i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:54, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:35, 22-10-2008 
original nuttah

tr wrote:
matulageci wrote:
De hat ez is csak Magyarorszagon van igy, Ajropaban eppen hogy mindenki csak egyre jobban ert a zenehez, mert nem lustak es nem fosnak be a sok informaciotol, hanem csak meg kivancsiabbak lesznek. Legalabbis a normalisabbja. Lasd meg:

http://www.stlyrics.com/songs/l/lcdsoun ... 63764.html

Igen, ide sok. Mivel zenekultura mint olyan itt, nem letezik. [ pedig a net tokeletesen jo platform ezen "tudas" megszerzesenek ]
Nalunk vegervenyesen dugaba dolt ez a a kilencvenes evek kozepen/vegen amikor az elektronika illetve a dj kultura szepen elkezdte atvenni a foszerepet.
Egy mai tizen[huszon]evesnek - tisztelet a kivetelnek - egyszeruen goze nincs arrol hogy ki volt m.mclaren, mi a pixies, vagy hogy elorebb menjek kik voltak a velvet underground es hogy milyen hatassal van ez most pl arra, amit lehet hogy eppen hallgatnak.
Minek is lenne? Fontosabb hogy milyen a ruhad, az alakod, hany emberrel tudsz picsogni es kb semmit nem kozolni, illetve megjelenni es kesobb elmondani hogy igen ott voltam. A zene egyertelmuen hatterbe szorul, teljsen mindegy hogy tudod e a hallottakat kotni valahova vagy nem.
Es igen, vegtere is nem varhato el mindenkitol, viszont sajnos az erdeklodo is kinosan kevesnek tunik.

nézd trender, azért több évtizedes lemaradást nehéz behozni. én is jobb szerettem volna ha nagyapám kígyóbőr jakóban és rockabilly séróval a feje fölött forgatja nagyanyámat elvisre, apám meg anyám popsijáról rántja fel a kokót és utána elmennek mulatni az 54-es klubba. de sajnos ez nem adatott meg nekik. maradt záray és vámosi, korda stb. a beatles-ről már hallottak de a rolling stonesról már nem biztos.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:07, 22-10-2008 
poszthumusz

ha mindenben elmerülsz kicsit az azzal jár általában, hogy nem leszel egyik műfajban sem tökéletesen képben (vagy legfeljebb egyben). kinek mire kell...

ha dnb dj vagyok, beleásom magam és nyilván kevésbé fontos, hogy mit játszott a joy division 25 évvel ezelőtt és melyik cint használta ebből ed rush. ha zenekritikus vagyok, nem árt, ha az utóbbival vagyok tisztában és mondjuk nem ismerem a legújabb pendulum track xedik remixét.

egyszerű fogyasztóként pedig étvágytól függ, ki mennyit bír befogadni és ez szerintem külföldön is így van. nyilván sokkal szimpatikusabb, ha egy ember rendelkezik könnyűzenei műveltséggel és némi zenetörténeti ismerettel. tudja mi volt a cbgbs, ki volt Malcolm McLaren, vagy mi volt a grand ole opry, stb.

azt viszont aláírom, hogy jó pár éve már, hogy a zene háttérbe szorult azokon a bulikon, ahová sikerült eljutni. az emberek nem ismerik a zenéket, nem kapják fel egyszerre a fejüket ha megszólal egy anthem, bebaszás, randalír, oszt másnap, aztán vissza a bányába.
nemtom, gyurcsányahibás...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:56, 23-10-2008 
souljah

hogi wrote:

nézd trender, azért több évtizedes lemaradást nehéz behozni. én is jobb szerettem volna ha nagyapám kígyóbőr jakóban és rockabilly séróval a feje fölött forgatja nagyanyámat elvisre, apám meg anyám popsijáról rántja fel a kokót és utána elmennek mulatni az 54-es klubba. de sajnos ez nem adatott meg nekik. maradt záray és vámosi, korda stb. a beatles-ről már hallottak de a rolling stonesról már nem biztos.

Hogi draga baratom. Az en anyam sem tolt kokszot az arcaba[ bar igaz ami igaz kert tolem fuvet anno mert ki akarta probalni, de mondtam neki hogy eleg egy a csaladban ] a nagyapam sem volt rongylabjanos sot a csaladom nem volt alapvetoen zenefetissel megaldva. Semmi elokepzettsegem ralatasom, alapvetoen [ batyjam sulidiszko sziszikeccs - limahl - tsai, noverem depeche mode osszes album loopolva nap mint nap ] nem volt, csak azt ereztem hogy melyebben kell tudnom hogy ami popkulturalis korokben megy, ez megis mi. Mi az amit ezek hallgatnak es ez voltakepp mibol gyokeredzik. Hozza kell tennem hogy a fejemet csavargattak ha betoltam egy einsturzende n., smiths, missing foundation, dog faced hermans, vagy akar faith no more ill, korhuen front 242 / nitzer ebb albumot, nekik a jol bevallt sztereopiaia kellett. A zenekar akikkel jatszottam nem ertettek mi az hogy tech ich [ hogy forumhu" legyek, ] mert ha a kazettat megforditottuk, a kocsiban "ugyanaz" ment.

Ezek nem evtizedes lemaradasok hanem az alany alapveto szintjet kielegio erdeklodes totalis hianya, ill. a szelesebb latokor totalis hianya. Vagy ahogy matula kurvajol mondta a lustasag maga.

picsogjunk. az legalabb nem szol semmirol. sziahogyvagy?

Last edited by tr on 02:23, 23-10-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:22, 23-10-2008 
partiarc

igazad van.
nincs erdeklodes.
nincs igeny az igenyessegre...szol valami azt jol van.
a legtobb dj evekkel kesobb jon be a nagy atlag koztudataba mint ahogy sikerei vannak.(pl krafty kuts a balaton soundon)..vagy el se jut idaig.
akiket meg erdekelne azok meg annyit dolgoznak h nincs idejuk mellette masra es egyszer csak mar bulikra se jarnak...marad a tv a sor meg neha a haverok.

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign
'(__)' help him achieve world domination

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:26, 23-10-2008 
souljah

inoksz wrote:
igazad van.
nincs erdeklodes.
nincs igeny az igenyessegre...szol valami azt jol van.
a legtobb dj evekkel kesobb jon be a nagy atlag koztudataba mint ahogy sikerei vannak.(pl krafty kuts a balaton soundon)..vagy el se jut idaig.
akiket meg erdekelne azok meg annyit dolgoznak h nincs idejuk mellette masra es egyszer csak mar bulikra se jarnak...marad a tv a sor meg neha a haverok.

tudom hogy igazam van. de te ezzel megis mi a faszt akarsz mondani. se ful se far. gyerunk kin oksz egesd magad meg par post erejeig.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:47, 23-10-2008 
pokemon

Soha nem ertettem itthon egyeseknek azon nezeteit, hogy ha elmesz egy buliba ismerned kell a dj-t meg a zeneket. Es ha nem akkor mi a faszom van?

Hogy ilyen dolgokat tudni kell/illik? Ezzel a jelenseggel en csak ebben az orszagban talalkoztam, sehol mashol. Persze lehet hogy csak itt teszik szova, mashol meg uriemberkent kussolnak.

Nem tudom mi megy Europaban, de voltam tobbfele buliban holland, belga, luxemburgi, nemet, francia es svajci teruleteken - es az emberek ott inkabb kevesebbet vagtak a zenekrol mint itt.

-----

Suhaid ne add fel, a BTJ kiraly.
A Merlin viszont szar.
Sunday Session-re jo, de egy bulira nulla.
Nincs hangulata a helynek sajnos.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:33, 23-10-2008 
souljah

wszgo wrote:
Soha nem ertettem itthon egyeseknek azon nezeteit, hogy ha elmesz egy buliba ismerned kell a dj-t meg a zeneket. Es ha nem akkor mi a faszom van?

semmi nincs. menj oda vissza bulizni. jo lesz. ott megmondjak mi kell neked. de haza ne gyere, kerlek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:25, 23-10-2008 
szupercella

tr wrote:
wszgo wrote:

semmi nincs. menj oda vissza bulizni. jo lesz. ott megmondjak mi kell neked. de haza ne gyere, kerlek.

Szállj le a magas lóról, kérlek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:03, 23-10-2008 
pokemon

Nem tudom én 92 körül megkaptam életem első nem rock kazettáját, az volt ráírva, hogy Acid. Fogalmam sem volt róla, hogy mi az, azt se milyen dj, milyen tracklist-es munkája, csak tetszett.
Mi a baj azzal, hogy születtek azóta is népek, akik nem csak vájtpartira kíváncsiak. Olvasom itt a sok-sok megmondóembert, aki már az anyatejjel is Aphex Twint lefetyelt (anya meg terhesség alatt persze Joy Division-t meg Ramonest) és nem értem... Mit is akartok? Kisebb sörhasat, hogy beférjetek a marketinges csajok (melle) mellé? Kikérdezősdit minden bejáratjoz, ha nem sorolod fel a Doors összest de elmondod visszafelé a Squarepusher albumokat akkor bemehecc, pontosabban bejöhecc 'Hozzánk' a kiművelt jóízlésűekhez?
Jah és ha a gyermeketeket nem Tipperrel traktáljátok majd 5 évesen, csak tudjátok, hogy belőle is 'normális' fiatal lesz, aki qrvára le fogja szarni apu lemezeit :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 23-10-2008 
souljah

kuLi wrote:
tr wrote:
wszgo wrote:

lehet hogy eros volt de ne oktass ha lehet. inkabb a temahoz szolj ne hozzam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 23-10-2008 
droid

kuLi wrote:
tr wrote:
wszgo wrote:

pedig tr utasításait illik ellenvetés nélkül teljesíteni különben :cookie:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:40, 23-10-2008 
szupercella

tr wrote:
kuLi wrote:
tr wrote:
wszgo wrote:

A témához a te utolsó hozzászólásodnak sem volt sok köze. Inkább a másik ember pocskondiázáshoz. Erre figyelmeztettelek.
Az érvelés menő, a másik lekezelő kioktatása nem menő. Ha nem tetszik, nyugodtan bannolódhatsz is egy időre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 23-10-2008 
souljah

kuLi wrote:
tr wrote:
kuLi wrote:
tr wrote:
wszgo wrote:

A témához a te utolsó hozzászólásodnak sem volt sok köze. Inkább a másik ember pocskondiázáshoz. Erre figyelmeztettelek.
Az érvelés menő, a másik lekezelő kioktatása nem menő. Ha nem tetszik, nyugodtan bannolódhatsz is egy időre.

folytassuk ta'n mas platformon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 23-10-2008 
phreek wrote:
ma meg egyesek összenéznek a hajós krush alatt, hogy tebazmeg, hiszen ez japán

lolcsi

Post subject:
PostPosted: 13:30, 23-10-2008 
ujonc

cyboy wrote:
Nem tudom én 92 körül megkaptam életem első nem rock kazettáját, az volt ráírva, hogy Acid. Fogalmam sem volt róla, hogy mi az, azt se milyen dj, milyen tracklist-es munkája, csak tetszett.
Mi a baj azzal, hogy születtek azóta is népek, akik nem csak vájtpartira kíváncsiak. Olvasom itt a sok-sok megmondóembert, aki már az anyatejjel is Aphex Twint lefetyelt (anya meg terhesség alatt persze Joy Division-t meg Ramonest) és nem értem... Mit is akartok? Kisebb sörhasat, hogy beférjetek a marketinges csajok (melle) mellé? Kikérdezősdit minden bejáratjoz, ha nem sorolod fel a Doors összest de elmondod visszafelé a Squarepusher albumokat akkor bemehecc, pontosabban bejöhecc 'Hozzánk' a kiművelt jóízlésűekhez?
Jah és ha a gyermeketeket nem Tipperrel traktáljátok majd 5 évesen, csak tudjátok, hogy belőle is 'normális' fiatal lesz, aki qrvára le fogja szarni apu lemezeit :lol: :lol:

szerintem kicsit félreérted. itt arról van szó merlines vonatkozásban (és hangsúlyozom, én a szombati bonobón nem voltam, csak általánosságban beszélek), hogy rengeteg olyan ember megy le a bulikra, akik nem nem értenek hozzá, hanem nem érdekli őket, hogy mi a program. már feljebb írtam, hogy többször tapasztaltam azt, hogy a bárrészben lépni nem lehetett, a tánctér meg jóformán kongott az ürességtől, vagy csak épphogy megtelt félig. sajnos ezzel ezek az arcok kiszorítják azokat az embereket, akiket tényleg érdekelne az adott fellépő.

egyébként én ezzel még együtt tudok élni egy buliban, az sokkal inkább bosszant, hogy azért kell kifizetnem a 2-3 ezer forintos belépőket, mert farkam van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:34, 23-10-2008 
original nuttah

flynn wrote:
az sokkal inkább bosszant, hogy azért kell kifizetnem a 2-3 ezer forintos belépőket, mert farkam van.

ez gondolom az egeszseges aranyok fenntartasa erdekeben alakult ki, ami csoppet sem problema sztem

http://budabeats.com
03.28. fogashaz
04.11. mika
04.12. nappali
04.26. fogaskert
04.30. gmk
05.01. fogashaz
05.17. volt music bar

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:46, 23-10-2008 
souljah

suhaid wrote:
elővétel jó lett volna, ez tény. ugye ez a hajóteraszos nullapromós örömzenélősnek szánt nyárzárónak volt a pótbulija, próbáltunk semmit nem változtatni, hiszen nem illene. jegyáron sem, a lefogyasztós sztorit is próbáltuk átboxolni a Merlinen, lineup is ugyanaz volt, a szituáció meg végül nem annyira. de őszintén, a lófasz gondolna arra, h TÉNYLEG 2000 ember kiváncsi egy Bonobo DJ szettre 2008-ban. Nem mintha rossz lenne, sőt, szerintem is jó volt, de könyörgöm: MIÉRT? legyen kiváncsi 600 vagy mittudomén, tökre ok. de ismétlem: egy B&S vagy egy Jamespants bulira meg eljöttök 200an? Noormáális?

a BTJ majd 7 éve úgy megy, hogy olyanokat próbálok hívni akiket éppen szeretek és sikerül iderángatni. ha ez most épp nem találkozik a nagyvárosi közízléssel, akkor semmi baj, van elég más dolgom. de szakértő szuperfejeket, akik "lejönnek bonobóra" aztán ugatnak, hogy jajdekicsi Merlin stb, minimális mértékben sem tudom komolyan venni. Nem a Merlin kicsi hanem ezeknek a lúzereknek a látóköre.

végül pedig: fasza buli volt, remek hangulat, közönségre sem volt panasz. köszi.

azért nem kell ennyire kiborulni, kristóf... örülj hogy vannak olyan igényes előadók, akikre sokan kiváncsiak. engem pl. nagyon érdekelt a james pants, de pont külföldön voltam akkor és nem egy, nem két olyan btj bulin voltunk a kis brigáddal, ahol parszazan tartottuk a lelket a fellepokben...(tudom, nem is nekem szólt a kis kiborulás)

viszont ha nem lesz btj, ki fogja nekem... nekunk, ennek a par szaz embernek... elhozni az olyan eloadokat mint az emanon , a slum village vagy a sadat x...?? :(

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:51, 23-10-2008 
pokemon

tr wrote:
wszgo wrote:

Pu-re reagalva: semmi baj, meg ezt nem hozzad inteztem konkretan. Senkihez es mindenkihez...

De reszkethetsz, mert itthon vagyok es maradok is egy par honapot. 8)

Egyebkent meg nem ertem mit akarsz, en ezzel tenyleg csak itthon talalkoztam. Kulfoldon (ahol en jartam) az emberek bulizni jarnak el meg hogy jol erezzek magukat. Itthon egyesek meg kb azert hogy a masikat lessek - ki mit tud, hogy tancol, hogy nez ki stb.

Amugy ezzel sincs semmi gondom, csak mindig meglep hogy egyesek mennyire gorcsosen ragaszkodnak nezeteikhez es mennyire nem erzik at/fogadjak el masok velemenyet. De amugy ez is rendben van.

Feel the power of the light side...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 23-10-2008 
original nuttah

tr wrote:
hogi wrote:
...

nem értem miért kell ledegradálnod. nem picsogni szeretnék veled hanem beszélgetni, mint ahogy egyszer-kétszer már tudtunk.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:47, 23-10-2008 
souljah

hogi wrote:
tr wrote:
hogi wrote:
...

nem értem miért kell ledegradálnod. nem picsogni szeretnék veled hanem beszélgetni, mint ahogy egyszer-kétszer már tudtunk.

azt a mondatot nem neked cimeztem ne viccelj mar :]

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 167 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]