i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 20:31, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:50, 03-08-2007 
metalhead

hi srácok

nem kell senki torkának nekiesnetek ha kritizálni mer. nem kell itt sértődgetni. a fórum ezen része a zenék megmutatására készült, s ha az emberek osztanak, hát osztanak. talán joggal is ami a készítőnek általában szarul esik. nem hiszem hogy bárkinek lenne személyes indíttatása ellenetek. az utóbbi időben tett próbálkozásaimat én pl nem nagyon tartottam késznek, nem is toltam fel ezeket ide. a moderátornak pedig az a dolga hogy a nevével egyező tevékenységet betöltse. erről ennyit.

a zenéről-számomra ez sok. sok a téma, és túl direkt. ráadásul minden időzítésben pontosan szól, és ez az ami demozene szagúvá teszi a dolgot. az ötletek jók bár a hangszereléssel nem egyezek ki, és nem a gitározás miatt. jelent meg jópár gitáros dnb lásd baron tavaly. itt inkább az a helyzet, hogy nekem úgy tűnik hogy ez a koncepció a rockzene irányába tolódik, ezt érzem a drámaiságban amit próbáltok mindig beletenni. tegyetek fel egy kérdést: drum and basst készítünk vagy rockzenét. mert ha úttörő crossovert akartok csinálni, azt is lehet csak akkor jobban meg kell gondolni. nagyszerű tanárai vannak ennek is, még ha a két stílus házassága nem mindig járt sikerekkel vagy felemásan sültek el.
visszatérvén: túl sok témához és hogy túl direktek. hallgassatok pár 12"-est. egy téma köré épülnek a dolgok, és a kevesebb néha több. és több effekt ha megkívánja.
valamiért most fogalmazódott meg bennem az hogy ebből a trackből számomra hiányzik a FUNK.

és a középsőujjmutogatástól nem lesz benne több.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:00, 03-08-2007 
original nuttah

Hát ezek után neki ültem én is. de egyből az az érzésem támadt, hogy ti vissza fele 'fejlődtök'. Az eddigiek is hagytak kivánni valót (persze tudom, hogy nálatok filter mesterek meg groove mesterek vannak... :lol:) de ez most egy massza lett szó szerint. Te tényleg hallasz dobot? Szerintem nem csak tudod, hogy ott van mer oda raktad kb. A kopmresszállás meg rettentesen sok. A magasakat kigyilkolta attacktoknak annyi és a rosszul belőtt releas és attackt timeok jól bemasszásítottották a hangképet (arról nem is beszélve, hogy dinamika az nincs). A hangok erőtlenek gyengék. Az ötletek vátások egyszerűek, de nem a jó értelemben.

A gitár az ebben a formájában hanyagolható (szörnyen szól... :O ). Vagy egy jobb mintára kéne cserélni és úgy megpróbálni beilleszteni vagy hanyagolni és valami szinti futamra lecserélni. Szintén igaz ez az összes akusztikus (orchestra) mintára.
A bassline az sehol. Mondjuk ha rácuppantom a fülem a subcsőre valami nyomkodja a dobhártyám, de ez édeskevés.. Valami kis filter envelopos reece sem ártana a témába.

Az ötlet és a hangulat nekem meg nem fekszik ezért ilyen jellegű szubjektív 'valókba' nem mennék bele.

Szerintem ezt alapjaiban átkéne gondolni. Boccs ha nagyon beletapostam most valéamibe, de asszem személyeskedésbe nem mentem most bele. Próbáltam objektív lenni. (habár az a hatalmas önbizalom, beképzeltség amit tápláltok nem igazán szimpatikus, de max ennyi hozzáfűzni valóm van ehez, mert nem kívánok 8 oldalon keresztül erről vitázni)

Tehát gondoljátok át ezt a koncepciót illetve azt, hogy megérdemli e bárki is a kis csapatotokból, hogy mester vagy hasonló nemesi jelzéssel tarkított jelzőket aggasatok rá. Szerintem még nem úgyhogy eazy.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:36, 03-08-2007 
original nuttah

telleg nem stimmel az a dob, hidd el...
m wrote:
(bar ahogy latom, nektek is lehet barmit mondani.. miutan kaptatok ket jo/biztato kommentet itt a zf-ben, behaluztatok, hogy ti vagytok a sztarproducerek
csak tudnam, hogy a rendes, befutott zeneszek miert nem jarjak az internetet hasonlo, nagykepu szovegekkel)
:fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:47, 04-08-2007 
ujonc

Conclusion wrote:
...gondoljátok át ezt a koncepciót illetve azt, hogy megérdemli e bárki is a kis csapatotokból, hogy mester vagy hasonló nemesi jelzéssel tarkított jelzőket aggasatok rá. Szerintem még nem úgyhogy eazy.

Sziasztok!
Kár, hogy sokan ilyen komolyan veszitek az "önimádó, beképzelt" szövegeinket... :( de ha már ilyeneknek hisztek bennünket, nincs mit tenni... bad luck...
Mindenesetre köszönjük, hogy a negatív kisugárzásunk ellenére, megtiszteltek bennünket rengeteg hasznos kritikával, amit talán, idővel alkalmazni is fogunk tudni a zenéinkben! :roll:
Sajnos a hangosításhoz még (én legalább is) elég botfülű vagyok, de türelem, ha végre nem csak a füleinkre kell majd hagyatkoznunk és lesz vmi visual eq kütyünk, akkor szerintem jobb lesz... :)
Szép napot!
Peeth

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:02, 04-08-2007 
piper

http://www.voxengo.com/product/SPAN/

spectrum analyzer..ingyenes és jó

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:08, 04-08-2007 
piper

peethx wrote:

Sajnos a hangosításhoz még (én legalább is) elég botfülű vagyok, de türelem, ha végre nem csak a füleinkre kell majd hagyatkoznunk és lesz vmi visual eq kütyünk, akkor szerintem jobb lesz... :)
Szép napot!
Peeth

amúgy ha nem hallod,h nem szól jól valami az nem túl szerencsés..hallgass olyan zenéket amik biztos jól szólnak és hasonlítsd azokhoz, egymás után hallgatva meg fogsz lepődni mennyi minden szólhat rosszabbul...

facebook | bandcamp | soundcloud

Last edited by sollabong on 20:29, 04-08-2007, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:25, 04-08-2007 
original nuttah

sollabong wrote:
http://www.voxengo.com/product/SPAN/

spectrum analyzer..ingyenes és jó

oye, zsir thx! mar kerestem ilyet, volt is hasonlo, de ez jobbnak tunik. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:13, 04-08-2007 
mindscape

vegyetek rendes monitorokat anélkül nem lehet rendesen zenélni csak maszatolni

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:20, 05-08-2007 
original nuttah

peethx wrote:
Conclusion wrote:
...gondoljátok át ezt a koncepciót illetve azt, hogy megérdemli e bárki is a kis csapatotokból, hogy mester vagy hasonló nemesi jelzéssel tarkított jelzőket aggasatok rá. Szerintem még nem úgyhogy eazy.

Sziasztok!
Kár, hogy sokan ilyen komolyan veszitek az "önimádó, beképzelt" szövegeinket... :( de ha már ilyeneknek hisztek bennünket, nincs mit tenni... bad luck...
Mindenesetre köszönjük, hogy a negatív kisugárzásunk ellenére, megtiszteltek bennünket rengeteg hasznos kritikával, amit talán, idővel alkalmazni is fogunk tudni a zenéinkben! :roll:
Szép napot!
Peeth

Hát az az igazság, hogy az ember még egyszer max kétszer felveszi ezeket viccnek de utánna már elgondolkodik, hogy tényleg úgygondoljátok e ahogy. És eddig nagyon úgy jött le hogy igen.
Elhiszem, hogy amit csináltok nektek jelen állapotban nagyon tetszik, de nem tudtok objektíven ítélni ezért jobb az ilyen jellegű 'ne tartsátok vcissza, hogy dejó ez a zene' kijelentéseket megkéne hagyni azoknak akik majd ezt objektívebben kezelik. Hidd el (vagy higgyétek el) ha olyan produktumot pakoltok elénk ami megérdemli, hogy ilyewn jellegű áradozásokba bocsájtkozzunk megfogjuk tenni. De még nem tartotok ott. Kitartás rengeteg munka és eszközök.
Ahogy Scum is mondta Eq herlyet pl egy tisztességes lehallgatóval fényéveket tudnátok előre lépni egy tisztességes hangkártyával kiegészítve ne adj isten egy plussz dspvel (pl uad vagy focusrite liquidmix vagy tc ). Egy Eq nem oldja meg a dolgaitokat főleg ha (gondolom) a max 50 rongyos kategóriában bíztok. Ennél az árkategóriánál egy Uad dsps eq jobbat produkál.
Tehát a szűk keresztmetszetet én egyenlőre nem a vas Eq hiányában érzem sokkal inkább a lehallgatóban illetve a hangkártyában. Elösször érdemes lenne ezekre tendálni. :wink:

Peace

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:14, 05-08-2007 
ujonc

Péter a hangkártya már nem probléma...most vettem egy elég jó studió hangkártyát mindenféle bizbasszal :D
A lehallgató még várat...nna az lesz a következő lépés. Bár a hangfalak amik vannak itthon az se roosszz de a mellékelt ábra megmutatt,hogy szarra se jó :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 05-08-2007 
braindeath

SWAT wrote:
bár ami tény az tény a dobok amiket csinálunk általában itt nem tetszik senkinek

az izlesunkkel lehet akkor a baj :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:53, 05-08-2007 
ujonc

boby wrote:
SWAT wrote:
bár ami tény az tény a dobok amiket csinálunk általában itt nem tetszik senkinek

az izlesunkkel lehet akkor a baj :(

A lényegre tapintottál :ah:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:01, 05-08-2007 
original nuttah

nagyon érzem ezt a vonalat
több zongorát
mélyebb dobokat
részemről ennyi

nagy grat, és vidd tovább

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:04, 05-08-2007 
original nuttah

Gutti wrote:
több zongorát
mélyebb dobokat
részemről ennyi

sőt újrahallgattam
gitárakkordokat lecserlném zongorára, sztem úgy lenne egyben

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:10, 07-08-2007 
ujonc

Gutti wrote:
Gutti wrote:
több zongorát
mélyebb dobokat
részemről ennyi

sőt újrahallgattam
gitárakkordokat lecserlném zongorára, sztem úgy lenne egyben

Kösznjük szépen! A dobokon már dolgozunk! Bár lehallgatónk még mindig nincs...de hátha eltaláljuk végre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:46, 07-09-2007 
ujonc

köszönjük hogy ennyien meghallgattátok a zenénket...a szeptemberi post várat magára.....mivel rengeteg félkész közül egyet kellene befejezni ...ezért természetesen mindig amikor leülünk, vagy újat csinálunk, vagy nem csinálunk semmit :D
De ami tuti, hogy vagy a keményebb vonalon fogunk ebben a hónapban gyalogolni, vagy pedig egy kicsit divatbuzisabb trance alapokon nyugvó zenebona lesz a választottunk......ja és akkor még egy óldszkúl remikszről még nem is beszéltem.....

Mégegyszer mindenkinek köszönjük a negatív és a pozitív kritikát egyaránt!!!

SWAT(dojk)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 36 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]