i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:08, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:48, 27-06-2008 
partiarc

Most akkor nem OFF ez az egész, és mégse fos az OKJ-s, vagy Silk szarabb, vagy mi van gyerekek? :lol: (vagy OKJ és Silk is hangszórók?)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 19-08-2008 
ujonc

sziasztok!

Szeretnék otthonra hangfalat vásárolni.
Aktív az tuti.:)
Ilyen nagyon alapszintű keverésre használnám, vagyis csak próbálgatnám a dolgokat otthon és jelenlegi jamo hangfalaimon túl állatul szól minden, hiszen nem erre lett kitalálva.
olyan 40-50 ezrem lenne ami tudom, hogy nem sok, de nem is kell rettenet profi cuccos.
Igen hálás lennék, ha tudnátok ajánlani pár megoldást!
Előre is köszi szépen és bocsi, ha nem szakszerűen fogalmaztam:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:03, 19-08-2008 
impulsecreator.hu

túl állatul szól? az mi? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 19-08-2008 
ujonc

L.A.S. wrote:
túl állatul szól? az mi? :lol:

:D:D
hát hogy minden jól szól rajta, mint pl. egy ilyen sony hifin tudod, amin ha kikapcsolsz mindent akkor is van mélykiemelés meg minden egyéb fos, ami nem igazán a tutit adja vissza :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:32, 19-08-2008 
corebreak

.:riks1.0 wrote:
sziasztok!

Szeretnék otthonra hangfalat vásárolni.
Aktív az tuti.:)
Ilyen nagyon alapszintű keverésre használnám, vagyis csak próbálgatnám a dolgokat otthon és jelenlegi jamo hangfalaimon túl állatul szól minden, hiszen nem erre lett kitalálva.
olyan 40-50 ezrem lenne ami tudom, hogy nem sok, de nem is kell rettenet profi cuccos.
Igen hálás lennék, ha tudnátok ajánlani pár megoldást!
Előre is köszi szépen és bocsi, ha nem szakszerűen fogalmaztam:D

Nekem S406-os Jamoim vannak, és sztem is szépen szólnak (S=studio, de nem arra van csak jól hangzik így a neve sztem)

Asszem 40 körül van Alesis Monitor 1 hitspace-ben.

VAGY VATERA!

Van most egy tag, aki cirka 6000 studiocuccot pakolt fel, sztem valami boltja van. A pici 12 ezres Behri monitortól a 7,2 millás Genelec-ig mindene van! Érdekesség hogy olyan Tapco mixerekete is árul, amiket itthon máshol nem lehet kapni (Tapco = Mackie).

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:57, 20-08-2008 
én inkább boxolnék

http://www.hangszeraruhaz.hu/

jah vmi oasmi... 8)

ezek a kis behri studio monitorok vaon mire elegendők?!

(ms20,ms40)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:59, 21-08-2008 
partiarc

Snaper_OFF wrote:
Érdekesség hogy olyan Tapco mixerekete is árul, amiket itthon máshol nem lehet kapni (Tapco = Mackie).

Nekem az van, itthon vettem, hitspace. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:02, 21-08-2008 
corebreak

a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:
Érdekesség hogy olyan Tapco mixerekete is árul, amiket itthon máshol nem lehet kapni (Tapco = Mackie).

A kicsi blendet árulják már régóta, azzt mondtam olyat, amit itthon máshol nem láttam eddig, pl a nagyobbakat...(neem tudok mit kezdeni egy ilyen nem is tom 4 vagy 6 csatis Blend-el...a sampleremen több kimenet van:D)...vagy én nem vagyok elég up to date és már van hitben is a többi tapco?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:45, 21-08-2008 
pokemon

mar van mindenfele, en a 12savosat onyxot akartam, de aztan megsem vettem mert rajottem hogy nem kell meg

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 25-08-2008 
a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:

azert tapco nem egyenlo mackie.
ha megnezed a spec listakat ott is latszik. sztem egy-ket alkatresz alapanyagban egyeznek meg, pld a potik ugyanazok.
a4s es nem keves a tapco fuleskiemenete a dt770 prohoz? nekem is tapcom van (mix.60) DT 770 pro-val, a 80 ohmos valtozat, es nem hajta meg sehova sem a mixer. azonkivul nem vagyok kibekulve a hangjaval sem nagyon. nemsokara beruhazok egy mackie 802-be es akkor a sajat fulemmel fogom osszehasonlitani.
de kivancsi vagyok a te velemenyedre is a tapcorol.

