i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:17, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 49  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:00, 18-12-2008 
droid

Snaper_OFF wrote:
Espeedie wrote:
Snaper_OFF wrote:
deviant wrote:
Snaper_OFF wrote:
És hogy miért nem valami "divatos" E-Mu, Dynaudio, Adam, Genelec, KRK, neaggyisten' Behringer lesz...azér' mer' mindenkinek olyan van, pont.

nem veletlen
van ilyen haverom, aki mindig szellel szembe hugyozik
az agyamra megy :fog:

Hát most érted :D Valakinek be kell tölteni ezt a hülyegyerek szerepet :D:D Nekem ezt dobta a gép :D:D:D

K240el+azokkal nem fogsz tudni olyan jo mixdownt mint dynaudio hangfalakkal

Oké mester :fog: ... nekem meg elég, had ne menjünk már bele magyar és/vagy külföldi példákkal most abba ki milyen monitoringal milyen fasza mixdownt csinál. Mér pont a Dynaudiot mondtad? Szarrá szólja egy Mackie vagy Genelec...

Szerintem Mackie, Genelec vagy Dynaudio, szinte mind1 csak highend hangfal legyen amin csinálod ne füles. De még így is csak azt hallom hogy a dynaudio a legjobb, de ezen a szinten már nem érdekelne engem a különbség. Ugye sajna ott van hogy ettől függetlenül rengeteg tapasztalat kell ahhoz hogy annyira jót csináljál (sokszor használom ezt a szép kifejezést).

De azzal mit akarsz még is csinálni ha levágod fülessel a felesleges mélyet, lowbudget hangfalon meghallgatod észreveszed hogy túlvágtad visszaveszel valamennyit, ujra meghallgatod fülesen, ott döng mint az állat, és 20 perc után gőzöd nincs hogy mi jo beállítás. Még egy highend hangfalon egyszer belövöd azt pont, max másnap reggel friss füllel meghallgatod a biztonság kedvéért és rájössz ez ugy jol van levágva ahogy van.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:33, 18-12-2008 
pokemon

miert vagna le a melyet?

drumandbass, ergo a mely a lenyeg

amugy szerencsere van remeny: ki lehet noni azt h mindig a cuccaidat vagy a draga cuccok hianyat okolod a szar zeneert / masterert

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:43, 18-12-2008 
corebreak

Espeedie wrote:
Snaper_OFF wrote:
Espeedie wrote:
Snaper_OFF wrote:
deviant wrote:
Snaper_OFF wrote:
És hogy miért nem valami "divatos" E-Mu, Dynaudio, Adam, Genelec, KRK, neaggyisten' Behringer lesz...azér' mer' mindenkinek olyan van, pont.

nem veletlen
van ilyen haverom, aki mindig szellel szembe hugyozik
az agyamra megy :fog:

Hát most érted :D Valakinek be kell tölteni ezt a hülyegyerek szerepet :D:D Nekem ezt dobta a gép :D:D:D

K240el+azokkal nem fogsz tudni olyan jo mixdownt mint dynaudio hangfalakkal

Oké mester :fog: ... nekem meg elég, had ne menjünk már bele magyar és/vagy külföldi példákkal most abba ki milyen monitoringal milyen fasza mixdownt csinál. Mér pont a Dynaudiot mondtad? Szarrá szólja egy Mackie vagy Genelec...

Szerintem Mackie, Genelec vagy Dynaudio, szinte mind1 csak highend hangfal legyen amin csinálod ne füles. De még így is csak azt hallom hogy a dynaudio a legjobb, de ezen a szinten már nem érdekelne engem a különbség. Ugye sajna ott van hogy ettől függetlenül rengeteg tapasztalat kell ahhoz hogy annyira jót csináljál (sokszor használom ezt a szép kifejezést).

De azzal mit akarsz még is csinálni ha levágod fülessel a felesleges mélyet, lowbudget hangfalon meghallgatod észreveszed hogy túlvágtad visszaveszel valamennyit, ujra meghallgatod fülesen, ott döng mint az állat, és 20 perc után gőzöd nincs hogy mi jo beállítás. Még egy highend hangfalon egyszer belövöd azt pont, max másnap reggel friss füllel meghallgatod a biztonság kedvéért és rájössz ez ugy jol van levágva ahogy van.

Hát ja...lehet így is. Én inkább úgy csinálom, hogy azt a pénzt amiből vennék egy Dynaudiot (Bm5 = 150000), vagy Genelecet (8020A = 82000) vagy Mackiet (itthoni árat nem is találtam így hirtelen), szal abból a pénzből veszek rendes "hájend" hangkeltőket, csinálom a zenét fülessel (értsd, mindent), lehallgatom a zengetést, a panorámákat, ugy egyben az egészet "szellősen", és jó nagy szemmekkel figyelem a spektrumot, hogy mennyi a SUB, ha netán a 2 eszközből nem bírnám összerakni.

Szóval, mindenkinek van egy prioritási sorrendje, mit venne először, nálam VAS, és a fülesemben meg megbízom. Nekem két kis doboz kellett, amivel lehallgatom az egészet "kint", meg filmet nézek rajta, meg youtube-ot.

(Amugy mixdownjaimba nem kötöttek bele mostanság és CSAK k240 van benne, ha bele is kötöttek valami az sem sub volt :S)

No mindegy, nem flamelni akarok, csak énnekem ez JÓ. Amugy sem Dynaudioval váltanám meg a világot...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:45, 18-12-2008 
corebreak

minord wrote:
miert vagna le a melyet?

drumandbass, ergo a mely a lenyeg

amugy szerencsere van remeny: ki lehet noni azt h mindig a cuccaidat vagy a draga cuccok hianyat okolod a szar zeneert / masterert

De igaza van amugy neki valahol, csak énnekem nem ez az első. Vettem egy JÓ fülest egy rakat pénzért, és bizonyított. Szépen szól és kész. Mondjuk tényleg ez a SUB dolog...pont azon a legegyszerűbb adni/venni a master során...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:50, 18-12-2008 
original nuttah

Aki low budget cuccon dolgoznak annak pl nagyon nagy segítség a folyamatos Analyzing. Analizálj le pár tracket aminek a hangzására adsz (akár hagyd bent referencia sávnak) és már is közelebb vagy a célhoz.

Nem az eszköz szentesíti a célt hanem a cél az eszközt. Szokás kérdése is, hogy valaki adott lehallgatási körülmények között milyen mixdownt készít. Mindenesetre hangtechnikai suliba az első mondta amit megtanítottak. Semmien fülesen nem szabad mixdownolni (csak ellenőrzésre szolgál leginkább), amire a gyakorlat némiképp rácáffol, de mégse. Senki nem gondolhatja azért komolyan, hogy jobb mixdown-t csinál k240-en mint egy dynaudio bm6a-n vagy akár egy emu kombón. :D De egy helyel közzel korrekt anyagot összelehet hozni amire már a hallghatóság biztos nem fogja aztmondani, hogy sz@rul szól.
Abból kell a legjobbat kihozni amid van és pont.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:05, 18-12-2008 
droid

Conclusion wrote:
Aki low budget cuccon dolgoznak annak pl nagyon nagy segítség a folyamatos Analyzing. Analizálj le pár tracket aminek a hangzására adsz (akár hagyd bent referencia sávnak) és már is közelebb vagy a célhoz.

Nem az eszköz szentesíti a célt hanem a cél az eszközt. Szokás kérdése is, hogy valaki adott lehallgatási körülmények között milyen mixdownt készít. Mindenesetre hangtechnikai suliba az első mondta amit megtanítottak. Semmien fülesen nem szabad mixdownolni (csak ellenőrzésre szolgál leginkább), amire a gyakorlat némiképp rácáffol, de mégse. Senki nem gondolhatja azért komolyan, hogy jobb mixdown-t csinál k240-en mint egy dynaudio bm6a-n vagy akár egy emu kombón. :D De egy helyel közzel korrekt anyagot összelehet hozni amire már a hallghatóság biztos nem fogja aztmondani, hogy sz@rul szól.

köszönjük az összegzést.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:36, 18-12-2008 
piper

lehet hülyeség, de szerintem a legjobb tényleg ha van összehasonlítási alap...nekem pl über lowbudget logitech hangfalaim vannak 2.1es jóság:D DE tudom,h hogy szólnak rajta a jó zenék és azért az egy nagyon erős kiindulópont finom munkára meg nagyon is fasza a füles, valamint a munka közbeni folyamatos eq stb... ha a végén akar valaki mindent megoldani meghal mire megtalálja mi a basz.
és még valami.. egy jó zene minden fos hangfalon jól szól, nem lehet hangcuccra fogni,h szar...szerintem

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:57, 18-12-2008 
corebreak

sollabong wrote:
lehet hülyeség, de szerintem a legjobb tényleg ha van összehasonlítási alap...nekem pl über lowbudget logitech hangfalaim vannak 2.1es jóság:D DE tudom,h hogy szólnak rajta a jó zenék és azért az egy nagyon erős kiindulópont finom munkára meg nagyon is fasza a füles, valamint a munka közbeni folyamatos eq stb... ha a végén akar valaki mindent megoldani meghal mire megtalálja mi a basz.
és még valami.. egy jó zene minden fos hangfalon jól szól, nem lehet hangcuccra fogni,h szar...szerintem

WORD!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:01, 18-12-2008 
corebreak

Conclusion wrote:

Jól beszélsz, egyetértek veled. Nem is erről van itt szó, bár sokak szerint (Silk) jó a k240 HOME mixdownra. Mondjuk érthető hogy ő az NS10ek mellett nem fogja a fejére rakni.

De nem is a füles kontra monitor volt a téma, hanem hogy ninjavágással bedopta Espi a Dynaudiot. Evidens mint egy tökönrúgás hogy nem szólnak ezek a vintage "papírmembrános" cuccok ugy mint egy dini. DE EZT DOBTA A GÉP. Nem került semmi, felesleges dologra csereberéltem, csak mondtam hogy na ilyen lesz és kész, a másik meg amit Svindlerrel feszegettünk hogy ilyen árral szemben ember vagyok.

De amúgy meg peti, fülesmixdownra ott van Macc példának, vagy pl Current Value. Ő egy K240-et tol csak. Mindent abban csinál, fruity-vel, reasonnel meg abletonnal. Donny írta DOA-n, hogy mikor együtt dolgoztak akkor ezt látta.

No...más va téma nincs? Olyan lényegtelen baromságokon el tudunk pofázni oldalakat...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:38, 19-12-2008 
droid

igaz elfogult voltam a dynaudioval. de egy igazi mixdown highend hangfalakon készül ez tény, fülessel nem lehet elérni, csak megközelíteni, talán. a K271em igazolja + a behringer truth. hangfalon már semmit nem csinálok mert egyszerűen jobb a füles, bármit amit a fülessel beállítok az jobban működik. volt szerencsém highend genelecet hallani (úgy szól mint jézus) és a hangmérnök aki használta megjegyezte hogy nem érdemes rosszabb körülmények között dolgozni, inkább spóroljak sokáig.

megjegyzem: ma már hogy akarunk mégis úgy igazán labdába rúgni közepes mixdownokkal, mikor már mindenki zenét ír és ez a szint alap...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:04, 19-12-2008 
ujonc

lehet nem kéne belepofáznom, mert elég kezdő vagyok még, de nekem a következő jön le:

úgy csináltok mintha a mixdown lenne a zene lényege... mert ha itt már mindenki befutott előadó lenne és tényleg csak annyi hiányozna a tökélyhez hogy tökéletes legyen a mixdown akkor megérteném...
de szerintem inkább legyenek olyan baszott jók a zenéid - megközelítőleg jó mixdownnal - hogy ki akarják adni és akkor ha kiadják úgyis megmastereli a kiadó.

miért nem inkább a trekkek felépítéséről vagy a sound dizájnról megy a nagy eszmecsere?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:43, 19-12-2008 
corebreak

fm monk wrote:
lehet nem kéne belepofáznom, mert elég kezdő vagyok még, de nekem a következő jön le:

úgy csináltok mintha a mixdown lenne a zene lényege... mert ha itt már mindenki befutott előadó lenne és tényleg csak annyi hiányozna a tökélyhez hogy tökéletes legyen a mixdown akkor megérteném...
de szerintem inkább legyenek olyan baszott jók a zenéid - megközelítőleg jó mixdownnal - hogy ki akarják adni és akkor ha kiadják úgyis megmastereli a kiadó.

miért nem inkább a trekkek felépítéséről vagy a sound dizájnról megy a nagy eszmecsere?

Ez a vélemyényem nekem is. Jó trekket és jónak fogok tartani kaziról is...

A mixdownal kapcsolatban meg vannak nagy misztériumok, nem tudom miért. Volt szerencsém hallani honi és külföldi előadók trekkjeit master előtt, és elmondhatom semmivel sincsenek elmaradva azok pl akik ide havonta postolnak. Annyit még ide zárójelben megjegyeznék, hogy aki azon kattog hogy "halkabb" a zenéje mint a "nojzia", akkor régen rossz úton halad.

Alapvető technológia metódusokkal kell tisztában lenni, hogyan haszáljunk egy EQ-t, kompresszort, zengetőt, hogyan töltsük meg a teret, legyen mondanivaló, dallam, ami visz magával. Hiába van 60 féle széjjelcsavart reese egy zenében, ha meghallgatom és semmi. Jó meg úgy szól mint az állat, de semmi.

A mastering misztériuma is elég érdekes. Pont a SUB-ot emelte ki itt Espi, de én ezt nem értettem, mikor gyakorlatilag a sub a a legjobban elszeparálható része frekvencia szempontjából egy trekknek. Gyakorlatilag egy több sávos nagy mastering eq-n szétbontva a trekket a subon lehet legegyszerűbben javítani.
És valóban sokat jelent az hogy "nyers" a zene (premaster, mixdown), vagy már "piackész", de ez sem fog segíteni azokon a problémákon, amiket szoktam tapasztalni.

A Behringer Thruth volt említve. Ez most olyan hogy hááát Behri meg szar meg stb., de (soha nem gondoltam volna hogy egyszer ezt mondom (régi fórumozók az annói sok flame miatt vágják)), de pl a Mindscape-es fiúk is egy Behri 2.1-en toltak mindent és én hallottam tőlük premastert, nagyon meggyőző, és "korrekt" munka. (A muzsika nem az én világom, de élvezhető volt.)

Szóval nem is tudom ott van a legfontosabb dolog amivel nem számolunk itt a nagy Genelec-noname vitában, az meg az emberi tényező...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:10, 19-12-2008 
original nuttah

