i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 03:15, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 18:37, 06-11-2007 
ujonc

breaket.

myspace.com/9b0music

amit linkeltem, az tényleg csak arra jó, amit mondtam: kíséretnek folyamatos szöveg alá (ezért vállaltam be egy napos határidôvel... ergo 6 órát melóztam rajta).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:16, 07-11-2007 
corebreak

9b0 wrote:
breaket.

myspace.com/9b0music

amit linkeltem, az tényleg csak arra jó, amit mondtam: kíséretnek folyamatos szöveg alá (ezért vállaltam be egy napos határidôvel... ergo 6 órát melóztam rajta).

Nem is tudtam hogy a Good Looking mercikkel is foglalkozik:D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 21-11-2007 
droid

Hallottam egy olyan spec keverési technikárol ami az amplitudó modulációján alapszik...valahogy a hangok a max értéküket elérik vagy vmi ilyesmi..ez pontosan hogy is működik...vki?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:27, 21-11-2007 
metalhead

ha a sidechainre gondolsz
http://sonictransfer.com/side-chain-com ... rial.shtml

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 21-11-2007 
droid

Aham... kezdem kapisgálni..szoval ezen a side chain compin keresztül vezetnek több sávot és valahogyan rendberakja kiegyenliti azokat..cubaseban ezt ált. group chanelre rakják?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 21-11-2007 
metalhead

itt a példán egy szintipad van egy dobbal. a dob vs basszus ilyen hullámzós lesz, amikor eltűnik a dob, előmászik a basszus, mindenki boldog.
az egyik hangerejével vezérled a másikat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:15, 28-11-2007 
souljah

Isotope wrote:
valahogyan rendberakja kiegyenliti azokat..

tulajdonképpen halkít egy adott sávot, méghozzá változtatható "érzékenységgel", csak hogy konyhanyelvre fordítsam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:16, 03-12-2007 
droid

9b0 wrote:
tudnád kötözgetni az effekteket, ahogy neked jólesik...

http://www.energy-xt.com/xt2.php

(oldal alját skubizd)

ezt ajánlom... ha bonyolultabb effektláncod van, akkor itt modulárisan fel tudod építeni ahogy akarod, és ez a host VST plug-inként be tud épülni bármely másik host alá is... tehát tudsz plug-ineket is futtatni a plug-inben... bár szerintem önmagában is bőven megállja a helyát.

vehhehee, az egyetlen software amit valaha megvettem :D

favorit host, überkirály!!! megaláz mindent és mindenkit!!!
[bár azért megjegyzem h 2x annyi a bug benne mint az össszes
többi szekvenszerben együttvéve :D XD ez persze csak a 2.04es verzióra igaz, az 1.xek mennek. a bugoktól függetlenül szerelem első látásra,és nem tom elképzelni h más hostban dolgozzak]

olyan eszméletlen logikus benne a workflow, és olyan felxibilis , mintha lyukat fúrnál a koponyádba és rácableeznéd magad a DAWra LOL

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:24, 03-12-2007 
droid

ja, és még vmi: sokaknak nem elég fícsörriccs,de csak olyan téren h nincs benne csilivili efekt meg beépített hatféle fosaliasos hótgagyi sosemhazsnálom szinti. [ill van csak 1 db,mindenből]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:46, 03-12-2007 
pokemon

En is megvettem, telleg franko, viszont nincs benne rewire egyetlen rossz pont sztem az egeszben.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:51, 03-12-2007 
pokemon

amugy a sidechainnel kapcsolatban azt akartam kerdezni, hogy ennek csak ilyen fx-szintu felhasznalasa az erdekes, vagy hasznaljak a vegso simitasoknal is.

