i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:29, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:06, 20-05-2008 
souljah

enmeg aszondom, hogy szar, es a kedves lehuzas helyett az igazat hallod :D

igazabol szerintem ez annyira hosszutavu befektetes hogy nem erdemes 60-70ezerer parakat venni
inkabb irjal geniuson addig amig nincs penzed

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:21, 20-05-2008 
droid

`thacount wrote:

nekem két hét után kinyult, kukába is került annyira felmérgelt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:29, 21-05-2008 
partiarc

big playah ceezar wrote:
`thacount wrote:

Te tényleg akkora játékos vagy, hogy két hetes zsír új cuccot inkább kidobsz, minthogy érvényesítsd a garanciát? Nem semmi.

A témához visszatérve: szerintem megéri venni egyet addig is, amíg nem fektetsz be egy jobbra. Egyrészt eladhatod, ha lesz új, másrészt akkor is jó lesz "B" monitornak, harmadrészt szól annyival jobban a pc speaker meg hi-fi fosoknál, hogy a zenédben konkrétan érezhesd a jótékony hatását. Megértem, hogy a sok Dynaudio meg Genelec tulaj, aki tanácsokat oszt itt, lebeszél róla, de szerintem azért maradjunk a realitásoknál.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:20, 21-05-2008 
original nuttah

a4s wrote:
big playah ceezar wrote:
`thacount wrote:

Te tényleg akkora játékos vagy, hogy két hetes zsír új cuccot inkább kidobsz, minthogy érvényesítsd a garanciát? Nem semmi.

A témához visszatérve: szerintem megéri venni egyet addig is, amíg nem fektetsz be egy jobbra. Egyrészt eladhatod, ha lesz új, másrészt akkor is jó lesz "B" monitornak, harmadrészt szól annyival jobban a pc speaker meg hi-fi fosoknál, hogy a zenédben konkrétan érezhesd a jótékony hatását. Megértem, hogy a sok Dynaudio meg Genelec tulaj, aki tanácsokat oszt itt, lebeszél róla, de szerintem azért maradjunk a realitásoknál.

A realitás az, hogy gyűjt még egy hónapig és pc speaker helyett stúdió monitort vesz. Te hallottad már ezt a 'csodát' amúgy? :) Csak, mert ha igen akkor elég fura, hogy nem egy studió monitorra beszéled rá inkább. Bár az se rossz üzletpolitika, ha veszel egy semmit, hogy újra gyűjthess valamire. :D A boltosoknak ez így működik! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:17, 21-05-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
a4s wrote:
big playah ceezar wrote:
`thacount wrote:

A realitás az, hogy gyűjt még egy hónapig és pc speaker helyett stúdió monitort vesz. Te hallottad már ezt a 'csodát' amúgy? :) Csak, mert ha igen akkor elég fura, hogy nem egy studió monitorra beszéled rá inkább. Bár az se rossz üzletpolitika, ha veszel egy semmit, hogy újra gyűjthess valamire. :D A boltosoknak ez így működik! :D

Szerintem ez bőven nem a pc-speaker kategória. (hacsak nem a HC Soundsticket vesszük pc speaker standardnak) Azért is írtam ezt, mert nem csak a csodát hallottam, hanem egy albumot is, aminek a jó részét kényszerből ilyenen keverte a művész úr, mert külföldre nem vihetett nagyobbat. Persze aztán pontosítva lett egy jobb cuccon, de amit ezen kikevert az simán megállt a lábán, mint produkció, tehát lehet rajta zenélni, nem úgy, mint egy pc speakeren. De egy kérdésem nekem is van: szerinted mindezt azért kérdezte, aki érdeklődött, mert simán megtriplázza a 45 ezret egy hónap alatt, hogy egy belépő szintű monitort vegyen, ha a nagyokosok megmondják, melyiket válassza?

Szerintem a cél, hogy zeneírásra alkalmas, de a lehető legolcsóbb stuff kerüljön be az arzenálba és nem az, hogy büszke e-mu tulajok - ami mellesleg tényleg az alsó határ és nem egy szupermonitor - átadják a csodás tudományt, mely szerint több pénzből mindig jobbat lehet venni. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 21-05-2008 
original nuttah

Ezzel részben egyetértek viszont én a gyütögetés híve vagyok ésszerű határokon belől. Nem tartozom az elitista megmondo genelec tulajok közé. Szimplán annyit mondok, hogy az a pénz mellé már nem kell olyan sok, hogy egy valóban használható cuccot vegyen. Én hallottam az maudio-t és ha mást nem pár ezer forintal drágábban (ég a nyelvem de kimondom) inkább a behriger. Én tényleg nem éreztem jobbnak mint egy drágább pc speakert akkor meg nem sok értelmét látom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:55, 22-05-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
Ezzel részben egyetértek viszont én a gyütögetés híve vagyok ésszerű határokon belől. Nem tartozom az elitista megmondo genelec tulajok közé. Szimplán annyit mondok, hogy az a pénz mellé már nem kell olyan sok, hogy egy valóban használható cuccot vegyen. Én hallottam az maudio-t és ha mást nem pár ezer forintal drágábban (ég a nyelvem de kimondom) inkább a behriger. Én tényleg nem éreztem jobbnak mint egy drágább pc speakert akkor meg nem sok értelmét látom.

