A hangulata mindenkinek tetszett szerintem (nekem is) csak arra próbáltam célozni, hogy az aki majd hallgatja annak már lehet sok lesz az a 9 perc. Én is tudok csinálni hosszú tracket amit én el is hallgatok nagyon sokszor és észre se veszem hogy ez hosszú. Csak mikor jön hozzám olyan valaki akkor kiderül, hogy mi a baj. Akkor valahogy objektívebben gondolkodok annál mintha csak egyedül belemerülnék. És ilyenkor jövök rá, hogy 'nem kéne már itt bejönni valaminek?' vagy 'ez a rész lehetne rövidebb' stb. Ez valszeg egyébként magyarázható azzal, hogy te csináltad és tetszik az a hang amit kicsavartál. De másnak lehet ez kevés (sőt....szerintem a legtöbb esetben a hallgatóknál ez máshogy konvertálódik le), mert ő nem része a zenének 'csak egy hallgató' te viszont része voltál a jelfolyamnak. Te alakítottad ki ezért akár 30 percig is eltudsz hallgatni egy saját processzált dobot önmagába pl (legalábbis én, de lehet én kattant vagyok...

)
Tehát ezért mondom, hogy mindig érdemes úgy dolgozni, hogy sűrűbb legyen a zene, fordulatosabb vagy pedig olyan hangokat kell tényleg használni ami önmagában elfeledteti a hallgatót az időről (ilyen hangokat elég kis számú előadó tud produkálni szerintem még a 'nagyobbak' társaságában is, de nem lehetetlen....illetve az is lehet, hogy tendencia lett inkább a szekvenciákra és a változatosságra terelni a hangsúlyt)
Na mindegy....nem folytatom a hülyeségem. A lényeg, hogy jó ez a zene hangulatos csak nekem (szubjektíven) 'tölthető' lenne még ilyen hossz mellett.