i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:56, 18-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2771 posts ]  Go to page Previous  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 139  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 10:22, 26-04-2007 
allnightbreakz

a tapasztalat az, hogy az autosok nagytobbsege kocsog, nem figyel.
de ebbe az is beletartozik, hogy nincsenek hozzaszokva, hogy bringas megy az uton.
gondolom mar mindenkire nyitottam ra ajtot parkolo autosok stb..

ezen csak felsobb szinten lehetne valtoztatni, a kis partizan akciok csak arra jok, hogy felbasszak az autosokat, akik fele utana figyelni fog, a masik fele pedig megjobban odatesz a bringasoknak.

pl multheten megyek at a Kosztolanyin gyalogatkelon, 3 autos elmegy elottem, majd latom messzirol jon egy masik, csak megall,
gondoltam en,
csak a buzifasz epp egy csaj segget bamulta, es mikor eszrevett, satufek, majd neki allt feljebb hogy mit kepzelek magamrol..

persze ordibalas miegymas, es kiakart szallni mire rajott, hogy epp
az ut kozepen van a hujefasz :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:35, 26-04-2007 
metalhead

de tuti megutotted volna nem? :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:39, 26-04-2007 
allnightbreakz

silent soul wrote:
de tuti megutotted volna nem? :fog:

biztos hogy nem

arconvertem volna cangaval

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:15, 26-04-2007 
partiarc

laca wrote:
csak a buzifasz epp egy csaj segget bamulta, es mikor eszrevett, satufek, majd neki allt feljebb hogy mit kepzelek magamrol..

futárok is azt mondják: szemkontakt
bármilyen furcsán is tekersz, ha van szemkontakt, akkor az autós is megadja az elsőbbséget.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:47, 26-04-2007 
metalhead

ma délelőtt másfél órán belül kétszer is kifordultak elém parkoló gépjárművek. sajnos nem volt időm azon gondolkodni, hogy a holtsáv teszi vagy sem, ezért maradt a széttárt kar és az alázós előzés :)

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:50, 26-04-2007 
allnightbreakz

jung wrote:
laca wrote:

bármilyen furcsán is tekersz, ha van szemkontakt, akkor az autós is megadja az elsőbbséget.

nezhetek ra, ha o a csajsegget bamulja :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:08, 26-04-2007 
souljah

http://www.origo.hu/itthon/20070416sokkal.html
el is fogdták, mostmár rohadjon meg a bkv, mindenki járjon biciklivel! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 26-04-2007 
pokemon

:wtf:
bkv sux :?

btw tenyleg tobb bringaut kene, mindig a biciklis a fasz, jardan a gyalogosok, uton az autosok szolnak be h "ez nem bringaut bazmeg"

http://www.myspace.com/mom_0

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:36, 26-04-2007 
souljah

laca wrote:
jung wrote:
laca wrote:

nezhetek ra, ha o a csajsegget bamulja :D

ha megtetszik neki a segged, nyert ügyed van :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:52, 26-04-2007 
pokemon

ehe, hazafele majdnem atment rajtam 1 merdzsó =)
megall a keresztezodesnel, persze sotetitett ablakuvegnel hiaba keresem a szemkontaktust :P mondom jo akkor biztos lat, atmegyek elotte, erre raminditja a kocsit.. de joarc volt, megkerdezte h jol vagyok-e es meg bocsanatot is kert :!: =)

http://www.myspace.com/mom_0

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:53, 26-04-2007 
pokemon

phreeq wrote:
gabris, ezekszerint hazaértél épségben :)

Veszélyes volt, de sikerült :D
Találtam kerülőutat h ne kelljen full sötétben zúzni 8)

Ugye nem csak ennyi fotót hagytál meg?Volt egy fasza csopkép, az megvan még vagy del?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:54, 26-04-2007 
original nuttah

Nekem volt olyan esetem,. hogy egy zebránál zöldet kaptam és 3 autos ment el mikor már elkezdett villogni a lámpa (nem akaretak át engedni). Erre megunta és elindultem és egy b*zi mercis majdnem elcsapot persze közben mobilozott. Bemutattam neki és tovább mentem és ő ott állt, majd rám kiabál és aztmondja mennyek vissz. Na nem vagyok kicsi és félős tehát vissza mente és meg kérdeztzem mi a f*szt képzel, hogy telefonál és nem veszi figyelembe a gyalogosokat bicikliseket és már hítam is a zsarukat. Erre összeszarta magát, bocsánatot kért és még fizetni is hajlandó lett volna. :lol:
De én leszartam. Megaláztam aztán menjen a f*szba.

Oda kell állni és megmondani mivan nem összeszarva tovább menni. Úgyis neked van igazad ha szabályosan közlekedsz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:08, 26-04-2007 
droid

szelkin wrote:
szelkin wrote:
a helyzet... :lol: lehet h jobb lenne. egy rakas biciklisdresszes hulla tarsasagaban... :)
khm... ez ennel szomorkasabb tema azert nem mintha olyan nagy humor lett volna
te skizo vagy? :fog:

http://www.praire-chicken.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:20, 26-04-2007 
droid

Matykó wrote:
amúgy pontosan mire gondolsz?
az úton való közlekedésben ugyanazaok a
szabályok vonatkoznak bringásokra és autókra.

