i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:47, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 369 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:14, 06-04-2008 
ujonc

Kár volt elkiabálnom magam, hogy semmi bajom a vistával...ahogy ide beírtam elkezdődött egy csomó paranormális tevékenység...már jön is az afterfix az msw.hu-ról :D aztán megy fel a zekszpé...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:37, 06-04-2008 
original nuttah

Elvileg a microsoft már dolgozik a Viennán bár híresztelések szerint 2011 és a világ vége közt fog megjelenni valamikor. Ez így nem túl bíztató. Addig meg xp és lehet hogy utánna is bár a gyártók és a szoftver fejlesztők biztos nyomást gyakorolnak majd erre a csicsás 'xp'-re. Nagy lehúzás ez bár ahogy hallottam mac-re a leopard sem lett egy sikeres strory, de ott legalább mondjuk átlagban 3 évente van fejlesztés. Microsoftnál xp óta van egy használhatatlan 'vista' amihez 7 év kellett a fiúknak. Hát ez a nem mindegy. Első a pénz...ööö....akarom mondani a felhasználó.... :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:07, 06-04-2008 
ujonc

Igazából két dolog lenne jó:
1. linuxra végre írni egy normális audio rendszert és portolni rá a főbb szoftokat.
2. Gyűjteni macira :D

Azért az röhej, hogy egy 7 éves oprendszert fogok most felrakni, de sajnos muszáj.
Az a baj, hogy hiába fejlődik a linux 10x gyorsabban mint a win (és már régóta sokkal jobb), a nagy szoft gyártók nélkül nehéz előrébb jutni. A komolyabb progiknak meg ritkán van jó opensource alternatívája (mondjuk 5-ből 1-nek).

Nah 1 óra múlva ugyanitt :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:47, 06-04-2008 
corebreak

Conclusion wrote:
Elvileg a microsoft már dolgozik a Viennán bár híresztelések szerint 2011 és a világ vége közt fog megjelenni valamikor. Ez így nem túl bíztató. Addig meg xp és lehet hogy utánna is bár a gyártók és a szoftver fejlesztők biztos nyomást gyakorolnak majd erre a csicsás 'xp'-re. Nagy lehúzás ez bár ahogy hallottam mac-re a leopard sem lett egy sikeres strory, de ott legalább mondjuk átlagban 3 évente van fejlesztés. Microsoftnál xp óta van egy használhatatlan 'vista' amihez 7 év kellett a fiúknak. Hát ez a nem mindegy. Első a pénz...ööö....akarom mondani a felhasználó.... :?

Azért egy dologban nem értek veled egyet. A Leopard az g*cinagyot ütött a foltozott Vista-hoz képest. Minden maradt ami jó, plussz pár új fícsör. Ami miatt sokak szerint nem "robbant" akkorát :

- a Tiger még mindig nagyon komoly és tabil rendszer,
- ezt a leopardot nem sikerült olyan jól hekkelni mint a tigrist...,
- nem lett benne olyan sok új fícsör, amik vannak azok viszont MŰKÖDNEK és jól...

És ez nem mac sznobizmus volt.

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:15, 06-04-2008 
piper

linux-ra van ilyen:
http://audacity.sourceforge.net/

mit lehet tudni róla?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:37, 06-04-2008 
original nuttah

Snapi....igen nem úgy értettem, hogy sokkal gázosabb. Nincs akkora parában a leopard mint windowséknál a vista. Én egyről tudok konkrétan beszélni. Unokabátyám vett macit gyári nem hackel leopardal és állítása szerint csinál érdekes dolgokat meg amikor oda megyek mindig lefagy amúgy nem szokott. (lehet érezni rajtam az xp szagát? :D) Szóval én itt a stabilitásra gondoltam meg hogy ott is kezdődnek ilyen 'megmagyarázhatatlan' hibák keletkezni. (ahogyan azért a logic 8nál is előjöttek ezek) Én szerintem ez az olcsósodás végeredménye, de még így is messze stabilabb és kihegyezettebb rendszernek tartom azt a platformot bár nem vagyok mac fan.

Nihil: a hitspacen volt róla szó annó. Nekem az maradt meg hogy az audiocity semmire se alterrnatíva sajnos. (bár nekem a linuxtól fel áll a szőr a hátamon, de hát ez csak szubjektív szájízem....egyszerűen 'még' nem szimpi az a platform de majd idővel reméljük alkotnak ők is valamit amivel meggyőznek)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:40, 06-04-2008 
pokemon

en visztan se tapasztalok annyi bugot hogy legyen akarmi, pedig utalom a vindozt, a linuxot, sot meg a vms-t is, mac-hez eddig nem sok kozom volt, de nem hiszem hogy az is hibatlan lenne, menteni kell es kesz.
erted ha van egy jo otlet, mentegeted, akkor meglesz ha kiteped a falbol a gepet akkor is, ha meg nem fontos ugyis mind1...
mas lenne a helyzet, ha atomreaktort kene iranyitani, de csak zenelunk.

Az oprendszerek amugy is lassan cserelodnek le, mert nem egyszeru azert uj kornyezetbe helyezni valamit, ha a gyartok, szoftveresek tamogatnak vmit akkor az lesz es kesz, most meg van xp, azt ha szarrabbul megy a szeker aszongyak h nem tamogatjak tovabb az xp-t azt kesz marad a vista a windowsbol.

Linux meg nem lesz igazabol felhasznalo barat, mert ugye a unixot programozok irtak onmaguknak, sulyosabb feladatokra, mint az iwiw nezegetes, meg forumozgatas. Igy nem fogod megkapni rajta a jo kis cuccokat. // meg meg van ezer mas ok, amit szivesen elmeselek, annak akit erdekel.

Oruljunk inkabb, hogy dragabban ugyan de van egy rendesen hasznalhato alternativa.

tulajdonkepp csak magyarazatot akartam keresni a cubase mukodeskeptelensegere. nem letszukseglet uh mind1 is. Csak megint bejott a forum-hatas:D (bocs)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:16, 06-04-2008 
ujonc

nihilist wrote:
linux-ra van ilyen:

mit lehet tudni róla?

soundforge alter. szerintem nagyon faszásan használható. Winen is van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:25, 06-04-2008 
ujonc

CJ Ice wrote:
Linux meg nem lesz igazabol felhasznalo barat, mert ugye a unixot programozok irtak onmaguknak, sulyosabb feladatokra, mint az iwiw nezegetes, meg forumozgatas. Igy nem fogod megkapni rajta a jo kis cuccokat. // meg meg van ezer mas ok, amit szivesen elmeselek, annak akit erdekel.

Unix és linux az két külön dolog, maximum a felépítés uolyan. A linux már most sok tekintetben felhasználóbarátabb mint a windows, a programok hiánya viszont tény. Az, meg, hogy súlyosabb feladatokra írták az kicsit ferdítés. Rengeteg szempontból nagyon jól használható, nem csak "hc" felhasználóknak, desktop téren olyan kényelmet lehet vele csinálni kis hozzáértéssel, amit ms-en csak millió+1 programmal tudsz elérni. A programok hiánya - mint már mondtam - sajnos megöli ezt, és így nem fog ilyen téren terjedni (most még).

am kezdem magam a hup-on érezni :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:26, 06-04-2008 
piper

az open suse-n én is elgondolkoztam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:33, 06-04-2008 
pokemon

sztem errol ne akarjatok vitatkozni velem... :D ebbol elek:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 06-04-2008 
ujonc

CJ Ice wrote:
sztem errol ne akarjatok vitatkozni velem... :D ebbol elek:D

Nem vitatkozás, csak szimplán a tapasztalatom a linuxszal, hogy 2-3 éven keresztül teljesen jól megvoltam vele desktopon, egy-két progi miatt kellett visszajönnöm.
De nem ebből élek, szal nem tudhatom :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:12, 07-04-2008 
original nuttah

CJ Ice wrote:
en visztan se tapasztalok annyi bugot hogy legyen akarmi, pedig utalom a vindozt, a linuxot, sot meg a vms-t is, mac-hez eddig nem sok kozom volt, de nem hiszem hogy az is hibatlan lenne, menteni kell es kesz.
erted ha van egy jo otlet, mentegeted, akkor meglesz ha kiteped a falbol a gepet akkor is, ha meg nem fontos ugyis mind1...
mas lenne a helyzet, ha atomreaktort kene iranyitani, de csak zenelunk.

Az oprendszerek amugy is lassan cserelodnek le, mert nem egyszeru azert uj kornyezetbe helyezni valamit, ha a gyartok, szoftveresek tamogatnak vmit akkor az lesz es kesz, most meg van xp, azt ha szarrabbul megy a szeker aszongyak h nem tamogatjak tovabb az xp-t azt kesz marad a vista a windowsbol.

Oruljunk inkabb, hogy dragabban ugyan de van egy rendesen hasznalhato alternativa.

tulajdonkepp csak magyarazatot akartam keresni a cubase mukodeskeptelensegere. nem letszukseglet uh mind1 is. Csak megint bejott a forum-hatas:D (bocs)

Először is. A vistaval és az xp-vel a mai napig az a gond audiózás terén, hogy nincs rendes oprendszer szintű pro támogatás, míg macen ez már régóta megoldott. (pl nem lötyög a timeing midizésnél). De ez csak egy dolog a sok közül. (iszonyat dolgokat képes produkálni főleg driver dolgokkal és hardver kompatibilitásokkal, de hát emellett még j hosszú lista van)

Másik. Mac OSX is Unix alapú sőt a windows is sokáig az volt (dos kernel by Unix). Szóval nem tudom miért ne lehetene felhasználóbarátabb a linux?
A linux egyetlen baja, hogy úgy nevezett 'non profit' így a gyártók akik súlyos pénzeken fejlesztenek mondjuk úgy 'használható' szoftvereket (singlel és multi faces akár) nekik nem éri meg ebbe beszállni mivel nem térül meg. Ez az opensource alkalmazások mindegyikére igaz bár vannak esetek amikor a mérleg az opensuorce oldalára billen (oprendszer esetében a linux mint szerver oprendszer teljesen jól teljesít.... a net kernele tudja a dolgát)

