i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:50, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:53, 14-04-2008 
pokemon

Valaki elmagyarazhatna,hogy mi is az a live....
mert voltam mar olyan buliba ahol az illeto cd-rol huzta,
de live-nak volt behirdetve(ez azert volt mert az illeto muvez ur ott volt eloben...???)
Van egy cimbim aki egesz szep dolgokat tud osszehozni live-ban
bar nem d&b-be.O csak a preseteket csinalja meg,nem ir meg elore semmi seq-et.8 baron forog a seq es ami jon...
En itthon ugy csinalom a live-ot a csaladnak,hogy szinten 8 baron(vagy tobb vagy kevesebb)porog,a seq elore meg van irva csak
ki-be kapcsolgatom a loopokat az mpc-n,meg ugye filterezgetek...
De szerintem akad olyan is aki kompletten megirja a track-et a seq-be csak play es egy kis filterezgetes...
Gondolom akad meg mas modszer is....
Ezert kerdezem honnantol nevezzuk ezt live-nak???
(en a cd-t semmikepp se neveznem ennek) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 14-04-2008 
original nuttah

Hát vannak a full liveok vannak a half live-ok meg vannak a színészek. :D

Amúgy az a baj, hogy egy live setupot felkekell húznod a 'home stúdiód' mellé ami plussz pénz. A külföldieknél meg ott van a repülőzés is. Valahol ezt úgy oldják meg hogy a szerződésben az előadó kér a fellépési díja mellé bérelt hangszereket. (a hotel meg étkezés...etc. mellé) Viszont ha minimális live setuppal tud megjönni és nem kér bérlést akkor egy akaival egy kis controllerrel midibillel meg laptoppal simán lehet egy kisebb liveot leverni. Full liveot annyira nem preferálják elektronikába, mert a szerkezete olyan egy egy zenének, hogy szinte 'lehetetlen' lenne élőben reprodukálni. Ezért van az, hogy vannak fellépők (akik szinte csak liveoznak...ők már a zenéiket is ennek megfelelően építik) vannak stúdió zenészek (nem nagyon vagy egyáltalán nem lépnek fel) és van a hibrid verzió. Az utcsó csoport amit a legsűrűbben lehet látni. Itt meg a beválalósságon múlik ki liveozik, ki nem, ki csak félig.

A live szó általában csalogatóbb és mondjuk a dj setből az se jön át, hogy saját zenéket pakol. Ezért szerintem a livenak van egy olyan értelemzése is, hogy az előadó zenéi fognak pörögni csak.

De hogy leegyszerűsicsem a dolgot. Live ma az ahol ráírják a flyerre hogy az. Pont a kettős értelmezhetősége miatt. Szigorúan technikai szemszögből persze egy nagyon is jól definiálható fogalom.

Last edited by Conclusion on 14:57, 14-04-2008, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 14-04-2008 
metalhead

ilyesmi:
http://www.youtube.com/watch?v=oIr38sWpLkQ

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:58, 14-04-2008 
metalhead

http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=627

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:55, 14-04-2008 
ujonc

Nagyon komoly ez az ableton5.2 videó.
Én majd rendes live-ot akarok nyomni, csak ahhoz tényleg úgy kell megírni a számokat. Abletonra többek között ezért is váltottam, de még nagyon az elején vagyok :) sokszor lustaságból úgy írom meg, hogy az élőben nem lenne kényelmes. Mondjuk kis melóval át lehetne variálni az összeset.
Amit nem tudok, hogy mondjuk abletonnal nyomsz egy trekket, de, hogy oldod meg az átkeverést? Mert az, hogy vége és betöltöm a következőt, az igen hangulatromboló lenne :D két laptop+keverő az meg körülményes.

