i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:20, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Next
Author Message
 Post subject: Re: PC és hangkártya
PostPosted: 00:53, 29-10-2009 
original nuttah

Önmagában, hogy képes Vista-s drivereket futtatni nem sok minden jelent csak, hogy kompatibilis (API szinten). Nyílván egyikből következett a másik így a w7-ben sok vista szolgáltatás is megtalálható és felületben is vannak hasolóságok, de a legfontosabb mégis a rendszer mag mint már említettem és ez volt vistánál is leginkább a problémás terület (és ez a rendszer alapja nem pedig a driverek tehát a w7-t mégegyszer...nem vista alapokat kapott... teljesen új alapokra helyezték ennek a neve a MinWin, de számos vistánál megjelenő fejlesztés bekerült amiknek egy része amúgy szintén újra lett gondolva).
Teszteknek meg csak óvatosan kell hinni. Nagyon sok a részrehajlás. Élesben kell kipróbálni és a saját 'mikroklímánkba' megvizsgálni mert az a mérvadó. Persze eleve még annyira nem aktuális. A HW és Szoft gyártóknak is felkell zárkózniuk és kiadni a hivatalos w7-t verziókat. Akkor lehet majd leginkább megítélni.
Én nagyon sok előnyét látom xp-vel szemben amiket most tételesen nem írok le. Annyi már most kiderült előjáróban, hogy nem w7-es driverekkel is már lekörözi tempóban az xp-t.

'jott amugy javitocsomag is hozza'

Én nem tudok w7-t service packról. Még csak most volt meg a hivatalos release vagy mire gondolsz javítócsomag alatt?

Profile  

PostPosted: 01:00, 29-10-2009 
ujonc

hat epp ezaz. meg ki se jott de mar van egy 'szeptemberi nagy javitocsomag' ami eleg izgalmas hogy meg az osbemutatot se tudtak megvarni.

de legyen neked igazad azt kivanom, ugyanis xp64 halott otlet, vista alapbol teljesen halott. mas meg nemigen marad kizarasos alapon.
:cross:

edit: ezt a reszet vissza kell hogy szivjam, azt hiszem valamit felreertettem meg a multkoriaban, nem talalom en se ezt a szeptemberi csomagot, es a cikket se mentettem amibol ez jott le. :zip:

Profile  

PostPosted: 01:43, 29-10-2009 
original nuttah

Hát egyenlőre még én se vagyok w7-t elkötelezett, de már tesztelgetem az első RC verzió megjelenése óta (32,64 bit). Már akkor tudtam használni az ableton-t tudtam zökkenőmentesen használni a hangkarimat, nagyon gyors volt az install (itt nem csak a feltelepítés folyamatára gondolok hanem az utánna következő setupról is) és meglepődve tapasztaltam, hogy semmi sem tart több ideig mint xp-be sőt elég sok dologban gyorsulást is tapasztaltam (w7-t driverek híjján persze még vannak területek ahol meglehet fogni, de semmi kritikus).
Most, hogy emellé ugye XP-zek is sok dolgot hiányolok már XP-ből.
De a legnagyobb előny ami miatt úgy látom érdemes lesz váltani talán majd w7-re az az, hogy szinte ugyan annyira kilehet hegyezni teljesítményre mint az xp-t. Tehát kb. XP fogyasztást tudok vele elérni.

Profile  

PostPosted: 23:51, 17-01-2010 
corebreak

Help...

Belső karimat vitték az előző macimmal, és nincs is különösebb bajom az integrálttal, legalábbis sikerült pár hangmérnököt megviccelni az elmúlt 2 hónapban ezzel, mert nem volt panasz a mocskos ronda minőségre. No mindegy...

Venni szeretnék valami kicsi külsőt.
A lényeges szempontok (eddig mindig kapkodtam, most hideg fejjel átgondolom, amúgy is van rá két hetem, aztán lesz csak fizu :D) :

- 1 sztereó bemenet minimum, ( :D )
- 1 sztereó kimenet minimum, ( :D )
- kb elfogadható minőség, amit én nem kHz-kben meg felbontásokban mérek...
- nagyon fontos, mondhatni ÜBER, hogy ne legyen zajos, ne halljam ha tölt a vinyó, meg ha huzogatom az egeret, illtve a bemenetek legyenek szinkronban rosszak ha már rosszak, szal ne legyen olyan, hogy az egyik oldal zajosabb vagy halkabban rögzít, stb. (volt ilyen gondom sok...)

Ami totál nem érdekel :

- MIDI (van interface-em külön)
- előfok,
- direct monitor meg hasonlók,
- dsp, extra hw gyorsítás, bla-bla,

Nézelődtem a neten, és sajnos arra jutottam, hogy jobban járok, ha jó magyar forintomat EUR formályában kimentem az országból, mert itt a sok szir-sz*r adó meg sarc miatt 2x annyi egy kari majdnem.

Szóval netes boltokat jártam, és két kari lenne ami szimpi :

E-Mu 0202
Image

Nem túl okos, de E-Mu, azok meg bizonytottak nálam, igaz ennek a bele nagyrészt Creative, emiatt is félek tőle kicsit, plussz nagyon beteg a hátulján a Line In megoldás, nem jön be, olyan spórolós...,meg minek az előfok, ugyis semmirevaló :S

Lexicon Alpha Studio
Image

Ez kicsit szimpibb, kb egy ár amúgy, ez valamiért jobban tetszik...(Meg nem tudom mondani miért, jobban néz ki, tetszik az elrendezés is, bár az elején a 3,5-es monitor út, kicsit meredek :D)

A lényeg.
Az érdekelne valakinek van-e valamilyen tapasztalata velük? Ha nem ír senki semmit, akkor nyer a Lexicon :D (Egyrészt egy EUR-al olcsóbb, másrészt bejön:D)

Az van, hogy DAT-ozni meg HW rec-ezni nehézkes mostanság, digit in kell, meg drága a szalag is, meg a SCSI is sz*r Mac-en, ez meg gyors direktbe bumm, aztán kész.
A két kari érdekelne, melyiknek jobb a minősége, valszeg zsír újjan veszem, szal nem 2 napra, ezzel szeretném letudni a hangkártyát jó időre...
(Persze ha valaki tud jobbat, olcsóbban, neagyisten' árban passzoló de ügyesebbet (értem ez alatt, hogy lehet kisebb tudású de jobb minőségű), az szóljon!)

A kimenete csak filmnézésre kell meg ilyenekre, semmi plug meg audio csati nincs már íagy hogy van vas minden hangra, a bemenet a lényeg, hogy szépen vegyen fel...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 00:03, 18-01-2010 
corebreak

És Alpha mellett szól még a vele érkező Lexicon Pantheon plugin, illetve a regisztrálható Cubase LE 4...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 11:51, 18-01-2010 
ujonc

nekem pre trackerem volt és pl. azzal hallottam vinyó hang csipogást.
a kattanás mentes hangfal védelem meg butaság, mivel pattanik az elég rendesen :D
az előfoka a pre trackernek nem volt rossz sztem, de ha van frankó előfokod úgyis azt használod.
A füles hangerő sem volt rossz.
Ha tényleg ezeket kapod az Alpha mellé én is arra szavaznék, de azért füleld be valahol, mert a vinyó ciripelés tényleg kifeszítő tud lenni.
Ha van kérdésed az E-muval kapcs. csak lődd nyugodtan. :wink:

Profile  

PostPosted: 12:04, 18-01-2010 
piper

deegodbe wrote:
pattanik]

győri vagy? :badthumbs:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 14:14, 18-01-2010 
corebreak

Egyre inkább a Lexicon felé hajlok.
Egy része legalább leglizálódna a setupnak, úgyis csak midi lenne.
Füles monitor nem érdekel, mert keverőn van 6,3-as monitorutam amit szeret az AKG :D

Profile  

PostPosted: 14:56, 18-01-2010 
pokemon

Ocso ez is...bar anyira nem.. :roll:

Image

Profile  

PostPosted: 15:53, 18-01-2010 
corebreak

bybass wrote:
Ocso ez is...bar anyira nem.. :roll:

Image

Egyenlőre a Lexicon a nyerő, de ez is tetszik :D

Profile  

PostPosted: 16:40, 18-01-2010 
soulproof

hangkartya kerdes!

macbookhoz szeretnek venni egy kulso hangkarit a kovetkezo tulajdonsagokkal:

- 8 mono kimenet
- 2 bemenet
- midi in/out jo, ha van, de ezt a parat megoldja az usb-s midi keyboardom is gondolom
- a macemen firewire800-as port van, nemtom mennyire erdemes ezekkel a firewire400as cuccokkal es atalakitokkal probalkozni, sose hasznaltam firewiret, ezert kicsit jobban huz a szivem az usb fele

ezek vannak talomban a hitspace katalogusabol:
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=144&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1224&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1643&back=4

velemenyek, tippek?

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

PostPosted: 17:35, 18-01-2010 
pokemon

en a feher saffire-t mondanam, nekem is az van. sztem uber. persze a prot se vetnem el

Profile  

PostPosted: 17:47, 18-01-2010 
original nuttah

Én pro40-et venném (igaz az kicsit drágább de új normálisabb FW vezérlőt kapott ami a korábbi FR cuccokban háklis volt). Esetleg ha nagy mázlid van használtan időnként lehet látni igen jó árban RME fireface-t.

Snapi neked meg lexicon inkább. Ezek az új 'Emu' külső cuccok.... nem neked való szerintem. Jobban jársz a lexiconnal.

Profile  

PostPosted: 18:54, 18-01-2010 
corebreak

-matt-u- wrote:
hangkartya kerdes!

macbookhoz szeretnek venni egy kulso hangkarit a kovetkezo tulajdonsagokkal:

- 8 mono kimenet
- 2 bemenet
- midi in/out jo, ha van, de ezt a parat megoldja az usb-s midi keyboardom is gondolom
- a macemen firewire800-as port van, nemtom mennyire erdemes ezekkel a firewire400as cuccokkal es atalakitokkal probalkozni, sose hasznaltam firewiret, ezert kicsit jobban huz a szivem az usb fele

ezek vannak talomban a hitspace katalogusabol:
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=144&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1224&back=4
http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1643&back=4

velemenyek, tippek?

Először is a Thomann.de-n nézz körbe, az osztrák boltból nevetséges postaköltséggel hoznak el dolgokat, meg minden van, kurvaolcsón.

Más.

Minek ennyi out? Külső kis Mackie mixerhez? :D
Ha nem kell ennyi out (bár lehet va ennyi rajta), meg ha ebben az árkategóriában gondolkodsz...akkor sztem rakj mellé még pár ezredest és Digi kari, lősz hozzá egy PTt aztá soha többé nem lesz gondod :D

(Ami hülyeség mert a PTsek minden OS frissítés után szétszívják az agyukat, de látod valamiért mégis megéri nekik rajta maradni :D)

Profile  

PostPosted: 19:12, 18-01-2010 
original nuttah

PT azért preferált mert standard azonban zenélésre szerintem nem a legjobb (már ha nem csak rögzítésre használod hanem plugineket is használsz és seq-t is... aki használt már PT-t az szerintem hasonlóan érez). Hasonló eset mint a samplitude (szintén nagyon jó kis cucc... rögzítésre és studio munkálatkora, de a zenélés kreatív fázisaiban nem a legkényelmesebb). Digi meg nem a best of. Nem az a bek*ki kategória. RME szerintem ár/értékben és minőségben erősen uralja a mezőnyt. (metric halo és apogee pl már eléggé túl van cetlizve)

Profile  

PostPosted: 19:35, 18-01-2010 
soulproof

igy van, mackie mixerhez kell a sok output. de ilyen frissitos-szopatos dolgokat kerulnem, mert ezekhez mar reg nincs turelmem. szoval megnyugvast okozna, ha lenne egy jol szolo, stabil kutyum. :)
milyen haklijai voltak regen a FR kariknak, amik a 10-ben megoldodtak?

Profile  

PostPosted: 19:50, 18-01-2010 
corebreak

-matt-u- wrote:
igy van, mackie mixerhez kell a sok output. de ilyen frissitos-szopatos dolgokat kerulnem, mert ezekhez mar reg nincs turelmem. szoval megnyugvast okozna, ha lenne egy jol szolo, stabil kutyum. :)
milyen haklijai voltak regen a FR kariknak, amik a 10-ben megoldodtak?

FireWire behányásokról hallottam...

Node.
Akkor meg itt a megoldás koma. Az új Onyx széria kell neked. Mackie minőség, beépített FW-s hangkártya. All-In-One.
(Csak úgy érdekességből, van mackie mixer is, vagy csak lesz, mert ha van akkor felesleges volt az Onyxos felvetésem :D).

Am hogyan dobálnak most egy Mackie keverőt?
(Nekem sose lesz sztem rá keretem, mert nekem ha összeszámolom kell...8+10+2...szal olyan 20 input körül, szóval a 24:4, vagy 32:8 lenne egy ideális, de mikor kínáltak egyet, csak addig jutottam el a sráccal, hogy kb 110 volt a szervize, takarítása, így a végösszeg már nem is érdekelt :D...bár egy ilyen 99EUR-os kicsi az a 4es az lehet jó lenne boost-ra a master elé :D)

Profile  

PostPosted: 19:55, 18-01-2010 
soulproof

nekem ez van: http://www.audio-depot.com/images/mackieZOOMED_1402VLZ3.jpg

kb 3 eve vettem, akkor 260 euro volt a klangfarbeban becsben

en eddig input "elosztonak" hasznaltam, most fogok eloszor probalkozni keresztulvezetni rajta a cuccot

Profile  

PostPosted: 20:00, 18-01-2010 
original nuttah

Konkrétan elég sok esetben kommunikációs /port hibák. Leginkább csak TI vezérlőkkel ellátott alaplapokkal együtt ajánlják. (amúgy a legviccesebb hogy a legtöbb hibát mac-el dobta akik pedig aktív fejlesztői voltak a FW portnak a Texas Instrument mellett... érthetetlen)

Profile  

PostPosted: 20:12, 18-01-2010 
corebreak

Hah, a VLZ az ügyes. Kár hogy a legnagyobb is kicsi lenne...
http://www.mackie.com/home/showimage.html?u=/products/1604vlz3/images/ZOOMED_1604VLZ3.jpg
:(

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 317 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]