BYBASS wrote:
Valaki elmagyarazhatna,hogy mi is az a live....
mert voltam mar olyan buliba ahol az illeto cd-rol huzta,
de live-nak volt behirdetve(ez azert volt mert az illeto muvez ur ott volt eloben...???)
Van egy cimbim aki egesz szep dolgokat tud osszehozni live-ban
bar nem d&b-be.O csak a preseteket csinalja meg,nem ir meg elore semmi seq-et.8 baron forog a seq es ami jon...
En itthon ugy csinalom a live-ot a csaladnak,hogy szinten 8 baron(vagy tobb vagy kevesebb)porog,a seq elore meg van irva csak
ki-be kapcsolgatom a loopokat az mpc-n,meg ugye filterezgetek...
De szerintem akad olyan is aki kompletten megirja a track-et a seq-be csak play es egy kis filterezgetes...
Gondolom akad meg mas modszer is....
Ezert kerdezem honnantol nevezzuk ezt live-nak???
(en a cd-t semmikepp se neveznem ennek)

Hát...nálam mikor még volt (feladtam hogy 15-16 éveseknek élőzzek azok meg nézennek rám bambán, bennem van a hiba ezért OFF:D):
Szóval...
Az akkori setup volt egy 600-as G3 iBook (12"-es, farzsebben elfér...), egy X.Session 1es, egy füles, és asszem ennyi. Session összerakva otthon, tehát maga a váza, Ableton 5-ös ebben az idétlen horizontális nézetben (ami amugy gecire használható), 8 csatorna, azon 4 send, alsó potisor hangerő, felső potisor effekt sendek (ehhez 4 külön preset a kontrollban, mindegyik sendhez 1 darab), gombok meg csatikhoz MUTE assing, a fader meg A/B-zni két csati közt. A sessionök komplett össze voltak rakva, tehát 8 loop/sample/seq egymás mellett, ezek között váltottam a lapos billjével föl-le, ezekből a 8 csatis loopokból keletkezett a "zene".
Szegeden egés jó lett, ugye a sors fintora hogy technikai parák miatt nem sikerült fölvenni:D
Szal ez így bevált volt.
De pl ott van Paradox, aki igen komoly motyót pakol ki (mondjuk neki a rekkje is inkább egy nagy utazós böröndhöz hasonlít...)

... jazz ninja ...
*忍び*
* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *