i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:34, 19-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 16:06, 30-10-2009 
souljah

azt hiszem értelek

de fene tudja, hogy igazad van e. én már évekkel ezelött szarrá untam pl a pulse-t, de sosem fogom elfelejteni milyen volt először hallani, másodszor, harmadszor, milyen volt mikor megvolt végre nekem is... stb. de nem hiszem hogy sok minden változna ha újra hallanám egy buliban a 4days-re keverve, aztán meg egy snapshot mondjuk.

igazából nem tudom mit értesz te ebben a szövegkörnyezetben torz alatt, úgyhogy megyek is.

bocs a kis közjátékért : >

szerk. megértettem közben, és azt hiszem igazad lehet.

Last edited by teknikolor on 16:09, 30-10-2009, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 16:07, 30-10-2009 
droid

egy barátom pl egy ideje feladta kb a dnb hallgatását, ill. inkább a felhígult megjelenések között a keresést, így ha dnb-t hallgat, akkor régi mixeket, zenéket
sztem sok nem annyira elhivatott embernél van ez, ami szintén alapot ad az oldschool buliknak
az a legnagyobb baj sztem, h az emberek többsége egy kis fáradságot sem vesz a dolgok utánajárásának, viszont konkrét, szilárd és meginoghatatlan véleményük van a dolgokról

Profile  

PostPosted: 16:13, 30-10-2009 
metalhead

gergo wrote:
arra probaltam celozni, amit kesobb crocus is megfogalmazott: ilyen bulikban mindenki az akkori nagy slagereket (mondjuk 20-30 zenet) igyekszik rakni, tehat zeneileg egy torz kepet adnak

ez így van, de ugy gondolom, hogy pl palotai tudna rakni olyat ami még sosem hallottunk akár, a 98-2002-es időszakból de
mégsem teszi pedig tényleg bármit rakhatna, nem kéri tőle senki a messiást meg a hide yout meg a barátait..
és még hány ilyen bulin játszó dj-nek vannak félelmetes korongjai abból az időszakból.
(amúgy egy régebbi OJB-n volt rá példa, hogy sim a 90-97-es időszakból játszott zenéket és nem aratott nagy sikert)

Profile  

PostPosted: 16:50, 30-10-2009 
impulsecreator.hu

teknikolor wrote:
azt hiszem értelek

de fene tudja, hogy igazad van e. én már évekkel ezelött szarrá untam pl a pulse-t, de sosem fogom elfelejteni milyen volt először hallani, másodszor, harmadszor, milyen volt mikor megvolt végre nekem is... stb. de nem hiszem hogy sok minden változna ha újra hallanám egy buliban a 4days-re keverve, aztán meg egy snapshot mondjuk.

igazából nem tudom mit értesz te ebben a szövegkörnyezetben torz alatt, úgyhogy megyek is.

bocs a kis közjátékért : >

szerk. megértettem közben, és azt hiszem igazad lehet.

semmi gond, dnbeke

teny, hogy az elso emlekeket a pulse-al, 4days-zel, stb-vel kapcsolatban nem lehet megmasitani, viszont ha ezekre az 'agyonidealizalt' elmenyekre rarakodnak ujabb, mar kevesbe fenyes es nagyszeru emlekek az evek soran, az osszkep torzul - hiszen mikor bevillan _az a legendas buli_ mondjuk a 4days hallatan, bevillanhat az a kevesbe jol sikerult party is, amire nagy elvarasokkal indult az ember egyet nosztalgiazni, majd bosszankodva jott haza, mert mondjuk egy ikszelo tinedzser kekre ugralta a labat, vagy nem ugy hatott az eki, mint tiz eve, stb
(mondjuk ez a problemakor talan mar tulsagosan egyenfuggo ahhoz, hogy itt beszeljunk rola)

masreszt szerintem nehez hitelesen visszaadni (ha ez egyaltalan cel az ilyen bulik soran) azt, hogy zeneileg mirol szoltak a regi partik
konnyebb hozzanyulni a biztonsagi slagerekhez, amiket azota sem felejtett el a kozonseg, mint 'kiserletezni' azokkal a darabokkal, amik anno teljesen jok voltak, csak valamiert nem lettek idotlen slagerek

es meg arrol nem is beszeltunk, hogy mennyire jo/rossz egesz estes, szigoruan oldschool (vagy barmilyen mas alstilusu) bulit csinalni, es mennyivel lenne jobb/rosszabb vegyiteni azokat mas alstilusokkal, uj zenekkel, stb

Profile  

PostPosted: 17:57, 30-10-2009 
original nuttah

Fuzz wrote:
gergo wrote:
arra probaltam celozni, amit kesobb crocus is megfogalmazott: ilyen bulikban mindenki az akkori nagy slagereket (mondjuk 20-30 zenet) igyekszik rakni, tehat zeneileg egy torz kepet adnak

ez így van, de ugy gondolom, hogy pl palotai tudna rakni olyat ami még sosem hallottunk akár, a 98-2002-es időszakból de
mégsem teszi pedig tényleg bármit rakhatna, nem kéri tőle senki a messiást meg a hide yout meg a barátait..
és még hány ilyen bulin játszó dj-nek vannak félelmetes korongjai abból az időszakból.
(amúgy egy régebbi OJB-n volt rá példa, hogy sim a 90-97-es időszakból játszott zenéket és nem aratott nagy sikert)

Nem tudom ki hogy van vele, de én azért megyek szívesen egy oldschool buliba, mert szívesen nosztalgiázom
És nem tudok arra nosztalgiázni, amit már annak idején se ismertem, így ma se
Persze Gergő abban igazad van, ha heti 3 ilyen buli lenne, akkor én is megunnám ezeket
De nincs annyi, és ha lenne is, akkor is el tudnám dönteni, mikor melyikre megyek el
És nyilván ez egy kívülálló és nem pedig szakmabeli véleménye, ráadásul ez is, mint oly sok minden más szubjektív, de én bizony szívesen nosztalgiázom néha, a valaha volt "slágerekre"

Profile  

PostPosted: 20:29, 30-10-2009 
impulsecreator.hu

a slager meg a danubius meg megszunik, ki fogja akkor jatszani a jo, dallamos szamokat? :cry:

[bocs, a sok izgalmas kerdes keltette feszultseget muszaj volt vmi teljesen oftopik fassaggal levezetnem] :badthumbs:

worrior.

Profile  

PostPosted: 20:49, 30-10-2009 
pokemon

ib.su wrote:
a slager meg a danubius meg megszunik, ki fogja akkor jatszani a jo, dallamos szamokat? :cry:

:arrow: http://index.hu/kultur/media/2009/10/29/kevesebb_zene_a_neonon_kultura_es_klasszikusok_a_klasszon/

FM1 és Avdenio vagyis a Klassz és a Neo FM :hah:

Profile  

PostPosted: 21:37, 30-10-2009 
pokemon

Nem hiszem, hogy erdemes lenne ezt a topikot a politika oltaran szetoffolni :weep:

Profile  

PostPosted: 22:21, 30-10-2009 
tapir

a gergo kedves ismerose tovabbra is fenntartja ezt a velemenyt :wink:

roviden arra gondolok, mikor ezt mondom, hogy a mai oldschool bulik dj-i, kozonsege, sot meg a helyszinek is, flyerek es minden mas nagyon sok esetben egyszeruen meltatlan az oldschoolhoz
legtobbszor csak a legnagyobb slagerek szolnak nem feltetlenul hiteles emberektol, nem igazan nyitott kozonsegnek, stb
(a nevtevesztesrol most inkabb nembeszelnek, ezt mar sokszor sokmindenki leirta, es amugyis ordit)
igazabol nekem meg nagy nevek oldschool szettjei is santitanak neha, ami nem csoda, megfognak ami akkorrol emlekezetes, de azt es ugy mar ugyse lehet
(hu de szentimentalisra sikerult ez :D)

voltam jopar ilyen bulin es pl a warheadre lazadozo partiarcok miatt rossz erzesem lett... :(

Image

Profile  

PostPosted: 23:13, 30-10-2009 
partiarc

azért érdekesek vagytok ám.

Te gergő pl mennyi idős vagy? Mert, persze lehet mondani, hogy fossá hallgattuk (kicsit később) a 98-2000 körüli zenéket, de én spec 98-ban 13 éves voltam, a wormhole zenéit nagyjából csak cédén tudtam meghallgatni. Egyrészt mert itt vidéken akkor nem sok ilyen rendezvény volt, másrészt akkoriban nem volt divat tiniként egész éjjelre elmaradni. És ezzel csak annyit akarok mondani, hogy hiába ismerem jól azokat a zenéket, de nem nagyom volt alkalmam bulizni rájuk. Sztem vagyunk ezzel így páran, akár innen a phórumról is. crocus?

Ez is pl. lehet egy ok, amiért van igény rá.

Profile  

PostPosted: 23:20, 30-10-2009 
metalhead

Gergő a szcéna nagy öregje...nekünk csak Gergőbácsi... :fog:

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 23:30, 30-10-2009 
impulsecreator.hu

latom sikerult a lenyeget kiragadni

Profile  

PostPosted: 23:51, 30-10-2009 
tapir

mocskos fiatalok, hogy lehet egyatalan 85ben szuletni :cry:

Image

Profile  

PostPosted: 23:55, 30-10-2009 
metalhead

85 a legrajabb :slayer:

Profile  

PostPosted: 00:48, 31-10-2009 
szupercella

reni wrote:

voltam jopar ilyen bulin es pl a warheadre lazadozo partiarcok miatt rossz erzesem lett... :(

De hát baszki a Warheadre még én is lázadozok!

Profile  

PostPosted: 02:15, 31-10-2009 
souljah

gergo wrote:
es meg arrol nem is beszeltunk, hogy mennyire jo/rossz egesz estes, szigoruan oldschool (vagy barmilyen mas alstilusu) bulit csinalni, es mennyivel lenne jobb/rosszabb vegyiteni azokat mas alstilusokkal, uj zenekkel, stb

erről nekem az a véleményem h egyrészt a régi zene nem fed le egy alstilust. régen is voltak lágyabb és keményebb esetleg monotonabb zenék...másrészt ha valaki nosztalgiázni indul vagy ilyesmi akkor nem esik jol utánna,hogy pl csak másfél vagy 2 órát hallott ebből. mikor pl volt az ed rush classic a citadellán akkor az a szett nagyon betett aztán már nem tudom ki volt de nagyon lehangolo volt.

Profile  

PostPosted: 10:45, 31-10-2009 
elmondom

Gustav Mahler wrote:
A tradíció nem a hamu őrzése, hanem a tűz továbbadása.

Profile  

PostPosted: 11:38, 31-10-2009 
pokemon

Crocus wrote:
gergo wrote:

erről nekem az a véleményem h egyrészt a régi zene nem fed le egy alstilust. régen is voltak lágyabb és keményebb esetleg monotonabb zenék...másrészt ha valaki nosztalgiázni indul vagy ilyesmi akkor nem esik jol utánna,hogy pl csak másfél vagy 2 órát hallott ebből. mikor pl volt az ed rush classic a citadellán akkor az a szett nagyon betett aztán már nem tudom ki volt de nagyon lehangolo volt.

Utana Cyantific volt es kifejezetten jo szett volt az is!

Profile  

PostPosted: 11:53, 31-10-2009 
piper

én a direkt old school megmozdulásoknak sosem láttam értelmét nagy töménységben. számomra eléggé járható útnak bizonyult, hogy "hétköznapi" szettekbe illesztve a régi zenéket tisztelegjek azok előtt. mindig azon voltam, hogy elsősorban zenékként kezeljem őket, a koruktól függetlenül, és hogy az adott szettben megtaláljam nekik a megfelelő helyet. igazából aki öreg motoros annak azért tud jól esni egy-egy régről beugró muzsika, aki pedig young padavan, annak egy 10 éves lemez is hathat az újdonság erejével. nyilván ezek (szerintem) időtálló muzsikák, még ha a hangzásuk el is üt kissé az új darabokétól. arról nem is szólva, hogy egy lemezlovasnak valahol kötelessége visszafelé is kutatni, hogy kiturkálja a gyökereit, és azokat a darabokat, amik nem lettek "slágerek", de megérdemlik, hogy életben tartsuk őket. persze nem megfeledkezve az új megjelenésekről sem. azért azt sem mondom, hogy nem esik jól nosztalgiázni időnként, de állandóan a múltban révedezni sem egészséges imho.

amúgy meg Father Sun-nál, illetve Mahlernél a pont.

Profile  

PostPosted: 21:16, 31-10-2009 
ujonc

'G' wrote:
én a direkt old school megmozdulásoknak sosem láttam értelmét nagy töménységben. számomra eléggé járható útnak bizonyult, hogy "hétköznapi" szettekbe illesztve a régi zenéket tisztelegjek azok előtt. mindig azon voltam, hogy elsősorban zenékként kezeljem őket, a koruktól függetlenül, és hogy az adott szettben megtaláljam nekik a megfelelő helyet. igazából aki öreg motoros annak azért tud jól esni egy-egy régről beugró muzsika, aki pedig young padavan, annak egy 10 éves lemez is hathat az újdonság erejével. nyilván ezek (szerintem) időtálló muzsikák, még ha a hangzásuk el is üt kissé az új darabokétól. arról nem is szólva, hogy egy lemezlovasnak valahol kötelessége visszafelé is kutatni, hogy kiturkálja a gyökereit, és azokat a darabokat, amik nem lettek "slágerek", de megérdemlik, hogy életben tartsuk őket. persze nem megfeledkezve az új megjelenésekről sem. azért azt sem mondom, hogy nem esik jól nosztalgiázni időnként, de állandóan a múltban révedezni sem egészséges imho.

amúgy meg Father Sun-nál, illetve Mahlernél a pont.

Meg még itt egy pont.

Nem kell 3 órán keresztül szellemet idézni, de azért igenis jól tud szólni egyegy régi durva trekk! És szerintem igenis van olyan zene, amit már sz*rrájátszottak de még mindig üt, és ütni is fog. :nuke:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]