Szóval itt megint a pénz a kérdés. De azért kicsit nevetséges 7 év alatt egy ilyen fostalicska opot fejleszteni mint a 'vista'. Erre nincs mentség. Marketing a javávból. Leporolták és újra csomagolták a terméküket. Így tudna a legtöbbet keresni. Emellet párhuzamosan nézd meg a macet mennyi változást hoz. Ha csak annyit hozott volna mint a leopard már jóba lennénk. (és ehez ők nem 7 évet igényeltek...khmmm)
Az is elég gázos, hogy a vistaba ígértek új audiomotort, de elfelejtették (állításuk szerint), de mondák, hogy jól van gyerekek majd az sp1-el. Hát nem sikerült megint belerakniuk és már az sp2-ben se nagyon kell reménykedni, de azért legalább jó lenne ha a vista sp2 eljutna odáig, hogy legalább xp stabilitású és használhatóságú op legyen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:06, 07-04-2008 
piper

Conclusion wrote:
Az is elég gázos, hogy a vistaba ígértek új audiomotort, de elfelejtették (állításuk szerint), de mondák, hogy jól van gyerekek majd az sp1-el.

szerintem volt elég bajuk. nem feltétlenül az audio motor volt a legégetőbb kérdés. kaptak ők rendesen ami sokkal több felhasználót érintett mint pár zenészt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:56, 07-04-2008 
son of nitrous

viszont van egy iylen nem tudom próbálta e valaki,de csak zenéléshez van optimalizálva,erőforásokat megtakarit de hogy mást is nyújt?:

Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition-mythX

A Clean and stable Windows XP PRO SP2 ISO CD installation
that consumes only 40MB of RAM!!!
No need for Activation! no need for
entering any Serial Information!
No IExplore, Net Services, Firewall.

This is just a "Stripped" version of windows XP Pro,
doesn't install networking functions etc etc,
or anything that requires networking or internet.
DO NOT TRY TO USE IT FOR ANY OTHER PURPOSES THAN DAW
OR THIS WINDOWS WILL CRASH!!!

that means install just your apps and your cubase or whatever you use.
its basically a windows XP without the crap. very light weight.good for music making.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:05, 07-04-2008 
corebreak

CJ Ice wrote:
Linux meg nem lesz igazabol felhasznalo barat, mert ugye a unixot programozok irtak onmaguknak, sulyosabb feladatokra, mint az iwiw nezegetes, meg forumozgatas.

Computer Books - Operációs Rendszerek

Ebben van történeti áttekintés...bocs én ebből szakvizsgáztam annó, és nekem ez nagyon báncs' ja' fülem...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:05, 07-04-2008 
metalhead

nihilist wrote:
linux-ra van ilyen:

mit lehet tudni róla?

egész jó alapfeladatokra vágni stb. ingyen van :) de csinál érdekes mókákat pl egyszer csinált egy barbatrükköt, elszállt a felvett wav (ipcmix). hogy visszanyerjem, telepítenem kellett valami fejlesztői környezetet amiben írt egy srác egy kis progit ami "összefűzte" a negyed másodperces wav szeleteket. mindez valami 3 órás keresgélés próbálkozás után-szóval vannak fura dolgai de nem rossz.

amúgy ha stabil oprendszert szeretnétek olcsóbban ki lehet hozni egy négymagos hekintost, csak arra allegiás hogy a gépedben kb minden ugyanaz legyen mint egy macben. egy ismerősnél láttam, hiba nélkül futott, kétszer olyan gyorsan bootolt mint az enyém, hülyére pakoltuk a logicot mindennel és bírta.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:41, 07-04-2008 
metalhead

Implant wrote:
nihilist wrote:
linux-ra van ilyen:

mit lehet tudni róla?

egész jó alapfeladatokra vágni stb. ingyen van :) de csinál érdekes mókákat pl egyszer csinált egy barbatrükköt, elszállt a felvett wav (ipcmix). hogy visszanyerjem, telepítenem kellett valami fejlesztői környezetet amiben írt egy srác egy kis progit ami "összefűzte" a negyed másodperces wav szeleteket. mindez valami 3 órás keresgélés próbálkozás után-szóval vannak fura dolgai de nem rossz.

amúgy ha stabil oprendszert szeretnétek olcsóbban ki lehet hozni egy négymagos hekintost, csak arra allegiás hogy a gépedben kb minden ugyanaz legyen mint egy macben. egy ismerősnél láttam, hiba nélkül futott, kétszer olyan gyorsan bootolt mint az enyém, hülyére pakoltuk a logicot mindennel és bírta.

vstket is kezel am :!:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:12, 07-04-2008 
souljah

nem rossz, én használom néha os-x-en, de inkább sound studio

http://www.freeverse.com/apps/app/?id=5012

nekem személy szerint, nagyon hiányzik a sound forge, hiányolok pár funkciót

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:15, 07-04-2008 
corebreak

Ha OSX és audio editor akkor : TC SPARK XL!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 369 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]