Egy ilyen setuppal mondjuk lehet live-olni, tapasztaltam élőben mekkorát üt :D
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:56, 14-04-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Valaki elmagyarazhatna,hogy mi is az a live....
mert voltam mar olyan buliba ahol az illeto cd-rol huzta,
de live-nak volt behirdetve(ez azert volt mert az illeto muvez ur ott volt eloben...???)
Van egy cimbim aki egesz szep dolgokat tud osszehozni live-ban
bar nem d&b-be.O csak a preseteket csinalja meg,nem ir meg elore semmi seq-et.8 baron forog a seq es ami jon...
En itthon ugy csinalom a live-ot a csaladnak,hogy szinten 8 baron(vagy tobb vagy kevesebb)porog,a seq elore meg van irva csak
ki-be kapcsolgatom a loopokat az mpc-n,meg ugye filterezgetek...
De szerintem akad olyan is aki kompletten megirja a track-et a seq-be csak play es egy kis filterezgetes...
Gondolom akad meg mas modszer is....
Ezert kerdezem honnantol nevezzuk ezt live-nak???
(en a cd-t semmikepp se neveznem ennek) :D

Hát...nálam mikor még volt (feladtam hogy 15-16 éveseknek élőzzek azok meg nézennek rám bambán, bennem van a hiba ezért OFF:D):

Szóval...

Az akkori setup volt egy 600-as G3 iBook (12"-es, farzsebben elfér...), egy X.Session 1es, egy füles, és asszem ennyi. Session összerakva otthon, tehát maga a váza, Ableton 5-ös ebben az idétlen horizontális nézetben (ami amugy gecire használható), 8 csatorna, azon 4 send, alsó potisor hangerő, felső potisor effekt sendek (ehhez 4 külön preset a kontrollban, mindegyik sendhez 1 darab), gombok meg csatikhoz MUTE assing, a fader meg A/B-zni két csati közt. A sessionök komplett össze voltak rakva, tehát 8 loop/sample/seq egymás mellett, ezek között váltottam a lapos billjével föl-le, ezekből a 8 csatis loopokból keletkezett a "zene".

Szegeden egés jó lett, ugye a sors fintora hogy technikai parák miatt nem sikerült fölvenni:D

Szal ez így bevált volt.

De pl ott van Paradox, aki igen komoly motyót pakol ki (mondjuk neki a rekkje is inkább egy nagy utazós böröndhöz hasonlít...)

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:57, 14-04-2008 
corebreak

Pinus Nigra wrote:
Én majd rendes live-ot akarok nyomni, csak ahhoz tényleg úgy kell megírni a számokat. Abletonra többek között ezért is váltottam, de még nagyon az elején vagyok :) sokszor lustaságból úgy írom meg, hogy az élőben nem lenne kényelmes. Mondjuk kis melóval át lehetne variálni az összeset.
Amit nem tudok, hogy mondjuk abletonnal nyomsz egy trekket, de, hogy oldod meg az átkeverést? Mert az, hogy vége és betöltöm a következőt, az igen hangulatromboló lenne :D két laptop+keverő az meg körülményes.

Image

Ez így nem a Daft Punk live-ja?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 14-04-2008 
ujonc

ez a Future Prophecies live Dreadlock meg még durvább. Ez az akai-s fúvós midis cucc nagyonnagyon :D
Mondjuk összehozni egy ilyen live act próbát sem olyan egyszerű mintha lemennél a rockbandával két gitárral egy basszussal meg két dobverővel a próbahelyre :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 14-04-2008 
ujonc

Snaper_OFF wrote:
Pinus Nigra wrote:

Image

Ez így nem a Daft Punk live-ja?

de :D alive2007

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 14-04-2008 
bladerunnaz

future prophecies livenal nagyobb kamu keves van
talan meg az infusion azok kozul amiket lattam

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:19, 14-04-2008 
partiarc

Pinus Nigra wrote:
[/img]

Az Abletone-t erre találták ki, nem kell két laptop, még keverő sem. (persze én spec. keverő nélkül nem állnék neki...) Kicsit nézz körül a software-ben. Ha nem esik le, akkor pedig a youtube-on... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:38, 14-04-2008 
ujonc

a4s wrote:
Pinus Nigra wrote:
[/img]

Az Abletone-t erre találták ki, nem kell két laptop, még keverő sem. (persze én spec. keverő nélkül nem állnék neki...) Kicsit nézz körül a software-ben. Ha nem esik le, akkor pedig a youtube-on... :)

A crossfader oké, de akkor az egész produkciót bele kell sűríteni egy trackbe? Vagy projecten belül lehet betölteni sávokat más számból?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:45, 14-04-2008 
bladerunnaz

hat a legalapabb 'live'-ok, amiket lattam azok 1 laptop (lattam mar rajta abletont es sajat szoftvert is) 1 midi controller mindez bekötve a dj mixerbe mondjuk

a legtobben ezt egeszitik ki manapsag

igy vagy a kiegeszitett verzioval nyomta pl
alex smoke
chris de luca
funkstorung
fennesz
oval
scanner
scorn
plaid
es ha jol erzekeltem az autechre is

akiket vassal (vagy laptop + vasak) lattam liveozni, azok
radioactive man
paradox
trentemoller
pansonic
mouse on mars
tim exile (o maga kesziti a cuccait erdemes megnezni youtubeon van fent video)
alec empire

vagy pl fairmont de ot nem lattam

es hat vannak a nagyok, mint a
daft punk
chemical brothers
underworld

akiknel kivancsi lennek, hogy tulajdonkeppen mi is szol
persze sztem ez mindig nagy kerdes : D
foleg, hogy a legtobb live riderben mindig ott van egy ipod vagy vmi mas lejatszo mint backup

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:55, 14-04-2008 
metalhead

pansonic xperipherián naon jó volt

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:57, 14-04-2008 
ujonc

daft punk alive2007 tourjáról van kb 3 felvételem, ugye a tracklist kb ugyanaz (mint általában a hangszeres zenészeknél is), de a kivitelezés rengetegszer különbözik, érződik, hogy mibe nyúlkálnak mibe nem. Amúgy volt valahol egy interjú a thomas bangalterrel, ott mondta, hogy kb, hogyan nyomják élőben. Most meg nem mondom a linket, de nagyjából az abletonos szisztéma szerint, csak vassal. Meg vannak spéci kütyüik, annak sem tudom most a nevét, de a kanye west egyik díjátadóján van is róla videó. Ilyen érintőképernyős multitouch cucc, és rengeteg mindent azon állítanak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:14, 14-04-2008 
souljah

winfosos gepek nagy szazalekban jol mennek ha nem fragmentalt a vinyo, es lajv elott kilottok minden felesleges process-t.
tehat csak az explorer marad, live+hangkartya/midi driverek, svchost, stb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:22, 14-04-2008 
pokemon

Annyit meg hozza tennek csak erdekesseg keppen...
mint mar mondtam sokaig basszgitaros voltam,az utolso zenekarom 98-tol 2001-ig nagyon erdekes formacio volt...
Ketten voltunk,egy dobos meg en.Volt egy effekt pedalom(zoomBFX)ezen van egy sampler.Realtimeba rogzitettem az alap basszokat labbal,utanakotottem egy masik effekt pedalt es mar ment is a filterezes...
99-be vettem egy electribe ea-1 et,na inentol kezdve meg jobb volt :D csavargattam orba szajba meg basszolok.....
(kiraly Roni Size remixet csinaltunk)
Pont ezert vettem az akait,mert ennek igy vegelett idohiany miatt meg,hogy en erre o meg arra,gondoltam veszek egy dobost.
Na lenyeg az,hogy ez kajak live volt... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:36, 14-04-2008 
droid

Pinus Nigra wrote:
daft punk alive2007 tourjáról van kb 3 felvételem, ugye a tracklist kb ugyanaz (mint általában a hangszeres zenészeknél is), de a kivitelezés rengetegszer különbözik, érződik, hogy mibe nyúlkálnak mibe nem. Amúgy volt valahol egy interjú a thomas bangalterrel, ott mondta, hogy kb, hogyan nyomják élőben. Most meg nem mondom a linket, de nagyjából az abletonos szisztéma szerint, csak vassal. Meg vannak spéci kütyüik, annak sem tudom most a nevét, de a kanye west egyik díjátadóján van is róla videó. Ilyen érintőképernyős multitouch cucc, és rengeteg mindent azon állítanak.

jazzmutant lemur :) na az elég durva egy cucc. meg jó olcsó...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:40, 14-04-2008 
ujonc

Svindler wrote:
Pinus Nigra wrote:

azaz, azaz :D kéne egy ilyen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:16, 15-04-2008 
corebreak

Pinus Nigra wrote:
Svindler wrote:
Pinus Nigra wrote:

azaz, azaz :D kéne egy ilyen

Olcsó? Mennyire?
Nem mintha marhanagy szükségem lenne kontrollerre.
Azt kell mondanom hogy tényleg sokszor (ez az otthoni studiozásra vonatkozik), jobb az egerészés.

Live-ra meg nem kell:(

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 71 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]