N.(TBP/Styleforce) wrote:
ki miylen torzitot és hogyan hazsnál miylen sávokra,milyen beállitásokkal,és mit miért tesz ugy ahogy
Nyami:D
duplabe wrote:
na mindjart jon snaper es ir egy regenyt a ds-1-rol
Lehetne!!!
De azért megosztom veletek:D
Régen :
Adva van a szinti/sampler. Arra a sávra először toltam gyenge chorust (beépített Emagic) majd egy szintén gyenge phasert (szintén Emagic) majd egy Amplitube-ot...ebben kb 1 órán keresztül válogattam a sample-hoz, vagy szintihez "passzoló" fejeket, meg mikiket...(közben persze ha szintiről volt szó azt is csavartam...mert én midnent nulláról csinálok bass-nél, szal nincs ilyen hogy egy presetet kezdek el variálni...), szal ha megvan minden akkor esetleg Bus-ról még egy egy finom gyenge Ampeq...de nem mindig...végére egy EQ biztos ami biztos (sima Emagic Channel EQ)...aztán kiküldtem wavba, jó hosszan...aztán Spark XL, ott le monoba, fade in/out, mittomén, normalize...végén bele EXS-be...aztán melody:D
Most :
Jel kimegy. Szintiből vagy samplerből...bele DS-1-be...már full mono, full analóg:). A Drive gombot picit felcsavarom, a Tone-t kicsit le...ezen a Tone button ugy működik mint a régi magnókon is...felcsavarod nincs mély, de sok a magas, ha le akkor meg nincs magas de sok a mély...jáccani kell vele...aztán...ebből a mono dsited jel belemegy a kb velem egyidős (ha nem öregebb) orosz keverőmbe, aminek a nevét nem írnám le, mert a billemen nincsenek ciril betűk

... ezen van analog gain/clip, meg 4x sávonkénti EQ...persze az is full analog..ezzel sokat lehet finomítani rajta...innen már baromi eccerű, jel felvesz, Spark XL, fade in/out, majd bele EXS-be...
Két különbség van a két eljárás között... :
1. IDŐ (az elsővel marha sokáig tartott a dolog és gumin szólt a 2eshez képest...)
2. HANGZÁS (a pedáltől kellemesen csilingleős lesz a hangzás és mély, telt, brutális...Conclusion már hallotta...elég meggyőző...)
A levont következtetések :
Marhára megéri, 11 papír, házhoz hozták, nagyot szól...valszeg ha vastagabb leszek beszerzek még egy Chorus meg Phaser pedált is...mert jó...