Hermit wrote:
Sziasztok,
Még új vagyok itt,de én is nagyon kedvelem a régi hangszereket,ezekkel igyekszek zenélni több kevesebb sikerrel.
A kérdésem az lenne,hogy EMU E 5000 Ultrában van e valami jól bevált metodika szub készítésére?
Azon kívül hogy "Na,belököd a szinuszt cékettőn,elpét csumára le,kút meg csumára fel "

Én általában egy négyszöget veszek fel egy szintiből,és azt layerezem,filterezem,de a problémát az jelenti, ha lenyomom a hatpontos (biztonsági) LP filtert,akkor ugye bizonyos magasságban a basszus veszít az erejéből,és ez engem roppantul idegesít.Ezellen igyekeztem tenni mivel itt olvastam a felharmónikusok fontosságáról,ezért layereztem még rá,és feltranszponáltam,szűrtem csavartam tekertem,de ez sem nyújtott nagyobb segítséget.
Nem tudom az EMU használók ismerik e itt az EOS linket,ami egy nagyon jó kis szoftveres editor a nyomogatás kikerülésére,scsi összeköttetés révén,gondoltam megemlítem,hasznos lehet.
/http://www.tweakheadz.com/scsi_transfer_pc_to_emu_sampler.htm/
/http://www.mediafire.com/?sharekey=fdead339f75f6708ab1eab3e9fa335ca5c9ff068653e2153/
remélem működnek a linkek.
Utolsó kérdésem pedig arra irányulna,hogy a mesa nélkül,tudok e oda-vissza küldözgetni hangmintákat?
Mivel S3200 normálom van,amihez mitadisten,pont nemjó a mesa ( de a recycle igen,huh),így nemtudom hogyan oldhatnám meg hogy felveszek a samplerrel,átnyomom pc re,recycle szeletelés majd visszatöltés.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv a Fórumban!
Örömmel látom hogy 2 vasad tuti van, ezért nálam alapból az első padba kerültél:D
A sub dolgot jól írtad. Így ekll azt csinálni. Az a baj, hogy bármilyen jel elveszti a sub hatását ha bizonyos hangmagasságot elér sztem...szóval ne írj csapongó bass száundokat:D
EOS link, ügyes, de kell hozzá SCSI, viszont van egy másik progi, ami MIDIn kommuinikál, és nem kell várni a képernyőfrissítésre!
S3200! Nyami, nekem is volt 3000XL-em is meg 2000-em is.
De most még várok hogy az ölembe hulljon egy 1000 vagy 1100 olcsóé:D
Több lehetőséged is van mintaküldésre :
- használhatsz valami progit, illetve floppy lemezeket. (Chicken System Translator, illetve AkaiDISK, de sajna ezek a 98'as környezetet szeretik legjobban.)
- vagy fogod magad és midi tranfer protokkollal áttolod MIDI-n keresztül, elég lassú, de jobb mint a semmi,
- vagy ugye SCSI...
Keress meg privátban amgy:D

... jazz ninja ...
*忍び*
* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *