (beépített Emagic) majd egy szintén gyenge phasert (szintén Emagic) majd egy Amplitube-ot...ebben kb 1 órán keresztül válogattam a sample-hoz, vagy szintihez "passzoló" fejeket, meg mikiket...(közben persze ha szintiről volt szó azt is csavartam...mert én midnent nulláról csinálok bass-nél, szal nincs ilyen hogy egy presetet kezdek el variálni...), szal ha megvan minden akkor esetleg Bus-ról még egy egy finom gyenge Ampeq...de nem mindig...végére egy EQ biztos ami biztos (sima Emagic Channel EQ)...aztán kiküldtem wavba, jó hosszan...aztán Spark XL, ott le monoba, fade in/out, mittomén, normalize...végén bele EXS-be...aztán melody:D

Most :

Jel kimegy. Szintiből vagy samplerből...bele DS-1-be...már full mono, full analóg:). A Drive gombot picit felcsavarom, a Tone-t kicsit le...ezen a Tone button ugy működik mint a régi magnókon is...felcsavarod nincs mély, de sok a magas, ha le akkor meg nincs magas de sok a mély...jáccani kell vele...aztán...ebből a mono dsited jel belemegy a kb velem egyidős (ha nem öregebb) orosz keverőmbe, aminek a nevét nem írnám le, mert a billemen nincsenek ciril betűk :) ... ezen van analog gain/clip, meg 4x sávonkénti EQ...persze az is full analog..ezzel sokat lehet finomítani rajta...innen már baromi eccerű, jel felvesz, Spark XL, fade in/out, majd bele EXS-be...

Két különbség van a két eljárás között... :

1. IDŐ (az elsővel marha sokáig tartott a dolog és gumin szólt a 2eshez képest...)

2. HANGZÁS (a pedáltől kellemesen csilingleős lesz a hangzás és mély, telt, brutális...Conclusion már hallotta...elég meggyőző...)

A levont következtetések :

Marhára megéri, 11 papír, házhoz hozták, nagyot szól...valszeg ha vastagabb leszek beszerzek még egy Chorus meg Phaser pedált is...mert jó...

én erre kiváncsi lennék. nem tennél fel egy mp3mat arról ahogy egy ilyen basszus szól?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:15, 29-03-2007 
droid

engem oylanok is érdekelnek hogy egy basszre miylen tippek buktatok vannak,dob és miegymásra....

hát szerintem ez szubjektív, szal buktatók annyira nincsenek. én csak pár ilyen dolgot tudok mondani:

basszus - szerintem a modern és komplex hangzásuk ugy jön ki ha jó sok mindenen átküldöd. ebbe persze beletartozik a resamplingelés is.

snare - 200Hz az ütős frekije azt célszerű boostolni EQval, ez az a bizonyos pendulum snare, ha plusz ezt beleküldöd egy limiterbe full olyan lesz, no persze alapból ütősnek kell ahhoz lennie meg kell hogy tartalmazzon ott sok frekit. továbbá automatizált EQ is jo rá, mondjuk ahogy halkul egyre lejjebb vágod a mélyeket, ez meg az a "tsss"-nek a sss része. :) (ha több hangból rakod össze akkor különösen jo mert összehozza őket)

kick+sidechain - szinte mindig megéri a subot a kick szerint kompresszálni szerintem. és ha az egész zenére ha csak egy kicsit is ráteszed ütősebbnek hat a kick. (lásd pendulum, noisia) a kjaerhus golden audio kompresszorával lehet ha vstről van szó, de reasonben, fruityban is vannak rá eszközök azthiszem.

talán ezek a dolgok általánosan is igazak, de mint mondtam subjektív

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:28, 29-03-2007 
son of nitrous

Espeedie wrote:

hát szerintem ez szubjektív, szal buktatók annyira nincsenek. én csak pár ilyen dolgot tudok mondani:

basszus - szerintem a modern és komplex hangzásuk ugy jön ki ha jó sok mindenen átküldöd. ebbe persze beletartozik a resamplingelés is.

