i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:41, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 49  Next
Author Message
 Post subject: Re: Nova kontra ableton arp
PostPosted: 19:42, 28-09-2008 
corebreak

Hermit wrote:
Ha betolok egy arpot az abletonba 1\8 on hogy küldje a novát akkor néha betéveszti a dallamot illetve amikor a bar az elejére ugrik,néha megőrül,összevissza kezdi el pergetni a hangokat,de ha ujraindítom a loopot megoldódik.

Nem értem.

Minden loop végén mondjuk az utolsó 1\16 ban az összes modulált paramétert vissza kellene állítani 0-ra?

Vagy kellene valami pontossabb midi interface...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 23:12, 28-09-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
Hermit wrote:
Ha betolok egy arpot az abletonba 1\8 on hogy küldje a novát akkor néha betéveszti a dallamot illetve amikor a bar az elejére ugrik,néha megőrül,összevissza kezdi el pergetni a hangokat,de ha ujraindítom a loopot megoldódik.

Nem értem.

Minden loop végén mondjuk az utolsó 1\16 ban az összes modulált paramétert vissza kellene állítani 0-ra?

Mivel nem ismerjuk az altalad hasznalt bekoteseket es beallitasokat,ezert azt javaslom a nova midi savjat ugy allitsd be,hogy a MIDI FROM-no imput...
Ha meg igy is pergeti,akkor nagy valoszinuseggel a Snaper altal emlitett midi interface problema lesz... :)

Profile  

PostPosted: 00:38, 29-09-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:
Hermit wrote:

Nem értem.

Mivel nem ismerjuk az altalad hasznalt bekoteseket es beallitasokat,ezert azt javaslom a nova midi savjat ugy allitsd be,hogy a MIDI FROM-no imput...
Ha meg igy is pergeti,akkor nagy valoszinuseggel a Snaper altal emlitett midi interface problema lesz... :)

Vagyy pedig...bővebben (és tudom ez miatt most sokan felszedik a macskakövet...), ratyi interface és WIN, mert az tutter késik...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject: 12
PostPosted: 22:45, 29-09-2008 
ujonc

:)

V2

M-Audio ozone,ami ráadásul olyan,hogya hangkari része "kisült" vagy a fene tudja,nem ereszt ki hangot.

Windows is stimmel,meg egy lapos,ami csak azért van,mer hozzánőttem.

Oké,sajnos a macen amit szereztem elromlott az ableton (C.P.),én barom meg vindózos agyammal majd jól újrahúzom a 10.3.9-et ,és egyértelmű,hogy format volt vinyó,és rábasztam mer ha jól sejtem itt legelőször os9 tud csak tiszta vinyóra menni,aztán a fentebbiek.

Szóval a cédé a gépben,se kép se hang,szerezhetek os9 et:)

Pedig maccel csodaszépen suhant.

:(

rip

Azon filozofáltam mostanában,hogy külső keverő helyett nem e célszerűbb egy többcsatornás hangkártyát venni egy kontrollerrel?Végülis ugyanott tartunk,oké most nem a vegyünk mackie onyx helyett soundlabot ról van szó,de felötlött hogy ha nem kifejezetten azért van a keverő mert fontos,csak jelösszegzésnek,max aux effektnek akkor nem tökmindegy hogy ez vagy az?

Konkrétan ez arról ugrott be,hogy egy(oké oké,máglyára velem) de behringer rackes keverőm van,tök szuper,viszont ami egyből kiszurta a fülemet,hogy direkt az emuból szinte csillingelnek a hangok,szépen elválasztódnak,kontúrosak,míg a keverőn átmenve ez biza hallhatóan veszít a minőségéből.Plusz mivel egészen máshogy szólt a full bankot át kellett álligatni hangerőt,panorámát mindent hogy a keverőn át ugyanazt a képet adja le ( kb) mint simán az emuból.

