Espeedie wrote:
Conclusion wrote:
Mixdownnál szerintem bőven elég a megfelelő 'gain control' (addig legyen kivezérelve ameddig csak lehet és még nem clipel a sound) és a masteren egy kis eq
nem elég! szerinted a pop zenéknél csak gain controlt alkalmaznak? (a kompresszálás pont ennek a speciális esete!) A dinamikus hangokat összekevered olyan ködös lesz a zenéd mint állat hidd el tökmind1 hogyan eqzod, főleg a masteren...

Az lehet hogy egy dinaudio leképezi így is érted de az mit nem... a cél az hogy a kistv-n is jól szóljon mint a slam nem?
Conclusion wrote:
Szimplán a f'"+!?:+sza mixdownra kell törekedni és az, hogy ezt valaki kompival limiterrel eqval vagy ezek nélkül csinálja szerintem tökmindegy amíg azt jól teszi. (nem küldi szét oktalanul a tranzienseket, nem egyenesíti nyégyszögbe a soundot, hagy némi dinamikai tartalékot, hogy elférjenek egymás mellett a sávok és a lehető legnagyobb hangerőre keveri (nem limiterrel hanem tényleges keveréssel) etc. az olyan nagyon nem lő mellé)
csinálj f*sza mixdownt kompresszor, limiter, eq nélkül ha olyan ügyes vagy de nem fog sikerülni, ha dinamikai tartalékot akarsz a különböző sávok összekeverésénél csak a mastert ne kompresszáld erősen. és mit takar az a 'nem limiterrel hanem tényleges keveréssel' mondat? Mivel tudod megvalósítani azt (mondjuk vannak már elég különleges eqk) amit egy limiter vagy egy kompresszor művel a jelekkel? Ne haragudj de elég sok baromságot hordtál össze. De nembaj csináljunk ködös mixdownt amiben a subot a büdös életbe nem képezi le a szar hangrendszer, és nem is túl trendi. Te tudod...
Vágom biztos túlvariálom, itt mindenki annyira pro hogy úgy rakja össze a zenét hogy az magától kikeverődik, úgy van gyerekek szúrjátok neki, jók vagyunk!

Kommentem következményeit vállalom.
Helyes is hogy válallod mert sztem tuti lesz. Conclusion egy másik szemszögből nézte a dolgokat. Rengeteg különböző módszer létezik arra hogy hogyan tegyük "piacképessé" a munkákat. Én magam is sok helyről hallom hogy nem szívesen alkalmaznak kopmit, szinte sehol, és trendi amit csinálnak, vagy éppen baromi sokat használnak és egyáltalán nem trendiek.
Semmi bajom a különböző véleményekkel (sőt), de sztem te is kicsit el vagy tévedve.
Itt (tisztelet a kivtelnek) senki sem Pro, mindeki próbál valahogy érvényesülni, de személy szerint engem szétb*sz az ideg a havi 2-3 acsarkodó, ellenséges hozzászólásoktól, amik általában arrogáns stílusban érkeznek, mintha az író találta volna fel a spanyol viaszt, közben csak azt nem vesszük észre hogy a postolt zenék inkább "jól szólnak" mintsem hogy szólnak valammiről...
Részemről ez a mixdown kérdés befejezett, elégedett vagyok, bármennyire is nem a CM Masterclass-okat meg a Youtube tutorialokat követem...

... jazz ninja ...
*忍び*
* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *