NRBRT wrote:
..az igaz , hogy a több pénz nem feltétlenül jobb film
..viszont még mindíg azon vagyok h a kis független filmesek v akinek nem áll rendelkezésre akkora összeg amiből olyan filmet csinálna ami az elképzelése azokra elég rossz hatással van ha nem támogatják őket a nézők/vásárlók...+ azért is írtam h a nagy filmesek + a pénzesek megoldják mindíg az anyagiakat....
...és szerintem azért meglátszik elég keményen egy produkción ha nem annyi pénz van benne még is olyan effektel/technológiával próbálkozik amihez 2x annyi lé kellene,,és az mindíg lelombozó tud lenni ha olyat lát az ember...
tartom a véleményem

a filmkeszites draga dolog, de ha belegondolsz, a taxidermia 1 millio eurobol keszult, annyiert egy komoly hollywoodi sztar be szoba se all egy produkcioval. a filmstudiok nem a filmeket feltik az internetes eloretorestol hanem az extraprofitot, ezt az egesz felpumpalt bizniszt a tobbszaz millios oriasprodukciokkal, amikor egy szar forgatokonyvbe belepumpalhatsz egy rakas penzt es tuti meg fog terulni. oriasi aranytalansagok vannak. nem gondolom pl hogy normalis, hogy egy christian bale (legyen barmennyire jo vagy rossz szinesz) tizmillios gazsija aranyban van egy akarmilyen jo vagy rossz szinhazi szineszevel szemben, es hogy normalis hogy belepofazhat a forgatokonyvbe, atirathatja es tonkrevaghatja az egesz produkciot csak mert megvan ra a lehetosege (terminator salvation). ismeroseim akik megfordulnak ilyen hollywoodi produkciokban, meselnek milyen hihetetlen penzek usznak el nemtorodomseg meg oda nem figyeles miatt utomunkara, es kozben a vegeredmeny nem feltetlenul szinvonalasabb egy draga produkcional (80-100mil) mint egy olcsonal (5-20mil)
az elmult tiz evben a szamitogepek meg a filmes szoftverek olyan fejlodesen mentek keresztul hogy ami csucstechnologia volt a terminator vagy a jurassic park idejen azt ma az otthoni pcden megcsinalod, sot sokkal komolyabb dolgokat.
egy robert rodriguez, danny boyle, terry gilliam, lars von trier vagy akar ed wood mindig ki fogja maganak verekedni a filmjet, attol fuggetlenul hogy mennyi penz van ra, es azokat a nagy hollywoodi filmeket amiket a moziban latsz hidd el ugyan ugy megcsinalhattak volna harmad-negyedannyi penzbol is vagy ki tudja mennyivel olcsobban. szal en nem feltem a filmipart a letolteseim miatt, a masolas nem a filmet oli meg hanem az extraprofitot. moziba meg meg mindig jo jarni, videotekaba is, ha meg hosszu tavon a letoltogetes megroppantja a studiorendszert, maximum nem az lesz, hanem valami mas, eletkepesebb.
ha ketsegeid lennenek nezd meg ezt a trailert:
http://vimeo.com/4803532egy csavo csinalta, nulla penzbol, sajat felszerelessel, haverokkal es otthoni szamitogepekkel. a legtobb jo film amit latok altalaban viszonylag 'olcson' keszul (legalabbis hollywoodi viszonylatban) es a mai eszkozokkel mar nem nagyon vannak hatarok, azt csinalsz amit akarsz. a vege ugyis az hogy jo-e a forgatokonyv vagy nem