Először a legfontosabb: Felelet a Mondolatra, Ozonnak.
Leszögezném, alapvetően az ipc kritikájáról szólt volna a hozzászólásom, ez kicsit elferdült. Tudom, ehhöz jómagam is hozzájárultam, de ha általánosságban beszélek, abba kötöttek volna bele. Kár, Zoli, hogy személyed elleni támadásnak vetted, nem állt szándékomban, a köztünk levő viszony erre nem adott volna okot. Remélem, e viszony nem romlik le emiatt, bár tán átalakul. Megint csak sugallni szerettem volna valamit, azt, hogy valami bűzlik Dániában.
Hááát, nagylevegő, elkezdem.
"megjátszós, állszerény műintellektuel vagyok, aki nem jár
két főiskolára"
Nem tudom erre miért tér ki mindenki. Mint kifejtettem, a legnagyobb emberi gyarlóságok közé sorolom más emberek lenézését. Rengeteg otthon művelődött (nem suliban) embert ismerek, akiket 3x értelmesebbnek tartok magamnál. (Egyébként igazán ezt értékelem.) Nem a főiskolától lesz valaki okos (bölcs), ezt lemérhetem az iskolámban, ahol lepukkant egy társaság jött össze (tiszt. kiv.). Büszke lehet-é egy ember a Kodolányira? (Köztudottan Mo. egyik leggyengébb főiskolája.) Azért vagyok főiskolás, mert a papám levágná a jade-rudamat, ha nem tenném (túloztam). Amúgy is konformista csávó lennék, aki pláne szereti is a szüleit, ezért jár oda.
"átkozott pédzzzzzz." Az érvet elfogadom, a Karcsi nekem is néha elfelejtett fizetni, professzionálisan veri a garast a fogához, de nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy egy ilyen klub vitele nem éppen aranybánya. Én mindig így mérlegeltem, ha fizetésről volt szó. Ja, és ezért is járok főiskolára, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe ne kerüljek soha. Nem EBBŐL akarok megélni, ez nekem csak a hobbim. Ha még tejel is, az jó. Pénz miatt nem jó elveszteni még haverokat sem. (Materialism suck, höhö, chicks cool.)
Valahol megértem, hogy nem nagy élvezet az egyre 'tojáshéjasodó' (értsd: fiatalodó) Jail-közönségnek játszani, de inkább otthon ültök és ultiztok? Azért mert netán a Karesz 3x 2474 forint tíz fillérrel kevesebbet fizetett nektek? Szerintem sem Te (elnézést az intimitásért), sem én nem vagyunk abban az anyagi helyzetben, hogy nagy érvágás lenne ez nekünk. 1 maxi ára mai áron. Ezt az indokot Te sem gondolhatod komolyan. Gyűlölök pénzről beszélni, nem vagyok én zsidó, (bár filoszemita ezerrel; Ehjeh aser ehjeh! Egyetlen héber mondatom! szadeszra kérem szavazni szíveskedjenek!), ezért ejtem a témát.
"A magánéletedet, meg személyes ellentéteidet
meg tán csak nem így kéne megoldanod"
Cherchez la femme! Értem a célzást, de sajnos az illető is az elmondhatója, hogy ezen ántipátia már régebbre gyökereztethető. Tudod, drogellenes vagyok. A felhasználókat még tolerálom (fúúú, néha nagyon nehéz; sajnos az emberek, akikkel annak idején szídtuk őket, immáron közéjük sorolhatók). Érted a célzást, avagy magyarázzam még? Fogalmazzunk így: mások az értékrendjeink. Ha az illető is inkább ott találja a boldogságot, az istenek látják lelkét. De ez egy lezárt akta, nem is értem... Amúgy már csak e kapcsolat révén eleget tudtam meg róluk, hogy ne legyen kedvem még a közelükbe se férkőzni. Leszögezném, hogy ennek ellenére nincs szerepem abban, hogy e dolog idáig fajult. Sőt szorgalmazója vagyok a békülésnek (mondanék békepipát, de..), bár gyanítom későn.
"lejáratsz embereket, akkor az ellenérzéseket vált ki az érintettekből."
Volt egy véleményem, kifejtettem. Lehet rá replikázni, egészségesen polemizálni (chat-szinten korlátoltan). Állok elibe. (Bár már most szólok, most min. hétfőig nem netezek. Ízekre szedhettek.) Sőt szorgalmaznék egy d'n'b találkozót minden partiszervező brigád részvételével, ahol mindenki kifejthetné álláspontját. Egyenlő felekként (a politikában ezt neveznék tán kerekasztal-tárgyalásnak) üljön le a Tilos, a Bladerunnaz, a Jailhouse (én nem, persze), a Realistic Crew, stb. Idealizmus lenne? És kibeszélni a szart a dobálás helyett. Érdekeket egyeztetni. Mondjuk így: a mo-i d'n'b-ét. Nem akarok én prófétaként tetszelegni, csak feldobtam. (úgy érzem magam, mint Churchill a híres asszem zürich-i beszéde után, tod, közös Eu, stb)
"Kikérem magamnak azt,hogy mint egy droid,mennék vakon bárki után.
A BLADERUNNAZ LÉTREJÖTTE ÓTA CSINÁLOM, ÉS BENNE VAGYOK."
Bocsánat Zoli, de Te magad írtad le ugyanazt, amit én írtam a csordaszellemről. Mert aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Nekem ezt jelenti e két mondat. (Mániákus individualista vagyok, szerencsére a Jailhouse Collective-nek semmilyen ezirányú kötelelességgel nem kell adóznom.)
"tényszerűen véleményt amiket maximum egy oldalról hallasz"
Fentebb említett "belső informátorom"-on kívűl nem egy ember látott és lát el engem információval. Mindenki hozzám jön, ha panaszkodni kell a BR-zal kapcsolatban, mert azt hiszik, hogy engem érdekel a fent idézett ok folytán (ha tudnák, mennyire fosok az egészre), meg mert én olyan megbízható alak vagyok (I'm said to be...).
"ügyeletes igazság bajnokának
hiszed magad"
Jól hangzik, tetszik, megveszem! One Man Army, The Superhero! Ha mindenki reám szavaz, akkor vállalom (bár "A királyra nem is szavaznak!",thanx to Monty P.).
"Na mindegy"
Azért ez durva volt, ez fájt. Lekezeltél, mélyen megsértettél! Ezek a szavak kitéptek valamit a szívemből, mely sérülés örök! Párbajra hívlak! Jöhettek többen is. Péntek dél a Nagy Tölgynél!
Ugyan már, Zoli!
Mások:
"EZ NEM A STORY MAGAZIN"
Valóban? Akkor itt nincs is horoszkóp? Bazzeg...
"mer csak egyre jobban felbasz (es ahogy latom nem csak engem:>)"
Én is ezért írtam anno. A d'n'b helyzet 'egyre jobban felbasz'.
"(homeless & kru) fogja fel amit itt lat"
Felfogtam, gatyát cseréltem, aztán feleltem. Egyébként 'kru' nincs, itten a kutyám nem beszél (viszont gyönyörű).
"de ne töröljétek má holnapig! kiváncsi vagyok a válaszra!

"
Önkritikát gyakorlok: mint szarra a legyek! hehe
"csak ha a frocsoges tovabb folytatodik."
Remélem, nem fröcsögtem sokat.
"rtl klub talk-show-fight-style "
Médiaszakoshoz méltatlanul 1 éve nem nézek TV-t. Előtte a TV3 (azok a híradók...) és a Duna TV játszott. (Kill Jerry Springer!) De ez tökmindegy.
"mondjuk most lehet hogy megutálta

"
Ha ez így van... Bár írásai alapján Valdi eszesebb annál. (Mégegyszer scusi a kirohabásért)'
'Nem lehet mindenki olyan `normalis` mint te meg a haverjaid'
Zárójelben: az ő életvitelük sem az én stílusom, de ezt ők tudják. Szeretek a nappal együtt ébredni. Tehát ha levesszük a 'meg a haverjaid'-at, a mondat tökéletesen megállja a helyét.
"akkor megis miert irsz hatalmas fikazasokrol?"
Sok kicsi...
"nem dongoltuk a foldbe a bulit. "
Nem vártam, de reálisabb kritikát szerettem volna. A fórumon úgyis ízekre szették.
"nem csinalja"
Ez az, ami tényleg feldühített, édes kisfiam, kislányom. Tanulmányaim részeként kedvenc internetes politikai újságomnál volt szerencsém beleszagolni a média világába, sőt, cum laude tevékenykedtem ottan. Ennek eredményeit szívesen átküldeném e-mailben, de nincs kedvem. Dolgozgattam még egy regionális lapnál is, de arra kevésbé vagyok büszke.
"ezt ki tudnad fejteni bovebben?"
Sajnos, nem. E téma nem chatbe való. A dolog megtörtént. A genitáliám teszem reá.
"don't take it too seriously"
Az egész mottója is lehetne. Te se, Zoli!
"Perpatvart okoztam? Kérek vattacukrot!" (Evetke)
Peace. Free Tibet! Free Mandela!
("Mert a humor a menekvés...")
PzB aka The Man You'd Been Waiting For!