szintúgy kint voltam a svédek elleni meccsen. életem első focimeccse, korábban nem éreztem,
hogy ki akarok menni. van még hova fejlődni az tény. de egyetértek azzal, hogy koemann
legalább felküldte úgy egy párszor őket, hogy tisztességes focit játszottak. (a másik,
hogy legalább konzekvensen a jól variálható, támadó 4-2-3-1-et erőlteti, amikor nyerni kell, ami évek
óta a szívem csücske, ha taktikai felállásról van szó. mondjuk 4 tényleg jó szélső elengedhetetlen lenne, de azért nagyjából el vagyunk látva)
az meg tuti, hogy szünetben volt egy kis fejmosás, mert ez meg is látszott. + megjött sanyi rombolni, aki mint utólag kiderült nem bírta volna a 2x90 percet a sérülés után. (mellesleg rém rossz befejező
csatár, de nem ezért szeretjük)
lehet szidni, hogy husztit ékként badarság beállítani, de ebből is látszik, hogy nem az ívelgetés
(pontosabban a tizenhatosról előre..szom, azt meglátjuk... ami még mindig sokszor jellemzi
a játékunkat) volt a cél. ilyet egy épelméjű edző (pláne ha holland) nem mond, max a 85. percben,
hátrányban. a baj a gyenge egyéni teljesítménnyel volt. (pl gera, aki az első félidőt kompletten
végigmozizta a partvonalról, etc.) előnyben lévő svédekkel meg amúgy sem egyszerű az élet.
(aki nem hiszi járjon utána)
azt meg ne felejtsük el, hogy megmoccant valami utánpótlás téren is. most nem arról
beszélek, hogy jajj de milyen faja lett a magyar utánpótlás nevelés, hanem arról, hogy
legalább már tőlünk is visznek 15-16 éves reménységeket, de akár az mtk focisulit is lehetne
említeni, vagy a debrecent. végre rájött valaki, hogy a futball is profitorientált vállalkozás, és
ha abból nem tüntetjük el maradéktalanul a lét, akkor az nem csak 1x fiall, hanem többször is.
(igaz ehhez az is kellett, hogy a komolyabb klubok hajlandóak legyenek akár egy szépreményű
east block prodigy-ért is kemény ojrót villantani) évek európai gyakorlata pedig szintén
azt engedi feltételezni, hogy a magántőke nagy úr. nemhiába híjjuk kapitalizmusnak ezt az izét.
tessék már megnézni hány nagy klub tőzsdén jegyzett rt. (kb az összes) tőke in, taggyűlés,
decens profitkivét, azt megy magától, ha nem féleszű sportszakmai stáb (na mondjuk
itt azért vannak hiányosságaink)
szerintem ebben a vb selejtezőkörben nem szégyen még kipottyanni. de akár már az eb-re
is lehet egy jó, fiatalokból és tapasztaltabb "veteránokból" álló keretünk.(szvsz az sem ártana ha nem
cserélnénk edzőt félévente) van az az egy év ami alatt úgy istenigazából beérhet egy 20 éves, vagy
még jobban beindulhat egy 23 éves. az idő majd vagy igazol, vagy pofán köp, meglátjuk.
mindjárt "hajrámagyarok". jó lenne ha helyt tudnánk állni.
nyernünk kell (a remény hal meg utoljára...), mint a portugáloknak, de ha ki is kapunk,
legalább a dolgukat nehezítsük meg.