i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:11, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: If you are not a dancefloor artist...
PostPosted: 14:40, 31-08-2007 
corebreak

Nos, hát ezt a kérdést feltettem DOA-n is...

Mi van ha valakinek ez nem megy...

Mer' nekem nem. Szeretem, hallgatom táncikálok is rá pár sör után, de ahogy ilyet akarok csinálni megáll a tudomány...valahogy alkalmatlan vagyok. Komolyan. Számtalan félkész projectem törlődött ez miatt. Ha nem tördelhetem a dobokat, csavarhatom a bas-t és szakíthatom meg a zenét ott és ahol csak akarok, akár teljesen nem ütemre, csak ugy, vagy ilyenek, akkor nem lesz jó...enm tetszik, és nem is csinálom...

Van egyáltalán jövőjük a "forhomelisteners" előadóknak? Vagy van ahol ezt játszák?

Érdekes...

Ilyenek gondolkodom mostanában, és mivel hallottam itt már pár olyan zenét ami fulll jó volt, de buliban nem tudnám játszani ezért gondoltam lehet vannak itt is "nondancefloor" arcok.

Mert én asszem...kezdek én ebbe belenyugodni.
Meg értitek. Valahogy nem is vonz ez a "játszaazenémetamittoménkibuliban" dolog...valahogy nem vagyok szabad...vagy ez hülyeség?

Szal ha nem követem a trendet akkor nem játszanak, de trendtől meg hányok, nem ettől ami most van hanem általában.

Akkor diktálni kellene a trendet...bah...nevetségges:D

Csak nemtom értitek hogy akkor most a drum and bass az rétegzene mert nem olyan nagyon pouláris. Szal akkor rétegzenében is egy vékony réteget képviselek, ha egyáltalán képviselek valamit?

Aki zenél az láta az út végét? Van egyáltalán vége?

Ah...sok Fanu-t hallgatok és keveset alszok sztem.

Csak érdekelne erről a véleményetek...vagy öregszek? Bazz, még 22 sem vagyok...

Ajjaj....ajjaj...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 31-08-2007 
metalhead

Nemtudom, van e jogom beleugatni...nem is drumandbasst gyártok...
Mindazonáltal szerintem a hómliszning zenék nagy része nem agresszív-brutális, inkább a pihentetős fajta...így van létjogosultságod, hiszen a változatosság gyönyörködtet, satöbbisatöbbi...
Oké, lehet ezen agyalni, meg komoly probléma is lehet, ha azzá teszed, egyébként meg felesleges...csináld, és akinek tetszik, az hallgatni is fogja...így vagy úgy, de eljut az emberekhez, és ha valakinél megpendít valamit, megtartja...
Nyilván kevesebb ember van szcénán belül, aki nem jár buliba, táncolni, mittomén, de itt a fórumon is van egy pár ember, aki ha le is megy, megveszi a sörét, és max bólogat, és élvezi a zenét...hogy a kis droidok nem fognak tudni ikszelgetni rá, az egy más kérdés...
Világszinten lesz pár ezer fanatikus rajongód...ez semmi Dzsordzsmájkül rajongó-millióihoz képest, de neked ez lesz a kis világod, aminek a közepe te vagy...és ez a lényeg...
(van egy japán kissrác, akivel levelezek nagy nehézségek árán, egész kis faalb-rajongói klubot csinált nekem a haverjával... :D Pedig az én szarjaimra se lehet táncolni...ilyen neked is lehet/lesz, hiába "táncolhatatlan", amit művelsz)

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:12, 31-08-2007 
corebreak

Jaja. Én is így látom valahogy.

Csak nemtudom...most pótoltam 2 évet jungleből, szinte semmit nem hallgattam dnb-ből és hát...tiszta német VIVA 97-ben. Same bass, same snare, same theme...mi lesz. Vagy nem is tom...aztán hirtelen előjött hogy hol vannak akik végülis a szerintem nagyok...Goldie, Trace, stb...Roni Size-ről nem is hallottam rohadt régen, pedig napi 2 DOA check az megvan de nem nagyon reklámozzák...LTJ Bukem meg egyenesen eltűnt...

Nem tudom.

Igazából nem érdekel hogy kinek mi a véleménye rólam sztem. olyat csinálok amit én maximálisan jónak tartok. Vagyis amennyire tudom maximálisra meg csinálom a dolgokat...állítólag még tehetségem is van hozzá valamennyi:D

És ja...aki akarja az ugyis beszerzni aki meg nem az meg nem.

Csak nem tudom...1 DVD-nyi "szakértő" által válogatott 2006-2007-es jungleből egy darab Fanu EP volt ami nem a compresskick+707snare alapra épült...

Csak én látok sötéten mindent?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:23, 31-08-2007 
metalhead

Tulajdonképpen én is azért "szakítottam" annak idején (2002-ben) a dörömbésszel, mert az addig iszonyúan kisérletező, innovatív dolgok eltünedeztek...persze feltűnik néha egy-egy zene, ami megdöbbent, de alapjában véve az egész sílus kezd elslágeresedni...lásd Form & Function 2 topik, Photek gyakorlatilag az összes istenek avatárja volt, erre most hallok egy olyan sz*rt tőle, amiben egy, gyakorlatilag modulációmentes szekvencia szól végig egy olyan hanggal, amit a Thunderdome 1-en is előszeretettel használtak...
Szánalom...

Tehetséged...ja...akad egy kevés... :D
Mostkomolyan, májszpészen hallgattam a dolgaidat, és döbb, ami ugye ritka...az utóbbi időben Unabombertől és Mendalayevtől hallottam még olyan dönöböt, ami kiakasztott, meg ICR-nek volt nemrég egy zenéje, ami tetszett (So Unloved)...a külföldi nagynevek meg ontják a táncolható, ámde egy kaptafára készült izéiket...

Te...az az érzésem, hogy ezt nem a Zenetech rovatba kellett volna...tévedek e?

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:29, 31-08-2007 
ujonc

Kevergetni tanítok egy srácot...rendes de én mindíg szapulom hogy gáz zenékre bukik. Mert hogy ő a "zúzdát" szereti, Noisia-fan mondjuk így. Én meg is értem, meg nem is...és furcsa egyébként mert valahol neki van igaza, hisz biztos többen fogják a seggüket rázni az ő szettjére mint az enyémre, de rajta kívül kb mindenki ezeket a zenéket pakolja(most télleg nem akarok megsérteni senkit) és talán már nem tud újat mutatni vagy mittom én. Szóval nekem az az érzésem támad hogy "de minek?" mi értelme van? mért nem rak valami kevésbé kommersz, egyedibb zenét, amivel legalább kis lelket adna az egészhez. Valahogy nem tudom elképzelni hogy egy hazai viszonylatok között is milliószor felrakott zene az önkifejezés eszköze legyen...számomra az csak egy művi próbálkozás, ami azért történik, hogy a tánctéren mellettem levő 489 ember jól érezze magát...én talán soha nem fogok eljutni sehova keverni, pedig én is megvettem a bakelitot, és nem (csak)azért hogy otthon hallgassam egy szingli lejátszón, hanem igenis én ebbe láttam meg a szépet, és szeretném ezt megosztani másokkal is...mégha nem is rázzák a seggüket max bólogatnak...nekem az is elég. nem kell több. csak jó lenne ha megoszthatnám mindezt úgy ahogy én csinálom és rajtam kívül még egy kevesen...tudod Snaper azt mondom: jó hogy így van. én nem akarom hogy a fanu vagy fracture vagy macc vagy equinox vagy stb. albumai naponta felkerüljenek a klubbokban. semmikép. ez a szép a rétegben. hogy kevés embernek szolgál útjaként, de őnekik őszintén és szívből, még ha éhen döglik is emiatt vagy nem úgy alakulnak a dolgai mint tervezte...én soha nem fogok jó kis lüktetős zenéket rakni csak azért mert erre van igény...és ha a közönség nem képes ezt befogadni pusztuljon meg ott ahol van. én ilyen vagyok, pont. és egyetlen xelő ember sem nyújt nagyobb örömet annál mint ha azt rakhatom amit szeretek és kifejez. remélem nem hordtam össze túl sok baromságot
peace

"...Mintha halott kedvesed vérét mázolnád szét az arcodon..."
A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:51, 31-08-2007 
metalhead

Abszolút jók a meglátásaid...
Ha magadnak megfelelsz, a többi ember már csak ráadás... :)

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:58, 01-09-2007 
original nuttah

Én ezt úgy gondolom csak a kezdetek ilyen nehezek. Ez most hülyén hangzik mivel te is már elég hosszú évek óta zenélsz, de ez az 'ipar' olyan, hogy akár az is lehet, hogy csak 30-40 éves korodra leszel elismert komoly ember a scénában. Persze a legtöbb ember aki zenéléssel foglalkozik olyan 20 évesen lesz már valamennyire ismert elismert munkása a hangszerkesztésnek. Ha belegondolsz ez akár jó rosta is lehetne, de a dolog másik fele az ismeretség. Szerintem a dolgok 80%-a ezen múlik. Persze az ismeretség csak arra jó hogy lehetőséget kapj. Amellé még lekell tenni valami az asztalra. Ha nem akkor csak neved leszigazán de a név mögött nem lesz tartalom.

Meg aztán az is kell, hogy tud, hogy az álltalad készített zenék milyen irányba fejlődjenek. Lásd hogy melyikek azok a zenék amik tényleg tetszenek az embereknek és azon a vonalon tovább haladni. Persze kell az új és az egyediség.....vagy nem? Hát ez nagyon szubjektív és egyedfüggő, de szerintem az emberek 80%-ának a mostani zenei helyzet maradhatna akár évezredekig is. Ha megnézem a mai partykat és a régi Jailhouseos és az első nowsoundos bulikat (én még ott voltram a legelsőn... :) ) akkor ég is föld. Köze nincs annak a maihoz. Ez persze nem sajnálkozás. Az az idő elmúlt....vége...annak megkellett történnie hogy az legyen ami ma és szerintem ma is meg van bővebn az egyediség a dnbbe (pl egy edrush optical wormhole után volt még Makai meg ilyenek.....Angelzero is akár) ami akkor volt csak rárakodott egy vaskos kommersz réteg. Egy maszk, hogy a scéna eltartsa a dnbt és tudja fejleszteni magát. Én nem örülnék pl annak ami a hardcore-al és a ravel történt. Én örülök hogy van értelme annak hogy volt múltam ebben a rétegben. A Hc ezzel szemben meg csak a csontokon maradt húscafatokat csócsálja mivel rengeteg kommersz és nem kommersz stílus ellopta a hc egyediségét. Ma egy sima magyar hc bulin nem ritka hogy 20-an vannak akár komolyabb magyar nevekkel (ismertebbek). Én voltam tavaly vagy tavaly elött Dashcrafton és komolyan az egész este forgalma nem volt több mint 50 ember(és tudom....dashcraft azért elkég erősen speedcore, de elötte elég jó kis darkcoreok voltak... :) ). Én azért örülök hogy a dnbnek maradt tartaléka még ha azért kell is kicsit 'kurvulni'.....táncolható zenéket 'kitermelni'.

A te zenéid pont abba a kategóriába tartoznak ami ennek a scénának az eredetiségét és egyediségét hordozzák a te szájízed szerint. Ez szerintem át fog alakulni. Pl ha megnézem a mostani zenéidet és a régieket (mondjuk egy Feart egy Regenerationnel) tetten érhető hogy te is egyre jobban 'tisztulsz le'

Nem kell aggódni. Alakul ez. Lehet hogy még 10-év vagy lehet csak pár hónap. De ha kitartó vagy mást nem tiszteletet és elismerést kivívód. (persze nem fórumon... :) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:13, 01-09-2007 
metalhead

Conclusion wrote:
Lásd hogy melyikek azok a zenék amik tényleg tetszenek az embereknek és azon a vonalon tovább haladni.

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ne azt csináld, amit akarsz, hanem azt, amit az emberek elvárnak...vagyis, hogy téged idézzelek: "elkurvulás"...
Ezért lett a rave meg a HC az, ami...mainstream stílussá váltak, és "tömegigényeket" elégítettek ki, majd szép csendben kiszenvedtek...
A "letisztulás" szerintem nem jelenti automatikusan azt, hogy jó minőségű iparosmunkát kell gyártani...inkább azt, hogy önmagadat a lehető legjobban megtanuld kifejezni...

Nopersze ha önkifejezel ezerrel, abból nagy valószínűséggel nem fogsz meggazdagodni... :wink:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:51, 01-09-2007 
ujonc

Elősször mindíg a Pioneer kerül máglyára...
Aztán a követői...
500 évvel később pedig szentté avatják mindet :fog:

(bocsánat a márkanév használatáért)

A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:02, 01-09-2007 
ujonc

Engem igazából nem érdekel az egész míg megvan a haveri kör, meg a cuccok, meg a megfelelő szakértelem, nem is megyek bulizni sehova nagyon sokáig...
Igazából az hogy mi van azokkal, akiknek ez nem adatik meg, mégis valami másra vágynak. ők mit csinálnak??? szóval azért nagyon is nagy szükség lenne "elvontabb" bulikra, és nem csak a feltörekvés érdekében...még ha úgy is tűnik erre nincs igény...
áh.lehet télleg nincs :?

A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:08, 01-09-2007 
ujonc

Vagyis nemcsak bulikra lenne szükség, hanem több mély zenére...bocs elfelejtettem hogy ez nem a "hol tart a szcéna" topic :fog:
bocs az offér...most már kussolok télleg :)

A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05:48, 01-09-2007 
original nuttah

faalb wrote:
Conclusion wrote:
Lásd hogy melyikek azok a zenék amik tényleg tetszenek az embereknek és azon a vonalon tovább haladni.

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ne azt csináld, amit akarsz, hanem azt, amit az emberek elvárnak...vagyis, hogy téged idézzelek: "elkurvulás"...
Ezért lett a rave meg a HC az, ami...mainstream stílussá váltak, és "tömegigényeket" elégítettek ki, majd szép csendben kiszenvedtek...
A "letisztulás" szerintem nem jelenti automatikusan azt, hogy jó minőségű iparosmunkát kell gyártani...inkább azt, hogy önmagadat a lehető legjobban megtanuld kifejezni...

Nopersze ha önkifejezel ezerrel, abból nagy valószínűséggel nem fogsz meggazdagodni... :wink:

Akkor félreértettél. Nem azt mondtam, hogy feltétlen a közönségnek kell gyártani, de ha valki szeretné magát megmutatni akkor annak a hallgatóság igényét is kikell elégíteni. Ebben is megvan az alkotói szabadság hiszen te választod meg melyik rétegnek szeretnél játszani. Pl ha te darkot csinálsz mert ez jön be és csinálsz pár zenét látni fogod melyikek azok amik igazán megfelelenek az embereknek. Itt nem csak a partykra gondolok hanem azokra akik otthon vagy utazás közben hallgatnak zenét.
Az, hogy milyen (mennyire befogadható) a zenéd az a közönnségenm tettenérhető igazán. És ehez nem kell feladni azt amit elkezdtél hiszen amit viszel vonalat az mindig te vagy.
A baj inkább azokkal van akik úgy zenélnek, hogy 'most csinálok valami noisiásat'. Na ez az ami már nem, önkifejező. Az, hogy figyelsz az igényekre az még nem kurvulás. :)

A Hc meg Rave igazán világ szinten soha nem volt mainstream csak a németeknél ahol ennek még mindig meg van a kultusza, de megragadt a stílus. Ezzel szemben a dnbnek megvannak az alapjai és képes volt fejlődni. Képes volt kifejleszteni egy olyan réteget ami 'tartósítja' az underground alapokat amik a mai napig is megvannak igaz lassacskán kezd ez szükülni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:44, 01-09-2007 
corebreak

Link wrote:
Vagyis nemcsak bulikra lenne szükség, hanem több mély zenére...bocs elfelejtettem hogy ez nem a "hol tart a szcéna" topic :fog:
bocs az offér...most már kussolok télleg :)

Ha elvontabb buli kell, szeptember végén lesz Conclusion szervezésében egy GOA parti makón, ahol (eddig úgy tudom, vagy ugy volt...) hogy reggel tájban egy kisebb közönségnek lesz egy snaper-Flanker B2B, csak garage, deep house, dub, elektro, berak, jazz, funk, jazzfunk, hip hop trip hop, venetian snares:D:D:D