Nem akarom nővelni a felesleges postok számát (igen mégis ezt teszem), de már igen kevés kiadó tudja felvállalni a mastering munkákat és azok közül is jópár ilyen 'házimasteringet' csinál így érdemes foglalkozni a homekörülmények közti legjobb mixdownra.
Ez nem feltétlen az eszközök profizmusából nyert minőségi plussz (hiszen egy kb 0 költségvetésű homeproject nem is tud és az esetek 99%ban nem is akar versenyezni millás stúdiókkal), hanem a tanulás és tapasztalás.
Aki az évek során kitapasztalja a hangtechnikája buktatóit, végig hallgatott rajta sok százórányi zenét az kb már azon a saját, stúdiós szemszögből 'hulladék' lehallgatón (vagy fülesen) is képes egy korrekt mixdownt csinálni. Ebben plussz extra segítség a sok analizáló progi (freki, phase, statisztikák etc.). De ez kicsit sem jelenti azt, hogy bármelyik homefelszereléssel rendelkező zenész feltudná venni a versenyt egy mastering stúdióval, de ez kinek célja? Nekünk a 'zenészekkel' kell egy virtuális csatát vívnunk. A mastering egy külön verseny platform és szakág ahol a szaktudás mellett rengeteg 'zs' kell. Az erről szól. (millás eszközök, és 20 30 éves tapasztalat)
Legyen jó a zene, legyen korrekt a mixdown (és helyel közzel hangos, de a szoftok és home eszközök határain belűl... egy digit cuccot pl nem érdemes -6 dB-s RMS-ig kitolni, de még 8-ig se).

Így én is osztom Snapi véleményét, de Espeedie-ét is, mivel szerintem a megközelítés más. Az egyik egy homework és homeworkflow megközelítés (Snapi) míg Espeedie-é egy stúdiós, mastering szemlélet.
De ezek közül amit mi tudunk alkalmazni az csupán a Snap féle kategória.
Espeedie: Remélem az ismerősöd aki csak a Genelecet javasolta, azt is elmondta, hogy a technika árának még van legalább ugyan ekkora költség vonzata, hogy valóban értelme legyen egy ilyen lehallgatónak. Akusztika! Megveszed a Genelecet 6 kilóért, de akusztikára költhetsz mégegyszer ennyit, hogy annak valóban minden előnyét élvezhesd! (egy ferrari-t sem hajtunk jánoshegyen) Ezért nem sok értelme van pl emunál sokkal jobb hangtechnikát venni otthonra, hacsak nem ilyen aspektusokra is van sok-sok elkölteni való összeged.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:36, 19-12-2008 
corebreak

No, amugy ideértek a dobozok.

Ránézésre nagyon guszták, elegánsak, vintage-ek, szép súlyuk van, van benne anyag. Hangra, nem épp egy DNB monitor, de melyik az a .1-es woofer nélkül.

A frekiátvtele az olyan x-től 20kHz-ig megy, x az azt jelenti, hogy 50Hz körül már nem sokat ad le, tehát tényleges sub tartománya nincs. 100Hz körüli hangok szépen szólnak, nagyon szépk a közepei, és iszonyat gyönyörű magasai vannak, nem sokkal másabb mint a k240ben.

trip-hop és társai szépek nagyon rajta, akusztikus cuccok megintcsak, a filmzenei témáról ne is beszéljünk, beszarás szép hangja van. Elektronikus zenénél már érződik hogy ez akkoriban nem volt :D, de a 2 monitor szépen ki fogja egészíteni magát. Jó lesz:D:D:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:46, 19-12-2008 
droid

igazából hogy tisztázzam azt hogy miért nem adnám alább a szintet: rengeteg zene jön ki + a kiadók szinte csak a pro mixdownokat szeretik. Rossz érzés ha ezzel a handicappel kell indulnunk és most beszélek mindenki nevében aki komolyan gondolja. Én 5 és fél éve zenélek, rengeteg energiám van benne, a mérce pedig egyre magasabb ahogy telik az idő. Belátom magával a zenével és a sound designnal is hagyok kívánni valót a prokhoz képest és inkább ne adják ki semmimet ha még nem vagyok megelégedve. De ha összeraknék egy nagyon izgalmas zenét, versenyképes sound designnal, aztmondanám ne adjátok ki közepes mixdownnal. Csak hallgassatok meg egy Apexet vagy egy State of Mindot és érzitek majd azt a mércét.

Az akusztikát meg sufnisan oldanám meg egyenlőre.

