i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:33, 19-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 19:33, 08-12-2009 
partiarc

benicio del toro, anthony hopkins

Profile  

PostPosted: 19:56, 08-12-2009 
állat

Image
az első fele siman kurvajo, legalabb 8 pont, viszont utana elcsuszik az egesz egy totál eroltetett, bena hulyesegbe: 6/10
Jamie Foxxot meg tiltsak be.

Profile  

PostPosted: 20:40, 08-12-2009 
droid

limelake wrote:
azt nem értem, miért van ekkora árkülönbség egyes filmek között:
Bronxi Mese 690.-
Kenguru Jack :D 3000.- (!)
Apocalypto 790.-

Jessszusom :shock:

Profile  

PostPosted: 22:56, 08-12-2009 
zee german

NRBRT wrote:

tudom h az internettel ez a filmletöltős dolog védhetetlen de míg nem volt rá mód leglább minden filmre el kellett menni v. ki kellett hozni , hogy megtudd milyen..így jóval több pénzt kaptak a készítők többől jobbat ill.igényesebbet csináltak , persze gondolom találnak más forrást a téka v. a kevesebb mozijegy helyett.

a tobb penz _sose_ jelentett automatikusan jobb filmet, sot szerintem soha senki nem tudna a ketto kozott barmi osszefuggest kimutatni. es amugy van hol lefaragni, ha kicsit belelatsz milyen komoly penzszoras megy egy-egy amerikai produkcioban. draga dolog a filmkeszites es kell hozza penz, de egyreszt a technologia is rohamosan fejlodik es ma mar szinte mindenkinek elerheto olyan felszereles amivel komplett mozifilmet lehet forgatni (vicc nelkul), ugyhogy szerintem ha a nagy studio megroppannak (nem feltetlenul tortenik meg), az indie megerosodik (ez viszont valoszinu). tok jo.

Profile  

PostPosted: 23:53, 08-12-2009 
souljah

megacrash wrote:
NRBRT wrote:

tudom h az internettel ez a filmletöltős dolog védhetetlen de míg nem volt rá mód leglább minden filmre el kellett menni v. ki kellett hozni , hogy megtudd milyen..így jóval több pénzt kaptak a készítők többől jobbat ill.igényesebbet csináltak , persze gondolom találnak más forrást a téka v. a kevesebb mozijegy helyett.

a tobb penz _sose_ jelentett automatikusan jobb filmet, sot szerintem soha senki nem tudna a ketto kozott barmi osszefuggest kimutatni. es amugy van hol lefaragni, ha kicsit belelatsz milyen komoly penzszoras megy egy-egy amerikai produkcioban. draga dolog a filmkeszites es kell hozza penz, de egyreszt a technologia is rohamosan fejlodik es ma mar szinte mindenkinek elerheto olyan felszereles amivel komplett mozifilmet lehet forgatni (vicc nelkul), ugyhogy szerintem ha a nagy studio megroppannak (nem feltetlenul tortenik meg), az indie megerosodik (ez viszont valoszinu). tok jo.

..az igaz , hogy a több pénz nem feltétlenül jobb film

..viszont még mindíg azon vagyok h a kis független filmesek v akinek nem áll rendelkezésre akkora összeg amiből olyan filmet csinálna ami az elképzelése azokra elég rossz hatással van ha nem támogatják őket a nézők/vásárlók...+ azért is írtam h a nagy filmesek + a pénzesek megoldják mindíg az anyagiakat....

...és szerintem azért meglátszik elég keményen egy produkción ha nem annyi pénz van benne még is olyan effektel/technológiával próbálkozik amihez 2x annyi lé kellene,,és az mindíg lelombozó tud lenni ha olyat lát az ember...

tartom a véleményem Image

growvinyl

Dry But Funky # Facebook
dry but funky # Soundcloud

http://www.kalimarimusique.info/#!KALIMARI

Last edited by NRBRT on 00:46, 09-12-2009, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 00:26, 09-12-2009 
pokemon

NRBRT wrote:
...és szerintem azért meglátszik elég keményen egy produkción ha nem annyi pénz van benne még is olyan effektel/technológiával próbálkozik amihez 2x annyi lé kellene,,és az mindíg lelombozó tud lenni ha olyat lát az ember...

a pandorum végén nagyon gáz volt a cgi, viszont a többi része kifejezetten jó volt, ez még nálam nem vont le a film értékéből

Profile  

PostPosted: 00:50, 09-12-2009 
souljah

_Hemil wrote:
NRBRT wrote:

a pandorum végén nagyon gáz volt a cgi, viszont a többi része kifejezetten jó volt, ez még nálam nem vont le a film értékéből

néhány filmnél megbocsájtható a dolog de legtöbb esetben ott a rendező sem gondolja komolyan az effektust vagy nem aköré épül a film...nálam sokat ront az élményen ha csalódom a látványban/képi világban.

growvinyl

Dry But Funky # Facebook

Profile  

PostPosted: 01:16, 09-12-2009 
poszthumusz

NRBRT wrote:
megacrash wrote:
NRBRT wrote:

..viszont még mindíg azon vagyok h a kis független filmesek v akinek nem áll rendelkezésre akkora összeg amiből olyan filmet csinálna ami az elképzelése azokra elég rossz hatással van ha nem támogatják őket a nézők/vásárlók...+ azért is írtam h a nagy filmesek + a pénzesek megoldják mindíg az anyagiakat....

ehhez a szakmához hozzátartozik a pénz felhajtása is, nem?
úgy értem, aki tehetséges filmes, az képes előteremteni a megfelelő forrásokat a filmhez, vagy ügyesen gazdálkodni azzal, ami van.

Profile  

PostPosted: 01:43, 09-12-2009 
zee german

NRBRT wrote:

a filmkeszites draga dolog, de ha belegondolsz, a taxidermia 1 millio eurobol keszult, annyiert egy komoly hollywoodi sztar be szoba se all egy produkcioval. a filmstudiok nem a filmeket feltik az internetes eloretorestol hanem az extraprofitot, ezt az egesz felpumpalt bizniszt a tobbszaz millios oriasprodukciokkal, amikor egy szar forgatokonyvbe belepumpalhatsz egy rakas penzt es tuti meg fog terulni. oriasi aranytalansagok vannak. nem gondolom pl hogy normalis, hogy egy christian bale (legyen barmennyire jo vagy rossz szinesz) tizmillios gazsija aranyban van egy akarmilyen jo vagy rossz szinhazi szineszevel szemben, es hogy normalis hogy belepofazhat a forgatokonyvbe, atirathatja es tonkrevaghatja az egesz produkciot csak mert megvan ra a lehetosege (terminator salvation). ismeroseim akik megfordulnak ilyen hollywoodi produkciokban, meselnek milyen hihetetlen penzek usznak el nemtorodomseg meg oda nem figyeles miatt utomunkara, es kozben a vegeredmeny nem feltetlenul szinvonalasabb egy draga produkcional (80-100mil) mint egy olcsonal (5-20mil)

az elmult tiz evben a szamitogepek meg a filmes szoftverek olyan fejlodesen mentek keresztul hogy ami csucstechnologia volt a terminator vagy a jurassic park idejen azt ma az otthoni pcden megcsinalod, sot sokkal komolyabb dolgokat.

egy robert rodriguez, danny boyle, terry gilliam, lars von trier vagy akar ed wood mindig ki fogja maganak verekedni a filmjet, attol fuggetlenul hogy mennyi penz van ra, es azokat a nagy hollywoodi filmeket amiket a moziban latsz hidd el ugyan ugy megcsinalhattak volna harmad-negyedannyi penzbol is vagy ki tudja mennyivel olcsobban. szal en nem feltem a filmipart a letolteseim miatt, a masolas nem a filmet oli meg hanem az extraprofitot. moziba meg meg mindig jo jarni, videotekaba is, ha meg hosszu tavon a letoltogetes megroppantja a studiorendszert, maximum nem az lesz, hanem valami mas, eletkepesebb.

ha ketsegeid lennenek nezd meg ezt a trailert:

http://vimeo.com/4803532

egy csavo csinalta, nulla penzbol, sajat felszerelessel, haverokkal es otthoni szamitogepekkel. a legtobb jo film amit latok altalaban viszonylag 'olcson' keszul (legalabbis hollywoodi viszonylatban) es a mai eszkozokkel mar nem nagyon vannak hatarok, azt csinalsz amit akarsz. a vege ugyis az hogy jo-e a forgatokonyv vagy nem

Profile  

PostPosted: 01:52, 09-12-2009 
original nuttah

NRBRT wrote:

De ettől még halálbrutál megaeffektek nélkül is készülnek kurva jó filmek.
Legalábbis nekem bejött az Ádám Almái, az In Bruges, vagy a Félelem és reszketés Las Vegasban.

Profile  

PostPosted: 02:20, 09-12-2009 
souljah

a részemről offolom a témát..a véleményem ugyanaz marad mint eddig...és ki-ki a maga meglátását erősítse tovább egészségben , békességben Image

growvinyl

Dry But Funky # Facebook

Profile  

PostPosted: 05:56, 09-12-2009 
partiarc

uhuhu mi van itt.
mas, de modnjatok mar meg, tudom, hogy mar volt tema korabban: a becstelen brigantik mirol szol? vagy ilyet ne keressek a filmben, hogy mirol szol? :)

Profile  

PostPosted: 10:00, 09-12-2009 
line up?

Gebass wrote:
Napokban estem be a "média márkás üzletbe"...kibaszott felháborítónak tartom, hogy pl egy hofi tükrét 4400Ft/DVD áron van pofájuk árulni, amit pár éve még karácsonyra vettem faternak 1500ért...de még sorolhatnám a példákat. Kis hazánk nagyon elszállt

no, ettől a képmutató szűklátókörűségtől hányni tudnék. több ezer film kapható az országban (már ha épp nem menekülnek el innen a stúdiók) és ennek 99%-a messze a normális piaci ár alatt. a magyar piac 95%-át utaló multik néhány sikerfilmet leszámítva semmit sem hajlandók belistázni 990 ft-nál magasabb áron és ezt a remek tendenciát még az is erősíti, hogy arányaiban ott vagyunk a legnagyobb letöltők között. de azért te nyugodtan alszol, mert a media markt listaáron merészeli árulni a hofi tükrét.

Profile  

PostPosted: 10:51, 09-12-2009 
droid

megacrash wrote:
ha meg hosszu tavon a letoltogetes megroppantja a studiorendszert, maximum nem az lesz, hanem valami mas, eletkepesebb.

Már megint ez az alaptalan hurráoptimizmus. :packman:
Nyilván majd átveszi a helyét "valami életképesebb", ahogy mindig...

Nem, sajnos nem veszi át. Ahogy eddig sem vette és ezután sem fogja.
Ugyan mi motiválná a nagy filmkészítőket (akiknek nem mellesleg ez a szakmájuk) arra, hogy ingyen dolgozzanak?
Az alkotás öröméért? A népszerűségért? Ezeken már rég túl vannak. Netán a 10xxxx letöltésért? :)

A 0 dollárból, Film Creator 2009-el készített filmek meg általában hobbiból, az alkotás öröméért készülnek, nem hiszem, hogy ezek valaha is át fogják venni a profik helyét, legyenek akármilyen kreatívak.

Profile  

PostPosted: 12:27, 09-12-2009 
souljah

ridley scott újra formában...jónak ígérkezik a darab Image

growvinyl

Dry But Funky # Facebook

Profile  

PostPosted: 12:46, 09-12-2009 
solarcube

:badthumbs: :badthumbs: :badthumbs: :badthumbs:

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

PostPosted: 13:51, 09-12-2009 
original nuttah

NRBRT wrote:
a részemről offolom a témát..a véleményem ugyanaz marad mint eddig...és ki-ki a maga meglátását erősítse tovább egészségben , békességben Image

Sorry, de egy kérdést még fel kell tennem: ilyen alkotások, mint pl a Remény rabjai, a Közönséges bűnözők, vagy a Forrest Gump JOBB filmek lennének, ha teszem azt 500 millió dollárból készültek volna? :roll:

Profile  

PostPosted: 13:55, 09-12-2009 
zee german

`thunder wrote:
megacrash wrote:
ha meg hosszu tavon a letoltogetes megroppantja a studiorendszert, maximum nem az lesz, hanem valami mas, eletkepesebb.

Már megint ez az alaptalan hurráoptimizmus. :packman:
Nyilván majd átveszi a helyét "valami életképesebb", ahogy mindig...

Nem, sajnos nem veszi át. Ahogy eddig sem vette és ezután sem fogja.
Ugyan mi motiválná a nagy filmkészítőket (akiknek nem mellesleg ez a szakmájuk) arra, hogy ingyen dolgozzanak?
Az alkotás öröméért? A népszerűségért? Ezeken már rég túl vannak. Netán a 10xxxx letöltésért? :)

A 0 dollárból, Film Creator 2009-el készített filmek meg általában hobbiból, az alkotás öröméért készülnek, nem hiszem, hogy ezek valaha is át fogják venni a profik helyét, legyenek akármilyen kreatívak.

pontosan az alkotas oromeert. akiket felsoroltam azok mind penzhiannyal kuszkodnek/tek amiota elnek es alkotnak es sosem adjak/adtak fel. valamint verprofik (najo ed wood kakukktojas). amikor lars von trierek nem tudtak penzt szerezni a filmjeikre kitalaltak a dogmat. aki elhivatott es tehetseges filmes az tuzon-vizen keresztul meg fogja csinalni amit akar es amire lehetosege van es jo filmeket fog csinalni. plusz olyan nem lesz hogy semmi penz nem lesz egy filmre, es egyik se fog ehen halni nyugi. de siman lehet hogy a szuperprodukcioknak lealdozik. valamint ezerszer bebizonyitottak mar hogy alacsony koltsegvetesbol is lehet oriasi jo mozit csinalni. az ev legnagyobb sikere a district 9 egy grandiozus effekt mozi es annyibol keszult mint angelina es brad gazsija volt a mr.mrs smith-ert. tisztan latszik hogy ez a jovo, es szerintem ha kevesebb a penz, az az igazan kreativoknak kedvez mert kell a jo otlet, mar nem tudod eljatszani hogy belepakolsz egy filmbe harmincmillio dollarnyi sztart, otven millionyi draga felvetelt meg trukkot es meg otven milionyi marketinget es biztos hogy megterul.

meg mindig van csomo forras ahonnan penzt hoz egy mozi, es lesz is. kabeltvk, on-demand internetes vetites, a mozik se mennek azert annyira szarul kulonben mar bezartak volna oket. valtozik a piac, es aki ugyes es tud alkalmazkodni, az megmarad, aki nem az nem. remelem eltunnek a michael bayek, ronald emmerichek, uwe bollok es maradnak azok akikert erdemes moziba jarni.

Profile  

PostPosted: 14:14, 09-12-2009 
zee german

noit wrote:
uhuhu mi van itt.
mas, de modnjatok mar meg, tudom, hogy mar volt tema korabban: a becstelen brigantik mirol szol? vagy ilyet ne keressek a filmben, hogy mirol szol? :)

arrol hogy ne csinaljanak tobb csopogos masodik vilaghaborus filmet :>

Profile  

PostPosted: 14:23, 09-12-2009 
souljah

henrik wrote:
NRBRT wrote:

Sorry, de egy kérdést még fel kell tennem: ilyen alkotások, mint pl a Remény rabjai, a Közönséges bűnözők, vagy a Forrest Gump JOBB filmek lennének, ha teszem azt 500 millió dollárból készültek volna? :roll:

......az ingyenletöltés végett elkényelmesedés van , és emiatt válogatósabbak az emberek a MAI filmesek/filmek populárisabbak nem kísérleteznek nem olyan merészek mint pár évvel ezelőtt..szerintem a világon mindenkinek feltűnt , hogy régebben töbször kapkodta az ember a jó filmek után a fejét mint most.

kérdésedre a válasz NEM

growvinyl

Dry But Funky # Facebook

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]