Szerintem is egyetértünk, de a lényeget azért ne kenjük el, mert alapvetően erről beszélgetünk: amit te pár ezer forintként említesz az konkrétan minimum kétszer annyi, még a Behringer esetében is. Ideje lenne belátni.

A másik: jobb PC speaker a HC soundstick kategória. Ugyanennyibe kerül. Ez viszont nem PC speaker. Nem fogom leírni, hogy kit említettem korábban - aki ezen is kevert átmenetileg - de olyan sound-ot dob össze a srác, amilyenről mi csak álmodhatunk. Neki jó volt átmenetileg.

Én nagyjából ennyit tudtam hozzáfűzni a témához: csak vélemény volt, nem kinyilatkoztatás.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:54, 22-05-2008 
ujonc

a4s wrote:
Szerintem is egyetértünk, de a lényeget azért ne kenjük el, mert alapvetően erről beszélgetünk: amit te pár ezer forintként említesz az konkrétan minimum kétszer annyi, még a Behringer esetében is. Ideje lenne belátni.

A másik: jobb PC speaker a HC soundstick kategória. Ugyanennyibe kerül. Ez viszont nem PC speaker. Nem fogom leírni, hogy kit említettem korábban - aki ezen is kevert átmenetileg - de olyan sound-ot dob össze a srác, amilyenről mi csak álmodhatunk. Neki jó volt átmenetileg.

Én nagyjából ennyit tudtam hozzáfűzni a témához: csak vélemény volt, nem kinyilatkoztatás.

Az én Alesis passzív Monitor One-omra is azt mondanák fórumon felnőtt barátaink, hogy felejtő, hifi (mert ugye sok szaki megmondta nekik, hogy ez szar). A számaim soundját meg azért elég kevesen bántják, ami jórészt ezeknek a hangfalaknak köszönhető. Tervezem ugyan egy pár Genelec vásárlását, de addig szeretnék zenélni (még odébb van eléggé, hogy ott tartson a studio). És akkor is szeretni fogom ezt a pár kis hangfalat, meg az erősítőt is, mert sokat köszönhetek nekik. Sőt... tervezem még egy M1 520 vásárlását is (ezt nagyon rövid távon), mert soundban hasonló mint ezek, árban pedig egy kategória az M-audiokkal... mert nem szeretnék HIFI-n hallgatni zenét, és jó lenne, ha a hálószobámban is úgy szólna, hogy ne zavarjon be.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:45, 22-05-2008 
original nuttah

Nem a passzívat húzták le hanem az aktívat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:08, 22-05-2008 
souljah

nemertem itt az illetekeseket. szerintem inkabb a hifiket huzzatok le nagyondurvan. nehanyan szaron is kepesek voltak csodat muvelni, van aki meg millas dynaudio-n se tud

lehet itt nyalakodni a tartomanyokon meg a linearitason

(es aki nem kepes kikapcsolni a hifik rettenetes postprocess szarait /gondolokot itt a veryhardbass ultra 3 es tarsai lozungokra/ az meg is erdemli a hifit)

szerintem gyujts, mer egyaltalan nem realitas a "majd eladod, ha kell uj" ugyanis senki nem fogja megvenni a budget m-audiodat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:12, 22-05-2008 
ujonc

a magashiány miatt az aktívat szidták, az tény, és nem is ajánlanám a passzívat, mert erősítővel együtt csak pár tizes kell mellé, hogy egy EMU-t összeszedjen valaki (amikor én vettem, még nem volt EMU)... már fikázták le fórumozó okostojások a hangfalam annak alapján, hogy Alesis, ennek alapján írtam, amit írtam. de nem ez a lényeg. a4s-el értek teljesen egyet abban, hogy nem fontos 150-500E forintot költeni monitorra, ha 60E-ből is lehet venni bőven használhatót zenélésre, és nem kicsi szintlépés ez a speakerekhez, vagy a soundstickhez képest, hanem olyan szintű, mint egy K240 egy szar füles után, vagy egy jó hangkártya az alaplapi AC97 után. egyáltalán nem HIFI soundot kapsz ezért a pénzért, még ha nem is teljesen akkurátus a cucc. és az M-audio is, az olcsóbbik Alesis is bőven ez a kategória.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:14, 22-05-2008 
ujonc

`thacount wrote:
nemertem itt az illetekeseket. szerintem inkabb a hifiket huzzatok le nagyondurvan. nehanyan szaron is kepesek voltak csodat muvelni, van aki meg millas dynaudio-n se tud

(es aki nem kepes kikapcsolni a hifik rettenetes postprocess szarait /gondolokot itt a veryhardbass ultra 3 es tarsai lozungokra/ az meg is erdemli a hifit)

szerintem gyujts, mer egyaltalan nem realitas a "majd eladod, ha kell uj" ugyanis senki nem fogja megvenni a budget m-audiodat.

