Hegyalja Fesztivál 2008:
FUTURE PROPHECIES HYBRID SHOW
július 11. , Café sátor
( csak 18 éven felüliknek)
Line up:
00:30-02:00 Future Prophecies (Nor)
02:00-03:30 Palotai
03:30-05:00 Percy (T.C.)
www.hegyaljafestival.hu
FUTURE PROPHECIES:
A Future Prophercies a Norvég Richard Animashaun Thomas és Tony Anthun duót takarja..
Richard Oslo-ban, a nagyapja házában nevelkedett. Az öreg zenész hatására ,-aki akkor már jól ismert harmónikus művész volt- kezdett el klarinéten játszani a helyi bandában, hamarosan Szaxofon-ra váltott és évekig játszott különböző jazz, klasszikus,pop és rock bandákban amikor végül 1992-ben beiratkozott egy 4 éves zenei főiskolára ,ahol főként a jazz, pop és rock volt az irányadó. Ezekben az időkben kezdett el komolyabb stúdió munkákkal foglalkozni, kísérletezni a Techno-s, modern élő show- kal. Később miután belefáradt ezekbe a tradicionális nyugati stílusokba, eladta az összes hangszerét (kivéve a kürtöt) és Indiába ment, ahol Bansurival és Fuvolával keleti klasszikus dallamokat gyakorolt. Majd pár év tanulás után visszatért Norvégiába.
Tony Oslo-ban született és Assbrokenben (Oslo külvárosi részében) nevelkedett. 1984 körül kezdett el játszani a helyi ifjúsági klubban. Később esküvőkön, házibulikban majd hamarosan diszkóban játszott a rave partikon. Miután számos stílusban tapasztalatot szerzett végül a tört ütemeknél maradt ami hamarosan mániákus lemezgyűjtésbe fordult. Úgy gondolta, hogy a tört ütemű zenék csupán különböző effektek megfelelő sorba helyezéséből állnak, amire ő is képes, így elhatározta ,hogy ő is megpróbálkozik zenék komponálásával." Ebben az időben azt gondoltam, hogy. ha egyszerűen a különböző effekteket egymás után helyezek, máris elkészül a tökéletes, mű, de pár év zeneírás után beláttam, hogy jóval többről van szó. Hamarosan megértettem ,hogy olyan valakire van szükségem aki igazán ismert a zenei elméletekben.
„Ekkor találkoztam Richard-al, aki abban a helyi klubban koncertezett ahol aznap este én is felléptem. Egyszerűen megkérdeztem nincs-e kedve besegíteni egy kis élő hangzással a Hubba Bubba Project-be.” Így kezdődött meg a közös munka, ami hamarosan bámulatos zenei fejlődést jelentett mindkettejük számára, aminek eredményeként számos 12"-os lemezkiadvány született, mint a Boomboy,Kickin,Black Jesus és a Quet Roit. A Poetry’s EP-t már saját kiadójukon keresztül jelent meg.
Pár év kemény stúdió munka után már mindenki ismerte őket a helyi klubokban, több Norvég zenésznek, producernek besegítettek. Majd megjelent kiadványuk a Certificate 18 majd Teebee saját label-én a Subtitles-en is.
Az ő produkciójuk nem a megszokott, tömör dj szett, hanem különböző live act-ek keveréke élő dobbal, szaxofonnal, szintetizátorral, olykor még énekessel és beatbox-al is vegyítve.
" A mi zenei filozófiánk nem ismer határokat, azt csináljuk amit úgy érzünk, hogy jó. A célunk a zenei szabadság, azt játszunk amit akarunk. Mind az r&b, a pop, a rock, a house, a techno hatással van ránk. Bízunk abban, hogy az emberek nem felejtik el „honnan is jöttek”. Többségüknek eltérő véleménye van a zenei stílusok iránt, holott mielőtt behatárolták magukat , ők is a trendi vonalat követték. Mi tudjuk hogy sok jó (és rossz) zene van az összes stíluson belül, miért hagynánk figyelmen kívül a jót,legyen az bármilyen stílus is?? Megpróbáljuk egyesíteni az összes írányzat fő jellemzőit egy különleges Hybrid Show-ban, ahol szerepet kap a profi dj-zés élő hangszerekkel színezve.”
„A Future Prophecies egy ellentmondásos, új Drum and Bass irányzat, olyan dolog amit sokan mások félnek kipróbálni…”