adgam wrote:
http://www.csalogany26.hu/
tegnap este tökvéletlenül úgy alaklt hogy lemegyünk ketten
(igaz én már vacsoráztam előtte, de kitérdekel)
szóval;
bnőm: kacsamáj, bárány gerinc, máktorta
én: garnélasaláta, máktorta (engem igazából csak a mák érdekelt)
persze beleettem mindenbe, szal mindent mondok
kacsamáj: 100%-osan eltalát elkészítés, se nem túl puha, se nem kemény, tökéletes szószban (kakaóvaj)
bárány: elkészítés, alapanyag ismét jeles, viszont mintha kb nem lett volna fűszerezve, az húsnak valahogy így olyan
pőre íze volt. polenta (kukoricakása) volt alatta, ami valahogy nagyon nem volt szinkronban a báránnyal. szóval ez az egész inkább rossz volt mint finom.
garnélasali: tökéletesen jellegtelen valami. kb az auchanos tengergyümölcseiből jobbat összerakok otthon 10 perc alatt.
a másik hogy tocsogott a majonézben, uh kb más ízt nem is éreztem.
máktorta: nah ez lett volna a top ha nem olyan lett volna, amilyen. mert elvileg "máktorta fehércsoki krémmel" a fehércsoki olyan benyomást keltett mintha vaniliafagyiba lett volna 2 kocka fehércsoki beleolvasztva (aztán persze lehűtve), de ez hagyján mert mivel fagyi állígú volt elvileg a tortának melegnek kellett volna lennie, de persze nem.
a mák viszont egyszerűen fantasztikusan jó volt. [aki szerencsés az evett már jó mákosbejglit, ami nagyon sűrű, tejben főtt mákmasszából készül (mézzel)], nah ez is hasonlóan jó volt azzal a különbséggel, hogy ki volt könnyítve (sztem tejszínhabbal) és nem olyan édes mint a bejglitöltelék. nagyon domináns mákíze volt, szóval maga volt a gyönyör.
viszont az egész cucc valamiféle tésztára (ostyaszerűségre) volt rakva, amiről le kellett szedni a mákot, annyira szar volt. kb mint a cba-s tortalap - undorító.
szóval végülis felemás élményekkel távoztunk, inkább nem megyünk legközelebb.