Last edited by phaz matix on 14:59, 19-12-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:57, 19-12-2008 
corebreak

Espeedie wrote:
igazából hogy tisztázzam azt hogy miért nem adnám alább a szintet: rengeteg zene jön ki + a kiadók szinte csak a pro mixdownokat szeretik. Rossz érzés ha ezzel a handicappel kell indulnunk és most beszélek mindenki nevében aki komolyan gondolja. Én 5 és fél éve zenélek, rengeteg energiám van benne, a mérce pedig egyre magasabb ahogy telik az idő. Belátom magával a zenével és a sound designnal is hagyok kívánni valót a prokhoz képest és inkább ne adják ki semmimet ha még nem vagyok megelégedve. De ha összeraknék egy nagyon izgalmas zenét, versenyképes sound designnal, aztmondanám ne adjátok ki közepes mixdownnal. Csak hallgassatok meg egy Apexet vagy egy State of Mindot és érzitek majd azt a mércét.

Tuti bennem van a hiba, de nekem ezek a nevek semmit sem mondanak. Abban igazad van hogy a mérce emelkedik, de ha beszerzeda Renegade Hardware DVD-t azon látható ahogy masterelik a válogatott zenéket és igencsak kerekedik az egyik Vicous Circle-s srác szeme, hogy hát bumm, igen azért ez majdnem tök másképp szól így :D

De itt van pár ellenpélda : Aphex Twin, Squarepusher pl, na az ő zenéik rendszerint (sztem) eléggé nem szólnak jól. Értsd ez alatt hogy nem igazán PRO a zenei része (tudom nem egy műfaj, de nem is lényeg). És sztem ők nagyobbakat kaszálnak a "szarjaikkal". (És itt most nem feltétlen anyagiakra gondolok.

De jól látod, csak ezzel az lesz, hogy megint rászánsz 5 és fél évet arra hogy mastering engineer-é fejleszd magad, aztán ott vagy hogy jön a gyerek és el kel adni a monitort hogy legyen cash gyerekágyra :D

Oksa, ez csak az én elborulásom, de nem is tudom már ponrossan mi robantotta ki a vitát (és megjegyzem ez egy KURVAJÓ vita volt), és tetszik hogy fél oldalas postok vannak...ez kéne ide, megosztani a véleményeket. Ezt szeretem. Nagyon!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:08, 19-12-2008 
droid

Igazad van azzal kapcsolatban hogy egy pontnál nem szabad ennyire törődni a technikai részével és érdemes azért csinálni amiért nyilvánvalóan elkezdted mert megszeretted, és élvezni szeretnéd a zenélést az alkotás élményét. De basszus EL VAN VÁRVA tőlünk hogy a hangmérnök szintű tudás vagy nem így látjátok? Adok a véleményedre Snaper, de más az hogy a wormhole korszakba mi volt, és hogy ma mi kell a sikerhez. Aphex Twin és Squarepusher meg elég szélsőséges és egyedi zenét készítenek ahhoz hogy a zenei különcségük/különlegességük miatt kiugorjanak a tömegből.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:40, 19-12-2008 
pokemon

sztem siman egy kicsit mar telitett dolog a dnb, nyilvan mar csak azzal lehet kitunni ha tenyleg tehetseges vagy es kulonlegeset csinalsz (hangzas, zenei temak, minden) mellette meg be is tudod azt mutatni a kozonsegnek.

a kiadoknak sok trukkot kell bevetniuk, hogy megeljenek, ahol nem atom slagereket adnak ki, ott azert penzugyileg lehetnek problemak a mai vilagban, ahol (mo.-n kulonosen) eltunt a lemezvasarlas fogalma, tok mindegy, hogy most bakelit, cd vagy dvdrol beszelunk. tulajdonkeppen azt akarom csak mondani hogy nem tobbszaz ember dolgozik a dnb kiadok tobbsegenel, hogy sok mindenkit lehessen felfuttatni, az otletes eloadokat tamogatni hangmernokokkel. raadasul aki egymagaban elintez mindent az kevesebb kiadassal jar.

dnba-n, doan, jutubon, akarmilyen magazinokban latjatok milyen cuccokkal dolgoznak a dnb nagymenoi, azt nyilvan nem engedheti meg maganak az atlagember hobbi celra (mert amig nem ebbol elsz addig csak hobbi) pedig azert jelentosen meg konnyitik a pro cumok es korulmenyek az ember dolgat

sokan feljottek valojaban nulla cuccokkal, ez teny. es tenyleg otthonra nem kell atom studio, mer a szomszed ugyis flekszel az ablak alatt, de kell azert egy hatter, mert a nulla cucc is cucc.
azt se varja sztem senki, hogyha kiadjak egy szamat akkor onnantol majd minden bulin jatszak a zeneit.

de felejtsuk el, hogy itt alapvetoen hangfalakrol volt szo. a studiomonitorokat gyarto cegek meg nem veletlen vernek el eszmeletlen osszegeket fejlesztesre. amint egy uj elvaras megjelenik ezzekkel a cuccokkal szemben, a gyartok reagalnak ra, hogy azt is kielegitsek. sztem a 80's evek ota eleg sok uj szempont van a zenek megiteleseben.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:50, 19-12-2008 
droid

CJ Ice wrote:
sztem siman egy kicsit mar telitett dolog a dnb, nyilvan mar csak azzal lehet kitunni ha tenyleg tehetseges vagy es kulonlegeset csinalsz (hangzas, zenei temak, minden) mellette meg be is tudod azt mutatni a kozonsegnek.

a kiadoknak sok trukkot kell bevetniuk, hogy megeljenek, ahol nem atom slagereket adnak ki, ott azert penzugyileg lehetnek problemak a mai vilagban, ahol (mo.-n kulonosen) eltunt a lemezvasarlas fogalma, tok mindegy, hogy most bakelit, cd vagy dvdrol beszelunk. tulajdonkeppen azt akarom csak mondani hogy nem tobbszaz ember dolgozik a dnb kiadok tobbsegenel, hogy sok mindenkit lehessen felfuttatni, az otletes eloadokat tamogatni hangmernokokkel. raadasul aki egymagaban elintez mindent az kevesebb kiadassal jar.

dnba-n, doan, jutubon, akarmilyen magazinokban latjatok milyen cuccokkal dolgoznak a dnb nagymenoi, azt nyilvan nem engedheti meg maganak az atlagember hobbi celra (mert amig nem ebbol elsz addig csak hobbi) pedig azert jelentosen meg konnyitik a pro cumok es korulmenyek az ember dolgat

sokan feljottek valojaban nulla cuccokkal, ez teny. es tenyleg otthonra nem kell atom studio, mer a szomszed ugyis flekszel az ablak alatt, de kell azert egy hatter, mert a nulla cucc is cucc.
azt se varja sztem senki, hogyha kiadjak egy szamat akkor onnantol majd minden bulin jatszak a zeneit.

de felejtsuk el, hogy itt alapvetoen hangfalakrol volt szo. a studiomonitorokat gyarto cegek meg nem veletlen vernek el eszmeletlen osszegeket fejlesztesre. amint egy uj elvaras megjelenik ezzekkel a cuccokkal szemben, a gyartok reagalnak ra, hogy azt is kielegitsek. sztem a 80's evek ota eleg sok uj szempont van a zenek megiteleseben.

ez a vélemény magas IQra és széles látókörre vall :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:49, 19-12-2008 
corebreak

Espeedie wrote:
CJ Ice wrote:

ez a vélemény magas IQra és széles látókörre vall :)

Hát hogy a Ponyvaregényből idézzek : "Ne szopjuk már egymás faszát! " :D

De amugy ja!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 969 posts ]  Go to page Previous  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 49  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]