i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:46, 19-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 18:29, 01-12-2009 
son of nitrous

tehat aki szeretne friss releaseeket hallgatni vegyen vinylt? erdekes hozzaallas... igy kar csodalkozni, hogy letoltogetnek az emberek.

Profile  

PostPosted: 18:34, 01-12-2009 
original nuttah

duplabe wrote:
tehat aki szeretne friss releaseeket hallgatni vegyen vinylt? erdekes hozzaallas... igy kar csodalkozni, hogy letoltogetnek az emberek.

szerintem a legtöbb ember aki hallgatja a zenéket letölti (legalábbis itthon ezt tapasztalni).

Profile  

PostPosted: 18:39, 01-12-2009 
black hoe rec.

duplabe wrote:

Te elkaptad azt a fonalat... Nem. Aki ropogósan friss zenét akar hallgatni, sok remek fórumot tud találni ennek a szenvedélyének (mixek, podcastok, last.fm, youtube, myspace, soundcloud, mittomén). Én csak azt mondom, hogy a vinyl labelek sírnak, hogy csökkennek lemezeladásaik. Úgy biztosan nem is marad meg a vinyl uralma, ha egyazon nap kijön a digital release is, ami aztán pár óra alatt akár ingyen is elérhető.

Profile  

PostPosted: 18:43, 01-12-2009 
son of nitrous

KSHM wrote:
duplabe wrote:

szerintem a legtöbb ember aki hallgatja a zenéket letölti (legalábbis itthon ezt tapasztalni).

szerintem nem Magyarorszagbol kene kiindulni.
ha az eselyt se adjak meg, hogy legalisan hozzajussanak a zenekhez akkor mit varnak? hallok egy zenet egy mixben, beleszeretek. aztan nagy nehezen megjelenik, de meg varjal x honapot, akkor majd kijon digitalisan is es megveheted. ez hulyeseg...

Migu wrote:
duplabe wrote:

Te elkaptad azt a fonalat... Nem. Aki ropogósan friss zenét akar hallgatni, sok remek fórumot tud találni ennek a szenvedélyének (mixek, podcastok, last.fm, youtube, myspace, soundcloud, mittomén). Én csak azt mondom, hogy a vinyl labelek sírnak, hogy csökkennek lemezeladásaik. Úgy biztosan nem is marad meg a vinyl uralma, ha egyazon nap kijön a digital release is, ami aztán pár óra alatt akár ingyen is elérhető.

ha nem jon ki digitalisan, akkor is par ora mulva neten van. ez nagyon santa erv... viszont aki nem akar otvar minosegu vinyl rippet hallgatni az kenytelen varni. itt egyedul azzal basznak ki, aki akar is vasarolni.

Profile  

PostPosted: 18:50, 01-12-2009 
black hoe rec.

Lehet, hogy hülyeség, de a vinyl mint hanghordozó úgymond meghalt. Gyakorlatilag csak a nagyon true és hardcore arcok vesznek lemezt. És nem hiszem, hogy sántítana itt bármiféle érv, tapasztalatokat írtam. Egy mp3 dealer még mindig jobban örül egy kristálytiszta, veszteségmentes mp3-nak (digital), mint szaros vinyl ripnek.

Profile  

PostPosted: 18:53, 01-12-2009 
droid

amúgy kitől kell "védeni" a fizikai megjelenést? eleve ki vesz vinylt a djken és egykét gyűjtőn kívül?

Profile  

PostPosted: 18:55, 01-12-2009 
black hoe rec.

Nyilván senki. Tehát nem túl nagy a kereslet. És ha még abból is elveszünk, nem marad semmi. Mint a példa mutatja.

Profile  

PostPosted: 18:57, 01-12-2009 
impulsecreator.hu

kotve hinnem, hogy erre 2009ben az a megoldas, hogy fel evvel kesobb jon ki digitalisan az adott zene
vinyl reszrol nem ugrananak meg az eladasok cseppet sem

Profile  

PostPosted: 19:06, 01-12-2009 
black hoe rec.

Kicsit elkapott a hév, sok az a fél év. Egy hónap? :)

Profile  

PostPosted: 19:09, 01-12-2009 
black hoe rec.

Na. Arról van szó, hogy a vinyl halálának egyik lehetséges okát (a nyilvánvalóan sok globális és lokális mellett) abban látom, hogy a szigorúan vinylt megjelentető kiadók felelőtlenül bántak az mp3-akkal. Pont.

Profile  

PostPosted: 19:28, 01-12-2009 
impulsecreator.hu

az egy honapot realisnak tartom, de tovabbra sem hiszem, hogy ez barmit is segitene, vagy segitett volna a lemezes eladasokon
ettol maximum a vinyl vasarlok ereznek magukat meg inkabb felsobbrendunek, de arra meg nincs szukseg, mert mar epp elegge annak erzik magukat igy is (lasd ib :fog:)

Profile  

PostPosted: 19:32, 01-12-2009 
impulsecreator.hu

Migu wrote:
ib.su wrote:
latjatok, megint a fizikai formatum a jobb :fog:
(csak csipkelodom, tenyleg erdekel a fent taglalt problemakor)

(tudom, hogy csipkelődés, de azért reagálok, továbbgördítve a fonalat)

A fizikai formátum ilyen esetben nem hinném, hogy jobb lenne, cd-t azonnal mp3-asítanak, vinyl is rippelésre kész (utóbbi esetben para a minőség, de kit érdekel, ha belegondolunk abba, hogy a Freak ithinkmusic 320-as back catalogue-ja is vinylrip...). Komoly védekezés lehetne, ha a vinylen kiadott zenék bő fél-egy évig digitálisan nem jelennének meg, így védve a fizikai megjelenést (eladásokat ne nézzünk, hiszen a vinylbe ölt nagyobb összegek elúszását kockáctatja a kiadó; amellett talán eltörpül a digitalból származó pénz) . Egyszerre történő megjelenésnél sajnos nem sok értelme van a vinyl-nek (a rajongókat ne tessék beleszámítani, ők megveszik) tekintve hogy a digitális megjelenést követően gyakorlatilag pillanatok alatt rapidshare-en végzi egy-egy release.

jaij! nem fejtettem ki rendesen, h mire is gondolok, erre mit okoztam.

itt konkretan arrol lenne szo, h egy targyat - jelen esetben: a fizikai hanghordozot - vagy birtokolsz, vagy nem. a boltban ott van a polcon, leveszed, fizetsz, hazaviszed, buliban lejatszod, mindenki latja, h "neked megvan".
a dolog targyiasult mivolta miatt nehezen fordulhat elo, h a bolt eladja fele/harmad/... aron, ill megteheti, de akkor valszeg bukik rajta, merthogy vkinek-vhol ki kellett fizetni az arat, vagy igy, vagy ugy (de most erre nehogy elkezdjunk a nagybetus lemezipar utvesztoirol es igazsagtalansagairol lamentalni!) es ha a lopas esetet nem szamitjuk, az se jellemzo, h egy lemezzel fellepo dj ne fizette volna ki erte az arat (ha meg promoban kapta, annak oka van, vmilyen modon "megdolgozott erte")

ez a kiszolas teljesen fuggetlen kivant lenni a zene azon sajatos termeszetetol, h (mar) nem csak fizikai hordozon letezhet, es nem volt celom ujabb vinyl - mp3 vitat generalni :oops: azt sem akarom allitani, h a fizikaihoz ezert kene ragaszkodnia barkinek, v ez tenne "felsobbrenduve". egyszeruen csak az adott visszaeles tekinteteben bukott ki belolem a fenti okoskodas, kulonosebb mely tartalom, "uzenet" nelkul

worrior.

Profile  

PostPosted: 19:33, 01-12-2009 
impulsecreator.hu

gergo wrote:
az egy honapot realisnak tartom, de tovabbra sem hiszem, hogy ez barmit is segitene, vagy segitett volna a lemezes eladasokon
ettol maximum a vinyl vasarlok ereznek magukat meg inkabb felsobbrendunek, de arra meg nincs szukseg, mert mar epp elegge annak erzik magukat igy is (lasd ib :fog:)

termeszetesen en nem a lemezvasarlas miatt erzem magamat felsobbrendunek :badthumbs:

worrior.

Profile  

PostPosted: 20:40, 01-12-2009 
droid

Fura, hogy úgy beszéltek erről a kérdésről, mintha kizárólag hang-probléma lenne. :)
Az mp3 csak egy része a halmaznak. A nagy halmazban pedig szinte minden "online tartalom" benne van a filmektől a játékokon át az internetes magazinokig. Az igazi problémát az jelenti szerintem, hogy még mindig nem sikerült létrehozni egy életképes online fizetési módszert(és itt most nem a paypalra meg ilyenekre gondolok).
Ha egy ilyen létezne, az árak pedig reálértéken maradnának(én pl. egy filmért ki nem adnék 1000 forintnál többet), valamint megfelelő lenne a pr, szerintem rá lehetne venni az embereket az online vásárlásra.

Profile  

PostPosted: 20:52, 01-12-2009 
impulsecreator.hu

es valami otlet van arra, hogy mi az eletkepes online fizetesi mod?
internetes lemez/mp3 boltban a fizetes nekem kb kevesebb idot vesz igenybe, mint egy boltban elokotorni a penztarcam, kiszedni a megfelelo mennyisegu penzt es megvarni a visszajarot - ennel kenyelmesebb mar nem sokkal lehet ez szerintem

Profile  

PostPosted: 20:56, 01-12-2009 
original nuttah

gergo wrote:
internetes lemez/mp3 boltban a fizetes nekem kb kevesebb idot vesz igenybe, mint egy boltban elokotorni a penztarcam, kiszedni a megfelelo mennyisegu penzt es megvarni a visszajarot - ennel kenyelmesebb mar nem sokkal lehet ez szerintem

a jövő az lesz, hogy bemész a boltba a bőröd alá beültetett mikrochippel, összeszeded ami kell, és kisétálsz vele. a chip azonosít, a kijáratnál átsétálsz egy kapu alatt ami érzékeli miket vettél és már vonják is le a számládról a vásárlás ellenértékét. és ez nem túl távoli jövő :idea:

Profile  

PostPosted: 20:57, 01-12-2009 
bladerunnaz

hja, aki beoltatta magat h1n1 ellen, az mar most jovore igy fizet

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

PostPosted: 21:26, 01-12-2009 
droid

gergo wrote:

Mondjuk lehetne krediteket vásárolni, amit aztán beválthatunk arra amire szeretnénk. Lenne hozzá egy online account is meg ilyenek, úgy mint egy bankszámlánál.

gergo wrote:

Ezzel nem tudok vitatkozni, de úgy tűnik sokaknak még ez is gondot okoz, tehát valami miatt ez sem hatékony. :)

Profile  

PostPosted: 21:36, 01-12-2009 
metalhead

`thunder wrote:
Ezzel nem tudok vitatkozni, de úgy tűnik sokaknak még ez is gondot okoz, tehát valami miatt ez sem hatékony. :)

de megis mi olyan nehez egy visa + paypal kombo krealasaban?

Profile  

PostPosted: 21:44, 01-12-2009 
son of nitrous

valdi wrote:
hja, aki beoltatta magat h1n1 ellen, az mar most jovore igy fizet

így van!
a jövőben fizet érte... :S

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]