Lehet nagyon amator a kerdes :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:59, 03-12-2007 
droid

ha lenne benne rewire meg sem vettem volna XD

mármint az iylen rízönnel összekötős cucc,nem?

hallani sem akarok rízönről. :lol: Te se említsd meg többször plíz mert még a végén Jorgen olvassa az ipc fórumot és lekódolja :D

semmi szükség nincs rá, bár ha glitcheket akarsz a soundba, XD akkor kellhet a rízön, de azt is meg lehet oldani pluginnal :D

------

ps: bocs ezt most túlreagáltam egy picit XD
de most komolyan,mondj vmit amit nem tudsz megoldani,csak rezsóval.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:04, 03-12-2007 
droid

CJ Ice wrote:
amugy a sidechainnel kapcsolatban azt akartam kerdezni, hogy ennek csak ilyen fx-szintu felhasznalasa az erdekes, vagy hasznaljak a vegso simitasoknal is.

nem amatőr kérdés.

őőőő mi nálad az efekt? nem értem teljesen.

sidechaint főleg 4/4ben hazsnálják, "ducking"ra, amikor hallod h pumpál a basszus az ütem mögül. gondolj pl BeniBenasszira a mainstreamből, ő egy torzított fűrészfogat hazsnál midbassnek, sidechainelve ütemhez.

de amúgy bárhol használhatod/használják ugye,ha két hang kevésbé fér el egymás mellett, és van egy domináns amit szeretnél fókuszban tudni,akkor kézenfekvő megoldás.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:17, 03-12-2007 
pokemon

Rottweiler wrote:
CJ Ice wrote:

nem amatőr kérdés.

őőőő mi nálad az efekt? nem értem teljesen.

sidechaint főleg 4/4ben hazsnálják, "ducking"ra, amikor hallod h pumpál a basszus az ütem mögül. gondolj pl BeniBenasszira a mainstreamből, ő egy torzított fűrészfogat hazsnál midbassnek, sidechainelve ütemhez.

de amúgy bárhol használhatod/használják ugye,ha két hang kevésbé fér el egymás mellett, és van egy domináns amit szeretnél fókuszban tudni,akkor kézenfekvő megoldás.

ertem. fx alatt pont erre a "ducking"-ra gondoltam, csak nem ismertem a kifejezest. Na majd kiserletezek en is vele.

Amugy mindent meg lehet oldani reason nelkul is, de en szeretem. Igy is tudok vele dolgozni egyutt, csak ki kell tennem a savokat wav-ba. vagy a midit fajlba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:41, 03-12-2007 
droid

mit kell kirakni wavba? :shock:

edit: ja,h rizönben dolgozhass vele... én fogyatékos

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:45, 03-12-2007 
pokemon

Rottweiler wrote:

vagy forditva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:48, 03-12-2007 
droid

CJ Ice wrote:
Rottweiler wrote:

vagy forditva.

haha, kis trükkös :hah:

amúgy mostantól pm/msn ,mert nem gyengén kisajátítottuk a topicot XD

Profile  

Post subject: Re: keverési trükkök
PostPosted: 02:47, 19-01-2010 

a noisia azt mondta, hogy mindig mindent máshogy raknak, egy biztos: minden végén vagy egy jó erős limiter. és az is, hogy az egész gépük cpu-ját 1 hang kieffektezésére ellövik. ez kb 60 insert effect lehet.
a chase & status meg azt vallja, hogy minden sokkal egyszerűbb, mint aminek látszik. nem kell layer, meg minden istennyila, 1 db kick, 1 db snare, szépen kieqzva. ők azt mondják, hogy lesik a spectrum analisert, és eq-znak. figyelik, hogy melyik hang milyen freki tartományon domnilál, és ha vele egyszerre szól valami, akkor az lehetőleg egy másik tartományon domináljon. valahogy így érik el azt a bizonyos dinamika tartományt.

ez a kettő keményen ellentmond egymásnak :D

a mindscapes cuccot nem találtam itt (nem olvastam végig, szóljatok, ha hülye vagyok) de valaki ide tudná paste-zni???
a végig jól szóljon az egész stratégia jól hangzik egyébként, de nekem ötletem nincs, hogy hogy lehet kivitelezni.
úgy belefárad a fülem a zenélésbe, hogy elloccsannak a hangszínek, hangerők, és csak másnap fogom a fejem....