A másik meg az hogy a bringások rohadtul nem valóak
autóútra, bicikliút kéne, de az hogy hiányzik az
infrastruktúra arról nem az autósok tehetnek.

a cm egy tök jó modja lenne az "ellenállásra" de
kb annyi jön le az embereknek róla hogy fúj rohadt autósok...
jelenleg a bringas untermensch az uton. vagyis, ha teljesen szabalyosan kozlekedik, akkor beszopja, amit az autosok beszopnak, elonye meg semmi. pl allo/vanszorgo kocsisor. jobbrol nem lehet elozni? hat igen. akkor talan olyan kresz kene, ami pl kimondja, hogy az autonak ugy kell allni a savban, hogy jobbrol elferjen mellette a bringas, amennyiben az adott sav a legkulso adott iranyba halado, es lehessen elozni. es bszak+ csunyan a sofort, ha nem igy tesz, leszorit, stb. es persze csunyan bszak+ a bringast is, ha nem a legkulso szamara fentartott 'savban' kozlekedik.

a bringautat mindenhova az egy majdnem olyan eletkepes elkepzeles, mint az ingyensort mindenkinek. elkulonitett bringaut szamos helyen kivitelezhetetlen, ahol meg lehet csinalni, ott elbaccak, ha megsem, egyeb parak jonnek, ami ezutan megmarad, az a meresi hiba. ha meg az uttestbol valasztanak le dedikaltan, akkor ugyis ott parkolnak, rakodnak stb, sokkal olcsobb es egyszerubb modositani a kreszt, kevesebb sarga festek kell.

elsosorban a kozlekedesi kultura javitasa oldhatja a helyeztet, ez azonban nem megy egyik naprol a masikra, mert a rossz beidegzodesek lassan kopnak ki az emberbol. meg persze akarni is kell.

http://www.praire-chicken.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:57, 26-04-2007 
ujonc

Ha az autóuton megyek akkor minimum mennyivel kéne haladnom?
Amióta végre itt a jóidő én is bringázom mindenhová,de baromi sok para volt (eddig csak kb 4szer ütöttek el majdnem),meg persze a bunkó illetve nyomi beszólások("Csajok a csúcson!" :? )+
az egyéb zavaró tényezők(ma beszorultam két turista busz és egy bkv busz közé aztán szagolhattam a bűzt,míg nem jött egy másik bringás és "megmentett",mert ő nem parázott köztük menni énmeg követtem:) )
Tudtok egyéb "trükköket"?Szóval,ha piros van ,nem para,ha beállok az első autó mellé?Meg ilyenek.
Köszi!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:00, 26-04-2007 
partiarc

azt nem tudom,h autó úton min. mennyivel kéne menni, de sztem nincs is alulról korlátozva (annyit tudok,h járdán max 20km/h a megengedett kerékpárosoknak). persze pl Lánchídon azért tenni kell neki,h felvedd a sebsességet, de ott azért elég kevés a hely, ha lent mész az autós sávban. :)
pirosnál meg sztem nyugodtan menj előre, ha látod,h még nem vált zöldre a lámpa, hiszen mi értelme lenne akkor, ha a sor végén várakoznál. eleinte azért kis bátorság kell az autók mellett, között manőverezni, de hamar belejön az ember, szóval csak hajrá! :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:16, 26-04-2007 
ujonc

Cassidy wrote:
Szóval,ha piros van ,nem para,ha beállok az első autó mellé?Meg ilyenek.
Köszi!

Nem érdemes teljesen előre tekerni, mert az első 2 autó biztos izomból indul. Általában a harmadik kocsi elé állok úgy, hogy kicsit a sávba lógok, ő már óvatosabban fog indulni és akkor simán be lehet gyorsítani.
Egyébként pedig menni kell ezerrel, ha jön az ajtó, akkor már úgyis mindegy :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:44, 26-04-2007 
droid

keresni kell a szemkontaktust, ezzel nagyon egyet ertek. fontos az onbizalom is, csak nem kell ramaszni a szerencsetlenek idegeire :D
ez a majjerkedes meg ez a nujorki futarvideo... az o testiepseguk vegulis... bar a vezetok helyeben ha lehetne en beperelnem oket a stressz miatt. meg azokat sajnalom akik balvanyozzak/majmoljak ezeket a futarformakat.. mert ok nem bringaznak ugy, kozel sincs akkora rutinjuk, vagy csak siman "10centivel a fold folott" elnek... tobbek kozott ezeket csapjak el.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:07, 26-04-2007 
ujonc

szelkin wrote:
vagy csak siman "10centivel a fold folott" elnek... tobbek kozott ezeket csapjak el.

ennek is megvan a saját rutinja egyébként, aki meg akarja ismerni a korlátait, annak messzebb kell mennie mint egy sima 20-al végigtekerek a bringasávban. aki teker, annak számolnia kell kis balesetekkel.
persze hogy senki nem mondja hogy kövesd a futárok stilusát, de az sem jó, ha parázol mert az legalább annyira veszélyes... döntésképtelen leszel és amíg vacillálsz, már ott is a félreértés.
én csak azt mondom legyél határozott és kezeid mindig a féken.

egyébként aki sokat korizott (nem beszélve a hokisokról) az előnnyel indul a városi bringázásban, ott is hasonlóan gyors reflex és reakció szükséges az ütközés elkerülése érdekében.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:47, 26-04-2007 
ujonc

ahhoz h tenyleg barmit megcsinalj a forgalomban, ugrasokat, szlalomokat, nem eleg harom-negy ev gyakorlas sem.. csak talan futarkent, napi egy szazast letekerve.
addig meg marad az OVATOSSÁG. szigoruan 20-szal a bringasávban! semmi túlzott magabiztosság..
meg utana is..
szoval az ilyen futarvideok inkabb a "ne probald ki otthon" kategoria. ket busz koze meg csak akkor menj be, ha ki is tudsz jonni egybol elol..

es barmikor rosszul jon ki a lepes, es akkor szevasz...

meg az se mindegy milyen bringaval csinalod mindezt.. nemart, ha van gyorsulasa

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2771 posts ]  Go to page Previous  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 139  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]