Conclusion wrote:
Akkor félreértettél. Nem azt mondtam, hogy feltétlen a közönségnek kell gyártani, de ha valki szeretné magát megmutatni akkor annak a hallgatóság igényét is kikell elégíteni. Ebben is megvan az alkotói szabadság hiszen te választod meg melyik rétegnek szeretnél játszani. Pl ha te darkot csinálsz mert ez jön be és csinálsz pár zenét látni fogod melyikek azok amik igazán megfelelenek az embereknek. Itt nem csak a partykra gondolok hanem azokra akik otthon vagy utazás közben hallgatnak zenét.
Az, hogy milyen (mennyire befogadható) a zenéd az a közönnségenm tettenérhető igazán. És ehez nem kell feladni azt amit elkezdtél hiszen amit viszel vonalat az mindig te vagy.
A baj inkább azokkal van akik úgy zenélnek, hogy 'most csinálok valami noisiásat'. Na ez az ami már nem, önkifejező. Az, hogy figyelsz az igényekre az még nem kurvulás. Smile

A Hc meg Rave igazán világ szinten soha nem volt mainstream csak a németeknél ahol ennek még mindig meg van a kultusza, de megragadt a stílus. Ezzel szemben a dnbnek megvannak az alapjai és képes volt fejlődni. Képes volt kifejleszteni egy olyan réteget ami 'tartósítja' az underground alapokat amik a mai napig is megvannak igaz lassacskán kezd ez szükülni.

Ezzel nem értek egyett, kicsit. HC = ID&T = Rotterdam = Hollandia...németország inkább Kraftwerk elektrotehcnowestbamloveparade vonal.

Meg a nemtom, HC bulikon annak idején egy Thunderdomeon voltak 40-50 ezren...is.:D

Amugy kurva jó látni hogy vannak itt mélyebben gondolkodó emberek...DOA-n is sok arc írté és érdekeseket...érdemes elolvasni.
Uh, OFF de nincs itt kecskeméti aki segíteni snapinak monitort cipelni az vasútról az erdei feri térig? ON
:D:D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:44, 02-09-2007 
ujonc

Én úgy látom, hogy...

tánczenét csinálni önmagában baromi egyszerű. Adott a struktúra, adott minden elem, pár óra alatt készen van egy track, amit lehet is nyomni, este pedig játszani... igaz, felismerni senki nem fogja, mert dögugyanolyan, mint a többi százezer. Fogják ugyanazt a 10 klisét, ugyanazokat a preseteket, ugyanolyan drumkiteket, és sorozatgyártják őket. Könnyű mixelni, jó helyen van drop, feláll rá mindenkinek.

Vannak aztán azok az emberek, akik nem képesek tánczenét csinálni, ezért csinálnak elvontat, és azt valamiért felsőbbrendűnek érzik. 90%-ban ezek mögött sincs semmi több, mert azokat a kliséket ismételgetik, amiket már százan megcsináltak előttük... a sound sötétebb, vagy elborultabb, vagy épp hiányzik mindennemű dallam, vagy simán szarul szól. Ettől lesz művészet. Semmilyen setbe nem megy bele, de legalább technikailag, zeneileg sem ad semmi pluszt... mert miért is adna? Általában ugyanúgy semmi plusz tudás nincs emberünk fejében, mint azéban, aki a "buta" tánczenéket csinálja. Semmivel nem tud többet, ugyanúgy másokat utánoz, maximum a "célközönség" nem annyira ismeri azokat, akiktől a "művészünk" nyúl.

Aztán van a baromi ritka, aki jót csinál. Ez ugyanolyan ritka mindkét tábornál, és gyakran a közös metszeten mozog a zene... mert az, hogy valaki technikailag, vagy zeneileg újat alkot, egyáltalán nem zárja ki, hogy a dolog működne a táncparketten is. Persze, ha nem, az sem baj... akkor jó hallgatni.

Shoot me.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:25, 03-09-2007 
piper

copy paste...

alapból nem kéne beskatulyáznia magát senkinek egy adott stílusrétegbe, szerintem az a jó, ha mindig a hangulatától függő zenét készít...végülis ez egy önkifejezés...kinek jobban megy kinek nem..

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:33, 05-09-2007 
ujonc

ezzel teljesen egyetértek...mindenki csinálhat bármit, hisz úgy érzem, ez a szcéna azért már bőven kinőtte a fikázást, meg az ellenségeskedést, meg egyéb beskatulyázó-elrettentő tényezőket, és mindenki meg fogja találni a maga közönségét egyszer. Még ha nem is Dancefloor Artist...Jobb is lenne ha az artistok kicsit kiszabadulnának ebből a fajta neurózisból és csinálnának mindenféle zenéket, mert lehet hogy a sok külföldinév-függő bulilátogató emberke hamarabb megismerkedne olyan stílusokkal is, amik nem is állnának távol tőle, csak már belegyepesedett a saját playlistjébe és nem is kíváncsi másra...
Visszatérve a dancefloor music-ra: a koncepciót nagyon hiányolom!
Most lehet hülyeségnek hangzik, de szerintem egy zene tükrözzön valamit/valakit, és lehetőleg a címe is kapcsolódjon mindehez.
A legtöbb nekem olyan mintha elővenném pl. a programozás tankönyvet és tele lenne üres lappal...de ha elrugaszkodunk az ósdi nézeteimtől ez sajnos az esetek 90%ban akkor is áll. nem mesél semmit, hideg, körmönfont...tudja a receptet - nem kurva ez hanem diktátor. nem magát adja el, hanem másokat vesz meg...
Ja, és aki 160 és 190 közötti bpm-re vágyik meg tört dobokra, meg basszusra, az igenis meghallgatná a kicsit elvontabb zenei stílusokat is, ha nem lenne így elárasztva a "piac" , még ha azokba némi dallam is meg miegymás csusszan véletlenül...ennyi voltam

A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:39, 05-09-2007 
droid

ahogy sokan monták már előttem, egy jó zenész tud jazzt is írni és slágert is. ez igy naggyából, lefedi h én mit gondolok erről a témáról, de azt hozzá kell tenni, h azé nehogy nagy egyenlőséget tegyünk a a fanuék stílusa és a jazz közt!
de a lényeg marad. ha igazán jó zenét és egyedit tucc írni/alkotni akkor az lehet ien vagy ojan, azt a közönség megkapja és onnan van jövő. minthogy a tánczenében és a törtsötétedőscsörömpölésekből is van jobb és rosszabb. sablonos és kevésbé. én pl naggyából, csinálok mindent. igaz mostanában a gitáros pörgetőszenékre álltam rá, de ez már csak attól függ h adott pillanatban miben találod meg magad. ha mindig csak iet csinálsz, akkor a zenéd őszinte lesz.
ezután már az a kérdés kibe mennyi kifejező késség jutott. ha csak az volt a lényeg h "uhhh ez nagyon horzsol!" az igen a primitiv wauwau zene lesz (nem akarok megsérteni senkit, de a jumpupból kiveszett amiért szerettem régen és ez az elfajzott valami maratt :lol: ).

summa summarum:

snaper ne aggódj, forehomelistener előadókénn van jövöd ha igyekszel sokat adni a zeneékbe az öncélú tördelés sötétedés és gönöszkodáson kívül (ez általánosságban montam amit tőled hallottam igényes volt).

és nem vagy túl öreg mert akkor én is az vagyok, és nem vagyok!

és egy tipp a végére: a fiatalság titka igyál annyit h a fél életedre ne emlékezz igy mindig csak feleojan öreg leszel minn a többi straitedge lúzer :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 06-09-2007 
corebreak

Range_OS wrote:
és egy tipp a végére: a fiatalság titka igyál annyit h a fél életedre ne emlékezz igy mindig csak feleojan öreg leszel minn a többi straitedge lúzer :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:45, 08-09-2007 
droid

9b0 wrote:
Én úgy látom, hogy...

tánczenét csinálni önmagában baromi egyszerű. Adott a struktúra, adott minden elem, pár óra alatt készen van egy track, amit lehet is nyomni, este pedig játszani... igaz, felismerni senki nem fogja, mert dögugyanolyan, mint a többi százezer. Fogják ugyanazt a 10 klisét, ugyanazokat a preseteket, ugyanolyan drumkiteket, és sorozatgyártják őket. Könnyű mixelni, jó helyen van drop, feláll rá mindenkinek.

Vannak aztán azok az emberek, akik nem képesek tánczenét csinálni, ezért csinálnak elvontat, és azt valamiért felsőbbrendűnek érzik. 90%-ban ezek mögött sincs semmi több, mert azokat a kliséket ismételgetik, amiket már százan megcsináltak előttük... a sound sötétebb, vagy elborultabb, vagy épp hiányzik mindennemű dallam, vagy simán szarul szól. Ettől lesz művészet. Semmilyen setbe nem megy bele, de legalább technikailag, zeneileg sem ad semmi pluszt... mert miért is adna? Általában ugyanúgy semmi plusz tudás nincs emberünk fejében, mint azéban, aki a "buta" tánczenéket csinálja. Semmivel nem tud többet, ugyanúgy másokat utánoz, maximum a "célközönség" nem annyira ismeri azokat, akiktől a "művészünk" nyúl.

Aztán van a baromi ritka, aki jót csinál. Ez ugyanolyan ritka mindkét tábornál, és gyakran a közös metszeten mozog a zene... mert az, hogy valaki technikailag, vagy zeneileg újat alkot, egyáltalán nem zárja ki, hogy a dolog működne a táncparketten is. Persze, ha nem, az sem baj... akkor jó hallgatni.

Shoot me.

Hát igen, az igazán jó dolgok akkor születnek amikor nem skatulyázod be hogy mit is akarsz csinálni hanem kiindulsz valamiből. Mondjuk egy ritmusból, egy beatből ami csak lábdobból és pergőből áll, aztán adsz hozzá finomabb pergőket hogy guruljon vagy pattogjon, cineket hogy folyamatos legyen vagy szaggatott, most komolyan nagyon sokféleképpen tud hatni egy sima twostep ritmus csak ezeket variálva...

Én se szeretem a jellegtelen zúzást, de Noisia fan vagyok (mert Noisia nem jellegtelen zuzásokat készít), viszont ha valami amit utálok akkor az a meg nem értett művészet. Elég kevés az a dark, elvont dnb amit szeretek pont azért, mert kevés fog meg igazán egy hangulatot, a többi szét van esve, túl minimál, semmi egység pfúj... A dancefloor mellett meg tényleg több érv szól, ott kezdődik hogy a dnb bpmje egy csöppet nagy a lazuláshoz, a finom zenék is pörgetnek, a szállós dnb is gyorsnak számít, aki ilyen téren szeretne alkotni szerintem váltson stílust, vagy ne lepődjön meg hogy 40 számából csak 1be sikerül tényleg belevinnije valahogy ezt. De például szerintem aki a sötét szó jelentését legjobban megtudta eddig valósítani dnb terén az corrupt souls, nah abba van fantázia, nem egy unalmas téma, sem széttört dobok, több váratlan téma viszi az embert. Lehet hallgatni. Másik zene amit érdemes meghallgatni: Noisia & Teebee - Moon Palace, meg amugy a Teebee zenék általában szintén eltalálják ezt de szerintem azok közül is kevés. Vagy Unknown Error - Easy Rider. Bár lehet általában beszélünk erről, én konkrét dolgokat hoztam fel, azért hogy alátámasszam a véleményem, pl ottvan Phace is, na az ő zenéik pont ezek a monoton elvont mély zenék amikbe oriási hiba az elviselhetetlen unalmas változatlan téma, és könnyen idegesítővé válhatnak.

Snaper, a zenéidet már régebben is ismertem de most meghallgattam az újakat, tudom hogy nagyon magasak az igényeid de szerintem ne vessz el a részletekbe, én pont ebbe a hibába estem az utóbbi két zenémnél (Corruption, másik még nincs rajta a myspaceemen), sajnos be kell hogy valjam nagyon be voltam szűkülve zeneileg amikor irtam őket, a legfőbb az hogy megőrizzük a széleslátókörünket és képesek legyünk felülről objektív véleményt alkotni a zenélés fázisaiban. Te tudsz zenélni csak görcsölsz, mint én :). Tanuld meg a eszközöket, válasz ki egy jó host szoftvert (Cubase/Logic szerintem amit érdemes) és ülj le és zenélj és ilyenekkel ne is törődj! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:27, 08-09-2007 
Espeedie wrote:
Én se szeretem a jellegtelen zúzást.... kevés fog meg igazán egy hangulatot, a többi szét van esve, túl minimál, semmi egység pfúj... pl ottvan Phace is, na az ő zenéik pont ezek a monoton elvont mély zenék amikbe oriási hiba az elviselhetetlen unalmas változatlan téma, és könnyen idegesítővé válhatnak.

:)

ember,most úgy beszélsz a monotonitásról mintha az valami ciki tulajdonsága lenne egy zenének.Jellegtelen zúzásról szó sincs,inkább gagyikról,ahhoz meg már nagyon prűdnek kell lenni zeneileg hogy hallgathatatlan legyen egy monoton zene.. :) :wink:

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 52 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]