Snaper_OFF wrote:
Szép!
Mondjuk érdemes azért foglalkozni kicsit a passzív dolgokkal is. Egy high-end audiofil használt pioneer referenciaerősítő megvan egy 20-asból mondjuk (a119 pl), és egy ehhez mondjuk egy JBL control 01 control sub-al, használtban kb 50 a kettő...(JBL-ről nem volt szó), és így még mindig csak 70-80-nál járunk (amugy meg a Control sub aktív, szal még a pio erőlködőt ki is hagyhatjuk), szal ami még mindig nem sok pénz.
udom nem egy Bryston ez a pio, és a JBL sem egy NS-10M, de home szinten egy erős füles mellé bőven elég...
(Arról nem is beszélve hogy passzívak közt találtam régebbi dynaudiokat is baráti áron (nagyon régi vintage)...)
De persze ez ízlés kérdése. Nagyon korrekt kis összegzés volt, gratula, csak én nem vagyok nagyon aktív párti, sőt...
Köszi, a dícséretet, és a kiegészítést is!
A passzív megoldásokban nem vagyok annyira jártas! A JBL-ből aktívakat nem nagyon hallottam a C1-est viszont kivételesen ismerem, és végülis nem egy rossz megoldás amit írtál (főleg a pénztárca kímélést tekintve), de azért a komolyabb aktívakkal nem lehet összevetni!
Az NS-10Met sem hallottam még élőben, de sokat olvastam már róla, és egyfajta legendának számít! (Kíváncsi lennék rá!)
A leírást amúgy amolyan támpontnak szántam azoknak akik vásárlás előtt állnak. Hátha segít valamit a döntésben (persze én azt vallom, hogy mindenki hallgassa meg saját maga az általa választott hangfalakat, és saját ízlésének megfelelően döntsön!)
Kiegészítésként: ha valaki rendelkezik a passzív megoldások terén elegendő tapasztalattal, akkor az bátran írjon ide egy hasonló összegzést!