Egy olyan HIFI cucc, amin ezeket ki lehet kapcsolni, bőven drágább, mint mondjuk egy pár EMU.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:15, 22-05-2008 
souljah

9b0 wrote:
`thacount wrote:

Egy olyan HIFI cucc, amin ezeket ki lehet kapcsolni, bõven drágább, mint mondjuk egy pár EMU.

hat nemtudom. nekem egy sony volt, de az osszes ilyen gengszterseget ki lehetett kapcsolni rajta. mintahogy az eq-t is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 22-05-2008 
ujonc

`thacount wrote:
hat nemtudom. nekem egy sony volt, de az osszes ilyen gengszterseget ki lehetett kapcsolni rajta. mintahogy az eq-t is.

És ezután szólt kb. úgy, mint egy M-audio aktív monitor? A hang nem ment keresztül plusz egy szar minőségű A/D - D/A konverteren ezután is (persze... 0-ra rakod az EQ-t... attól még bekerül a DSP-be a hang... mert manapság nem analóg EQ van az olcsóbb hifikben)? Jó minőségű volt az erősítője? Nem volt gagyi műanyagból a hangfalláda?

Nekem egy Bang and Ollufsen HIFI-m volt előtte, JVC hangfalakkal... 0 EQ-val is sokkal nehezebb volt vele dolgozni, mint a jelenlegi cuccommal.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:51, 23-05-2008 
original nuttah

Nah de egy emu adott esetben használtan egész jó áron megkapható. Azzal pedig szinte garantáltan el lesz sokáig. De hát nem vélekedhetünk mindenről ugyan úgy. Az a baj, hogy megint filozifiáról vitázunk. Én a gyüjtögetős dologba hiszek mint már elmondtam (ide is leírom...ésszerű határokig). Ídőt és felesleges köröket takarítasz meg magadnak.
Az egyértelmű, hogy kezdőnek nem kell genelec, de asszem van ennek az árkategóriának is elérhető használhatóbb terméke. Persze nem vitatom valakinek ez annyira hobbi, hogy ennyit se akar rá áldozni. Akkor még hozzá teszem azt is, hogy 'akik komolyan gondolják'.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:14, 23-05-2008 
ujonc

Conclusion wrote:
Persze nem vitatom valakinek ez annyira hobbi, hogy ennyit se akar rá áldozni.

ismet a tyuk es a tojas problemaja :)

`thacount wrote:
szerintem gyujts

szerintem is :ras: :fog:

Watch live girls from Szeszgyármajor now! :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:05, 23-05-2008 
partiarc

oké. gyűjtsetek.

(mivel brutálisan jó érvek hangzottak el, feladom :P )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:28, 23-05-2008 
original nuttah

Kinek mi a jó érv. Asszem az már a vevő szubjektív feladata, hogy eldöntse tud e annyit várni, hogy egy komolyabb terméket tudjun vásárolni (vagy hogy egyáltalán akar e ennél komolyabbat) vagy nem és nem is szeretne többet költeni. A legjobb ha bemegy valahova és meggyőzi saját magát valamely oldalról. Ezt nem mi döntsük el szerintem. (nem is tudnánk maximum virtuálisan) Semmi sem meggyőzőbb, mint saját magadnak meghallgatni (persze azért nem árt tudni milyen egy jó monitor vagy mit is kéne hallani, de ebben valamelyest egy helyben történő A/B tesztel valami referencia monitorral előrébb lehet jutni)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:20, 23-05-2008 
partiarc

Conclusion wrote:
Kinek mi a jó érv. Asszem az már a vevő szubjektív feladata, hogy eldöntse tud e annyit várni, hogy egy komolyabb terméket tudjun vásárolni (vagy hogy egyáltalán akar e ennél komolyabbat) vagy nem és nem is szeretne többet költeni. A legjobb ha bemegy valahova és meggyőzi saját magát valamely oldalról. Ezt nem mi döntsük el szerintem. (nem is tudnánk maximum virtuálisan) Semmi sem meggyőzőbb, mint saját magadnak meghallgatni (persze azért nem árt tudni milyen egy jó monitor vagy mit is kéne hallani, de ebben valamelyest egy helyben történő A/B tesztel valami referencia monitorral előrébb lehet jutni)

Erős küldetéstudat - natural born végszavazó és kommentátor. Gondolom nem tudnál aludni. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:34, 23-05-2008 
original nuttah

Quote:
Gondolom nem tudnál aludni.

A Teddy macim nélkül nehezen. :fog:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 24  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]