i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:18, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: 2009/09 Conclusion - Motion Control (clip)
PostPosted: 08:50, 30-09-2009 
ujonc

nekem is tetszik a trekk, habár nem az én világom, de a zaj ötletek zseniálisak. :packman:
amúgy pont rossz példát hoztál fel szerintem:
"Hogyan zajlik le egy sima audio import cubaseben és hogyan egy abiba?"
Abletont nem ismerem, de Cubaseben csak behúzod a filet vmi intézőből a szekvencerbe és magától átkonvertálja, meg csinál neki egy audiosávot. nem hiszem h még ennél is egyszerűbb abletonban.

Profile  

PostPosted: 10:32, 30-09-2009 
metalhead

Nem egyszerűbb...vagy csak én nem jöttem még rá, hogy kell csinálni...

:fog:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 11:09, 30-09-2009 
original nuttah

'Abletont nem ismerem'

neeee! Hogy mondhattok úgy alapvetéseket, hogy azt se tudjátok a másikba hogy megy hello! :_D Ne vicceljünk már de tényleg. Abinak belső intézője/workspace-e van (egész pontosan 3 áll rendelkezésedre így ha 3 különböző helyen vannak a mintáid pl nem kell tallozgatni a vinyók/könyvtárak között hanem 1 klikkel a megfelelő helyen vagy). Ott pl bele is tudsz hallgatni a mintába (nem úgy hogy megnyitsz mondjuk egy winampot és berántod... :_D ) és pl ha loopot akarsz berakni, miközben a zene megy ráindíthatod (workspaceből) és ütemre igazítva hallod hogy kell e az a loop. pl. (a 8 már egy komplett több funkciós playert kapott szinte)
Intézős felületen a minták válogatása a belehalgatgatás miatt sokkal sokkal időigényesebb és problémásabb + a tallózgatás és sok sok kis apróság.
Azért ne mond már hagyma, hogy szerinted egy intéző ablak tekinthető egyszerűnek és hatékonynak ehhez képest. : D
Meg természetesen ez is full drag and drop és ott van a képernyő bal szélén. Folyamatosan látod. (ha akarod persze eltüntetheted)
Az pedig alap, hogy bekonvertálja és csinál neki audio sávot. Az abi még emellé ha szeretnéd automatikusan be is warpolja (ütemre állítja) és fade-eli is.
De most nem akartam én ebből ilyen kinek a nagyobb a fasza versenyt.
Köszönöm, hogy meghallgattad a tracket és hogy írtál véleményt!

'de sztem megvan a maga hangzása ami felismerhető, egykis űr marad a mixdownba még akkor is ha tipptopp az edit'

'egyenesen fel kell venni a zenét, hogy azt kapja az ember amit akar.'

Ez így komolytalan, mert ilyet senki nem gondolhat komolyan Sorry Volko és természetesen köszönöm a kritikádat meg hogy meghallgattad a trackem, de hát ez.... :shut:
Értsük meg, hogy DAW és DAW között ilyen szintű különbség nincsen! De bedobtam ide egy összegző tesztet ami elég objektív. Az egy bizonyíték ami engem támaszt alá (és nem mellesleg pont cubase és ableton is van a tesztben) mondani meg mindent lehet, de támaszátok akkor alá ne hasraütve mondjatok ilyeneket, hogy 'hát szerintem bár ott nem tudom hogy megy soha nem is láttam de az kizárt mert nem tudom'. Értitek?! Ezekkel így nem lehet mit kezdeni és így ennek az égvilágon semmi értelme.
Hangzásba pedig én nagyon szeretem a digit hangzást. A sterilitását és a precizitását. Agyérgörcsöt kapnék ha a zenéimet átnyomnák valami rettenetes zajolós analóg valamin. Mert gondolom analóg alatt jelenleg nem egy moogra gondoltál vagy manley outboardra. Ez utóbbiakat már én is elfogadnám csak itt nem 5 forintról beszélünk (nem mellesleg azért egy értelmes hangkari is kell hozzá amivel úgy tudod rögzíteni, hogy egyáltalán megérje tényleg analógról beszélni) ezek alatt meg nincs az az isten, hogy kilépnék a számítógépemből (én). De ez már abszolút szubjektív úgyhogy én azt mondom ezt se erőltessük.

Profile  

PostPosted: 17:23, 30-09-2009 
droid

Conclusion wrote:
Hangzásba pedig én nagyon szeretem a digit hangzást. A sterilitását és a precizitását. Agyérgörcsöt kapnék ha a zenéimet átnyomnák valami rettenetes zajolós analóg valamin. Mert gondolom analóg alatt jelenleg nem egy moogra gondoltál vagy manley outboardra. Ez utóbbiakat már én is elfogadnám csak itt nem 5 forintról beszélünk (nem mellesleg azért egy értelmes hangkari is kell hozzá amivel úgy tudod rögzíteni, hogy egyáltalán megérje tényleg analógról beszélni) ezek alatt meg nincs az az isten, hogy kilépnék a számítógépemből (én). De ez már abszolút szubjektív úgyhogy én azt mondom ezt se erőltessük.

na akkor figyelj csöppet barátom: 1. nem kell "hangkari" csak ha szobazenész akarsz maradni, visszadigizni külön konverter kell.
2. a zajolós analóg valami meg így nem állja meg a helyét, mert éppenhogy a dinamikáján dobna a soványka digit hanganyagnak.
3. a digit audionak se precizitása sem pedig sterilitása nincsen mert éppenhogy az ami zajos.
a nagy öregek akik studioznak tudhatnak valamit, mert ha low-budget megoldást keresel akkor ne a vadiúj soklóvés kütyüket keresd,
és ne rögtön mooggal kezdjed bár tudom, hogy ezzel a legmenőbb nyomatni is meg emlegetni is :)
még a mixdownolt cuccnak is van zaja attól még, hogy linkeltél egy tesztet az csak egy dolog, nem véletlen, hogy nem egyből mixdown után
rakják vinylre a zenéket :)

Profile  

PostPosted: 17:43, 30-09-2009 
droid

de amugy meg tökmindegy, rettenetes összpontositás megy itt, meg steril zenegyártás, meg eq-zás, meg minden
de igazából ezeket a zenéket igy rommáelemezni nincs is értelme, mert effektive nem beszélhetünk piacképes
hanganyagokról.
az, hogy mindenki zenét ír otthon mert vannak mindenféle segédprogik meg sequencerek amivel "csinálok egy mixdown-t oszt jóvan"
az ennek a kornak az átka-áldása mindenki döntse el maga.
tudjátok, hogy szégyelltem magam amikor bőszen mutogattam a zenémet egy olyan öreg rókának aki szinte a fél
életét hangosítással töltötte?
körberöhögött.
aszonta: és ezt kinek akarod még megmutatni?
mondom: csak a netre tölteném fel...
erre ő: na arra talán még jó.
ha annyira rá akartsz feküdni a mastering-re akkor azt mondom ne szakértsél meg elemezz, üssed fel a
telefonkönyvet és nyaggassad a szakikat.
jó a zene amit írtál, az meg amit leirtam az nagyjából az amit nekem is mondtak.
digilabelen kiszorják a mixdownolt mp3-akat simán főleg ha szarnak a minőségre.
a komoly kiadók meg odaadják egy hangmérnöknek és az csinál belöle olyan hangzást ami letépi a tököd.
azt a szintet bőven ütöd ami az indie labeleknek kell, szoval ezen felül meg talán még küldhetek egy ribit aki lecumizza a mogyid :D

Profile  

PostPosted: 19:44, 30-09-2009 
original nuttah

Atyaég... asszem most teszek olyat amit nem szokásom, de én ezt már nem kommentelem. Ez ahhh... a szezon a fazon meg jóskapista mondta.

'szoval ezen felül meg talán még küldhetek egy ribit aki lecumizza a mogyid'

Ideje lenne! :fog:

Profile  

PostPosted: 20:20, 30-09-2009 
partiarc

De tényleg most ide csak olyan "letépi a töködet" hangzást lehet feltolni akkor?Állítom sokkal több elfuserált mixdownolt release kerül a napvilágra mint komoly studiomunka.Itt van pl a sok szirszar magyar tucizene Jován,bárány akárki hát olyan siralmas az egész magyar zeneipar,hogy cseszheti az összes nagytudású hangmérnök (t.a.k)a munkáját meg hogy ilyen szarok mellé adják nevüket.Szólhat az akárhogy ha felejthető fos az egész. Én pl szivesebben hallgatok meg gyengébb minőséget de zeneileg értékeset mint profi hangzású sablont.
Szóval inkább a szirszar dawok mint fényezett vasak szvsz.Ha meg valaki dellás cuccokon tolja akkor mit akar itt?

Profile  

PostPosted: 21:44, 30-09-2009 

Conclusion wrote:
én ezt már nem kommentelem

demá :fog:
:jerry:

Profile  

PostPosted: 22:00, 30-09-2009 
original nuttah

Volko wrote:
a komoly kiadók meg odaadják egy hangmérnöknek és az csinál belöle olyan hangzást ami letépi a tököd.

nem tudom, de a 'komoly' kiadók sok esetben nem küldik sehova úgy adják ki ahogy megkapták.

Profile  

PostPosted: 23:17, 30-09-2009 
ujonc

Conclusion: én akkor félreértettem. úgy értettem, hogy ha már megvan a minta akkor elég a drag & drop, nem kell szarakodni, menüs parancsokkal. mert maga a művelet egyszerű, a minták válogatása meg lényegesen jobb akkor Abletonban. rezsóban is hasonló ahhoz amit mondtál, azt én is szerettem, vszeg mindenhol jobb mint cubase-ben, mert ez a pool dolog elég tré valóban. de ha nem mintázgat annyit az ember, vagy tudja hol keresse, akkor nem akkora gond.

Profile  

PostPosted: 01:55, 01-10-2009 
droid

4trax wrote:
De tényleg most ide csak olyan "letépi a töködet" hangzást lehet feltolni akkor?

nem ezt mondtam.

4trax wrote:
Itt van pl a sok szirszar magyar tucizene Jován,bárány akárki hát olyan siralmas az egész magyar zeneipar,hogy cseszheti az összes nagytudású hangmérnök (t.a.k)a munkáját meg hogy ilyen szarok mellé adják nevüket.Szólhat az akárhogy ha felejthető fos az egész. Én pl szivesebben hallgatok meg gyengébb minőséget de zeneileg értékeset mint profi hangzású sablont.

egyetértek.

4trax wrote:

Szóval inkább a szirszar dawok mint fényezett vasak szvsz.Ha meg valaki dellás cuccokon tolja akkor mit akar itt?

itt kitérnék, a vasak nem baromság és nem kell sok dellát elverni, hogy jó legyen a végeredmény, olcsón lehet bérelni is és felvenni is
hangositani is.
hidd el ha lottónyertes lennék se nem olvasnám ezt a fórumot, se nem irnék bele.

KSHM wrote:
Volko wrote:

nem tudom, de a 'komoly' kiadók sok esetben nem küldik sehova úgy adják ki ahogy megkapták.

értem, mégis a legtöbb kiadó pénzért masterelteti a zenéket, irj mondjuk peter kurtennak, kérdezd meg tőle, sok digilabel is mastereltet.
az, hogy mondjuk egyes producerek zenéjét nem kell az valszeg azért van mert megvan a kellő tudásuk is meg múltjuk hozzá.

a lényeg csak annyi az egészből, hogy sztem felesleges csámcsogni a mixdownon, aki összetesz olyant mint a Conclusion annak azt tanácsolom menjen tovább ennél.
bár mondhatnám, hogy még rakjon rá ezt meg tekergesse azt mert az én vájtfülem igényesebb és sterilebb hangokat akar hallani, de ez
meg igy nem lenne igaz.
de postolhat még ide zenét max tényleg hivok neki házhoz egy luvnyát aki jól leszivja ugyis csak azt akarja én látom.

amugy meg ableton tutorial mindenhol a neten, plusz faq, plusz cubase topik mindenhol stb.
ennyit az offról meg a mixdownokról.

már most látom ahogy torzul a fejetek :)
akinek van kedve még és belekötne akár valamelyik névelőbe amit leirtam bátran tegye, garantáltan válasz nélkül marad.
illetve: http://joecartoon.atom.com/cartoons/406-the_gift
no Isten áldjon mindenkit! :bigglasses:

Profile  

PostPosted: 11:32, 01-10-2009 
original nuttah

Ön menedzselésből mindig is béna voltam legnkább a hiányos sajnos nem társalgási színvonalú angoltudásom miatt (ezen próbálok faragni mostanság). Zenéket kiadónak a mai napig nem küldtem ráadásul dnb mellett már régóta fut egy másik projectem (ami amúgy homlok egyenest más mint a dnb) amit egyenlőre előtérben tartok, mivel ott valamiért sikerekben van részem. Már pl a másik scénában sikerült a legnagyobb helyeken/fesztiválon játszanom, ott megtapasztalhattam milyen érzés közel 1000 embernek a saját zenéd prezentálni és milyen amikor beteljesül egy olyan fellépés amiről addig maximum álmodoztam aztán az egyik héten felhívnak, hogy gyere és nyomj 1 órát. Ettől a dnb a szívem csücske ha mondhatom így (:_D). Majd idővel talán jobban rámegyek erre is csak néha hiányzik ez a fajta motiváció ami a másik fronton megvan a scéna felől ami nyílván az én hibám és nem a scénáé.

Profile  

PostPosted: 12:04, 01-10-2009 
impulsecreator.hu

ne kodosits, mondd meg a masik neved :>

Profile  

PostPosted: 12:16, 01-10-2009 
son of nitrous

omfg Conclusion igazabol Naksi? Vagy Brunner? Vagy Spigiboy?

Profile  

PostPosted: 12:35, 01-10-2009 
impulsecreator.hu

en valami masodelvonalas progihouse arcra tippelek

Profile  

PostPosted: 12:44, 01-10-2009 
metalhead

DJ Gejza... :fog:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 12:52, 01-10-2009 
original nuttah

Hát se náksi és brunner se a proghouse nem nyert. :_D A két 'énemet' pedig nem keverem össze.
Amúgy full on ennyit segítek. :fog:

Profile  

PostPosted: 15:18, 01-10-2009 
partiarc

gergo wrote:

Field. :D (Bocs, ezt nem tudtam kihagyni)

Profile  

PostPosted: 15:23, 01-10-2009 
partiarc

Volko wrote:

Ez valami nagyon makacs legenda lehet. A hangmérnök csak valamiből tud valamit kihozni. A mixdown alapkérdés. Nem lehet eleget foglalkozni vele. Csak azért ezt ragadom ki, mert ez a legmeredekebb, de a többi se semmi. :D Bocs az OFF-ért

Profile  

PostPosted: 19:43, 01-10-2009 
partiarc

a4s wrote:
gergo wrote:

Field. :D (Bocs, ezt nem tudtam kihagyni)

:lol: :lol: :lol:
és a másik éned az milyen sztájl?lagzis? :) (bocsi,csak azért,mert az nagyon sikeres)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 79 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]