amit meg az eddigi tapasztalataim alapján bátran merek nektek ajánlani:
-monitor hangfal. ha nincs, nállad a hifiden jól fog szólni, de sehol máshol nem. ha túlvezérelsz valamit, az lehet király tranzienseket fog a hifiden okozni, de másnál csak recseg. a monitor hangfal objektív. ha azon jól szól, akkor mindenhol jól fog. én amikor beszereztem valami óccsó moncsit, az első tapasztalatom az volt, hogy ha 1 egységgel arrébb tekerek valamit, az milyen nagyon sokat változtat a hangon, legalábbis a hifimen szinte nem is hallottam, és azt, hogy mindent egyértelműen hallok. majd eladtam a fülesem, nem volt rá többé szükségem.
-olyan halkan keverd ki a hangokat, hogy épp csak halld (nem fárad, nem romlik a füled, kényszeríted magad, hogy jobban figyelj, és ha valami halkan jól szól, az hangosan tuti jól fog)
-ha master készítésénél meg üvöltetni kell a zenét, 80 db-t írnak a másztering endzsiínerek, namost az a koncerthangerő fele. és azért, mert ilyenkor lövöd be, hogy rendesen remegjen a mellkasod
-két hang nem szólhat ugyanott. ne ugyanott legyen a domináns frekvenciája, ne ugyanakkor szóljon időbe, vagy legyen elpanolva. szinte minden tutor 3d-s teret ír, ahol az egyes kiterjedések a pan, domináns freki, és reverb
-szedjél hardvert. lehet csak pc-vel dolgozni, de hardverrel minden sokkal egyszerűbb. (nekem egy óccsó emu0404-es hangkarim van, ami virtuálisan ad egy 16 csatis hardveres keverőt, meg rá hardveres insert effekteket, kb 20e ért, nem kell milliókba gondolkodni)
én azt mondom, hogy ha összeveted a hardveres insert effektet meg a szoftvereset, akkor azt állapítod meg, hogy a szoftveres
vst-k kenik a hangot, a hardveresek meg teret adnak neki, meg erőt. ugyanúgy, ha szovfverrel keversz össze 2 hangot, és hardverrel, akkor először is a hang képén azt látod, hogy a szoftveres peak-eket tett a mixbe ott, ahol a hardveres nem. ha a két mixet pontosan kioltod egymással, akkor konstans szinuszokat látsz megjelenni tekintélyes hangerővel + a peakek. a másik, amit hallasz. a hardver összekeveri a két hangot, a szoftver összemossa. legjobban 2 megzengetett hangnál jön ki a dolog. szoftveresen a 2 reverb egy katyvasszá olvad, hardveresen meg külön térbe helyezi a 2 reverb a 2 hangot. amúgy vannak speckó mastering túlok (vst-k) amik arra hivatottak, hogy egy kész mixben az ilyen "fázishibákat" javítsák ki.
-resampling. szerintem ez az egyetlen dolog, amiben mindenki egyet ért. máshogy változik egy hang, ha az oscillátorait fine-olod, meg más, ha a kész hangot kirenderelve. azt hiszem nagyon-nagyon rég még pont a mindscapes arcok mondák nekem, hogy "ha egy hangot kirenderelsz a kontaktból, majd visszateszed, csak ettől jobban fog szólni" de bocs ha nem ők, meg hülyeséget adok a szájukba.

egy két jó videó a végére:
http://www.youtube.com/watch?v=eU5Dn-WaElI
http://www.youtube.com/watch?v=SK1ocGVDibg
http://www.youtube.com/watch?v=SYMC57ldgE4&feature=PlayList&p=0EF8BE92067BE6E0&playnext=1&playnext_from=PL&index=52

Profile  

PostPosted: 07:11, 19-01-2010 
ujonc

hm ezt ebben a formában tuti nem mondtam
a hozzászólások meg eltűntek, de a válaszokból lehet sejteni mik voltak azok :D

Profile  

PostPosted: 09:40, 19-01-2010 
corebreak

Úgy kell megcsinálni, hogy neked jó legyen, halld jónak.
A többit rá kell bízni szakemberre...az otthoni mastering varázslat totál felesleges és erőtlen és hasztalan...többet ront mint használ!

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 81 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]