snare - 200Hz az ütős frekije azt célszerű boostolni EQval, ez az a bizonyos pendulum snare, ha plusz ezt beleküldöd egy limiterbe full olyan lesz, no persze alapból ütősnek kell ahhoz lennie meg kell hogy tartalmazzon ott sok frekit. továbbá automatizált EQ is jo rá, mondjuk ahogy halkul egyre lejjebb vágod a mélyeket, ez meg az a "tsss"-nek a sss része. :) (ha több hangból rakod össze akkor különösen jo mert összehozza őket)

kick+sidechain - szinte mindig megéri a subot a kick szerint kompresszálni szerintem. és ha az egész zenére ha csak egy kicsit is ráteszed ütősebbnek hat a kick. (lásd pendulum, noisia) a kjaerhus golden audio kompresszorával lehet ha vstről van szó, de reasonben, fruityban is vannak rá eszközök azthiszem.

talán ezek a dolgok általánosan is igazak, de mint mondtam subjektív

konkrétan a torzitásra gondoltam :lol:
de bocs ha félreérthető voltam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:04, 29-03-2007 
droid

torzíto mehet cinre, de igazából bármire ha jobban hangzik tőle. sztem ne keress ez ügyben szabályokat, sőt csak azt tartsd szem előtt hogy jobb lett e vagy nem. amugy SAVE AS, nagyon fontos. írkálok össsze-vissza :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07:39, 29-03-2007 
corebreak

Van ott buktató...ha széjjelküldöd a jelet nagyon, tovább tart összekaparni valamit a maradékból, mint jobban odafigyelni...

MP3 minta talán hétvégén, mert IDŐm az sosa sincs semmire, se tolok fel valamit tuttira...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:59, 30-03-2007 
original nuttah

egy jó effektgép a sonoma is, bár inkább 4/4 profilra készült, de jó delayeket lehet kihozni, bár a compija felejtős

meghát no1 az NWfilter ha savval akarsz álmodni is :)

amugy egy hangszeren a sok effektet én egyelőre még kerülöm, inkább 2-3 jobb cuccal próbálok kihozni dolgokat. nehéz átlátni, mikor már kompi filter limiter shaper stb van egy cuccon, h ki kivel van, nem beszélve az eqról. mikor meg zenét irok, egy idő után elkerülhetetlenül elvesztem a dolgok "kihallásának" a képességét( :shock: :) ) aztán lementem és másnap meg felét kitörlöm vagy legalábbis bypassolom, mert egy merő kása az egész. :(

tehát az embernek vagy aranyfüle van, vagy nagyon sok tapasztalata és tudása :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:55, 30-03-2007 
corebreak

Egyetértek. Teljesen felesleges telepakolni cuccokkal...eccer zabálja a gépet feleslegese, mert lehet nélküle jobba szól, másszor meg megint csak feleseleges, mert sokszor sokkal jobb ha nicns rajta...én bass HI layerre tolom a legtöbbet...1 RCFill, egy EQ, egy Phaser...meg netán Chorus vagy valami autopanning téma...oszt csá

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:03, 30-03-2007 
droid

Snaper wrote:
Egyetértek. Teljesen felesleges telepakolni cuccokkal...eccer zabálja a gépet feleslegese, mert lehet nélküle jobba szól, másszor meg megint csak feleseleges, mert sokszor sokkal jobb ha nicns rajta...én bass HI layerre tolom a legtöbbet...1 RCFill, egy EQ, egy Phaser...meg netán Chorus vagy valami autopanning téma...oszt csá

:D

a resamplingnek pont ez az egyik lényege. mintát csinálsz a hangból ahogy rajta van 40 cucc mondjuk. no persze én se értek egyet a szarrá effektezésekkel, nekem a torziítás, a detune, és a filter jön itt szóba.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 510 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]