Post subject:
PostPosted: 15:40, 25-08-2008 
partiarc

mep wrote:
a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:

ha megnezed a spec listakat ott is latszik. sztem egy-ket alkatresz alapanyagban egyeznek meg, pld a potik ugyanazok.
a4s es nem keves a tapco fuleskiemenete a dt770 prohoz? nekem is tapcom van (mix.60) DT 770 pro-val, a 80 ohmos valtozat, es nem hajta meg sehova sem a mixer. azonkivul nem vagyok kibekulve a hangjaval sem nagyon. nemsokara beruhazok egy mackie 802-be es akkor a sajat fulemmel fogom osszehasonlitani.

Dehogynem, nagyon kevés. Én vettem egy fülhallgatóerősítőt. Ha szeretsz fülesen dolgozni, akkor megéri körülnézni, viszonylag olcsón meg lehet úszni, és cserébe olyan részletgazdagságot kapsz, ami nem csak hasznos, hanem élvezetes is. Én az első pár napban elfelejtettem zenélni is, csak hallgatni tudtam meg kussolni. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 25-08-2008 
corebreak

mep wrote:
a4s wrote:
Snaper_OFF wrote:

Jogos...csak ilyen olcsó mackie-ként reklámozzák. nem is lényeges. A 802-es "kis" széria engem is érdekel...nem tudom elég lenne-e...van 5 sztereo jelem, most per pillanat, ebből 4 emu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 25-08-2008 
Snaper_OFF wrote:
van 5 sztereo jelem, most per pillanat, ebből 4 emu...

hat neked 12 csat sztem a minimum :) hasznalt mekik vannak jok sztem ebayen.

Post subject:
PostPosted: 16:45, 25-08-2008 
a4s wrote:
Dehogynem, nagyon kevés. Én vettem egy fülhallgatóerősítőt. Ha szeretsz fülesen dolgozni, akkor megéri körülnézni, viszonylag olcsón meg lehet úszni, és cserébe olyan részletgazdagságot kapsz, ami nem csak hasznos, hanem élvezetes is. Én az első pár napban elfelejtettem zenélni is, csak hallgatni tudtam meg kussolni. :)
attol tartok en is, hogy fuleserosito lesz :)

Post subject:
PostPosted: 13:04, 30-08-2008 
ujonc

Sziasztok!

Olvasgattam itt a hsz-eket, és úgy gondoltam némi segítséget nyújthat (talán), ha hozzászólok én is.

Manapság az aktív monitorok töltik ki a lehallgatásra szolgáló eszközök piacának nagy részét, ezért a továbbiakban ezekről lesz szó.

Általában az emberek többségének akik zenével foglalkoznak nincsen annyi pénze, hogy a nagyon hi-tech cuccokra beruházzanak, hacsak nem egy nagyobb performance-ban zenélnek. ---> Valószínűleg Genelecre, Dynaudiora és Mackire keveseknek futja (vagy ha mégis, akkor az kb egy éves spórolás után történik:D) Persze az említett márkanevekhez garantált minőség is kapcsolódik (bár mindegyiknél megvannak a favorizált modellek, amik nem feltétlenül, a legújabb, és legdrágább cuccok).
A legtöbben a Genelecre esküsznek, és meg tudom érteni, hogy miért... elég jól szólnak főleg a 1030-as széria felett!
Konkrét termékek:

Genelec 1032A (kb 470000 HUF/db)
Dynaudio BM 5A Compact (kb 300000 HUF/db)
MAckie SRM950 (kb 290000 HUF/db)

A home usereknek maradnak a közép kategóriás megoldások. A félreértések elkerülése végett, a középkategória nem egyenlő a gagyival!
Amiket ajánlani merek itt, és talán a közép kategória csúcsainak számítnak az az E-MU a Tapco, és az Adam (az utóbbinak vannak prémium kategóriás termékei is!)
Az E-MU-hoz nem árt mondjuk a mélynyomó részt is beszerezni, mert úgy az igazi! Az Adam, és a Tapco nagyjából önmagukban is megállják a helyüket, de azért ezekhez sem árt a mélynyó, csak nem feltétlenül szükséges!

Ajánlott termékek:

E-MU PM5 (kb 55000 HUF/db)
E-MU PS12 mélynyomó (kb 12000 HUF/db)
Tapco S5 (kb 52000 HUF/db)
Adam A7 (kb 90000 HUF/db)
Adam A5 Pro (kb 65000 HUF/db)

Futottak még a középkategóriában:

KRK RP Series (túl sok a magas, és kevés mélyet ad ki)

YAMAHA MSP Series (erről személyes tapasztalatom nincs, de sok embertől hallottam, hogy sajnos nem a legjobban sikerült széria ---> ettől még lehet, hogy nem rossz!)

Alesis M1 Active MKII (az árához képest nem szól rosszul, kb a középkategória alja)

M-Audio Studiophile BX-5a (akárcsak az Alesis)

Behringer Truth B2030A (nagyon becsapós!!! igazából ezt a modelt nem ajánlanám senkinek visszahallgatásra, szerintem ez kategóriát tévesztett dolog... nem szól rosszul, de tupírozza a hangképeket, kb mintha egy szimpla Hi-fi hangfal lenne)

Ezeket hallottam már működés közben. A vélemények a termékekről személyes tapasztalatokon alapulnak (kivétel: YAMAHA), lehet, hogy másoknak más jön le, egy-egy hangfalról.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:12, 30-08-2008 
corebreak

Szép!

Mondjuk érdemes azért foglalkozni kicsit a passzív dolgokkal is. Egy high-end audiofil használt pioneer referenciaerősítő megvan egy 20-asból mondjuk (a119 pl), és egy ehhez mondjuk egy JBL control 01 control sub-al, használtban kb 50 a kettő...(JBL-ről nem volt szó), és így még mindig csak 70-80-nál járunk (amugy meg a Control sub aktív, szal még a pio erőlködőt ki is hagyhatjuk), szal ami még mindig nem sok pénz.

udom nem egy Bryston ez a pio, és a JBL sem egy NS-10M, de home szinten egy erős füles mellé bőven elég...

(Arról nem is beszélve hogy passzívak közt találtam régebbi dynaudiokat is baráti áron (nagyon régi vintage)...)

De persze ez ízlés kérdése. Nagyon korrekt kis összegzés volt, gratula, csak én nem vagyok nagyon aktív párti, sőt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:29, 30-08-2008 
ujonc

Snaper_OFF wrote:
Szép!

Mondjuk érdemes azért foglalkozni kicsit a passzív dolgokkal is. Egy high-end audiofil használt pioneer referenciaerősítő megvan egy 20-asból mondjuk (a119 pl), és egy ehhez mondjuk egy JBL control 01 control sub-al, használtban kb 50 a kettő...(JBL-ről nem volt szó), és így még mindig csak 70-80-nál járunk (amugy meg a Control sub aktív, szal még a pio erőlködőt ki is hagyhatjuk), szal ami még mindig nem sok pénz.

udom nem egy Bryston ez a pio, és a JBL sem egy NS-10M, de home szinten egy erős füles mellé bőven elég...

(Arról nem is beszélve hogy passzívak közt találtam régebbi dynaudiokat is baráti áron (nagyon régi vintage)...)

De persze ez ízlés kérdése. Nagyon korrekt kis összegzés volt, gratula, csak én nem vagyok nagyon aktív párti, sőt...

Köszi, a dícséretet, és a kiegészítést is!

A passzív megoldásokban nem vagyok annyira jártas! A JBL-ből aktívakat nem nagyon hallottam a C1-est viszont kivételesen ismerem, és végülis nem egy rossz megoldás amit írtál (főleg a pénztárca kímélést tekintve), de azért a komolyabb aktívakkal nem lehet összevetni!
Az NS-10Met sem hallottam még élőben, de sokat olvastam már róla, és egyfajta legendának számít! (Kíváncsi lennék rá!)

A leírást amúgy amolyan támpontnak szántam azoknak akik vásárlás előtt állnak. Hátha segít valamit a döntésben (persze én azt vallom, hogy mindenki hallgassa meg saját maga az általa választott hangfalakat, és saját ízlésének megfelelően döntsön!)

Kiegészítésként: ha valaki rendelkezik a passzív megoldások terén elegendő tapasztalattal, akkor az bátran írjon ide egy hasonló összegzést!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:23, 30-08-2008 
corebreak

Meg kellene hallgatni párat...én is most akarom venni, de mivel nem akarok masterelni, meg van megbízható fülesem is mostmár hálaistennek, csak néhány apróbb dolgot akarok kintivel lehallgatni, sztereók, hangerő-arányok, zengetés...

Nekem is jól jönne egy kis infó...Fostex, vagy pl NS sorozatú HIFI yamahák, esetleg HE megoldások, pl harman-kardon...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:07, 31-08-2008 
pokemon

Szubladanak FENDER BXR100 basscombo :fog: :D
Elado...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:59, 31-08-2008 
corebreak

Akkor is abban vagyok még mindig hog a kis nano pm0.4-es fostex-ek elegek lennének nekem...csak beoltottak itten hogy az nem egy pár hanem egy darab, de megkérdezem komolyan:D

Amugy nagyon ott van ez a fostex. nekem bejön, mármint a márka...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]