phreek wrote:
Fozzie Bear wrote:
linda wrote:
szerintem a szcientologiarol szolo vita sokkal erdekesebb volt mint barmi mas a cset topikban az utobbi idoben
ha ez is mar erdekesnek szamit akkor regen baj van.
szerintem a gond az érdektelenséggel van. ha szó nélkül elmegyünk egy olyan jelenség mellett, ami szinte már minden országban kivívta a nemzetbiztonság figyelmét, akkor elég nagy lúzerek vagyunk.
de komolyan: te mit szólnál hozzá, ha a csajod bejelentené egy napon, hogy belépett a szcientológia egyházba, és neked is így kell tenned, mert ha nem, akkor elnyomó személynek (= sp, azaz suppressive person, szci szakkifejezés) leszel nyilvánítva, mert nem hagyod őt menetelni a szellemi szabadság felé vezető úton, s ezért el kell hogy hagyjon? tonnaszám állnak az ehhez hasonló, többnyire csúnya véget érő történetek a spájzban. és akkor a tönkrevágott családok mellett a tönkrevágott cégekről nem is beszéltünk. meg a hazug, szci-hátterű drogmentes maratonról, ami olyan frázisokat puffogtat, miszerint ma már ovisok kezébe nyomják az LSD bélyeget.
szóval nem olyan kis semmi dolog ez.
kezeld már helyén a dolgokat.
ha meg fingod nincs róla, olvass utána.
ilyenre volt pelda. ugyhogy tudom mirol beszelsz. nem a kisujambol szoptam ki.
amugy meg fosnek ra magasrol mert ilyen vagyok. ami nem erdekel azzal nem foglalkozom. vannak mas problemaim is mint az hogy a szientologiai egyhaz miket csinal.
en egyik vallassal sem foglalkozom, nincs is bajom. nem megyek tuntetni, nem hoborgok ilyen dolgok ellen. de mondom azert mert en fosok magasrol minden ilyen dologra. viszont azt is hozzatnnem, hogy azert mert fosok ra nem azt jelenti hogy nem olvasok utanna es nem vagom mirol van szo. csak en egyszeruen nem porgok tul oylan dolgokat amiknem nem latom az ertelmet.
de ez tok szemelyes. es amugy meg
es megvalami. minden ember a sajat sorsaert felel. en igy latom. ergo ha belemegy egy ilyen kozossegbe es nem veszi eszre mekkora kibaszott nagy kamu akkor meg is erdemli. nekik kene utanna olvasni es mondjuk nem nekem... remelem ertheto voltam.