Vagy ez baromság lenne?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:13, 30-09-2008 
pokemon

lenne egy ultra lama kerdesem

ha van egy midi kontrollerem

akkor ha betanitok neki egy vsti szintit akkor azt hova menti?

az adott projektbe vagy ahhoz a vstihez rendeli hozza?

magyarul minden egyes zenenel be kell tanitani?

es ha van egy szintin kb 1000 tekero a midi kontrolleren meg 5 akkor zenenkent mast szeretnek rajuk kiosztani ez hogy megy?

kosz a segitseget

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:11, 30-09-2008 
ujonc

minord wrote:

es ha van egy szintin kb 1000 tekero a midi kontrolleren meg 5 akkor zenenkent mast szeretnek rajuk kiosztani ez hogy megy?

kosz a segitseget

Az, hogy a MIDI learn dolgokat hova menti, szintinként változó. Macen is van registry (library/receipts), az egy olyan hely, ahol lehet ilyeneket tárolni. Ha nem ott, akkor valahol általában megoldják a fejlesztôk. Ez hostok nagyrészénél így mûködik, kivétel Abletonnál, ami nem enged a plugineknek közvetlen MIDI hozzáférést, így ott én általában újra belövöm (mivel csak live-ra használom viszont, ez nálam nem vészes, mert csak egy projektem van, amit rendszeresen nyüstölök, így betöltésnél minden OK).

Szerencsére a MIDI learn-t azért elég egyszerûre csinálják, így nincs vele sok probléma. Sokkal nehezebb fejbentartani, mit-mihez rendeltél viszont, és sajnos soha nincs elég poti a kontrolleren.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 30-09-2008 
pokemon

9b0 wrote:
minord wrote:

kosz a segitseget

Az, hogy a MIDI learn dolgokat hova menti, szintinként változó. Macen is van registry (library/receipts), az egy olyan hely, ahol lehet ilyeneket tárolni. Ha nem ott, akkor valahol általában megoldják a fejlesztôk. Ez hostok nagyrészénél így mûködik, kivétel Abletonnál, ami nem enged a plugineknek közvetlen MIDI hozzáférést, így ott én általában újra belövöm (mivel csak live-ra használom viszont, ez nálam nem vészes, mert csak egy projektem van, amit rendszeresen nyüstölök, így betöltésnél minden OK).

Szerencsére a MIDI learn-t azért elég egyszerûre csinálják, így nincs vele sok probléma. Sokkal nehezebb fejbentartani, mit-mihez rendeltél viszont, és sajnos soha nincs elég poti a kontrolleren.

kosz!

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject: Re: 12
PostPosted: 16:57, 30-09-2008 
corebreak

Hermit wrote:
:)

V2

M-Audio ozone,ami ráadásul olyan,hogya hangkari része "kisült" vagy a fene tudja,nem ereszt ki hangot.

Windows is stimmel,meg egy lapos,ami csak azért van,mer hozzánőttem.

Oké,sajnos a macen amit szereztem elromlott az ableton (C.P.),én barom meg vindózos agyammal majd jól újrahúzom a 10.3.9-et ,és egyértelmű,hogy format volt vinyó,és rábasztam mer ha jól sejtem itt legelőször os9 tud csak tiszta vinyóra menni,aztán a fentebbiek.

Szóval a cédé a gépben,se kép se hang,szerezhetek os9 et:)

Pedig maccel csodaszépen suhant.

:(

rip

Azon filozofáltam mostanában,hogy külső keverő helyett nem e célszerűbb egy többcsatornás hangkártyát venni egy kontrollerrel?Végülis ugyanott tartunk,oké most nem a vegyünk mackie onyx helyett soundlabot ról van szó,de felötlött hogy ha nem kifejezetten azért van a keverő mert fontos,csak jelösszegzésnek,max aux effektnek akkor nem tökmindegy hogy ez vagy az?

Konkrétan ez arról ugrott be,hogy egy(oké oké,máglyára velem) de behringer rackes keverőm van,tök szuper,viszont ami egyből kiszurta a fülemet,hogy direkt az emuból szinte csillingelnek a hangok,szépen elválasztódnak,kontúrosak,míg a keverőn átmenve ez biza hallhatóan veszít a minőségéből.Plusz mivel egészen máshogy szólt a full bankot át kellett álligatni hangerőt,panorámát mindent hogy a keverőn át ugyanazt a képet adja le ( kb) mint simán az emuból.

Vagy ez baromság lenne?

Milyen mac? Meg nekem van OS8ig vissza minden, szal adhatok ha kell.

A keverő dolog...

1. még paradoxnak is cask behrire tellik:D

2. nem baromság amit írsz a hangképpel kapcsban, de a több inputos kari rossz ötlet. Nekem is volt, egyszer behal és akkor bumm. Ott vagy middi meg keverő nélkül. Legyen egy összegző. Nekem is rack-es keverőm van, csak az Fostex, viszont nincsen rajta EQ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:24, 30-09-2008 
pokemon

En a scsi miatt alltam vissza a pc-re...
Na meg vezerlesben,semmi kulonbseget nem talaltam a ketto kozott.Nalam a P3 mukodik rendesen,ahogy kell,nem pereg nem kapkod nem happog....
Persze felvenni midi jelet jobbnak bizonyult a mac...
De ezt,most mashogy oldom meg :D

Profile  

Post subject: eMUS TRÜKK
PostPosted: 20:40, 01-10-2008 
ujonc

Van két trükk amit szeretnék megosztani,felesleges lett volna külön topikot nyitni neki.

Mindkettő praktika a kordozásokkal történik,én emuval csináltam meg,de sztem ugyanígy bármivel meglehet.

Az első trükk az a recycle szerű ütembontás anélkül hogy széjjel kellene darabolni a breaket.

a key-t rátoljuk a gain 4x re, a gain 4x et meg a sample startra.Namost itt az amountokkal lehet beállítani hogy pont úgy kezdődjön ahogy azt szeretnénk,ja,és a presetben a non transpose-t nem árt bekapcsolni a fine tuninggal meg tempóra húzni.

A második érdekes dologra a hétvégén jöttem rá,az pedig egyféle szöveg-móka.

Adott mondjuk egy mondat,ami fel van darabolva.

Ezek a darabok ki vannak osztva egymás után a billentyűzetre.

A szekvenszerbe teszek egy arpeggiatort,aminek a gate-jét és a rátáját tudom kontrollerrel biztergálni a midibillentőről,a lépésköz az nulla,szal nem változik a magassága.

Ha ez megvan,akkor a modkereket a sample starttal összekötve( nekem 100% on volt az amount) és a billentyűt lenyomva ilyen deepmixes trekkekben hallható módon lehet a szöveget bontogatni,ahogy nyomod előre a kereket,úgy mondja ki a mondatot,a ráta meg nem ütemszinkronos hanem free,kajak ilyen robothang vagy nemistom,és ha lepiccseled akkor is fasza,mer te irányítod mennyit mondjon el,kajakra dekonstrukt:D

remélem hasznos felfedezések volt,én kurvára elszórakoztam vele.

Profile  

Post subject: Re: eMUS TRÜKK
PostPosted: 23:21, 01-10-2008 
corebreak

Hermit wrote:
Van két trükk amit szeretnék megosztani,felesleges lett volna külön topikot nyitni neki.

Mindkettő praktika a kordozásokkal történik,én emuval csináltam meg,de sztem ugyanígy bármivel meglehet.

Az első trükk az a recycle szerű ütembontás anélkül hogy széjjel kellene darabolni a breaket.

a key-t rátoljuk a gain 4x re, a gain 4x et meg a sample startra.Namost itt az amountokkal lehet beállítani hogy pont úgy kezdődjön ahogy azt szeretnénk,ja,és a presetben a non transpose-t nem árt bekapcsolni a fine tuninggal meg tempóra húzni.

A második érdekes dologra a hétvégén jöttem rá,az pedig egyféle szöveg-móka.

Adott mondjuk egy mondat,ami fel van darabolva.

Ezek a darabok ki vannak osztva egymás után a billentyűzetre.

A szekvenszerbe teszek egy arpeggiatort,aminek a gate-jét és a rátáját tudom kontrollerrel biztergálni a midibillentőről,a lépésköz az nulla,szal nem változik a magassága.

Ha ez megvan,akkor a modkereket a sample starttal összekötve( nekem 100% on volt az amount) és a billentyűt lenyomva ilyen deepmixes trekkekben hallható módon lehet a szöveget bontogatni,ahogy nyomod előre a kereket,úgy mondja ki a mondatot,a ráta meg nem ütemszinkronos hanem free,kajak ilyen robothang vagy nemistom,és ha lepiccseled akkor is fasza,mer te irányítod mennyit mondjon el,kajakra dekonstrukt:D

remélem hasznos felfedezések volt,én kurvára elszórakoztam vele.

Kircsi!

Lassan lehetne egy emu vas topik is. Cord-okat elég nehéz levágni.

Amugy ezt a beatslice-et én is megcsináltam samplestarttal, Hit-re postoltam is, sikert aratva :fog: , szal ez is faja. Engem inkább ez a destruktív voco effekt érdekel. Dobhatnál egy részletes cord seetinget ide, he:D

Amugy emusonacid.co.uk, ezen az oldalon beszarás dolgokat lehet alálni, pl a nagymester Phono által (igen, az a Phono), szal az ő általa postolt, loop+lfo-val kombózott ütem-tae delay...brutkó:D

Profile  

Post subject: Emu izémizé
PostPosted: 00:04, 02-10-2008 
ujonc

Szerintem ne nyissunk külön topikot emunak,mer egyrészt ugy tűnik,párunkon kívül más nemigen látogat ide a méhtelepre,aztán nehogy megszólódjunk:)

Amugymeg az emu oldalon a legacy vasaló supportnál le tudod szedni samplerspecifikusan a manuált pdf ben ez gondolom már megvan,abban meg ki van fejtve a kordonozásban használatos rövidítések jelentése.

Amugy szegről végről,olyasmi lenne mint a nord vagy egyéb moduláris cuccok egyszerűbben.

Az ilyen lag meg diode meg flip flop meg mittomén azok ilyen jelösszegzők-szűrők satöbbi amivel lfo-t meg envelope-t meg ilyeneket lehet formázni,akkor a keveréshez van a sum,meg öö mittoménmég mi ,most nincs bekapcsolva,meg lusta is vagyok:D

Csak ugye,mindenkinek egyénileg kell rájönni,szerény személye adott funkciót mire tud használni.Kisérletezés.csak nem kell bepistulni mer van olyan is ( eleinte csak olyan:D ez saját példa) hogy 3 óra szemplerezés végeredménye egy,a keverőből határozottan szóló valamilyen hang,annak ellenére hogy a sampleren minden egyes csatorna csontra le van nyomva,midi jelet nem kap,nem is ragadt bele midi jel-az összes 32 kordlehetőség össze van kötve valamivel átláthatatlan pókhálót alkotva hogy még a kedvet is elvegye ujabb 40 perctől amire az esetlegesen fennmaradt érdeklődés az éppen szóló hang mibenlétének és kialakulásának felfedését illetően még fenntartható:D

De azér mókás:D

Nem egyszer fordult elő sztem már mással is szombaton-vasárnap hajnalban otthoni hosszú zenélős sörözős satöbbi után már tök készen hogy,bazmeg,nemértem.De...de de ...Most most ez miből szól?

Meg mi ez a hang egyáltalán?

Meg most ez melyik preset?ezt most mi nyomja?Nem is megy az ableton,most mivan?

Áldott legyen a vas és a vele járó összes jó és összes végtelen órányi szarakodás ami a muzsikus lelkét és múzsáját tiporja tajgetosz szakadékába.

Profile  

Post subject: Setét Csilla
PostPosted: 00:19, 02-10-2008 
ujonc

Jut is eszembe,fényezek némi vasat.

Nemtom kinek mennyire ismerős,ebayen rendszeres vendég mr. redSound darkstar,zsíros kis desktopszinti,analóg modellező,az fix a dobhártyádat szakíjja s tépi.

http://uk.youtube.com/watch?v=FlRaC90ifjE

http://www.vintagesynth.com/misc/darkstar.shtml

A durvaság meg az,hogy egy upgrade csippel amit szintén fel lehet lelni néha az öbölben,kapunk belőle egy durva vokódert,de ez mind le van írva.

Ami nekem speciel nagyon bejön,az a kis dzsodzsó,amivel paramétereket vezérelhetünk,osc aránya meg effélék:D

Majd ha szerzek egyet,megya hangja a swampba

Profile  

Post subject: Re: Emu izémizé
PostPosted: 06:49, 02-10-2008 
corebreak

Hermit wrote:
Szerintem ne nyissunk külön topikot emunak,mer egyrészt ugy tűnik,párunkon kívül más nemigen látogat ide a méhtelepre,aztán nehogy megszólódjunk:)

Amugymeg az emu oldalon a legacy vasaló supportnál le tudod szedni samplerspecifikusan a manuált pdf ben ez gondolom már megvan,abban meg ki van fejtve a kordonozásban használatos rövidítések jelentése.

Amugy szegről végről,olyasmi lenne mint a nord vagy egyéb moduláris cuccok egyszerűbben.

Az ilyen lag meg diode meg flip flop meg mittomén azok ilyen jelösszegzők-szűrők satöbbi amivel lfo-t meg envelope-t meg ilyeneket lehet formázni,akkor a keveréshez van a sum,meg öö mittoménmég mi ,most nincs bekapcsolva,meg lusta is vagyok:D

Csak ugye,mindenkinek egyénileg kell rájönni,szerény személye adott funkciót mire tud használni.Kisérletezés.csak nem kell bepistulni mer van olyan is ( eleinte csak olyan:D ez saját példa) hogy 3 óra szemplerezés végeredménye egy,a keverőből határozottan szóló valamilyen hang,annak ellenére hogy a sampleren minden egyes csatorna csontra le van nyomva,midi jelet nem kap,nem is ragadt bele midi jel-az összes 32 kordlehetőség össze van kötve valamivel átláthatatlan pókhálót alkotva hogy még a kedvet is elvegye ujabb 40 perctől amire az esetlegesen fennmaradt érdeklődés az éppen szóló hang mibenlétének és kialakulásának felfedését illetően még fenntartható:D

De azér mókás:D

Nem egyszer fordult elő sztem már mással is szombaton-vasárnap hajnalban otthoni hosszú zenélős sörözős satöbbi után már tök készen hogy,bazmeg,nemértem.De...de de ...Most most ez miből szól?

Meg mi ez a hang egyáltalán?

Meg most ez melyik preset?ezt most mi nyomja?Nem is megy az ableton,most mivan?

Áldott legyen a vas és a vele járó összes jó és összes végtelen órányi szarakodás ami a muzsikus lelkét és múzsáját tiporja tajgetosz szakadékába.

:d Megvan minden manuál, magyarul is, angolul is ha kell oda tudom adni:D

De a cord, jó értem a rövidítéseket, én arra gondoltam egyszerűbb lenne ha bepostolnád ide a "scrrenshot"-ot, így nem 20 perc lenne belőni az emut, hanem 3 :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:05, 02-10-2008 
pokemon

Na igen,ez a cordozas kicsit hosszadalmas,de megeri..
Nagyon nagy dolgokat lehet elocsalni a gepbol :D
Az akaibol talan ez az ami hianyzik,vagy legalabbis kevesebb lehetoseget nyujt...

Profile  

Post subject: jaz
PostPosted: 10:15, 04-10-2008 
ujonc

Nemtom ki mennyire izgul a zajra,meg a zajdobozokra,én igen.

Lásd tigrics féle ding ding,building:D

http://www.bent-it.com/Group/soundthras ... er2.0.html

Profile  

Post subject: Re: jaz
PostPosted: 14:24, 04-10-2008 
corebreak

Hermit wrote:
Nemtom ki mennyire izgul a zajra,meg a zajdobozokra,én igen.

Lásd tigrics féle ding ding,building:D

http://www.bent-it.com/Group/soundthras ... er2.0.html

Akkor inkább egy SID-es C64 :D

De jó a Nosferatu design:D

Profile  

Post subject: Help!
PostPosted: 12:32, 31-10-2008 
ujonc

hey!

nem tudom melyik topikba kéne ezzel a hibával írnom, de az a gondom, hogy ha laptoppal (toshiba satellite, tudom tudom, kéne már egy macbook) zenélek buliban (+midi kontroller külső hangkártyával, de ez nem fontos jelen esetben), amennyiben a tápkábel be van dugva, és csatlakoztatva, a kimenet ad egy halk, de azért hallható alap zajt, zúgást, viszont ha meg nem dugom be töltésre, a laptop teljesítménycentrikus módban épphogy csak kibír egy órát anélkül, hogy lemerülne, ami hosszabb setnél nem lenne túl szerencsés.. ötlet? mi lehet a gond, mit kéne cserélni, vagy mi a megoldás a zaj eltüntetésére?

Profile  

Post subject: Re: Help!
PostPosted: 13:48, 31-10-2008 
ujonc

bcs wrote:
hey!

nem tudom melyik topikba kéne ezzel a hibával írnom, de az a gondom, hogy ha laptoppal (toshiba satellite, tudom tudom, kéne már egy macbook) zenélek buliban (+midi kontroller külső hangkártyával, de ez nem fontos jelen esetben), amennyiben a tápkábel be van dugva, és csatlakoztatva, a kimenet ad egy halk, de azért hallható alap zajt, zúgást, viszont ha meg nem dugom be töltésre, a laptop teljesítménycentrikus módban épphogy csak kibír egy órát anélkül, hogy lemerülne, ami hosszabb setnél nem lenne túl szerencsés.. ötlet? mi lehet a gond, mit kéne cserélni, vagy mi a megoldás a zaj eltüntetésére?

2 megoldást is mondok.

1. van ilyen földhurok vagy hogyhivják , kábelre kell rárakni , ilyen kis müanyag szar :D
2. veszel a dugasz végére 1 kis átalakitót max 300ft.
oktogonon a conrad müszaki boltban van énis ott vettem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 23-11-2008 
pokemon

szevasztok!

behringer csoves eqval meg csoves kompival volt valakinek mar dolga?

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]